Massa'ya Ceza Geldi

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot Montreal’deki yarışın son turlarında Michael Schumacher ile yaşadığı temas sonucu ön kanadındaki hasar nedeniyle pite girmişti.

Massa pit alanında hız limitini aşmış ama bir pitten geçme cezası alması için yeterli zaman olmadığı için ceza sonraya bırakılmak zorunda kalınmıştı.

Verilen ceza ile Massa 20 sn geriye düştü ancak Brezilyalı pilotun 15.’liğini etkilemedi çünkü 16. sıradaki Kovalainen bir tur gerisindeydi.

 


Yorumlar

  1. şaka gibi gerçekten haberin başlığını okuduğumda liuzzi ve şumi ile yaşadıklarından dolayı ceza aldığını düşündüm ona bile şaşırdım içerik beni mike tysonla 10 saat boks yapmışa çevirdi şumiye ceza yok liuzziye yok şumiyi kıra döke geçti resmen garip 😀

  2. kazadan sonra eski massayı göremedik bir türlü.

  3. Massa bu yarış şanssız olabilir lakin bu sezon vasat hatta vasat altı bir performans sergiliyor.

  4. massathebest arkadasım olayı birde schuminin psikolojisinden düşün.çok iyi bir pozisyonda bitirebileciği bir yarısı kubicayla kaza sonrasında gerilere düşmesi.fazladan 1 pitstop yapmıs olması lastiklerinin berbat halde olması takım stratejisinin rezil derecede olmadı ve liderden tur basına 3 sn daha yavas giden bir schumi sence cokta saglıklı hareket edebilirmiydi birde böyle düşün

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    massa bu yıl kesinlikle üst düzey bir pilot gibi yarışmıyor,son birkaç yılı düşünecek olursak,startta bana göre hatanın büyüğü ondaydı gibi gördüm,tıpkı alonsonun avustralyada yaptıgı gibi yanındaki adama hiç yer bırakmadı ama esas olarak bir yarış kazasıydı,bundan sonra da ğek bir varlık gösteremedi,force indiaların arkasına bu kadar takılmamalıydı ve bir şekilde geçmeliydi,bazen,bazı pilotlar için'' yahu geç artık,çarp temas et ya da frenajı kaçır ama bir hamle yap'' diyorum,ve bugun de bunu massa için söyledim,ama ben massa nın kanada gp lerinde hep böyle sürdüğünü ve bir şekilde yavaş kalabilmeyi başardığını düşünüyorum,umarım bundan sonraki yarışlarda bu kadar kalitesiz sürüşlerde bulunmaz.

  6. Evet, diğer "Ne Varsa Benim Başıma Geldi" haberinin altına da yazdım. Massa bugün geri dönüşün sinyalini gönderdi, şimdi "geri dönüşün kendisini" bekliyorum sabırsızlıkla. Aynı şekilde Schumi'den de (Schumi biraz zor ama)..

  7. neyse, sağlık olsun Bülent. hakemler ikisi ile de konuşmuşlar, ikisi de kendi aralarında konuşmuşlardır muhakkak. olan 2 puana oldu, o da schumacher'den gelsin, canı sağ olsun. o da bizim pilotumuz sonuçta. önemli olan felipe'nin bu yarışta geri dönüşüydü. bunu puana çeviremedik ne yazık ki. artık önümüzdeki yarışlara bakıp aynı sürüşü gösterme zamanı.

  8. Sen Schumi olsaydın bende Massa olsaydım, orda bana yol verir miydin ? "O anda" bence vermezdin. Çünkü zaten lastiklerin çalışmıyor, 1 tur yemişsin ve sen Michael Schumacher'sin.

    Birde burdan bakmayı dene dostum. Bende her iki pilotu da çok severim ama ikisi de yapması gerekeni yaptı. Keşke olmasaydı ama oldu bir kere.

    Dün senin kırdığın kumandayı bugünde ben kırdım. Çok kötüydü çok..

  9. Bülent kardeşim, ben en fanatik schumacher taraftarlarından biriyim esasen. yıllarca onu tuttum, hala da gönlümün yarısı felipe de, yarısı schumacher'de. fazlasıyla kızgın olduğum dğrudur fakat, yeteneği ile ilgili bir şey söylemek şöyle dursun aklımdan bile geçmez. dediğim gibi, bu kadar sıkıştıran kişinin schumacher olması çok dokundu bana. insan hiç değilse 2006'da senin için arkasındakileri tutan, rakip ile araya girip puan çalan, poleden başladığı yarışta yerini verip elinden geldiğince şampiyon olman için uğraşan ve daha da önemlisi bunu takım istiyor diye değil, schumacher sevgisi ve saygısı ile yapan ve bunu açıkça da dile getiren eski takım arkadaşına yapmamalıydı bunu. ama sanırım ben fazla duygusal davranıyorum. pistte hiç bir şeyin hükmü kalmıyor demek ki.

  10. Resimden de anlaşılacağı üzere bunun savunma ile alakası yok Schumacher tam olarak yarış çizgisinde. Bunu da inkar edemezsiniz herhalde.

    Dediğim gibi sabırlı olup start düzlüğüne çıkmayı bekleseydi geçişi çok daha kolay olacaktı. Üzüldüm ikisi içinde.

  11. massathbest, aslında fotodan tam olarak yarış çizgisine geçtiği anlaşılıyor. heyecan istiyorduk alın işte size heyecan 🙂

  12. massathebest kardeşim, yorumlarına, Massa sevgine sonuna kadar saygım var fakat sanırım bu Felipe aşkı sende biraz fazla ileri gitmiş.

    Şöyle ki;

    Yarışı 33. turdan sonra seyretmeye başlamama rağmen ben bile Schumacher'in son turlarda aracında doğru gitmeyen bir şeylerin olduğunu gördüm. Giderek yavaşladı, yavaşladı ve yavaşladı. Herkes 1:17'lerde turlar atarken Schumi 1:21'lerde dönmeye başladı. Bu durumda Schumi'nin kendisini savunması haricinde pekte bir seçeneği yoktu. Zira arkasına gelen herkese karşı yapabileceği savunmayı yaptı. Düzlükteki bariz hızını kullanamayan Massa olmadık yerde Schumi'ye atak denedi ki start düzlüğüne çıkmayı bekleseydi bence çok daha kolay bir geçiş yapabilecekti. Schumi'nin bir lafı var hiç unutmam.

    "Pazar gezmesine çıkmıyoruz ve bende bir rahip değilim." İşte sözün bittiği yer.

    Şikan kesme olayına gelince. Burası Kanada ve burda frenler ciddi şekilde sorgulanıyor. Gerek geçtiğimiz senelerde gerekse bu sene kimlerin nasıl şikan kestiğini hep beraber gördük ve izledik. Lastikleri bitmiş bir adamın bir kaç kez avantaj sağlamadan şikan kesmesini onun yeteneksizliğine bağlıyorsan bunu açık açık söyle ki bir daha sana bu konuda yorum yapmayayım, karşımdakinin neler düşündüğünü bileyim.

    Saygılarımla.

  13. hem thrillercd, hem de larien arkadaşların dediği gibi, bu olay schumacher ile yaşanmamış olsa bu kadar dokunmayacak. altı üstü gelecek 2 puandı, lanet olsun der geçerdim. ama bunu schumacher'in yapması çok koydu bana. yerini savunmasın demiyorum, ama bu yaptığı normal bir savunma değildi.

  14. http://i1006.hizliresim.com/2010/6/13/5888.jpg

    bu olay anı. bunun savunma ile falan bir alakası yok. bu olaydan hemen önce, schumacher pistin diğer tarafında iken giderek massa'nın üstüne sürüyor. bir noktaya kadar önüne sürmesi kabul edilebilir ama schumacher'in çimlere çıkaracak kadar massa'nın önüne sürmesinde iyi niyet aranamaz. o zaman yıllarca boş yere suçlamışız webber'i.

  15. yarışın son bölümünde yaşanan bu tür olaylar her zaman yarıştan sonra cezalandırılır. kkubicanın sutil'i pite girerken geçme şekline de hala bir anlam verebilmiş değilim

  16. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    massa da bugün bahtsız bedeviye döndü zaten. ayrıca starttaki kazada massa nın mı suçu var??? yok daha neler artık! resmen luizzi massa'ya alan bırakmadı. yapmayın allah aşkına. schumi konusuna gelince. bugün sanki ekstra bi agresiflik vardı üzerinde. massa bariz daha hızlı gelirken bu kadar agresiflik bana biraz gereksiz geldi. çünkü buemi'nin geçişinde bile bu kadar katı bi savunma yapmamıştı. gerçi f1 bu kardeşlik biladerlik kankalık sallamaz. üzücü yani massa'nın bugünkü harika çabalamasının schumi teması ile durdurulmuş olması. sanırım ikisi de bu temastan çok üzgündür. tıpkı ikisini canı gibi seven benim şuan kahrolduğum gibi…

    ayrıca kubica konusuna da katılıyorum. o nasıl bi pite girişti -hatta dalış diyecem ona ben- allah aşkına. belki sıra cezası fazla olabilir ama bence o harekete mutlaka kınama cezası gelmeli

  17. Son 4 turda cezayı vermediler diyorsunda adamlar yarışın ortasındaki olayı bile yarıştan sonra inceliyeceğiz diyorlar,güvenlik aracı arkasında bitse alınan 20 saniye ceza 1.likten sonunculuğa bile düşürebilir,birde singapurda rosberge gec verilen ceza ve gelen bir podyum vardı sanırım.

  18. m-sc efsane avatarı

    massa schumiden 2-3 sn hızlı iken neden o kadar zorladı anlamadım.. schuminin ne kadar sıkı bir savunma yaptığını iyi bilen bir pilot olarak bu hatayı yapmamlıydı.. bugün kim şikan kesmediki!!

  19. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    kubica nında bir cezaya ihtiyacı var

  20. massathebest ,bu kadar fanatik olma be. Schumacheri terminatör yaptın ya helal olsun. Bu kadar duygusal olma burası F1 kimse kimseni gözünün yaşına bakmaz (bkz. Michael Schumacher VS Ralf Schumacher). Anlıyorum Massa ile Schuminin teması çok kötüydü ve olmasını istediğim en son kişiler arasında oldu ;ama yapacak birşey yoktu. Schumi şampiyonluk için yarışmıyor ya da arabası yavaş diye kusura bakmasın bu Massa olsa bile direnmeden yol vermemeli ki Schumi de bunu yaptı.

  21. massa'nın ceza almasını eleştirmiyorum. hız limitini aşmanın belirlenmesi çok kolay, radar tespit ediyor hemen. elbette ceza alacak. benim derdim bu ceza neden 4 tur içinde verilmedi? ve koskoca yarışta ceza gerektiren diğer olaylar hala bekliyor.

    önde button, ortada massa ve arkada liuzzi. bunların hepsi birbirini tamamen geçmiş ilk viraja gelirken. button dışardan geliyor, massa ona vurmadan çizgiden gidiyor, liuzzi hamilton'un 2008 fuji'de yaptığı gibi, içerden dönmeye çalıştığı virajın ortasında ısrarla dışarı açılıp massa'nın sol arkasına vuruyor, devamında spin atmak üzere olan massa'nın burnuna vuruyor, 2. virajda çizgisinden gitmek yerine içerde olan massa'nın üstüne doğru sürüyor ve 3-4 kez temas ediyor. nerede hatalı massa, bir açıklar mısın?

  22. massathebest

    burda massanın savunulacak bir yanı yok .
    Schumiye gelince ceza alcagı ap açık ortada … pistte 10 kez fln Cut Track yaptı normalde benim bilgim bunu 3 kez ypaıcna direk piten geçme cezası alıyorsun belkide hakemler bu olaytların hem çekişme esnasında oldugunu düsşünmüş olabilir. Ayrıca Massa startta da hatalı hamle yaptı hem butona hemde luiziye vurdu .

  23. massathebest, şu sitedeki en sempatik insansın bence:)

  24. sağolun varolun. Allah gözlerinize sağlık versin. milletin üstüne kıran, şikanları tavuk keser gibi kesip adeta kendine yeni bir yarış çizgisi oluşturan schumacher'in durumu hala tartışılıyor (o da tartışılıyorsa tabi), massa'nın cezası hemen kesilmiş. helal olsun fia. selamlar jean todt.
    pite 65. turdan sonra geldi. çıkış turunu saymazsan kalır 4 tur. neden bu 4 tur içinde ceza verilmedi? bu 4 tur içinde geçen yılki gibi bir kaza daha geçirseydi massa, hesabını hakem diye geçinen kodamanlar mı verecekti?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir