Pirelli’nin Katmanlı Hamuru Performans Uçurumu Yaratmadı

yazar:

kategori:

Pirelli, lastikler arasında performans uçurumu yaratma fikrinin bu sezon işe yaramadığını fakat 2017 için bu konsepte sadık kalacaklarını belirtti.

Pirelli bu sezon için iki katmanlı lastikler üreterek lastiklerin belli bir aşınma seviyesine geldiğinde pilotların keskin bir performans farkı yaşamasını planlamıştı. Fakat Barselona’daki testlerin ardından Pirelli, üretilen bu yeni lastikler arasındaki performans farkının istenilen seviyeye çıkamadığını açıklamıştı.

Şirketin Motor Sporları Patronu Paul Hembery, “Muhtemelen lastiğin mevcut bileşenleri şu durumda yeterli performans kaybına neden olmuyor. Beklediğimiz etkiyi gösterebilmesi için daha farklı bileşenlerle denenmesi gerekecek.” diyor.

Gelecek yıl Pirelli daha esnek lastikler üreterek önceki yıllarda yaşanan termal aşınmayı en aza indirmeyi hedefliyor. Hembery, katmanlı lastik yaklaşımının işe yaraması halinde 2017 planlarıyla çok iyi uyuşacağını belirtiyor.

“Asıl fikir lastik bileşenlerini değiştirerek, belirli bir aşınma seviyesine gelindiğinde performans kaybı sağlamaktı. Bu  kayıp sizi lastik değişimine itecekti. Muhtemelen 2017’de en önemli değişikliklerden biri daha az aşınma ve daha fazla termal çeşitlilik olacak. Çünkü lastiklerin yapısal bileşenlerinden ziyade mekanik bileşenlerinin aşınmasını istiyorsunuz. Eğer fiziksel performans kaybederseniz lastik değiştirmek durumunda kalırsınız.”


Yorumlar

“Pirelli’nin Katmanlı Hamuru Performans Uçurumu Yaratmadı” için 8 yanıt

  1. Bazıları cidden anlamıyor. Pirelli bilmiyor mu 500 tur dayanacak lastik yapmayı? Siz motor üreticilerini, motor yapmayı bilmeyen, lastik üreticilerini lastik yapmayı bilmeyen olarak gösteriyorsunuz. Pirelli’den böyle şeyler istendiği için ona göre lastik üretiyor.

    1. Şaplak sever maliyet düşürme diye bir kavram ortaya attı.Önce sıralama motorları sonra yedek araçlar gitti.Sonra motor ve vites kutusunun bir kaç yarış kullanılması geldi.Ardından tek üretici fikri geldi. Sonra izlenme oranları düşünce akıllarına biraz cümbüş katma fikri geldi. Drs saçmalığı,birden fazla hamur kullanma yeni sıralama formatı vs hepsi aynı moron beyinlerin ürünü.Ben ekranda deli gibi birbirini geçmeye çalışan yarışan pilotlar görmek istiyorum.Lastik koru,motor koru,vites kutusunu koru.

      1. Ben de istiyorum. Ama Pirelli, lastik yapamıyor demiyorum. Saçma bir argüman çünkü. Bal gibi de biliyorlar yapmayı. Ama F1’in hasta yönetimi işte bela hepimize.

        1. Petlas bile yapabilir.Olmayan cumbusu lastikle vs ile yaratmaya calisiyorlar.Bernie bir ara pistin islatilmasini bile onermisti.

  2. Bridgestone ve Michellin olacaktı varya… Ortalık bu çakallara kaldı.

  3. F1 şu an rezil bir halde. Hiç birşey olacağı yok, sadece ellerinde kalan kitleyi de kaybetmemek için vaat üstüne vaat veriyorlar, hepsi de fos çıkıyor.

  4. Bu adamlar Formula 1 lastiği yapmayı beceremiyor birader. “Biz bizden istenileni üretiyoruz.” falan hikaye, traş.

  5. Lastiğiniz batsın tüm heyecanın içine ettiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir