“Rengim Nedeniyle İki Kat Fazla Çalışmam Gerekti”

yazar:

kategori: ,

Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Formula 1 dünyasında başarıya ulaşmanın kolay olmadığını ve kendisinin tırnağıyla kazıyarak bu noktaya geldiğini belirtti.

Hamilton, kariyerinin ilk yıllarında her şeyin kendisi için fazlasıyla şaşırtıcı olduğunu söyledi.

İngiliz pilot, “Spordaki bu denli başarılı ilk siyahi aile biz olduğumuzdan, bugün olduğum yere gelebilmek için daima iki kat fazla çalışmam gerektiğini ve iki kat daha nazik ve mütevazı olmak gerektiğini düşünüyordum.” diye konuştu.

Hamilton ayrıca başarıya ulaşabilmek için hayatında çok şeyden vazgeçtiğini, bunlardan birinin de sosyal hayatı olduğunu ifade ediyor. İngiliz pilot, arkadaşları ne zaman kendisini eğlenmek için dışarı çağırsa, ertesi gün çalışması gerektiği için onları geri çevirdiğini söyledi.


Yorumlar

““Rengim Nedeniyle İki Kat Fazla Çalışmam Gerekti”” için 36 yanıt

  1. Kariyerine mclaren’de baslayan bi pilota bu denli camur atmak hos degil, aldigi parayi hakeden sayili pilotlardan biri zaten sosyal hayati kendisine kalmis kimseden izin almak zorunda da degil

  2. çok komik lewis sosyal hayatı yokmuş yılda 50 milyon doları yatman gezmen için vermiyorlar sporcuların böyle saçma sapan açıklamalarına sinir oluyorum

    1. Kardeş 50 milyon doları yatması gezmesi için veriyorlar ne için verecekler ? Mezara mı gömsün 🙂

  3. J.P.Montoya avatarı

    Adam geçmişi için söylemiş herşeyi bugünü için değil. Ne meraklısınız hemen eleştiri yağmuruna tutmayı.

  4. Hamilton biraz saçma açıklamalar yapıyor olabilir.Ancak çok adil bir insan olduğunu düşünüyorum.Kesinlikle hiçbir takımda 1 pilot statüsünde yarışmadı.Takım arkadaşlarını tamamen kendi gayreti ve yeteneğiyle yendi.Ne başardıysa tamamen kendisi sayesinde oldu.Bu yönden onu tebrik etmek gerek.Siyahi olduğu için ayrımcılık yapıldığına ben kesinlikle inanırım.He bu ayrım belki ırkçılık boyutunda olmamıştır ancak rahatsız edici boyutlarda olmuştur.

    1. Ayrıca Hamilton özel bir çocuk.Onun direk Mclaren gibi bir takım da yarışmaya başlaması tesadüf değil.Bir önceki sene alt seride ki yarışlarını izleyip değerlendirmek lazım.Zaten yarışmaya başlamadan önce uzun bir test dönemi geçirdi.

  5. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    Geçmişte değil şimdede yaşa Hamilton. Ama çıktığın çukuru unutma.

  6. Arkadaşlar Hamilton’un sahip olduğu yaşam tarzını en çok eleştiren izleyicilerdenimdir belki de, o denli ki yakın çevreme sorsanız Hamilton’la ilgili düşündüklerimim hepsi aynı şeyleri söyler ama bu açıklaması biraz yanlış anlaşılmış sanırım.

    Sosyal hayatımı kısıtladım da çok çalıştım da siyah olduğum için zorlandım gibi lafları bence geçmişi kastederek söylemiş yani ”geçmişte bu hale gelmek için yeterince ödün verdim artık modern dünya benim için ödün veriyor” gibi bir şeyler söylemiş şu anda hayatını kısıtladığını söylemeye kalksa kendisi bile utanır muhabirden temiz bir dayak yer çünkü.

    1. İşte haberi şıp diye anlayan yorumcu tebrik ederim sizi 🙂

  7. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    İyi pilotmus en ust duzey degilmis.Komik cokk komik.jettel mi en hizli .cok sansliymis yoksa jettel mi sanssiz.
    Hepsi bir yerden sariyor .ne hazim varmis be.
    Daha bebeyken senin ustduzey dediklerine ot yolduruyordu bu adam .kardes at gozlugunu cikarabilirsen eldeki iki pilottan biri oldugunu hemen anlarsin.istersen yazayim..
    Alonso hamilton…

    1. vettelin 2008-2009 performansını nasıl yorumluyorsun peki.vettel de yetenek olmasaydı red bulla gelmezdi zaten 1-2 yıl yarışır takım bulamadan ayrılırdı

      1. zekeri sayın avatarı
        zekeri sayın

        İllegal motor haritası esneyen kanat webberin aracına sabotaj çok baskın bir araç…yanına biri geldiginde eli ayağına dolasan bir pilot..

        1. zekeri sayın avatarı
          zekeri sayın

          2008.2009.2010….jettel aklımda kalan..

        2. 2008 de toro-rosso daydı o esnek kanat falanda yoktu 2008 monza brezilya yarışlarını izle hatta bitirdiği tüm yarışları izle.yorumların çok fanatik ben alonsoyuda hamiltonu da çok severim. illegallik sabotaj olayları falan geç bunları şampiyon markalarda bişeyler bulunur zaten.2007 skandallarına girmiyom bile

  8. Doğrudur herkes kendi yaşadığını bilir. Kimse kimsenin neler yaşadığını bilemez sonuçta.

  9. Arkadaş adam çocuklu yıllardan bahsetmiş siz geçen seneyi konuşuyorsunuz okuyarak yorum yapsak

  10. Arabayı mili saniye mili saniye geliştiren ve gelişirkende neredeyse garajda sabahlayan pilotlar tırnağıyla kazanmıştır. senin gibi zembille en hızlı araçlara inen bir insan değil.
    Belki iyi pilotsun ama en üst düzey değil.

  11. Diğer pilotlardan iki kat daha şanslı olduğunu da ekleseydin. Pilotlar kendini göstermek için yavaş araçlarda arka sıralarda yırtınırken sen kafadan şampiyonluğa oynayan bir araçla başladın F1 kariyerine. Ve bu zamana kadar hep kazanabilecek araçlarla yarıştın. Ayrıca gridde en çok gezip tozan adamsın bırak bu ayakları. Samimi bir açıklama olmamış maalesef.

  12. Onur Gentas avatarı

    30 yaşında çoğu insanın rüyalarında göreceği bir hayata sahipsin. Emeklilik yaşı 35-36 bilemedin 37. Şimdilik 3 dünya şampiyonluğun bulunuyor ve emekli olduktan sonra da mutlaka ciddi anlamda gelirin olacak. İnsanlar 60 yaşlarına kadar çok tehlikeli işlerde çalışıyorlar ve buna rağmen emekli olduklarında şükrediyorlar. Senin ne hakkın var böyle bir açıklama yapmaya. Gerçekten az konuşan pilotları daha bir sevmeye başladım bu ve Verstapen gibi pilotları gördükten sonra.

    1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      Çok olgun bir yorum olmuş,helal olsun. Yaş aksini doldurunuz herhalde? Ya da daha var?

  13. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    McLaren’de olmak istediği kişi olamıyordu, şimdi 3 dünya şampiyonluğu var ve artık başında Ron gibi onu sıkıştıracak, hizaya getirecek birisi yok. Ama bu ten rengi mevzusu biraz komik olmuş, güldürdü yani. 🙂

  14. Dünyanın en kompleksli,kibirli toplumları: Siyahiler ve Hintliler.Siyahiler ayrıca bir zamanlar beyazların yaptığı ırkçılığın devamını yapıyorlar.Yani mantıkları:onlar yüzyıllarca yaptılar,sıra bizde beyni..Hamilton’da doğal olarak aile içinde,çevresindekilerden alıştığı mantığı istemeden kusuyor.

  15. Vay zenci 🙂

  16. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Her şeyi de ama bana ırkçılık ,ayrımcılık yapıldı deme.ha ayrımcılık yapıldı sana; evet, bir zamanlar ikinci babam dediğin ron dennis seni aldı büyüttü mclaren gibi bir takımın koltuğuna oturttu tüm eleştirelere rağmen.Yemin ediyorum gram beyin yok sende gram. beynin yok fikrin var.istersen en hızlı bu hiç bir şey ifade etmez ilk önce adam ol adam.

  17. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Rio karnavalında Rihanna ile poz veren sanıyorum ki Yossi Kohen’di, bak bak sosyal hayatı yokmuş. Popülarite Hamilton’ı bozdu çaylak sezonlarındaki mütevaziliğinden eser yok.

  18. iki kat daha nazik ve mütevazı olmak gerektiğini düşünüyordum

    Ahahahahah

  19. Öyle yorumlar yapmışsınız ki. Adam ne yapsın, evde oturup playstation mı oynasın brolar? Gezecek, eğlenecek tabi. Rush filmini hatırlayın. Yoksa ne anlamı var o kadar şampiyonluğun. Kendisini bildiği sürece -ki bence biliyor-, sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

    1. Bir bakıma da haklısın. Yıllık 50 küsür milyon kazanan adamın hayatı nasıl olacak ki ? Hayat ona güzel valla. Partiler, karnavallar vs. 😀

    2. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      @zubullah Koy ver gitsin Reis. Zenginin MAL’ı züğürdün çenesini yorarmış… 🙂

  20. Eskiden çok daha sempatik geliyordu bana. Keşke para bozmasaydı Lewis’i.

  21. Daha önce de “Rosberg Monaco’da yatta büyüdü ben babamın sedirinde” tarzında bir açıklama yapmıştı. Nedense kendini övme konusunda böyle bir çabası var. Bana kalırsa tarihteki en şanslı kariyerlerden birine sahip. Alonso Minardi’de Raikkonen Sauber’de başlamıştı F1’e. Ne destekleyenler vardı ve de menajerler. Pilotla test yapılır hızlıysa alınırdı. Şimdi küçüklükten yetiştirme bir sürü adam var. Bunların ilklerinden biri de Hamilton. Bence çok sallama bir açıklama olmuş. Özellikle sosyal hayat kısmında söyledikleri ve yaşadıkları zaten tutarsızlıkta zirve.

  22. Barbarosta kızlara arkadan sarılırken arkadaşlarını red ettiğin belliydi. Orada iki kat fazla çalıştığın da aşikardı 🙂

    Bu adamı hayatı yönünden eleştirmem normalde ama bu kadar boş konuşunca dayanamıyorum.

  23. kariyerine direk mclaren-mercedes’te başlayıp 2. yılında şampiyon olan bir pilot için hiç gerçekçi laflar değil bunlar.

  24. Bu adamin basin danismani falan yok mu ? Durduk yere nerden cikti biz siyahiyiz 2. plandayiz ayaklari ? Sen dua et Mercedes seni dogru zamanda aldi yoksa hala arkalarda toz yutuyordun !

  25. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Alonsonun Mgpyi yenebilecek tek takim Mclaren diye demeci ne kadar tutarsizsa Lewisin bu aciklamasida ayni tutarsizlikta hadi biri verdigi kararlarin pismanligini yasiyo onu anladik.Peki bu Lewisin aciklamasina ne demeli kariyeri boyunca Mclaren ve Mercedes tarafindan hic kimseye nasip olmayacak sekilde desteklenmissin ve kariyerine F1en koklu takiminda ve en dominant araclarindan biriyle baslamassin cogu pilot gibi gerilerden surunmeden gelmissin F1in tepesine cikmissin ve seni bugunlere gelmende etken olan adama takima kazip atip kacmissin ve hala konusuyorsun enteresan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir