2016 Avustralya GP – Alonso’nun Korkunç Kazası Yavaşlatılmış Görüntü


Yorumlar

“2016 Avustralya GP – Alonso’nun Korkunç Kazası Yavaşlatılmış Görüntü” için 9 yanıt

  1. burada sanki alonso tam dışa açılmaya karar vermişken tekrar içeriye girmeye kalkmış gibi bir durum oluşmuş.arkadaşlarında dediği gibi belki drs açık vaziyette frenleme bölgesine gelirken ani çıkışla arkadaki kopmayı düzeltmek için kontra vermiş olabilir.yada art niyet arayanlar için geldi direk gutiareze direk vurdu 🙂

  2. Bu kazayı çok abartanlar olmuş kendisi için de yaşlanmanın tesiri herhal bunun Kubica, 94 Rubens ve Senna kazaları ile seviye olarak ilgisi felan yok. Hatta fernando’nun 2003 kazası buna göre çok daha fazla riskliydi. Ölümcül riskte hız bağımsız SPA kazasında daha fazlaydı.
    https://www.youtube.com/watch?v=XRQEqPQBHiI
    bu iki kazada da ortaya çıkacak güç çok daha fazla. Olayın süregelen şeklinden insanlar bazen fazlaca etkileniyor motorsporlarında parçalanmanın ve taklanın fazlalığı tehlikenin, crash G’nin boyutuyla ilgili olmuyor genellikle. Beton yada lastik duvara direkt vurmak çok daha ciddi bir konu 80-100G’lerin üzeri bu şekilde görülüyor. Bu kazada güç 2 şekilde de dikey yönde bodoslama 🙂 diyek olmamak üzere sönümlenmiş taklanın şekli parçalanan tabanın kuma saplanma kayma açısı ile ilgili fırıldak gibi dönebilirdi de yine sonuçları değişmezdi.
    Bundan çok daha büyük G’ler oluşturan kazalardan sağ çıktı insanlar hakeza yarısından azıyla da 80’lerde çıkamadılar. Şimdi ki araçların monokok giydirmeleri daha fazla parçalanıyor güvenlik kafesleri mukayesesiz çok daha dayanıklı.

    1. Katılıyorum. Çok iyi anlatmışsın.

  3. gutierezin direksiyonu hafif sola döndürdüğü net bir şekilde görülüyor buda muhtemelen ya yarış çizgisine geçmek yada geçişi engellemek için alonso sollamaya tam çıkarken guti frene dokunuyor alonsoda toparlamaya çalışınca lastiğe dalması kaçınılmaz oluyor.gutinin hava koridorundan çıkarken o hızda aracın kontrolünü kaybedip toparlamaya çalışırkende freni farketmemiş büyük ihtimalle

  4. Aslında alonsonun da gutierrezin de hatası yok , belki gutierrez daha içte olabilirmiş ama iyi savunmak yapmak için biraz ortalamış , Alonso aracın kontrolünü kaybediyor frenleme esnasında daha doğrusu hafif sağa kayıyor araç normalde toparlar ama ön taraf hafif kayınca çarpıyor .

  5. buradan atıp tutmak kolay tabi

    sağ gösterip solundan geçmek istedi

    fakat kirli bölge frenaj vs vs derken kaza ile gündeme gelmesi eleştri oklarını üstüne çekti

    vettel hamilton weber maldonado grosjean kazalarını aratmayan tipte idi.

  6. ********* (spä2000) avatarı
    ********* (spä2000)

    Şayet çaylak bir pilot gelip arkadan diaza bu şekilde çarpsa lisansı iptal edilir bodoslomadan.
    Guti nin kamerasından kaza anında direksiyonu dahi oynatmadığı net.
    diazın sollamaya başlaması ve sola direksiyon hareketi yapması, sollama bitmeden direksiyonun toplamaya başlaması ve adamın lastiğine dalması muazzam bir hata.
    Solda çimlere daha metreler olmasına rağmen bunu kullanmaması da cabası.
    Tahmininim araç kontrolü olmayan diaz drs açık ve kirli hava koridorunda araç kontrolünü tamamen kaybetti.
    Aracı perte ayaırtması da bonusu oldu.

    Veteran bir pilot ve yaptığı hata Maldonado ya rahmet okuttu.

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Senin gozlerde vibrasyon filan var herhalde. Gutierrrez direksiyonu oynatmadi diyor.

      1. onda ki vibrasyon gözde değilde başka yerinde. fesatlıktan çatlayan kalinde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir