Renault, Villeneuve'ü İstemiyor

yazar:

kategori:

Enstone merkezli takımın patronu Eric Boullier, 1997 dünya şampiyonuna saygı duyduğunu ama onun zirve için mücadele eden takımlardan birinde problem yaşayabileceğini düşündüğünü söyledi.

39 yaşındaki Villeneuve, bu yıl Stefan GP ile Formula 1’e dönmeye çok yakındı ama bu seçenek olmayınca 2011 için arayışlarını devam ettirme yoluna gitti. Villeneuve’in Renault’nun sahibi Gerard Lopezve ortaklarından Eric Lux ile yakınlığı olduğu biliniyordu.

Boullier ise Kanada’nın Rue Frontenac gazetesine verdiği demeçte, “Jacques bir dünya şampiyonu ve çok büyük saygı duyduğum ayrıcalıklı bir yetenek. Onun gibi bir pilot arayan bir takıma yardımcı olabileceğinden hiç şüphe yok. Ama şu an bizim için böyle bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

Boullier, 2006 yılından bu yana f1 kokpitine oturmayan Villeneuve’ün geri dönmesi halinde sorunlar yaşayabileceğini düşünüyor.


Yorumlar

  1. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Şumi gibi bir yeteneğin dönüşü ve yapabildikleri ortada iken Jacques Villeneuve daha iyisini yapabileceğini mi düşünüyor? Yada Formula1 eski pilotlar ile doldurularak yenilerin önünün kapanmasını artık sıcak bir fikir gibi mi görüyor? Bu fikre sıcak bakanların sanıyorum Wettel,Hamilton,Rosberg gibi pilotlara biraz daha dikkatli bakması ve aslında O'nlardan birçoklarının daha olduğunu görmeleri gerekiyor.Yapmaları gereken gidip o pilotları bulmak ve yetiştirmek.Zaten asıl işleri için yapılması gereken doğru hareket de bu değilmidir.Eski teknolojiye alışık olan pilotların " arka tekerlekleri hissetmiyorum,yerinde mi? " sorusuna teknik ekipden cevap beklemesi hiç de noral bir durum olmasa gerek.Eski şampiyonlara saygımız tabiki sonzuz.Ancak O'nların dönüşünü genele yaymak sporun gelişimi için olumsuz etki yapacaktır.Takımlarda teşvik edici bir unsur olarak kokpit dışında görev almaları kesinlikle çok daha anlamlı ve verimli olacaktır.

  2. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    ah ahh bi dönse
    ama dönmez ki yaa
    WRC'de F1'de dünya şampiyonu olan tek pilot olmak istiyo şampiyonluk hayali kuruyo
    bi yandanda F1'deki karmaşadan uzakta olduğu için mutluyum zaten her seferinde bunu sevmediğini dile getiriyodu

    Villeneuve…bu adamı Tardu Flordun'a benzetiyorum ya 🙂
    istenmeyen adam konumunda olmasıda can sıkıcı olmuş

  3. bir umut arkadasım ya :)) Raikkonen'in dönme ihtimalinin cok düşük oldugunu bende biliyorum ama geri dönmesini okadar cok istiyorum ki Renault cok iyi form tuttu seneye şampiyonluk mücadelesi bile verebilir keşke Kimi dönse

  4. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    kimi artık f1 i bıraktı arkadaşlar gelmez yanii…

  5. Bu haber çıktığına göre Petrova yolmu gözüküyor acaba ama bir yandan da 2008 den buyana tek pilotla yarışıyoruz buda can sıkıyor eğer böyle bişey söz konusuyla Nick mercedes garajında oturuyor bence o gelmelii Kimi ise süper olur ama f1 den bıkmış gibi

  6. Eğerki Renault Raikkonen'ni alabilirse pilot değişikliğine razıyım onun dışında herhangibir pilot için bu kadro bozulmamalı Petrov seneye pistleri öğrendikçe daha iyi olacaktır tanıdığı pist olan istanbulda neler yaptıgını gördük Kimi gelecekse Raikkonen-Kubica harika olur gelmezse geri kalan hiçbir pilot için Petrovu harcamaya değmez

  7. Kubica'nın bir sözü vardı. "Bir takımın sizi istediğini duymak, onlarda adının geçtiğini bilmek güzel bir şey. En azından takımın sizi istemediğini bilmekten daha iyi."

    Yazık. Jacques Villeneuve istenmeyen adam durumuna düştü…

  8. efendimayin  avatarı

    Bedavaya gelsin almam, takım yöneticisi olsam.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir