Hamilton, Kanada'da Güvenlik Aracı Girmemesine Şaşırdı

yazar:

kategori:

Olaysız geçen yarış ile 2004’ten beri ilk kez Montreal’de güvenlik aracı piste girmemiş oldu.

Hamilton “Güvenlik aracının girmemesi şaşırtıcıydı. Uzun zaman sonra ilk kez güvenlik aracı burada piste girmedi ancak iyi olan şu ki, herkes güvendeydi.”

“Strateji bakımından takım bunu planladı mı bilmiyorum. Ben sadece kafamı eğip açabildiğim kadar fark açmaya  ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.”

“Ne yazıkki pitlerde biraz zaman kaybetmiştim ve Türkiye’de de aynı şekilde zaman kaybedip pozisyon kaybetmiştim. Bunu düzeltmemiz önemliydi ve 2. pit oldukça iyiydi. Pitte harika iş çıkardılar ve Fernando’nun önüne geçtik.” dedi.

 


Yorumlar

  1. alonsoyla ilgili çok atıp tutmak istememiyorum ama cevap vermekten de kendimi alamıyorum bu yılki hatalarıyla alonso beceriksiizlik konusunda aradaki farkı bir hayli kapattı aksinini iddia edebilir misiniz? kariyeri ortada f1deki 4. yılı da değil ayrıca bu yıl hamiltonun hata yaptığını görmedim australyada lastiklerini harcamak zorundaydı çünkü yarışa ilk ondan başlayamamıştı yanlış mı hatırlıyorum sonra da herkesin lastiği kritik seviyedeyken takım ekstra pit yaptırdı yarıştan sonra hamilton bunun saçma olduğunu söyledi ki bu pit yapmadan o lastiklerle gidebileceğini gösteriyordu neyse yarışı kazanabilirdik diyeceğinize bu hatalara bir son vermeliyiz deseniz daha iyi olur bu yarışta olağanüstüydü ama diğerleri de yarışı kazanamayacak kadar kötü değildiler tüm hafta sonu mclaren- hamilton – strateji paketi sağlam çalıştı ki trulli olayında da pit duvarının öngörüsü doğruydu önde trafik vardı bu hamiltonun pitten sonra lastikleri ısıtması için gereken sürenin yartılmasını sağlayabilirdi öyle de oldu bir hayli yavaş virajın olduğu kadada da son düzlük haricinde zaman kaybetmeden tur bindiremezsiniz buna da taktik diyorlar şuminin 4 pitle kazandığı yarışlarda olduğu gibi o pitler sayesinde temiz turlar attı önü hep açıktı

  2. Sayın unzile arkadaş.Boybgm Fernando Alonso ismini düzgün yazana kadar ben de aynı şekilde devam edeceğim.O yarışta tarfikte tur bindirmede yavaş olan pilotlar sadece düzlükte kenara çekiliyorlar.Eğer viraj esnasında iseler normal çizgiyi kullanıyorlar.Benim demek istediğim tur bindirmenin viraja tam denk gelmesi olayı idi ki ben bunu şanssızlık olarak nitelendirdim.Sen bence aşağıdaki diğer yorumlara bi gözat.Asıl hakaretler oradadır.Olayı beceriksizlik olarak nitelendirenler acaba hamiltonun kaç tane yarışını izlemişler.

  3. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Alonso kazanırdı diyenlere. sadece iyi bir f1 izleyicisi olarak yarışın son 15 turunu tekrar teknik olarak izlesin, o yarışı trafik olmasada kazanamayacağını bilir,
    Alonso, Hamilton' un 6 sn. gerisindeyken çok agresif kullandı ve 4 yada 6 turda Hamilton' u yakaladı bunu Button da yaptı.
    Hamilton ise o turlarda lastiğini korumak adına aynı tempoyla gidiyordu, ve daha agresif olan Alonso lastikten istediği performansı alamamaya başladı buttona geçildikten sonra 9 sn geriye düştü.
    Şimdi teknik olarakda Alonso' nun pek şansı yoktu.
    Aynı şey Avusturalyada Hamiltonun başına gelmişti hatırlayın Alonso' yu nasıl yakalamıştı ama yakaladığında da lastiklerinin işi bitmişti ve geçemedi.
    Bizler kamerada gördüğümüz gibi değil bazı şeyler, herkes kamera görüntüsünde Hamilton' un lastiği daha bitmiş görüyorduk ama takım telsizden lastiklerinin durumunun iyi olduğunu söylediğinide unutmayın

  4. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    alonso nun buradaki durumu;bizim türkiyedeki durumumuza çok benzerdi,bazı bölümlerde bizden daha hızlıydı,çünkü lewis in ensesinden ayrılmıyordu,belki de önünde kalabilseydi farkı da açabilirdi,yani kazanma şansı oldukça yüksekti..ama noldu mclaren pit ekibinin beceriksizliği sonucu kazanmış olduğu pozisyonu,tur bindirmeler esnasında yaptıgı beceriksizlik sonucu kendi eliyle mclarenlere vermiş oldu.yani buradaki ayrımı anlamak zor olmasa gerek,bir pilot kendi hatası olmadan pozsiyonunu kaybederken diğeri kendi hatası ile veya şanssızlık ile kaybediyor.zaten yarışın sonundaki yüz ifadesi de kendine kızan bir insan profili var gibiydi bana öyle geldi..
    her platformu,mclareni ve pilotlarını,özellikle de hamiltonu karalamak için kullanan arkadaşların bu sevdası ne zaman sona erecek,daha ne yapması gerekiyor söyleyin de bari bu çirkin yazıları mantık dışı söylemleri hangi koşullarda göremeyeceğimizi bilelim.bahreyn in ardındna ilk kez kazanmaya bu kadar yakşalmış olan pilotunuzun pist üzerinde 2 rakibine de geçilerek 3. olmasına bu kadar üzülmemek gerek:D

  5. AARank ben çıkıp benzeri bir yorumu alonso için yapsam yeni türedi olurdum yani burada eski olunca böyle kıskançlık ve öfke kusan yorumlar yapabiliyor muyuz? sıralamalarda alonsodan bariz üstündü yarışta da sırf sizin gibiler aha lastiğini bitirdi yine bu çok hep acemi kalacak diye konuşmasınlar diye temkinli gitti fırsatını bulunca geçti ( alonso o sırada yarışın birincisi olan buemiyi geçmeye çalışırken hemen alonsonun dibindeydi alonso aklını kullanaydı da bueminin üstüne gidip ivme kaybetmeyeydi nasılsa buemi pite girecekti o düzlüğün sonunda da pite girdi hemen gördük
    kafasıyla yarıştığını söyler durursunuz hep takım söylemedi mi sanki bueminin pite gireceğini ha trulliye takılma olayına gelirsek biliriz ki böyle dur kalk cadde pistlerinde trafik her zaman soundur trafiğe takılacağını gören takım hamiltonu pite çağırdı ve önünün açık olmasını sağladı buna şans denmez taktik denir şans son turda rakibinin lastiğinin patlaması süspansiyonun kırılması veya rakiplerinin kazasıyla olur bunlar şanstır ki hamilton hep lastiği patlayan taraf olmuştur buna da hamiltonun sürüş stili diyorsunuz ama almanya da sıralamalarda dahi ilk turunda lewisin lastiği patlammıştır işte buna da şanssızlık denir sans şanssızlık muhasebesi yaptığımızda lewis belki nötrdür ama alonso şans konusunda pozitif değerlerdedir emin ol neyse yaşının hep büyük olduğunu söyleyip durursun ona saygım sonsuz belki benim gibi çocuk olarak gördüğün insanların yorumları seni kızdırabilir bu senin yorumlarına yansımasın yaşına göre yorum yap bizim için sorun olmaz

  6. quva Tarih: 14.06.2010 20:56:43

    Arkadaş klasik bir fanatik Ferrari taraftarı , kendi takımı kazansında diger bütün herkes kaza yapsın bile diyebilecek birisidir diye tahmin ediyorum . Ne zaman bir Mclaren yarış kazansa veya önünde bitirse BALLLLLLl veya Ferrari kazandıgında mükemmel yarış aldu , Süpersin Alonso veya Massa diye her forumda laf söyleyen arkadaşların yaptıkları gibi boş konuşmaktan başka bir şey değildir.

    Özellikle bu tip arkadaşlar , Ferrari ,Redbull , Mercedes takımlarının baş mühendisleri , plotları , patronlarının bile Mclareni favori gösterdikleri yerlerde hala nasıl Buttona ve hamiltona ballı derler anlayamıyorum. Neymiş Alonso trafiğe takılmış . Button takılmadımı Webbere geçilirken , Alonso Hamiltona nasıl yetişti zannediyorsunuz? Bu formuala 1 in dogasında olan şeyler eğer sizler böyle küçük şeylere itiraz ederseniz , Ferrari başkanı gibi F1'e böyle bakmaya devam ederseniz , size hayatta başarılar dilemekten başka bizim yapabilecigimz birşey yok arkadaşlar .

    Birde bi arakdaşımız (-) veren arakdaların canı sağolsun gibi bi laf söylemiş , (-) bir önemi yok bir kişi kendsine 1231232312 oy verebiliyor bu sitede (( herkesin spam yapmaması için söylemiyorum nasıl yapıldıgını )) , bunu yöneticilere 123213213 bildirmeme rağmen hiçbir cevap çıkmadı.Belki burdan beni duyarlar . (( Hatta bu mesajı rapor et düğmesine tıklarsanız belki bi moderötör görebilir bu sefer .))

  7. Eksi veren arkadaşların canı sağolsun. Gerçi mantıklı bir sebep söyleseler iyi olurdu ama bu söylediğim şeyin doğruluğunu değiştirmiyor maalesef. Saygı bekleniyorsa saygı göstermesi lazım insanların.

    Ve en nefret ettiğim şeylerden biri insanlara böyle çirkin lakapların takılmasıdır. Bu kim olursa olsun benim için değişmez. Formula 1 pilotu olup olmamaları vb. beni ilgilendirmez.

    Saygılar…

  8. quva Tarih: 14.06.2010 20:56:43

    Bir Alonso taraftarı olarak Fernando Alonso'ya "( B ) ALONSO" diye lakap takılmasına kızıp da Jenson Button'a "BAL – İTON" diye benzer şekilde lakap takmanız ne kadar doğru? Sizce de biraz ikiyüzlülük değil mi bu? Kınıyorum.

  9. Evet SC nin girmediği ve doğru dürüst mavi bayrakların sallanmadığı bir yarış oldu.Baliton ikinci pitini yaparken Fernando pistin en hızlı turunu atıyordu.Trulli ise bir zamanlar yanyana olduğu kişinin bugün neden Ferraride olduğunun mukayesesini yapıyordu belkide.Neyse olan oldu artık.İstanbulda 3D HD film izledik, montrealde de Fernandonun trafik çilesini izledik.Çekirge 1 sıçrar 2 sıçrar sonra ne olur bilinmez.

  10. Burak Bey, daha az kırıcı ve saygılı olmanız mümkün mü acaba merak ediyorum?

  11. burak bocek avatarı

    Ne mucizesi sonuna kadar haketti yerini Alonso.Oha artık yani Mclaren fanları insan gibbi sevinin başkasının başarısına laf atmayın insan gibi tebrik etmeyi bilin.Ama doğru sizde ne gezer

  12. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Alonso da trafikten yararlandı ve çok da güzel atağını yaptı Lewis'e aynı lewis'in Alonso'ya yaptığı gibi… Ama zaten geçecekken Hamilton anında pite daldı.. Trulli'ye de takılınca yerini tekrar kaybetti Lewis'e olay bu…
    Ben kimseyi günah keçisi yapmıyorum, Mclaren yarışı kazandı, tebrikler.. Anlatmak istediğim Alonso nun da en az Mclaren pilotları kadar kazanma şansı olduğuydu… Alonso size göre hatalar zinciri yapmştır, bana göre kazanmak için herşeyi yapmıştır.. Biraz bakış açısıyla alakalı….
    Herneyse önümüzdeki yarışlara bakacaz 🙂

  13. 01McLaren01  avatarı

    bizde geçmişte kovalainenin başkalarına tur bindirirken arkasındakine geçilmesini gördükçe saç baş yolardık 🙂 halil arkadaşın söylediği gibi bizim pilotlar daha becerikli bu gayet net. tifosi_sercan kardeşim dediğin gibi alonso yarış boyunca McLarenlerin peşinden ayrılmadı yani alonsonunda önüne trafikte geçmek için imkanlar oldu 🙂 ferrari gayet iyiydi,alonso hatalar zincirine yenisini ekledi. 1. zor ama 2. olabilirdi.

  14. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Mucize? Arkadaşlar el insaf, adam yarış boyunca hamilton'un peşinden ayrılmadı ki.. Pekala bu yarışı Alonso da kazanabilirdi ve bu hiç te mucize olmazdı.. Birkaç kere 1.lik için şans bize dönüyordu fakat olmadı işte…. kısmet…

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    @aarank alonso'nun her şartta o yarışı alabilmesi mucizeydi, ama işte gönülden geçen farklı olabiliyor bazen

  16. Eğer Lewisin başına gelen pitteki gecikmeler buttonun başına gelseydi bazıları hemen çığırmaya başlardı bak McLaren Lewisi kayırıyor buttonu tutmuyor onun için Lewis kazanıyor vs. Ama bakıyorum şimdi kimseden ses seda yok ilginç…

  17. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Acizlik tur yiyenin değil tur bindiremeyenindir. 😀

  18. güvenlik aracının girmemesine bende şaşırdım.

  19. İyi acizlik tur yiyenin olsun tur bindirenin olmasın da sonra birilerinin kalbine iner istemeyiz kimseye bir şey olsun…

  20. Falonso haberinin altına bir McLaren taraftarı yazınca hemen hoplayıp zıplamaya başlayan birisi lewis haberini kaçırmamış. Sadece bu yüzden bile seni desteklerim Lewis

  21. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Tur bindirmede daha becerikli pilotlara sahipmişizki avantaj sağladık.Pitstoplarda
    2 yarıştır hata yapıyoruz son yarışlarda pahalıya mal olabilir.Ama olsun Tur bindirmeyi iyi becerebiliyoruz 😀

  22. İkinci pit in ne kadar hızlı olduğunu Trulli ye sorarsan sana söyleyecekdir.Ferrari motor ve tur yiyenlerin acizliği Hamilton un liderliğini getirmişdir ki; Hayırlı Olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir