Davidson “Motor Sporlarının Başarısı İçin F1 Başarılı Olmalı”

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotlarından Anthony Davidson, genel olarak motor sporlarının başarılı olması için F1’in de başarılı olması gerektiğini söyledi.

Formula 1 son yıllardaki kurallarla ve Mercedes dominasyonuyla sürekli seyirci kaybediyor. Bunun dışında bir türlü belirlenemeyen kurallar ve başarısız kural denemeleri spora olan ilgiyi düşürmeye etkili oluyor.

Davidson “F1 çok fazla olumsuz reklama maruz kalıyor ancak araçlar hala olağan üstü. Dünyanın neresine giderse gitsin hala kalabalıkları çekiyor.”

“Sıradaki yarış Bahreyn gibi bir yerde bile… Bahreyn’de çok büyük kalabalık olur. Bu küçük adada tribünlerde her zaman insanlar var. Bu büyük bir gösteri. Beni yanlış anlamayın ama büyük bir şov.”

“WEC’de harika bir şampiyona var ve atmosfer oldukça uyumlu. Ve medya dahil her yerde olumlu şeyler var. WEC hakkında asla kötü bir şey söylenmez. F1 bundan ders çıkarmalı.”

“Çünkü bazen seri hakkında kendi söyledikleriyle kendi ayaklarına sıkıyorlar. Ancak günün sonunda F1 hala büyük. Motor sporlarının en büyüğü ve gerçek olan bu.”

“Ve motor sporlarının genel olarak daha iyi durumda oması için, yarış dünyasının geri kalanının F1’in başarılı olmasına ihtiyacı var.” dedi.

 

 

 

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir