Massa Ferrari'de İkinci Adam Olmayı Kabul Etti mi?

yazar:

kategori:

Mark Webber ve Robert Kubica söylentileri zirveye ulaşmışken, 29 yaşındaki Brezilyalı’nın 2011 ve 2012 yıllarında da Ferrari ile yola devam edeceği açıklanmıştı geçtiğimiz günlerde.

Ancak Massa bu sezon şimdiye kadar takım arkadaşının performansına ulaşmakta zorluk yaşadı.

İsviçre gazetesi Motorsport Aktuell’in haberine göre Massa’nın yeni anlaşmasındaki şartlardan biri takımda ikinci pilot olmayı kabul edecek olması.

Habere göre anlaşmadaki ‘Barrichello şartı’, Michael Schumacher’in Ferrari’de yarışdığı dönemde takım arkadaşı Rubens Barrichello’nun onun arkasında ikinci adam olduğu döneme atıfta bulunuyor. 

Massa bu iddiaları, “Saçmalık” olarak nitelendirirken Fernando Alonso da yorum yapmayı reddetti.


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    adam olmaktan seviyeden doğruluktan bahsediyorsunda senin taraflı , saygısız ve saldırgan yorumlarından ne olduğun ortada… alonsoyla ilgili açıklamalara dönersek hangisi yalan açıklarmısın. biz basından ve f1 içindeki insanların açıklamalarından öğreniyoruz ve buna paralel konuşuyoruz. sen çıkmış hepsi yanlış diyebiliyorsun. benim alonsoyla oturup konuşmuşluğum vs yok. ama sen bukadar iddalı konuşuyorsan sanırım gününün 24 saati alonsoyla geçiyor ve çıkıp bukadar hararetli konuşuyorsun…senin gibilerle tartışılmaz. çıkıp benim her yorumuma cevap verme , vereceksende seviyeli ol…

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    belliki nöbette bekliyorsun işin gücün burda pusuda bekleyip insanların yorumlarına cevap yetiştirmek.kimin ne olduğu ortada ,eğer seviyeli olacaksan lewisle ilgili tabiki yorum yazabilirsin.ancak şu ron babanız lafından dolayı özür dilemeni hala bekliyorum. yoksa bende montiyi bir şekilde bir kılıfa sokarım senin için.. hala çıkmış yorumlarını savunuyorsun. dostum derdin nedir paylaşamadığın nedir… bukadar hırslı saldırgan olacaksan ve futbol holiganı gibi olaylara yaklaşacaksan. sen hala f1 tanımamışsın…yaşın kaç bilmiyorum ama biraz olgun davran… ağzından çıkan lafı iki kere düşünerek türetmeni tavsiye ediyorum… varacağı yerler hoş olmaz…

  3. Bak arkadaşım zaten yalan ve iftira dolu yorumlarla sitenin seviyesini iyice düşürdünüz bi de üste çıkmaya çalışma.Hem suçlu hem güçlü psikolojisine bürünme.Senin tehditlerine karnım tok.Kendini ne sanıyorsun.Adam gibi yazın ben de adam gibi yazayım.Ramazan arkadaşı savunuyorsun ama objektif ol biraz.Ben tutup burda hamilton şu tarihte şöyle demiş burda şöyle söylemiş demedim.fernando en azından yalan söylememiş.

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    quva yorumlarında seviyey pek dikkat etmiyorsun bu da senin suçlu psikolojini ele veriyor …ramazan hacifazlioglu çok güzel değinmiş. ayrıca ron babanız lafınıda çok uygun bir karşılıkla cevap verirdim ancak senin seviyene düşmeyeceğim… bu küfürlü seviyesiz açıklamalarından dolayı seni site yönetimiyle başbaşa bırakıyorum. umarım gerekeni yaparlar…yoksa ben o seviyesiz sözlerine cevap vereceğim…

  5. ramazan sana ne oldu be kardeş.2006 Çinde takım arkadaşının ,takımlar şampiyonasına katkıda bulunmadığını söylemiştir.Kendisi için değil.2007 de ise bunları söyleyen ron babanızdır.Aynen şöyle ''Biz alonsoya karşı yarışıyoruz''.singapur ise briatore ve pike nin arasındaki bir hesaptır.Neticede fernando bu olaydan aklanmıştır.Şimdi cezalı adamların yanında değildir.Bilmiyorsan öğren çamur atma.sor daha geniş anlatayım.

  6. massa problemsiz bir adam. elinden geleni yapan ve belli bi yerden sonrada 2.adam rolünü de oynayabilecek biri. ferrari şampiyonluk adayı olarak alonsoyu görüyor ve görecek burası aşikar. massa da olabildigince puan toplayıp markalar şampiyonası için katkı sağlayabilir hem alonsodan hızlı olursa zaten o da şampiyonluğa oynayabilir gibilerinden bir düşünceleri var diye düşünüyorum.

  7. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    yıl 2006 çin gp öncesi. takım arkadaşı için açıklaması bana yardımcı olmuyor, 2007 takıma karşı yarışıyorum. 2008 singapur gp sanırım duvarı hatırlatmaya gerek yok kazanma hırsı uğruna takım arkadaşını duvara gönderecek kadar bencil yarışır. 2010 bu haberlere artık normaldir gözüyle bakıyorum. 2007 de takımın yemek davetine gitmeyen takımdan kopuk davranan biri ne kadar takım ruhuyla çalışır ki, dostum 2006 F1 racing dergisinde okumuştum alonsonun daha test pilotuyken padok alanında hep yanlız takıldığı yazıyordu, seyahat etmemize gerek yok medya çoğu şeyi aktarıyor zaten buda az çok fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

  8. forevermclaren ben massanın sözleşmesini görmedim ama sen sanki fernando ile yemiş içmiş va hatta beraber askerlik yapmışsın gibi tanıdığını ima ediyorsun.Ne karekterinden bahsediyorsun anlamadım.Bu adamla yola mı gittin,oturdun sohbet mi ettin,yemek mi yedin.Uzaktan resim ve videolarını seyredip nasıl tanıdın.İnsan sarrafımısın?.Yok artık geçen yıl massanın yokluğunda f60 kullanıp takımın tarihine kara lekeler süren ve en yavaş araçtan bile 2sn daha yavaş olan Fisichella zorlamışmış.Pike ne zaman zorlamış,romain ne zaman zorlamış ve ne gibi sorun çıkmış izah etsene.Evet 2007 hem aksiyon hem de gerilim filmi gibi geçti.Fernando nun pike ile ne işi var romain ile ne işi var.Bu adamlara iyi davranmadığını söylerken yanındamıydın.Onları döverken falan mı gördün.Takıma acımaz falan derken kaç tane takımı harcadığını gördün.Kaç takım F1 e veda etti.O kadar korkmayın.Fernando takım arkadaşlarını dövüp öldüren ve yavaş olan takımı acımadan F1 den silen biri değildir.Rüyada bir manşet:Milyon dolarlık bir takıma, bir pilot yavaş diye acımadı gözünün yaşına bakmadı.
    Bunlar çok komik ve mantıksız.Tamam sevmiyor olabilirsin hatta nefret de edebilirsin ama iftira atamazsın.

  9. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @quva yorumlarımın , Eksik, hatalı ve imalı olduğunu idaa ediyorsun , sen massanın sözleşmesini gördünmü de böyle konuşuyorsun basında ateş olmayan yerden duman çıkarmaya çalışmıyor. gerçi basının bişey demesine gerek yok. alonsonun istediğide herzaman böyle birşeydir. kendi takım arkadaşıyla yarışmayı seven biri değildir. fisico 2005 te biraz zorlayınca kanada da ne olduğu malum…2007 zaten aksiyon filmi gibiydi… 2006 nın sonlarında da neler olduğu nasıl şikayetlerin olduğu açıktır. bak yine şunu belirtmek istiyorum alonsoya kötü pilot demiyorum ancak takım arkadaşına pek iyi davranan biri değildir. takım kötü araç yaparsa takımada acımaz. o sadece kendi için yarışan bir pilotdur…sizde adamın karakterini kabullenin artık…

  10. Ben massanın ferraride kalmasına sevindim,massanın iyi pilot olduğundan şüphe etmiyorum ama alonso kadar iyi olduğunada inamıyorum gerçi inanmaktan öte şimdiye kadar ki yarışlarda massa alonsoya karşı hiç üstünlük kurabilmiş değil.

  11. forevermclaren ; Yine kaçırmamışsın,Eksik, hatalı ve imalı bir yorum daha.Nedense hep Fernando ile ilgili oluyor.Arkadaşım, Massanın Şumi ve kimi zamanlarında nasıl bir tutum sergilediğini daha anlamadın mı..En azından Massanın başına gelen enteresan olayların olduğu yarışları tekrar seyret mesela 2009 ispanya.Adamın benzini bitiyor nerdeyse yolda kalacak.Pozisyon kaybediyor geçiliyor.Eğer bu olay raikkonenin yada şuminin başına gelseydi yer yerinden oynardı.Bir Allahın kulunun sesi çıkmadı kimse kalee almadı.Daha bunun gibi ne örnekler var.Massa Ferraride 2.pilottur.Her zaman öyle olmuştur.Eğer Fernando senin çamur attığın tarzda baskıyla pilot tranferi yaptırıyor olsaydı Kubica seneye Ferraride olurdu.Kubica ile çok sıkı dost olduklarını hep söyledi.Massanın raikkoneni geçmiş olması seni bu düşüncelere yönlendirmiş galiba.Daha bu haberin doğruluğu bile kesin değilken bazı ilişkileri kafanda tasarlaman çok komik olmuş.Barichellonun da massanın da geçmişini ve pozisyonu tüm dünya biliyor.Dünyanın en iyi pilotları listesinde 59.sırada massa var.

  12. Massa Ferraride 2. pilot olmaktansa Toro Rossoda eşit şartlarda yarışmayı tercih eder. Massa gibi hırslı bir pilota böyle bir şeyi kabul ettiremezsiniz çeker gider …

  13. efendimayin  avatarı

    Massa bence kubicayla yer değişseysdi daha iyi olurdu.

  14. basına kalsa massa sezon sonu yolcu olup yerine önce kubica, sonra webber gelecekti. webber emekli edilip yerine raikkonen gelecekti. şöyleymiş böyleymişle olmaz bu işler. her zamanki gibi basının bir tarafından uydurduğu şeylerden biri bu. massa, iyi sürerse takım arkadaşını geçer, iyi üsremezse geçilir. bu kadar basit. bu sorunun massa'ya sorulması hakaret; adam şampiyon olma hayaliyle tutuşuyor. alonso'ya sorulması da hakaret; çünkü alonso gibi bir pilotun da şampiyon olabilmesi için takım arkadaşının baskılanmasına ihtiyacı yok. neresinden tutarsan saçma bir haber. bu basın 2008'de de massa'yı dünya şampiyonu raikkonen'e 2. pilot yapmıştı, gördük sezon sonu neler olduğunu, şampiyonluğun son virajda kaçtığını.

  15. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    umarım gerçek değildir eğer gerçekse çok büyük bir ayıp. ama ben massanın böyle birşey kabul edeceğini sanmıyorum.massa schumi ve kimi zamanlarında bile böyle bir tutum sergilemezken neden şimdi böyle birşey kabul etsin??? ancak alonso-santander ikilisinden bir baskı geldiyse bunu bilemeyiz…

  16. enzo ferrari avatarı

    massa ve 2 pilotluk gülerim ben buna çok saçma.massa bu psitlerde ancak schumacherin 2pilotu olur oun dışındaki pilotlara asla 2.pilotluk görevini yapmaz.eğer takım yap dese bile massa takımdan ayrılır yapmaz.bi de su var eğer massa 2 pilot oldğunu hissettiği andada ferrari garajını dağıtacağına eminim (bkz:2007 avrupa yarışı)

  17. Evet izledik. Peki bizim göremeyip sizin görebildiğiniz şey nedir.
    Peki siz 97-2000 arasını izlediniz mi?

  18. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bu habere saçmalık diyenler acaba merak ediyorum 2000-2005 yıllarını hiç mi izlemedi hiç mi bilyorlar?

  19. burak bocek avatarı

    Gazetede İsviçre gazetesi.Yani ne kadar güvenilir onlara?Sözleşmedeki maddeyi nerden gele geçirdiler?Komik gerçekten Massa,Schumi varken hadi neyse ama sonradan gelen takım arkadaşları için asla 2.pilotluk yapmadı yapmayacakta.Barrichello-Scuhmi dönemi kapandı o yüzden kimse kimsenin yolunda ilerlemiyor herkes kendi yolunda ilerliyor.Hemen bir haber çıkınca Ferrari alehine sazan gibi atlamamak lazım inci incili

  20. bu habere ancak gülerim ben 😀 ne kadar da çok büyütülmüş ya sada sezonun yarısına gelmedik neredeyse hiçbişey belli değil ayrıca felipe ikinci pilotluk yapacak bir adam değil bu kadar büyütülüyor ya pes diyorum

  21. olgun peker avatarı

    MASSAYA İKİNCİ DEMEK HAKERET OOLUR FAKAT ARKADAŞLAR ŞU ANKİ DURUMDA ÖYLE GÖZÜKÜYOR AMA SENEYE TOPARLAYACAGINDAN EMİNİİM VE HAMİLTONU EZİP ŞAMPİYON OLACAĞINDANDA EMİNİM….

  22. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Bunun Massa ya sorulması bile bir hakaret.

    adama karşı verilen "asimetrik psikolojik savaş" hala devam ediyor.

  23. Saçmalık tabi, sanki Barrichello'nun anlaşmasında böyle bir madde vardı da, nerden uyduruyorlar böyle şeyleri. Bunu yapmak için bir takımın sözleşmeye madde eklemesine de gerek yok zaten. Pilotun durumu ne olursa olsun sen ikinci adamsın veya arkadaşını destekleyeceksin dendimi bitmiştir. Fakat böyle bir durum yok buna gerek de yok.
    Bu sezon Ferrari zaten şampiyonluğa kazanabilecek duruma gelirse, Ferrari'nin pilotlar şampiyonasını da kazanması için diğer çalışan yakın konumda olursa zaten onu destekler, böyle bir baskı oluşturulmasına da gerek yok, yazılı karar oluşturulmasına da.
    Felipe'de bunu yapmayacak durumda değil, sezonun kalanı halen net değil. Şimdiden net bir şey söylemek tabi ki saçma.
    Ayrıca kim olursa olsun gerektiğinde arkadaşını desteklemiyorsa, ikinci adamlığı kabul etmiyorsa benim takımımda işi yok.
    Diğer bir konu şuan büyük takımlarda böyle mecburiyetlere oynayacak/oynatacak bir durum görünmüyor. Böyle bir kararın alınmasını gerektirecek biri de yok, buna gerek duyulacak takımların pilot kadrosuda.
    Misalen Prost, Senna, Schumacher gibi biri olurda ciddi bir başarım gösterip, üst üste dereceler alırsa yanına biri alabilirsiniz, yanındaki adama ikinci adamsın diyebilirsiniz, kabul etmiyorsan güle güle diyebilirsiniz ama böyle biri yok şuan.
    Diğer bir yönüyle bu dönem kralların tahtını taçlandırdığı değil yeni kralların yoğrulmaya çalıştığı, oluşmaya çalıştığı bir dönem…

  24. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    massa kendini toplarsa alonso gibi bir plotun asla arkasında kalmaz buda jet man arkadaşımın dediği gibi sadece massanın elindedir

  25. inci incili avatarı

    massa ikinci barrichello olma yolunda ilerliyor.

  26. 1.yada 2.adam olmak tamamen massa nın elinde.basında iyice abartmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir