Kanada GP'deki Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Renault R30 – Yenilenen Ön Kanat

Renault, bu sene neredeyse tüm yarışlara yenilenmiş ön kanat getirdi ve Montreal’de de durum farklı değildi. Sezonun ilk düşük downforce seviyesi gerektiren pisti, özellikle ön kanatlarda değişiklik gerektiriyordu. Önceki ön kanada göre sadece ana plaka aynıydı. Diğer tüm parçalar değişmişti ve kanadın yanlarında daha karmaşık bir çalışma ve dik bir küçük bölüm vardı. Arkada ise kanatçık yenilenmişti. Yeni ön kanatta üstteki ek yatay parça kullanılmadı.

Red Bull RB6 – Yenilenen Ön Kanat

Red Bull, Kanada’da yeni bir ön kanat getiren takımlardan birisiydi. Bu kanat, Türkiye’ye getirilen yan bölümünde 2 açıklık bulunan kanat temel alınarak tasarlanmış. Kanat tek parçaydı ve daha genil ana bölüm vardı ancak Red Bull antrenmanlarda denemesinin ardından sıralama ve yarışta kullanmamayı tercih etti. Takım ayrıca difüzörü ve egzos çıkışının yanını da değiştirdi. Frenleri soğutmanın güçlendirilmesi için ekstra bir çok çalışma yapıldı.

Williams FW32 – Yenilenen Ön Kanat

Williams, Montreal’e 2 yeni ön kanat getirdi. Her ikisinde de 2 dikey parça bulunurken, amaçlanan aracın önündeki havayı yüksek ön bölümden aracın altına iyi bir şekilde aktarmaktı (1). Her iki kanadın her iki yan-üst bölümü farklıydı (2). Bunun yanında kanadın bittiği noktayada küçük dikey bir parça daha vardı. Takım ayrıca Kanada’ya 2 arka kanat getirdi.

Ferrari F10 – Genişletilmiş Fren Kanalları

Sezonun frenler üzerinde en zorlayıcı pisti Montreal’di ve sonuç olarak takımların çoğu soğutmada sorun yaşamamak için daha büyük fren kanallarıyla geldiler. Bunun yanında yüksek sıcaklık ve lastik sorunu nedeniyle fren bloklarının ve disklerinin doğru parçalardan olması gerekiyordu. Ferrari, her zaman olduğu gibi Montreal’de Brembo frenlerini bırakıp Carbon Induustries ürünlerini kullandı. Mclaren ve Williams da bu firmanın ürünlerini kullandılar.


Yorumlar

  1. Renault busene heryarışa yeni nir parça getirdi bununda faydalarını görüyorlar

  2. Hasan YAMAN avatarı

    Sayın TRF1 bu resimleri nerden buluyorsunuz.?Yoksa kendinizin mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir