Ecclestone da Pilotlara Destek Verdi

yazar:

kategori:

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, pilotların spordaki kural koyma mekanizmasında değişiklik yapılması gerektiği yönündeki görüşüne destek verdiğini açıkladı.

Grand Prix Pilotlar Birliği, günümüz Formula 1’indeki kural koyma mekanizmasının hastalıklı olduğunu ve artık değişiklik yapılması gerektiği çağrısını yapmıştı.

Pilotlar ilgililere, herkese açık bir mektup göndermişti. Ecclestone de mektupla destek verdi.

İşte o mektup:

Saygı değer Beyler,

Bu doğru bir açıklama mı bilmiyorum. Her zaman sizinle hem fikir olmak kolay değil ancak spordaki karar verme sürecinin eskide kaldığı ve hastalıklı bir yapıda olduğu açıklamanız doğru.

Sizin de belirttiğiniz gibi sporun sahiplerini ve tüm hissedarlarını mevcut yönetimlerini yeniden yapılandırmaları konusunda zorlamalıyız.

Neyin yanlış olduğunu analiz etmek kolay bu yüzden niçin bu konuyu düşünüp çözüm bulmuyoruz? En azından ummak yerine bu konuda harekete geçmek daha iyidir.

Yaklaşık 50 senedir Formula 1’de aktif rol alıyorum ve aynı şekilde 18 sene başka şekillerde yer aldım. Sizler her bireyin en iyi niyetlerle yaklaştığını belirttiniz ancak orada bir yanlışlık mı var emin değilim. Öyle değilse, bu ifade daha iyi okunmalı.

İyi dileklerimle

Bernie

 

 

 

 

 


Yorumlar

“Ecclestone da Pilotlara Destek Verdi” için 2 yanıt

  1. len moruk GPDA sana laf atıyo sen onlara destek veriyosun sizde nasıl bir mezhep var anlamıyomki siz ingilizler nasıl bu kadar geniş olabiliyorsunuzki ?

    1. Pek sayılmaz. F1 Ecclestone’nun elinden çıkalı çok oldu. Kendisine ve FIA Başkanına olağan üstü yetkiler verilse dahi bir şeyler yapamıyorlar. Şu an ki sistem demokratik. Bugünkü sıralama haberinde de gördük. Kural değişikliği için F1 Komisyonu’ndaki 26 üyenin oyu gerekiyor. Kendi lehine olmayan destek vermiyor ve kurallar tıkanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir