Schumacher: "Elimden Geldiği Kadar Savunmaya Çalıştım"

yazar:

kategori:

Schumacher, yarışa iyi bir başlangıç yapmasına rağmen ilk pitlerin hemen ardından Kubica ile girdiği mücadele lastiğini patlattı ve plansız, erken bir pit yapmak zorunda kaldı.

Schumacher, bu nedenle yarışın 37 turunu bitmiş yumuşak lastiklerle tamamlamak zorunda kaldı.

Schumacher “Startta her şey mükemmeldi ve beklediğimiz gibi bir çok sıra kazandık. İlk pitin zamanlaması harikaydı bu yüzden oldukça umutverici görünüyordu.”

“Ardından sağ ön lastiğim Kubica ile olanlardan sonra patladı ve bu da yarışıma şekil verdi. O andan sonra hep trafiğin içerisindeydim ve yapabileceğim çok şey yoktu çünkü bugün silahlarımız yeteri kadar keskin değildi.”

“Yarışın sonuna doğru elimden geldiği kadar kendimi savunmaya çalıştım ancak bu bir noktaya kadar mümkündü çünkü yarışın yarısından fazlası aynı lastiklerle gittiğim için lastikler bitmişti.”

“Maksimum hızı iyi olan araçlarla mücadele ediyordum ve savunmam zordu. Bunlar dışında iyi bir sırada olabilirdim ve bu gelecek yarışlar için umutveriyor.” dedi.

Takım Patronu Ross Brawn “Michael, yarışın ilk bölümünde güçlüydü ve tam yerindeydi. Ne yazıkki Kubica ile olan olay sağ ön lastiği patlattı ve ekstradan pite gelmesi pitler bakımından istediğimiz aralıkta olmamamıza neden oldu.”

“Yaşananlara bakarsak onun yumuşak lastikleriyle bu kadar kalmasına neden olmak aşırı oldu ve Michael sonuna doğru gerçekten zorlandı. Bu hafta sonundan bazı puanlar çıkardık ancak istediğimiz kadar olmadı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Efsanenin dediği gibi "Startta her şey mükemmeldi ve beklediğimiz gibi bir çok sıra kazandık. İlk pitin zamanlaması harikaydı bu yüzden oldukça umutverici görünüyordu."lastiği patlatanakadar.Kürsüde bile olablilirdi.Efsane Kürsüde yerini almaya başlayacak arkdaşlar.Söylemedi demeyin.:)))

  2. Efsanenin dediği gibi "Startta her şey mükemmeldi ve beklediğimiz gibi bir çok sıra kazandık. İlk pitin zamanlaması harikaydı bu yüzden oldukça umutverici görünüyordu."lastiği patlatanakadar.Kürsüde bile olablilirdi.Efsane Kürsüde yerini almaya başlayacak arkdaşlar.Söylemedi demeyin.:)))

  3. bitik lastiklerle ancak bu kadarını yapmış olabilir performansına gık diyemem ama bitik lastiklerle fazla zolayarak hem kendini hemde diğer pilotları şikanlarda tehlikeye attı.

  4. _bianconera_  avatarı

    Schumi'nin performansını eleştirenlere gülüyorum yav.Hiç yarışta 20 tur dahi yumuşak lastiklerle gideni gördünüz mü adam 37 tur gitmek zorunda kaldı yahu.Biraz mantıklı değerlendirin eleştiri yapacakken..

  5. bizde bilioruz mercedesin en iyi motor oldugunu rahat ol.bu kadar kasmana gerek yok.

  6. isim vermek istemiyprum onlar kendilerini bilir saçma konuşmasınlar tartışma yaratmasınlar .hangi takımı destekliyosan ona konuş.Yok mercedes yapamaz edemez filan.Motordan anlamıyosun kafanız motor olmus.Mercedes pistteki en iyi motor herkes istiyor.En iyi şasi değil ama kabul ama böyle abuk subuk konuşmayın formula 1 bilginiz çoksa 98 -99 – 2000 i hatırlayın.

  7. mercedes valecia güncellemelerinden neden bahsetmiyor bilen var mı ?

  8. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bazı pilotlara toz kondurmuyorsunuz
    soruyorum zaten rekabet gücü az ve yavaş bir araçla pist çıkışında kubica ile böyle bir harakiri duruma girmek sizce profesyonellik gereği bir davranışmı o olaydan sonra zorunlu pist ve lastik patlaması vs.
    inanın bu yarıştan iyi puanlar ve sonuçlar çıkarabilecek durumdaydı.ben kimsenin düşmanı veya dostu değilim gördüklerimi yazdım.2006 da bu pilotun suçlu olduğunu düşünüyorum.masum değildi.tıpkı diğer f1 skandallarında diğer skadallara karışan tipler gibi.geçen seneki ve diğerleri her mesleğin bir başlangıç ve bitiş zamanın olduğu ve tadında bırakmak gerektiğini düşünüyorum siz düşünmeyebilirsiniz olabilir ama eleştrilere de açık olun sizin açınızdan bakmıyorum olaylara.

  9. aytac yavuz avatarı

    AĞZINA SAĞLIK VOLVER.YOKSA BUNLAR BİRBİRİNİ YİYECEK:d

  10. Arkadaşlar Schumi korktuğunuz kadar insan ötesi birşey değil, bu kadar çekinmeyin bu adamdan. O da bir insan. Neticede o da biliyor bir arabanın geçebileceği yerden iki arabayı Schumi olsa bile geçiremeyeceğini. Hem niye bu kadar çok şey bekliyorsunuz bu adamdan. Biz Schumi fanları bile bu kadar çok şey beklemiyoz. Niye rahatsız oluyonuz. Neymiş şikanı kesmiş avantaj sağlamış. Hayır Truli Alonsoyu yavaşlattı veya Liuzzi bir çok olaya karıştı, Kubica pite tehlikeli girdi ve bunların yanında Schumi şikanı kesti deseniz anlarım da; sürekli aynı kişiler ve konuları sadece Schumi olunca…

  11. gokhan cinar avatarı

    jetman a şikan konusunda katılıyorum bir kaç kere duz gecti baskı altındayken.iyi araçla sansız olmadıgı sürece her pilot sampiyon olabilir.ben shumiden yarıs kazanmasını beklemesemde ilk altıda yer almasını beklerim.artık hersey eskisi gibi degil altında efsane ferrari yok, artık çok calısması lazım şu an gozumde bi ortalama pilottan farkı yok acıkcası.

  12. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Schumi 3 kez şikanı keyfinden kesmedi, sebebini biliyor olmalısınız, aynı yarışı izledik. Kubica ile olan bir yarış kazasıdır her pilotun başına gelebilir. 2006'da da Shuminin son yarışında da aynısı fisichella ile olmuştu ve lastiği patlamıştı bunda abartılacak bir şey yok. Mücadele diye kendimizi paralıyorduk alın işte mücadele. Mercedes takımı 30 küsür tur Shumiyi süper yumuşak lastiklerle pistte tutmakla strateji hatası yapmıştır. Bitik lastiklerle bu kadar oluyor. Bu değerlendirmeleri yapmadan Shumiyi kayıtsız şuçlamak ya art niyettir ya da f1 bilmemektir.

  13. inci incili avatarı

    bu yaşta bu arabayla ancak bu kadar oluyor.

  14. O yazdıgım umutsuzca yazı kızgınlıktan dolayı kaynaklandıgını anlamıs olman gerekti ama anlayamamıssın.Ayrıca schuminin bıraktıgı araclarla suanki arac farklı ondan böyle diosun o zamn 57 sn fark yiyen rosbergden bahset bana

  15. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Samet Özdemir; " Ben bu mercedesten umudu kestim.Schumi mercedesle f1'e dönmekle hata yaptı.Mercedes Schumiye rekabetçi araç verecek kapasitede değil.OLAMAZDA!!! " aklı başında kimse Mercedes ile ilgili bu yorumu yapmaz.Şu anda griddeki en iyi otomobiller Mercedes.Kaldı ki, yeni bir yapı, yeni bir takım.Schumi bıraktığında araçlar nasıldı, şimdi nasıl.Yazı yazmış olmak için yazmayın.

  16. jetman arkadasım tamamen bitik lastiklerle Cok sevdigin rosberg ne yapardı acaba.

  17. schuminin göremediklerim hariç 3 kez şikanı düz kestiğini arkasındaki rakibine geçilmemek için gördüm.galiba fia zaten schumi puan alamadı cezaya gerek yok diye düşündü zira şikanı düz kestiklerinde rakiplerine göre bariz avantaj sağladı geçilmedi.schumi aynı schumi mantalite aynı yarışta yapılan her şey mübahtır.

  18. Mecedesbenz bnde seni tebrik ediyorum yaptıgım yorumlara bos diyorsan sende f1'den anlamıyorsun bana göre.

  19. Dilerim Mercedes daha rekabetçi bir araç yaparda kimin patron olduğunu o zaman görürüz.

  20. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    " Samet Özdemir " ve Gökhan Aydın " boş yorumlarınızdan dolayı ikinizide tebrik ediyorum.

  21. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    gökhan aydın senin gibi insanların f1'i takip etmesine gerek yok kusura bakma..böyle boş konuşup da insanların vakitlerini öldürme

  22. m-sc efsane avatarı

    gökhan aydın yorumunda schumi düşmanlığından başka bişey yok..yarışı tarafsız izleyen biri bu yorumu yapmaz.. bu yüzden kaale alınmayacak bi yorum olarak görüyorum…

  23. gökhan aydın, hangi pilotu tutuyorsun bilmiyorum ama aynı araçlarla Schumi 41 yaşında olmasına rağmen tuttuğun pilota evire çevire ders verebileceğine kalıbımı basarım. Bir de tuttuğun pilot 41 yaşına geldiğinde bırak 4. bile demek için bin şahit gerektiren bir araçla F1'e dönmeyi, "bastonsuz yürürse" tebriklerimi göndereceğim.

  24. gökhan arkadasım Startı bir izle bakalım eleştirdigin efsane ne yapmıs.Kubica ile olan rekabette ne yapacaktı yol mu verecekti.alonso hamilton veya baska bir pilot olsa kubica karrdeşim gel gec mi diyecekti?Kötü bir araçla alonsonunda ne yapabildigini geçen sene gördük bos konusma

  25. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    vay efsane vay,daha yarışın başında sadece sidik yarışı sayılacak bir pozisyonda kubica ile anlamsız bir kapışma yaptın sonrası olanlar oldu sen hiç değişmedin ve değişmeyeceksin,bu tip aksiyon ve numaraların hep mevcut tıpkı monaco klasiklerin gibi,ama nedense çok kollanıyorsun neyse takım sana böyle bir araç vererek yeteri kadar cezalandırıyor bu bile yeterli bence.sonrası buemi bile havasını atar böyle senin bu yaştan sonra pistlerde ne işin var be kardeşim,bir motor kullanırsın bir dönerim dersin etrafı galyana getirirsin dönmen hataydı bakalım ne zaman anlayacaksın

  26. Ben bu mercedesten umudu kestim.Schumi mercedesle f1'e dönmekle hata yaptı.Mercedes Schumiye rekabetçi araç verecek kapasitede değil.OLAMAZDA!!!

  27. "Pazar gezmesine çıkmıyoruz ve bende bir rahip değilim" Michael Schumacher.

  28. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Evet thriller cok iyi anlatmısın schumacherin lastikleri sert olsaydı bu kada dusus yasamazdi takımın hatası mclarenlerin ugladigi strteji uygulasalardı baslarıan bu gelmezdi ama arac oldukca hızlıydı burda bakalım ilerki donemlerde neler olucak

  29. Şampiyon bugün gerçekten de yapabileceğin hiçbir şey yoktu. Sen elinden gelenin en iyisini yaptın hatta yarışın başlarında harika bir yerdeydin. Yarış bu, bazen şansın olur bazen de olmaz bunu senden daha iyi kimse bilemez. Dünden beri de takımnın yaptığı hatalar saç baş yolacak türdendi. En kısa zamanda takımın kendine gelmesini umuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir