"Red Bull, 2012'de Buemi İle Yarışabilir"

yazar:

kategori:

Enerji içeceği şirketinin pilot programının başı Helmut Marko, geçen hafta yaptığı açıklamada eğer 21 yaşındaki pilotun çıtayı yükseltmemesi durumunda Toro Rosso’daki koltuğunu kaybedebileceğini söylemişti.

Ama bunun ardından Buemi, Montreal’de etkileyici bir sonuç aldı. Yarışta Michael Schumacher’i geçti, hatta bir ara yarışa liderlik bir yaptı.

Blick’in haberine göre Red Bull’un Salzburg merkezindeki plan, 2012’de Sebastian Vettel’in yanına Sebastien Buemi’yi getirmek.

Montreal’in ardından Marko: “Görmek istediğimiz Buemi bu. Saldırgan, kontrollü ve çok hızlı, hatta kırık egzozla bile”

Ve Buemi’nin Toro Rosso takımı patronu Franz Tost: “Buemi’nin önünde güzel bir gelecek var. Bizimle iyi ellerde olduğunu biliyor, gereksiz baskı yok”


Yorumlar

  1. olgun peker avatarı

    bourdais e haksızlık yapıldı iyi bir piot hatta bmw sauber e bağlarsak hatalı bır pılot seçımı yapmıs pedro de la rosa bence bourdaısı almaları gerek boylesıne ıyı bır pılot harcanmamaalı haksızlık olur.

  2. BOURDAIS
    Bunu da nerdeyse bir yıldır yazmak istiyordum. Tost'un gereksiz baskı yok lafından sonra artık kendimi tutamadım. Cunku orta-arka sıralarda bir takım olan Toro rosso tüm bu baskıyı mucizeler beklediği Bourdais in ustune fazlasıyla kurdu, o aracla heralde birinci olmasını bekliyorlardı ve maalesef en sonunda bence F1 deki en atak ve hırslı olabilecek bir yarışçının uzaklaşmasına sebep oldu. Bourdais yarıstıgı 2008 senesinde spa da son turda yagmur yagmasa podyumda olacaktı ve eger monzada motoru stop etmese yine 4 gridden Vettelle birlikte podyuma uzanacaktı. Oysa Toro Rosso her demecinde Vetteli el ustunde tutarken Bourdaisi surekli ezdi. bir not: spa daki yarıstan sonra yagmurla birlikte podyum sansını kaybeden ve Vettele de yol vererek gecilen Bourdais soyle diyordu:; "olabilecek en kotu sey takım arkadasınıza çarparak onun da yarışını mahvetmek olurdu o yuzden gecişine cevap vermedim". Bunun ustunden iki yıl sonra Vetteli takım arkadası ile Turkiye'deki macerası ve takım tarafından nasıl korunduğu ortada. Tabi kayırılıyor olmak da Vettelin sucu degil.

  3. daha kanada yarışı öncesinde yerini garanti etmek istiyorsa iyi sonuçlar almalı diyordu. bu sene bekleneni veremedi diyordu redbull. şimdi ise redbull a geçeceği söyleniyor.

    saçma geliyor bazen..

  4. alguersuari yerinde bi seçim olur rbr için.

  5. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    2009da alguersuarinin buemiyi geçmesini bekleyemezdik zaten aracı ilk kez kullanmaya başladı 2009da

  6. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    bence RedBull'a geçiş konusunda Alguersuari daha mantıklı olur Buemi'den daha genç olmasına rağmen daha çok ön planda çıktı ama göz neye bakarsa onu görür tabi. Bide Buemi'nin biraz sakin bi kişiliği var Alguersuari dikkat çekici. kendini geliştirmeyi bilirse koltuğu hakedebilir

  7. Alguersuari Buemi'den daha genç. 2010 sezonunda daha istikrarlı yarışlar çıkarıyor Buemi'den ve tüm yarışları tamamlamış. Ancak 2009 ve 2010'da Buemi daha fazla puan toplamış.

    Mutlaka 2 pilot Toro Rosso'dan diğer takımlara geçecekler ve yükselecekler ancak Buemi'nin şansını daha yüksek görüyorum.

  8. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    buemi bence hiç de iyi bir pilot değil alguersuari ilk yarışına çıktığı pistlerde bile buemiye geride bırakmayı bildi. redbullun daha 1 senesidaha var alguersuari kendini tek turlarda da geliştirebilirse redbulla geçmesi gereken pilot olur

  9. Buemi yetenekli bir pilot. Geçen sene Suzuka'da 130r'den sonra aracın kontrolünü kaybedip, tekrar toparlamayı bilmişti. Red Bull koltuğuna terfi etmesi beklenmekteydi zaten. Kanada'daki performansından sonra gerçekleşir gibime geliyor…

    Acaba Red Bull Toro Rosso koltuğuna kimi oturtacak onu merak ediyorum şimdi. Ricciardo mu? Hartley mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir