"Schumacher'in En Kötü Yarışıydı"

yazar:

kategori:

Brundle “Michael şok edici bir performans gösterdi. Yargılamadan yoksundu ve onun kariyerinde gördüğüm en kötü yarıştı.”

“Dürüst olmak gerekirse, eğer yeni bir sürücü olsaydı o zaman ‘Ne biliyorsun? Formula 1’e hazır değilsin, Formula 1 için yeteri kadar iyi değil… çünkü beklenmedik hareketler yapıyor. Aracı riske atmanın ne anlamı var?’ diyebilirdik.” dedi.

Schumacher’in Kubica ile olan olayını değerlendiren Brundle “O çocuk seni içerine geldi, Kubica virajı dönme yerindeydi ve Michael onu bırakmayacaktı. Bunun yanında aracının altına hasar verdi ve hemen bir pit daha yapmak zorunda kaldı.” dedi.

Eddie Jordan ise “Biraz ralliyi andırdı, öyle değil mi? Siyah zeminde kalmanız gerekiyor ve o, bunu yapmaya çalışmadı ve hem kendisini hem de Kubica’yı tehlikeye soktu. Ancak Kubica normal bir geçiş yapmaya çalışıyordu.” dedi.

Video Linki


Yorumlar

  1. olgun peker avatarı

    schumaer'in F1'e dönmesi bence bir hataydı.

  2. yumuşak lastiklerle gitmesinin sebebi EMİN DEGİLİM ama hatırladıgım kadarıyla belirli bir lastik sınırı vardı belirli bir süre daha sert lastikle gidip yumuşak takacaktı ama stokta sadece yumusak kaldıgı icin onu takmak zorunda kaldı ve oyle devam etti kesin bir bilgi degildir bilen arkadaş varsa açıklasın…

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Hepsi geçer adamım takma kafana 2011 senin yılın olucak buan adım gibi eminim.

  4. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    10 turluk gidebilen lastiklerle 37 tur gitmeye karar veren kimse o hatalıdır ya aslında bunu neden yaptıkları daha önemli bi açıklaması vardır muhakkak.Schumacher'in performansı lastiklerden dolayı kötüydü ve araç piste uyumlu değildi. zaten hangi piste uyumluki bu araç.bikere de "bu araç bu piste uyumlu performansı çok iyiydi" diyelim.19 yarışlık takvimdede bi pist uyar elbet bu araca

  5. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Ben de anlamış değilim 30 küsür tur neden Schumi'yi yumuşak lastiklerle pistte tuttular ne düşünüyorlardı acaba. Bizim bu düşündüğümüzü onlar da pek ala düşünmüşlerdir. Tek aklıma gelen güvenlik aracının gireceğini düşüerek avantaj sağlamak adına böyle bir strateji seçtikleridir. Yoksa bu yaptıkları akıl alır gibi değil.

  6. yumuşak lastiklerin ortalama 7 tur dayandığını var sayarsak 30 tur schumi kötü lastikle tur atmış tur başına kaybettiği saniyeleri hesaplarsanız pite tekrar girip sert lastik takması daha az zaman kaybettirir ve mücadele gücü kazandırıdı pite tekrar girmeme kararı sanırım schuminin kararıydı.emin değilim tabi bilgisi olan varmı ?.sonuçta schumi bitik lastiklerle hem kendini hemde arkasındaki kendini geçmeye çalışan rakiplerini riske attı.aynı şikanı defalarca düz kesti.bu yarıştaki performansına kötü diyemem ama sert lastikleri takmamakla hata yaptı.yada mercedes hata yaptı

  7. schumi yarış çizgisinde ve virazjı alabilecek hızda içerisinde bir kubica var viraj gelip vijaza girmek gerektiginizde eger ki yanınızda bir duvar varsa (kubica) düz gidersiniz schumi'nin yaptıgı budur eger ki kubica o açıdan virajı dönebilecek hıza inseydi zaten schumi'nin gerisinde kalırdı
    o zaman herkes virajı dönemeyecek de olsa frene basmasın virajı düz geçerek öne geçsin eger ki olayda kubica öne geçmiş olsaydı ceza alırdı.

  8. sunu da soylemek ıstıyorum schumacherın en kotu yarısıydı demek ne demek merak edıyorum lastıkler zaten bıtmıs kı herkesın 6 7 tur gıttgı bı lastıkle 37 tur gıttı kı aslında tebrık edılmesı gerekn bı durum kubıcayla dalasması olmasaydı podyumu zorlayabılrdı cunku ondekılere yakındı ve yenı lastıklerle cıktgından ondekılere yaklasabılırdı fakat formula 1 bu ıste bırısı elestırı yapacak ona karsı gorusler olusacak kı ızlenebılsın

  9. abi su lınkı ızleyınce lutfen arkdaslar objektıf olun schumacherın arabasının bı karıs onunde kubıcanın aracı dıyen arkdasa guluyorum

  10. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Suçlu olmak zorunda değil ki. Kubica-Schumacher olayı tamamen yarış kazası. İkisi de inat etti. Asıl Massa'ya yazık oldu. Schumacher çizgiye geçmek için aniden Massa'nın önüne kırdı. Orada işte hata Schumacher'indi "bana göre".

  11. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Sayın R30 sizin verdiğiniz linkten izledim, yapmayın atağın sonua kadar Kubica hiç önde değil. Kubica yarış çizgisinde olmadığı için viraja derinden giriyor haliyle çime de kaptırmanın etkisiyle dışa taşıyor. dediğiniz gibi olsa Schumi'nin lastik patlamazdı zaten.

  12. Ne yani içerde diye Schumi çizgiyi değiştirip de yana mı çekilecek . Eğer atak yapılıyorsa tüm sorumluluk atak yapacak olanda. Mantığa bakar mısın ben içerideyim ne de olsa diğeri de mecburen yol verecek bana mantığı. Bir de şu beş karış önde olma olayını açıklarsanız sevineceğim ben göremedim de .

  13. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Yarış kazasıdır olabilir lakin yarış çizgisinde olan Schumi. Kubica fantezi yapmış sağ tekeri çime geliyor ve direksiyonunu sola (8. sn) kırıyor temas gerçekleşiyor. Sonra ikisi birden çimde, zararlı ayrılan Schumi oluyor. F1 de sorumluluk arkada olandadır. Bu temas olmasaydı Schumi iyi bir yerde bitirecekti yarışı yazık oldu üzüldüm çok ama başta dediğim gibi yarış kazasıdır olabiliyor böyle şeyler.

  14. mehmet ceviz avatarı

    şumi-kubıca olayı bence yarış olayı

    liuzı-şumi olayında ise liuzi f1 tabiriyle çok iyimser bir atak denemiş ve şumiye temas etmiş.

    massa şumi olayında şumi kurallar dahilinde savunmasını yapıyor ve frenlemeye gelmeden viraja girmek için aracı çizgiye alıyor.zaten frenleme anında yön değişimi yapmama kararı pilotlar tarafından alındığı için sorun yok.

    massa 2-2,5 saniye hızlı olduğu aracı daha rahat geçebilmeliydi.

  15. Kubica içerde zaten arkadaşım arabasının önü bir karışta şumiyi geçmiş biçimdee zatenn şumii orda yavaşlaması gerektii

  16. _bianconera_  avatarı

    Yahu 10 tur zor dayanan yumuşak lastikle 37 tur giden adamın kim olursa olsun performansı yargılanmaz dürüst olmak lazım..

  17. Schumacher hatalı diyen arkadaşlar videoyu da izleniziz. Peki hatası neydi yarış çizgisinde gitmek mi ? Lütfen biraz tarafsız olun orada Kubica öyle bir atak denemeye çalışıyor ki hem kendini hem de Schumacheri pistin dışına çıkartıyor.

  18. İkisinin yarışıda etkilendi.Mücadele biraz daha edebilseydi,tadından yanmezdi.Kubica ile massanın yağmurlu yarıştaki mücadelesini ahtırlıyorumda kubica gözü kara bir pilot schumide öyle sonuç pist dışı.

  19. iyide eddie jordan da Kubica'yı haklı bulmus benim tepkim haklılıga haksızlıga değil Kubica'yı acımasızca eleştirenler hatta abartıp küfür edenler oldu bizzat şahit oldum bu olaylara benim tepkim schumiye değil kendini taraftar sanan holiganlara ben Schumacheri severimde sayarımda yarıs ıcınde gayette normaldır temaslar ama bunu anlayacamayacak kadar holıgan ınsanlar var tepkım onlara

  20. Herşey ortada biraz objektif olun lütfen ben bunu en başından söyledimm buyrun izleyin yorum sizin http://www.youtube.com/watch?v=Lx2osis5kfs

  21. Siz de Martin Brundle'in bir zamanlar Schumacherin rakibi olduğunu ve çoğu zaman Schumacherle ilgili ileri geri konuştuğunu bilmiyorsunuz. Bu adam senenin başından beri sürekli Schumacheri eleştiriyor şimdi de tam tersini yapmasını beklemiyorum. David Coultard onun dediklerinin tersini söylüyordu. Peki kimin sözü daha güvenilir. David'in mi yoksa sürekli Schumacheri eleştiren bir adamın mı ?

  22. Görüntüleri izlemeden Kubica'yı eleştirenlere hatta başka platformlarda işi abartıp Kubica'ya küfür edenlere tokat gibi cevaplar neymiş görmeden konusmayacakmıssın neymiş hatalı Schumachermiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir