Fry: "Schumi Geri Dönecek"

yazar:

kategori:

Schumacher’in Kanada’da sıralamalarda 13. olarak en kötü derecesini elde etmesi ve yarışta yaşadığı olaylar ve gerilerde kalmasının ardından, 7 dünya şampiyonuna karşı bazı taraflardan çok sert eleştiriler geldi.

Bu konuda soruları cevaplayan Fry “İnsanların bu tür sonuçlara varmasına şaşırdım.”

“Lastiği patlayana kadar iyi pozisyondaydı ancak bir şey olduğunda her şey ardı ardına geliyor.”

“Yumuşak lastiklere beklediğimizden belki biraz önce geçtik. Bu olmasaydı kendisini daha iyi savunabilirdi.”

“Ancak kesinlikle takım olanları tamamen farklı açıdan görebiliyor.”

“Nico ile Michael arasında çok büyük performans farkı görmüyoruz. Sporda bir çok şey oluyor. Şanslı olanlar şansını kaybedebiliyor ya da tam tersi.”

“Biz Michael’in performansından memnunuz ve onun tekrar iyi olmaması için bir neden göremiyorum.”

“Gelişmeye devam ediyor ve bu konuda iyi iş çıkarıyor.” dedi.

Schumacher, Kanada’dan önce yaptığı açıklamalarda şampiyonluk umudu olmadığını ve gelecek seneye odaklanacaklarını söylemişti ancak Fry tamamen 2011’e odaklanacaklarını düşünmüyor.

Fry “Şu anda öğrenme aşaması devam ediyor. Takım, bu sene sıkı çalışmayı sürdürecek ve elinden gelenin en iyisini yapacak.”

“Hâlâ ilk 3’te olmak istiyoruz. Red Bull ve Mclaren üstün gibi ancak Ferrari karışık bir sezon geçiriyor.” dedi.

“F-kanal denilen arka kanadın çalıştırma konusunda zorlandık ve Red Bull gibi özel bir egzos sistemimiz yok.”

“Eğer bu tür şeyleri araca koyabilirsek o zaman daha iyi konumda olabiliriz ve sezonun 2. yarısında sıkı çalışıp gelişmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

  1. jetman senin sorununu zamanında çözmüştüm. Sen fanatik Raikkonen taraftarıydın, schuminin size yaşattığı acılar ve raikkonenin aynı ferrari koltuğundaki performansı ve 2006 Brazilyada raikkonen'i geçişi sende kuyruk acısı bırakmış.. Sen kendinden nefret edilmesiyle zevk alan bi insansın.. Emin ol burada başarabildiğin tek şey bu.. Rosberg'ten hoşlanan f1 severler bile seni gördükten sonra bu adamdan soğuyor.. Merak ediyorum senin başarılı bulduğun Rosberg'in 10 katı schumi haberi çıkmasımı sana dokunuyor(!)

  2. haa bide içini dökmek isteyen schumicilerede iyilik yapıyorum.ben schumi konusunun altına a desem hemen bana yükleniyorsunuz.yani bedavadan içinizi döküyorsunuz.bazılarıda hiç okumuyor iyi şeylerde yazsam hurra jet man kötü adamdır.schumi hakkında doğruları söylemez yüklenin jet mana

  3. ve ben körü körüne schumiye atıfta bulunan bi adam değilim yeri geldiğinde haklı olduğunu düşündüğümde onuda destekledim sizde gördünüz.ama bazı gerçekleride kabullenmeniz gerek.emeklilikten önceki schumi ile emeklilikten sonraki schumiyi ayırt etmek gerek hoş bazı schumicilere ne yazsam boş.
    ben adama burda ilk yazımda ne dedim 8/2 şanssızlığı var dedim.laf atmadım kötü bi şeyde demedim ama bana diyorsunuz dayanamıyor yazıyor diye ama maşallah bazıları balıklama dalıyor.

  4. rosberg benim desteklediğim izlemekten zevk aldığım pilotdur.schumi takım arkadaşı olmasaydı yinede desteklerdim çünkü mükemmel bi pilot ve bir gün şampiyon olacak.rosbergin mükemmel bi pilot olmadığını söyleyenleride burda görecem tek tek bende onu hep destekleyeceğim.

  5. sinan bozok pilotdaşınızın yazdıklarına bakıp ibret alın at gözlüklerinizide atın

  6. Adam açık açık diyor işte ben haz etmiyorum, dayanamıyorum. Benim buna perdem de Rosberg. Yok arkadaş bir taraftar şöyle böyle diyor diye ben suçsuz Nico'ya boş yere kılıf uyduramam, sabanı sallayamam.
    Varsın döksün içini, özgür ortam nede olsa kim yazma diyebilir ki. 🙂
    Olsun böyle izleyiciler de olsun, tek tip olmasın, sev mecburiyeti olmasın ama bari biraz tutar biraz da yaklaşım olsun ki biz de yorumlara mukabele edebilelim.
    Herkes biliyor ki kimse kimseyi sevmek zorunda değil ki, hepimizin sevmediği belki nefret duyduğu pilotlar, şahıslarda vardır ama paylaşabilmek önemli galiba. 😛

  7. jetmana neden cevap verıyorsunuz anlayamıyorum gerek yok schumacher 7 sampıyonluk kazanmıs bır pılot 98 de coulthard ıle yaptıgı kaza olmasaydı 99 da ıngıltere de ayagı kırılmasaydı 2006 da japonya da motoru patlamasaydı bu adamın sampıyonluk sayısı 10 olacaktı ya saka gıbı deıl mı 10 dıyorum sen onun belkıde ılksampıyonlugunu gordugunde annenden daha yenı sutten kesılmıstın neyını tartısıyorsun hangı yarısta rosbergten agır bı fark yedı kaldı kı cogu pılotlar takım arkadsından cıddı farklar yıyor hazırlık asamasındakı bu yılda akılda kalıcı olayları hep o yaptı (ornegın monaca) bızde belkı schumacherın hos olmayan yarıslar cıkardıgını bılıyoruz fakat su bır gercek kı boyle seylerı gordugumzde f1 zevklı oluyo bızı boylelıkle bu spora cekıyor ama hala elestır yapılıyo denecek bısey yok hıncal ulucun yanına fotomac gazetesıne gıtmen ıı olur kanımca herseyı elestırmek ıcın

  8. ozgur bayar avatarı

    JET MAN..bak hep senin menfii yorumlarını görüyorum burada schumi ile ilgili..görüyorsun değilmi? ne kadar büyük bir efsane olduğunu..muhtemelen onu izleyerek büyüdün,daha ufacık bir çocukken 'o'şampiyonluklar kazanıyordu..ama ne zaman ki geri döndü,ki çok başarılı olmasını ilk sezonda kimse beklmezken,o ufacık çocuk başladı saldırmaya,hakir görmeye,vurmaya..ama biliyormusun,'o'kadar büyük ki..!!! anladın sen onu..'gözüyle Gp izleyen,ufacık çocuk..'(!)

  9. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    jet man arkadaşın gerçekten bir rosbergci olduğunu sanmıyorum. bu pilotun daha neyi varkide desteklenir anlamış değilim. şampiyon olur ha bak bu şampiyon olmuş bu pilot iyidir tutayım der insan. bence anti-schumici olduğu için ona karşı olan rosberg'i destekliyor 🙂

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Schumachere ve Mercedes Gp.ye neden bu kadar karşıtlık var anlamış değilim; bu takımdan halihazırda başarı beklemek biraz iyimserlik olur neden? elcevap Brawn Gp. 2009 un ilk yarısının 1.nci takımı ikinci yarısının ise 3.ncü takımı ve şu anda Ferrarininde dönmesi ile 4.ncü takımı bunda şaşacak birşey yok haa önümüzdeki yılda aynı olursa ve aradaki fark bu kadar fazla olursa tüm eleştirilere eyvallah derim fakat şimdi değil, ki ikinci yarıda biraz toparlanma bekliyorum haa olmadımı dert değil Schumacheri izleriz mücadelesini desteksiz bırakmayız fakat 2011 de bazı şeyler daha güzel olacak malum Hondadan kalan 2009 aracı o kadar para ve imkanla anca bu kadar gider :)) ….

  11. Her yarışı gözü ile izlediğini iddia eden arkadaşa bir çift laf söylemek istiyorum ama düşüncelerimi buraya aktarırsam yorumumun silineceğini/engelleneceğini düşündüğüm için hepsini maalesef yazamıyorum.

    Bu malum gözü (!) ile yarışları izleyen arkadaş her yarışta sadece Schumacher'i özenle takip edip hatalarını/yanlışlarını ortaya çıkartarak ortalığı karıştırmak istediği için nerde bir Schumacher başlığı görse oraya dalıyor. Artık zamanında ne kadar koymuşsa..

    Herhalde en son zoruna giden olayda yarış içerisinde geçilmeyi hazmedemeyerek, evde de soda bulunmadığından dolayı bitmiş lastiklerle ancak bu kadarını yapabilen bir pilota burda demediği lafı bırakmamıştır. Ayrıca da insanların (sabırlarını ölçerek) ilgisini çekmeye çalışmaktadır.

    Sana tavsiyem arkadaşım, önce bir göz doktoruna git ve gözlerinin gerçekten gördüğüne emin ol. Daha sonra gerçekten görüyorsan (ki bu felaket) bu işlerden anlayan bir psikoloğa görün. Senin bu Schumacher hastalığına bir çare bulsun. Yoksa bu adamla kendini yiyip bitireceksin.

    Yazık..

  12. Malezyadaki motor patlaması değildi öyle yazmışım. Ama mekanik bir arıza sonuçta buda Schuminin şanssızlıgı.

  13. Jet man eger Malezya yarışını izlediysen görebilirsin. Demekki söyledigin gibi sen başka bir şey izliyormuşsun arkadaşım.

  14. m-sc efsane avatarı

    jet man ben bir schumi taraftarıyım.. sende rosbergi tutuyorsun.. ama emin ol rosberg taraftarı olsaydım senin yüzündedn o pilotu bırakırdım.. iyiki bir schumi taraftarı değilsin… yoksa beni schumiden bile soğutabilirdin..

  15. Schumacher değil 7 tane şampiyonluk 77 tane şampiyonluk alsa dahi jet man ve jet man gibilerine yaranamaz. O yüzdendir ki ben bunu "umutsuz vaka" diye adlandırıyorum.

  16. Sen kendi bakış açından bakarsan sana göre doğru olur başkalarında göre değil.Motor patlatmadı ama malezyada benzer bir arıza yüzünden yarış dışı kaldı.Tabi bahanelerin ardına sığınmakta bize yakışmaz.Ortada bi başarısızlık var bunu kabul ediyorum şahsen.Lakin bunun sebebi bize göre talihsizlik.

  17. Bence de abartmayalım artık. Kabul ediyoruz. 7 kez dünya şampiyonu olan Michael Schumacher aslında çok şanslı ve kötü bir pilotmuş:) Ama bu sene yine en iyi araca sahip olmasına rağmen herzamanki gibi çok şanslı olmadığından önlerde yer alamıyo:)))

  18. agresiflik yok.arkadaşın biri atmış biraz.motor patlattı ve tüm yarışlarda şanssızdı demiş.bende başka bi yarış izlemedim ya.gördüklerim bu hepside doğru mu doğru

  19. Jetman şansızlıkta var hata da var.Bizim için problem yok bekleriz de senin Schumacher konulu haberlerdeki agresif tutumunun sebebi nedir söyler misin?

  20. lastik patlaması kendi hatası bitik lastiklerle tur atıp rekibinle temas edersen herkesin lastiği patlar.pite girip sert lastik taksaydı lastiğide patlamazdı.yani nerdeyse 8 yarışın 8 indede şansızdı diyeceksin

  21. abartmayın 2 talihsizliği var ilki kazadaki darbe ikincisi bujon kırdı başka varmı yok.yani 8 de 2 talihsizlik

  22. umut ne zaman motor patlattı

  23. Schumi için kötü bir hafta sonuydu ancak bir çok yerde Schuminin pilotajını eleştiren yorumlar gördüm.Bunu yazarken yada Schuminin pilotajını eleştirirken tek amaçlarının öylesine yazmak olduğu apaçık.Dünyanın kabullendiği bir efsaneyi berbat bir arabada mükemmel bir savunma yaptığı için tebrik etmek lazım.Schuminin yerinde o berbat ötesi araçta başkası olsa herkes emin olsunki gösterilen çabanın ve başarının onda brini bile elde edemezdi.O yüzden kötü şans,Schumi bitti diye kimsenin yorum yapmaya hakkı yok.Böyle olmadığını herkes o yazanlarda biliyor. Evet ortada bir kötü var o Schumi değil bir kağnıdan farksız olan aracı.

  24. Bir kere bile şansı yaver gitmedi. Acaba ne zaman göreceğiz bu sezon şansında Schuminin yüzüne güldüğünü. Birinde motor patlar birinde kazadan darbe alır birinde lastigi patlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir