Alonso’nun Ağrıları Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Avustralya’daki kazanın ardından hala ağrı çekiyor.

İspanyol pilot Melbourne’de 300 kilometre hızlı önce Gutierrez’e çarpmış ardından duvara çarparak taklalar atmıştı.

FIA doktoru Jurgen Lindemann “Bugün bu tarz bir kazadan yara almadan kurtulması araçların üst düzey güvenliğini gösteriyor. Elbette şans da yanınızda olmalı”

“Böyle büyük kazalarda bir hafta veya daha fazla süren kas ve kemik ağrıları olur. Ama bu adamlar çok eğitimli ve bizi şaşırtmaya devam ediyorlar” dedi.

İspanyol pilot, Bahreyn’de ağrılarının devam ettiğini doğruladı.

McLaren, Alonso’nun yarışamaması halinde Stoffel Vandoorne’yu hazır tutuyor ve Belçikalı pilot Bahreyn’de ilk F1 yarışına çıkabilir.


Yorumlar

“Alonso’nun Ağrıları Devam Ediyor” için 14 yanıt

  1. ********* (spä2000) avatarı
    ********* (spä2000)

    Foto muazzam.
    Bakıyor aracına ve içinden şöyle geçiriyor ” az evvel ben ne yaptım ya harbiden”.

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Adam 310 Kph’de kaza yaptı. Sonu ölümle de bitebilirdi. Hadi diğer haberler neyse de bari böyle haberlerde normal bir insan gibi yorum at, atamıyorsan da hiç yorum yazma. Çünkü boş yapmaktan öteye geçemiyorsun.

      1. ********* (spä2000) avatarı
        ********* (spä2000)

        Dostum,
        Pes etmeyen bir yapın var.
        Seviyorum bu özelliğini.

  2. Şu kazanın G ölçeklerini bi paylaşsalar da biz de anlasak ne kadar büyükmüş.

    Fernando da videolarda fit görünüyor ama yaşın getirisi fizyolojiyi çekiyor galiba ekseriyete göre kazalarından sonra daha fazla şey çektiğine denk geliyoruz. Taban vurgusu, hafıza kaybı, bu ağrılar vs vs

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Abi, diğer haberden;

      İddiaya göre 46G kuvvete maruz kalan Alonso’nun koltuğunun omuz hizası parçalandı.

      1. ımmm onu görmemiştim. Tahmin ettiğimden farklı yada çok değilmiş sadece biraz daha yüksek gibi. Bu kazanın süregelen şeklinden yüksek g üretmesi (Kubica 2007 75G, Dan Wheldon 250G farklı yönlerde 100-200G arası) zor görünüyordu. Darbe hissi büyüklüğü parçalanmanın çokluğundan oldu herhal 60-80 G üzeri ağır risk ama azıyla da ölüm mümkün çoğuyla kurtulanlar olduğu gibi.

        1. Alonso.ElNano avatarı
          Alonso.ElNano

          Fernando’nun aracı top gibi sekti. Bu tarz şeyler kıyaslanmaz ama son kaza bana biraz daha vahim gibi geldi. Fernando’nun aracı daha kötü parçalandı sanki. Bir de 3 yıl önce Fernando Abu Dhabi’de pist dışına taşmıştı. O zaman Fernando’nun 30 G kuvvete maruz kaldığını söylemişlerdi. Nerede ne kadar hasara/kuvvete maruz kalacağını da kestirmek biraz zor gibi, öyle değil mi ?

          https://www.youtube.com/watch?v=Jw3KBzdLII4

          https://twitter.com/lsgrcbd/status/397112600598937601

          1. İşte göründüğü gibi olmayabiliyor. Parçalanma da çok izah edemiyor bunları özellikle güncel fiber uygulamalarında geçen de demiştim ama koltuk kırıldığına göre belki güvenlik şasi merkezinde de çatlaklar vardır iş sanılandan ciddi demek ki.
            Doğrudur. Hans gibi şeyler güncel koltuk uygulamaları olmasa aslında onlar daha tehlikeli ama en direkt sonuçları daha katlanılabilir (zamanla kas, zede hasarlarının iyileşmesi, stresin düşüp kas depolama kapasitesinin artması vs) G de crash dışında daha tehlikeli olan yanal savrulmalar Dan Wheldon’un raporunu okuyun biraz daha anlamış olursunuz orada iş crash G kuvveti ile bitmiyor yukarda kısadan geçtiğim gibi çok ciddi de savrulma kuvvetleri ortaya çıkıyor bu içeride damarları dahi patlatır bu kaza ile sonuçlanma yada sonuçlanmamayı biraz jet pilotlarınki ile kıyaslanırsa dah kolay anlaşılır. O yüzden yükler üzerinden de kıyas biçmek evet mümkün olmayabiliyor. Misal dar sert bir virajda arkayı kaybettiniz beton boşluğun genişliği ile de topaç misali dönüyorsunuz ortaya 10-15G üzeri yanal kuvvetler çıkar bu da kısa süreli bayılmaya ayakları kullanamamaya yol açabilir bu tabi geçici özellikle beton, sağlam yapıya direkt vurulduğunda herşeyiniz aracın tolere edebildiklerine kalıyor. Hiçbirşey olmayan 170-180 G lik kaza örnekleri de var.

  3. İlk antrenman seansına Vandoorne çıkar,ne olur ne olmaz…Yarışa da çıkar umarım. İzlemiş oluruz GP2 şampiyonunu.

  4. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Yarisir bence. Atar yaristan once apranax cikar yarisa. 😀

  5. Ağrıları devam ediyorsa dinlensin ağır bir kaza atlattı sonuçta.

  6. Dehşet verici bir kazaydı.Kimi de 2008 de yanlış hatırlamıyorsam Monza’da çok kötü bir kaza geçirmiş ertesi gün ağrılarına rağmen yarışmak zorunda kalmıştı.Ancak beli o kazadan sonra eski haline dönmedi.En son 2013 de ameliyat geçirdi.

    Eğer ağrıları devam ediyorsa şampiyona kovalamiyor sonuçta yarışmasa iyi eder.Vücutun tamamen kendini toparlaması daha iyi olur.

    1. 2007 Monza.

  7. Puan alma ihtimali olsa bile alamayacak yani. Diğer yandan Vandoorne’u da merak ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir