Sıralama Sisteminin Değişmesi İçin Tüm Takımlar Hemfikir Olmayabilir!

yazar:

kategori:

Pirelli, 2016 Formula 1 sezonunda uygulanmaya başlanan eleme tarzı sıralama sisteminin rafa kaldırılmasına destek vermeden önce takımların bu konudaki argümanlarını anlamak istediğini söyledi.

Sezonun ilk yarışı öncesinde sıralamalarda, bir kaç hafta önce kabul edilen eleme tarzı sistem uygulandı. Özellikle ilk seansta başarılı olduğu düşünülen sistem, son seansta tam anlamıyla fiyasko haline dönüştü. Seansın bitmesine yaklaşık 3.5 dk varken pole pozisyonunun galibi belli oldu ve çoğu pilot tek turla seansı kapattı.

Bu fiyaskonun ardından takımlar eski sisteme dönülmesine destek vereceklerini açıkladılar. Bunun için önce Strateji Grubu’nda ve F1 Komisyonu’nda tüm üyelerin hem fikir olması, ardından değişikliğin Dünya Motor Sporları Konseyi’nde onaylanması gerekiyor.

Paul Hemberg, elemeli sıralama sisteminin tamamen felaket olduğu görüşüne katılmadığını söyledi.

Hembery “Tüm argümanları duymadık. Sıralamalarla ilgili bazı olumlu ve olumsuz şeyler söylendi.”

“3. seansın iyileşmesi gerekiyor çünkü araçların garajda duruyor olması taraftarlar ve seyirciler için olumsuz bir şeydi. Öyle olunca eleme süreci olmadı.” dedi.

Hembery, son seans sıkıntılı olsa da ilk seanslarda sistemin faydalı olduğunu ve Mercedes’in dahi seans geçebilmek için yumuşak lastik taktığını söyledi.

Bu konuda tek şüpheci yaklaşan taraf Pirelli değil. Force India takımı da bu kadar hızlı bir şekilde yeni sıralamadan vazgeçmemeleri gerektiğini belirtmişti.

 


Yorumlar

“Sıralama Sisteminin Değişmesi İçin Tüm Takımlar Hemfikir Olmayabilir!” için 4 yanıt

  1. Edin edin içine edin f1in. Yahu adam tura başlıyor daha hızlı geliyor ama süre doluyo hop eleniyor neymis 1 ve 2. Seanslar güzelmiş bunun neyi güzel ? 3. Seansı hiç saymiyorum zaten çok pardon ama bu yoneticiler böyle gerizekalica kurallari nerden cikartiyorlar acaba ?

  2. Grosjean sadece trafik yüzünden ilk bölümde elendi. Tura başlamış pilot bile eleniyor. Sistemin elle tutulur hiç bir iyi yanı yok. Eski sistem dört dörtlüktü, ve çok daha heyecan vericiydi…

    1. Herif 1 sn hızlı geliyordu elendi süre dolduğu için son sektörde yarışta da gösterdi zaten hızını , bi de neymiş asıl 3. seans fiyaskoymuş 1.2. seans eğlenceliymiş saçma sapan iş yapıyorlar . Asıl fiyasko çok uzun veya kısa pistlerde olur bura yine normaldi kısa pistte trafikten uzun pistte süreden gidersin tek hakkın oluyor ki her halükarda trafik var .

  3. Q1 ve Q2’de eleme olayı güzel gibi. Q3’te normal sıralama sistemi olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir