Radikal Tasarımlı Audi R18 Tanıtıldı

yazar:

kategori:

Son 2 yıldır şampiyonluk elde edemeyen Audi Sport, 2016’da şampiyonluk yarışına geri dönmek için R18’i yeniden yarattı. Kasım ayında ilk resimleri basınla paylaşılan R18 bu kez sezonda kullanılacak renk düzeniyle tanıtıldı.

13 kez Le Mans 24 Saat’i kazanan Audi tarafından ” tamamen yeni ” olarak lanse edilen 2016 R18 e-tron quattro, Porsche ve Toyota’ya göre oldukça agresif bir tasarıma sahip. Yeni monokok üzerine Formula 1 tarzı yükseltilmiş buruna sahip gövdesinin dışında 2 silindir azaltılan 4.0 V6 TDI dizel motoru, 6 yerine 7 ileri şanzımanı ve 6 megajule çıkarılan hibrit enerjisiyle R18 sadece görüntü de değil teknik olarak da fazlasıyla yenilenmiş. Porsche’dekine benzer hibrit sistemine geçen Audi, performansı arttırıp tüketimi düşürmeyi hedeflemiş.

Volkswagen’in emisyon skandalından sonra tıpkı Porsche’de olduğu gibi Audi, araç sayısını 3’ten 2’ye düşürdü. Yeni R18’in direksiyonunda Andre Lotterer, Benoit Treluyer, Marcel Fassler, Loic Duval, Lucas di Grassi ve Oliver Jarvis’i izleyeceğiz.

R18-1 R18-4 R18-3 R18-2


Yorumlar

“Radikal Tasarımlı Audi R18 Tanıtıldı” için bir yanıt

  1. Önden bakınca uzay mekiği gibi görünüyor araç. Bana çirkin geldi ama çok çalıştıkları belli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir