Alonso ve Hamilton'dan Sakin Demeçler

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Brezilya’daki haftasonu boyunca FIA resmi görevlisinin McLaren garajında bulunmasına gerek görmediğini söyledi.

FIA geçen hafta, İspanya Motorsporları Federasyonu’nun McLaren’deki eşitlikle ilgili ifadelerinin ardından takımın Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’a aynı şekilde davranmasını sağlamak için bir görevli tayin edeceğini söylemişti.

Alonso, Çin’deki sıralamalarda Lewis Hamilton’un 0,6 saniye gerisinde 4. olmasının ardından şüphelerini dile getirmişti.

Ama İnterlagos’taki basın toplantısında İspanyol pilot, Şangay’daki durumu önemsemedi ve FIA’nın bulunmasına gerek olmadığını söyledi.

Alonso: "Bu karara hemfikir değilim. Ama bu bize bağlı değil."

"Eğer bunu yapmaya karar vermişlerse, sorun olmadığını düşünüyorum. Ama garajda buna benzer bir şeye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum"

"Çin’de, sıralama performansından dolayı hayal kırıklığını uğradığımı düşünüyorum. 3. seansta ilk cep için yakın mücadelede olabileceğim 1. ve 2. seanslardan sonra, çok garip bir sonuç olduğunu hissetmiştim. Ama lastik basınçlarının çok yüksek olduğunun farkına vardım ve bu, sıralamalarda olabilir.

İspanyol pilot ayrıca, Hamilton ile arasındaki ilişkinin iyi olduğunda ısrar etti ve ikisinin arasındaki gerginliğin, basının bir uydurması olduğunu ifade etti.

Alonso: "Bizim hakkımızda çok ama çok şey söylüyorlar. Ama doğru değillerdi. Birbirimizle hiç bir zaman problem yaşamadık. Pistte mücadele ediyoruz ama pistin dışında, ilk günden itibaren çok iyi ilişkimiz var."

Hamilton da Alonso’nun sözlerine katıldı.

Hamilton: "(Aramızdaki ilişkinin) Hiç olmadığı kadar iyi olduğunu düşünüyorum. Medyada söylenenlere sağmen bu sene (durumun) üstesinden iyi geldiğimizi düşünüyorum. Daima aramıza büyük bir mesafe koymaya çalıştılar ama başaramadılar. İşimizi yapmaya devam ediyoruz."

Alonso, bir GP haftasonu sürecinde Hamilton ile arasındaki ilişkinin daha az rahat hale gelmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Alonso: "Bizi beraber gördüğünüz sadece, Cumartesi öğleden sonra takım basın toplantısında ve sıralamalardan hemen sonra. Yani biz yarışa, stratejiye ve sıralama sonucuna odaklanmış oluyoruz. Bu yüzden (o anlar) çok rahat bir zaman olmayabiliyor."

Alonso ayrıca, Ron Dennis’in "Fernando ile yarışıyoruz" cümlesi ile ilgili de konuştu.

Alonso: "Şaşırdım. Ama yarıştan sonra hangi kelimenin normal ve hangisinin doğru olduğunu görmenin zor olduğunu düşünüyorum. Eğer farklı şekilde bakarsanız, biraz problem yaratabilirsiniz. Garip bir şey görmüyorum. Şaşırmıştım ama gerçekten endişelenmedim"

McLAren araçlarının Belçika’da ilk virajda o kadar yaklaşmasının ardından Hamilton, Alonso’nun sürüşünü eleştirmişti. Ama İngiliz pilot, şampiyonluğun kendileri arasındaki bir kaza ile belirlenmeyeceğine inanıyor.

Hamilton: "Profesyonel yarış pilotları olduğumuzu düşünüyorum. Kendini kollarsın ama diğer herhangi bir pilotla çarpışmak istemezsin."

"İkimiz de çarpışmak istemiyoruz. Sadece yarışı bitirmek istiyoruz. Önde olmak veya yer kazanma konusunda temiz bir zihin ile ilk viraja girersiniz, ama çok risk almadan. TEcrübemizle, netin çok neyin az olduğunu biliriz. Herhangi bir problemimiz olduğunu düşünmüyorum"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir