Renault “2017 Aracının Gelişimi 6 Ay Önce Başlamalıydı”

yazar:

kategori:

Renault’nun teknik patronu Bob bell, ancak 6 ay önce 2017 aracı üzerinde çalışmaya başlayan takımların gelecek sene başarılı olacağını düşünüyor.

2017’de araçlarda yeni aerodinamik kurallar olacak. Henüz tam konsept belli olmasa da temel kurallara şubat ayında karar verildi.

Araçların daha geniş ve daha hızlı olacağı biliniyor ancak kurallar tam olarak 30 Nisan’da belli olacak.

Bell “Aerodinamik ve aynı zamanda mekanik açıdan oldukça farklı araç olacak. Gerçekten takım 2017’de elinden gelenin en iyisini yapacak. O aracı geliştirmeye muhtemelen 6 ay önce başladık. Daha uzun olmasa bile o zamandan beri çalışan takımlar var.”

“Bu yüzden büyük bir mücadele olacak ancak Formula 1 için bu harika bir şey. Formula 1’in bazı değişikliklere ihtiyacı vardı. Umarım bu sayede sıralamalar biraz değişir.” dedi.

Renault, Lotus’u geç satın alması nedeniyle 2016 aracını dahi çok uzun zamandır geliştirmiyor. Bell, 2017’ye tamamen odaklanma kararının kritik olacağını söyledi.

Bell “2016 aracının gelişimi sezon başında yavaş olacak ancak bir gelişim programı var ve araca güncellemeler getireceğiz. Ancak normal şartlarda çok güçlü güncellemeler olmayacak. 2017 geliyor ve kurallar açısından çok farklı. Bu yüzden bir noktada çabalarımızı 2016’dan 2017’ye aktarma kararını vermemiz lazım. Aksi takdirde geride kalırız.”

“Zor bir çağrı olacak ve ilk bir kaç yarışın ardından bu durumu değerlendirip karar vereceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

“Renault “2017 Aracının Gelişimi 6 Ay Önce Başlamalıydı”” için 10 yanıt

  1. Konu ile alakalı değil ama James Allisonun 3 tane cocugu varmış ve ingilterede yasıyorlarmış. Şuan izine cıktı ama komple bırakabilirmiş. bu durumda büyük karısıklık cıkıcak. Ferrari james keyi alabilir belki böyle bir durumda. her ne olursa olsun üzücü.

  2. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Dur dostum, önce daha kuralları kendi seçtikleri ve şampiyon olmasını istedikleri takım kimse onun kulağına fısıldayacaklar ondan sonra yaparsınız araç. Acaba şapkadan Renault mu , Mercedes mi yoksa Ferrari mi çıkacak ? Belki de McLaren ama McLarene pek bunu yapacaklarını sanmıyorum

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      Mclarene neden üvey evlat gibi davranıyonuz la 😀 😀

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        McLaren sporda efektifliği eskisi gibi olmayan bir takım. İngiliz olması belki onlar için iyi ama lobi olarak maddi olarak ve sporu yönlendirme olarka McLaren eskisi ile dağlar kadar farkla geride

    2. aha dayıya sor avatarı
      aha dayıya sor

      maclarenin önerdiği kurallar kabul edildi neden olmasın 🙂

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        Doğrudur haklısın ama yap boz gibi baksana.Kims sabit durmuyor ki. Hele bu 3 büyükler pastayı yedirmiyor kimseye. McLaren Honda gerçi sıralamayı da veto etti. Yoksa bu bir işaret mi 😀

        1. aha dayıya sor avatarı
          aha dayıya sor

          valla ben dominasyonlara karşıyım izlediğim en güzel sezonda 2007 dir sonra 2008 ve 2006 gelir o yılları geri versinler.tek takıma göre kural yazmasınlar.

      2. Mclaren Ron Dennis olduğu sürece şampiyon olamaz, adamın Bernie ile arası iyi değil 😀

    3. Ben de bu yorumu yazmak için girmiştim zaten habere. Önce kimin şampiyon olacağı belli olsun ondan sonra kuralları belirlerler.

      1. Aeroda cok buyuk artis yeniden Red Bull anlamina geliyordu.Mercedes bunu engellemeye calisti.Ferrarinin cikarida bu yonde.Onun disinda sampiyon suna buna verildi kismi hikaye.O zaman Mercedes yarislara heyecan gelsin diye Avustralyada gaza basmadi.Ferrari sonra aldigi yeri geri verdi demek olur.F1 smackdowna doner.Ben bunu izlemem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir