Andretti: Formula 1’in Amerikan Pilota İhtiyacı Var

yazar:

kategori:

Ünlü Formula 1 pilotu ve eski dünya şampiyonu Mario Andretti, Formula 1’in Amerikan pilota ihtiyaç duyduğu görüşünde.

Formula 1 geçmişe oranla Amerika’da pek popüler değil. Eskiden Doğu Amerika, Batı Amerika ve Amerika GP’si olmak üzere üç farklı Amerika yarışı yapılırken şuanda sadece bir tane Amerika GP’si var.

Andretti “Formula 1’in mevcut kuralları çok kısıtlayıcı. Popüler olmadığı ülkelere ulaşması gerekiyor. Örneğin Mercedes, McLaren veya Ferrari’nin direksiyonunda Amerikan bir pilot olsa çok iyi olurdu”

“Lotus ve Ferrari ile yarıştığım zaman birincilik için yarışma şansım olmuştu. Yeniden bir Amerikalının bunu başarması harika olur” dedi.


Yorumlar

“Andretti: Formula 1’in Amerikan Pilota İhtiyacı Var” için 3 yanıt

  1. Amerikalı pilota değil amerikalı kafasına, amerikalı idarecilere ihtiyacı var.
    Pilotla felan olmuyor işler halen anlamadı bunlar kastırma kültürle olmuyor bu işler anlamadılar halen. İnsanlar ruhlarına uygun birşeyler buluyor olmalı popüler ikonlar değil.
    Misal değiştirmezsen eu basketbolunu diğeri daha tatmin ediyor, iyi de gidiyorsa nba’leri varken bir yere kadar kaktırabilirsin. F1 adamların Nascar, Indy, Amerikan WEC’inden iyi durumda değil.
    Bizimkiler de aynı kafada ah bi türk pilot olsa olur sanıyorlar cacık olmaz iş bunda değil. Bunu anca ispanyol, italyan gibilere bir yere kadar kaktırabilirsin yine de başka bağlayıcılıkları olacak.
    Al ingiliz rekorlar kırıyor ingiltere tribünleri boş, sürüyle alman var şampiyonluğa da kapışıyor almanyada neredeyse pist kalmamış coşkulu, tok yaşayan amerikalıları mı kandıracaksın…

  2. f1 in adam gibi yöneticiye ihtiyacı var.soytarılar ordusu kendi egolarını tatmin ediyor.

  3. Biz de bizim ülkenin vatandaşı pilot olsun istiyoruz ama olmuyor napalım 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir