Red Bull, McLaren'in Formuna Şaşırmadı

yazar:

kategori:

Sezona gridin en hızlı aracı olarak başlayan Red Bull, şampiyonada puanlama açısından egemen bir görüntü çizemedi ve Montreal’de alınan sonucun ardından McLaren pilotları ilk iki sıraya yerleşti.

McLaren’in art arda gelen başarılarına rağmen Red Bull Racing takım patronu Horner, oluşan şartlarda olumlu yanlar arıyor.

Horner: “Burada McLaren’le olan mücadelede beklediğimizden daha iyi performans gösterdik ve daha rekabetçi olduk. McLaren’in bu pistteki avantajı bizim için her zaman büyük lokma olmuştur.”

“Ama aracımızın buradaki temposu, buraya gelirken beklediğimizden daha fazlası oldu. Bu yüzden yine de değerli puanlar kazandık, önümüzde de uzun bir yol var”

“Bize uygun olan pistlerin de geleceğini biliyoruz. Burada bu hafta sonundaki performansımızdan ümitlenmeliyiz. Stratejide farklı bir şeyler denedik ama bu, bütün yarışta bizi McLaren’in önüne taşımadı. Ama yarışı ilginç hale getirdi.”

“Umarız Valensiya’da, bizim için bir başka zor mücadelede güçlü olabiliriz. Ama daha sonra bizim lehimize olan pistlere geri döneceğiz.”

Ana lastiklerin istenilen kadar uzun soluklu olmaması nedeniyle yarışın başı için seçtikleri stratejiden istediklerini alamamalarının yanında Red Bull’un hafta sonunu, vites kutusu sorunları da etkiledi. Vites kutusu değişikliği ile 5 sıra kaybeden Webber’i, yarış içinde benzer sorun yaşayan Vettel izledi.

Sezon içindeki bu dayanıklılık sorunlarına rağmen Horner, farklı zamanlarda kaybedilen değerli puanlar için pişmanlık duymuyor.

Horner: “Diğerleri de fırsatların çoğunu değerlendiremedi. Kiminin somunu kiminin aracında unutulan tıkaç… Bunlar dengeli olur”

“19 yarışın sonunda bunların önemini anlıyorsunuz ama şu andaki durum çok yakın. Sezonun daha yarısına gelmedik ve hâlâ çok şey olabilir.”

“Valensiya McLaren ve Mercedes’in lehine olacak. Önümüzde daha fazla Mercedes motorlu araç olacağını düşünmüştük. Bu yüzden hasarı gerçekten sınırlı tuttuk.”

“Gelecek bir kaç gelişim var. Oraya çıkıp performansımızın üzerine koyabileceğimizden eminim”


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    yutamayacağınız kadar büyük lokmaları çiğnemekte olduğunuzun daha farkında değilsiniz umarım yakında size hatırlatılır bu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir