Raikkonen: “Yaşadığım Sorunlara Sadece Kötü Şans Diyemeyiz”

yazar:

kategori: ,

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin Avustralya GP’sinde yaşadığı sorunu tekrarlamaması gerektiğine inanıyor.

Fin pilot iyi götürdüğü yarışta turbo sorunuyla yolda kalmış ve muhtemel bir podyuma veda etmişti.

Ferrari’nin son dünya şampiyonu Raikkonen, Ferrari’nin sorunları çözmek için çok çalışması gerektiğini vurguluyor.

“Hiç sorun yaşamamayı tercih ederdim ama bazen böyle şeyler olabilir. Yine de buna sadece kötü şans diyip geçemeyiz. Daha iyi şeyler yapmak zorundayız. Herhangi bir sorun yaşamamak için önlem almalıyız”

“Bir yarışta sorun yaşamak elbette şanssızlıktır. Ama ne zaman bir sorun yaşasanız bu şanstan ibaret değildir. Eğer sorun yaşıyorsanız bu sorunları çözdüğünüzden emin olmalısınız. Testlerde herhangi bir sorun yoktu. Aniden ortaya çıktı. Yapabileceğim bir şey yok. Daha iyi olacağımızdan eminim. Ama bu Melbourne’de ciddi puanlar kaybettiğimiz bir gerçek”

“İlk etapta motorda bir şey yoktu. Eğer motorda bir şey varsa hasar vermemek için motoru kapatırsınız. Sadece turbo sorunu vardı. Kırılmıştı. Yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Güç kaybı yaşadım. Olabildiğince yavaş sürüp pite döndüm. Sorun turbodaydı. Takım sorunu hemen buldu ve düzeltti”

Raikkonen kariyeri boyunca Bahreyn’de 7 kez podyuma çıktı ve bu pistin en çok podyuma çıkan ismi konumunda.

“Dediğim gibi bunun şansla alakası yok. Son birkaç yıl için harika başlangıç pozisyonlarım yoktu ama hep iyi yarışlar çıkarttım. Bahreyn eğer iyi bir yarış hızınız varsa geçiş yapabileceğiniz bir pist. Geçmişte olanlar hiçbir şeyi değiştirmez. İyi bir araca ve güçlü bir hafta sonuna ihtiyacınız vardır. Aracınız hızlıysa başarılı olursunuz”

“Her hafta sonuna en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Diğer takımlar ile aramızda büyük bir mücadele olacak. Mercedes her zaman olduğu gibi yine hızlı olacak. Hedef elimizden gelenin en iyisini yapmak. Bu yeni bir hafta sonu.”


Yorumlar

“Raikkonen: “Yaşadığım Sorunlara Sadece Kötü Şans Diyemeyiz”” için 14 yanıt

  1. turbo kırılması değildir de o bozulması anlamında kullanmıştır brokenı. neyse sonuç olarak ha kırık ha bozuk 🙂

    1. Turbin parçaları kırılmış olabilir.Turbo arızası genellikle elektrik kaynaklı güç kaybı şeklinde olur.Yeterli başınç sağlayamaz ve motorun bütün dinamiklerini etkiler, yüksek güç kaybı olur.Ancak Kimi burada birşeyler kırıldı dediğine göre yüksek ihtimal turbo içindeki turbinin(dönen pervane) kırılmasından bahsediyor.Bu pervane tek yönlü döndüğü için pek ayrıntılı çalışmadığı için, ne binek arabalarda nede yarış otomobillerinde kırıldığını kendi adıma hiç duymadım.Turbo bozulur turbin yeterli basınç vermez, yada hiç çalışmaz genellikle olan arıza bu şekilde olur..

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Belkide dediğin gibi türbin parçası yüzünden olabilir.Çünkü Ferrari motoru son anda kurtardı diye haber çıkmıştı.Bunun sebebi de türbinden kırılan parça basınç kanallarından motora gidebilirdi.Bu parça kurtardıklarına göre gitmemiş.Veya tam tersi olabilirdi motordan titreşim sonucu kopan bir parça turbine gidip orayı bozmuş olabilir.
        SC girdiği anda pitte motorları stop ettirdiler.Sıcak motorun birden stop etmesiyle turbonun içindeki yanan yağlar yüksek C oluşturabilir oda turbin şaftının bozulmasına neden olabilir felan filan umarım bir daha olmaz.

  2. Turbo sorununu anlarım ama turbo kırılması nedir arkadaş? Gerçekten saçmalık. Üstelik testlerde o kadar km yaptılar ve böyle bir sorunla karşılaşmadılar. Gerçekten manidar.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Testlerde de Palmer’in turbosu kırılmıştı. Start duzlugunun sonunda kenara cekmisti.

  3. Demek ki pilotlar laf arasında söylemese kırılan turbolardan da haberdar olunulmayacak takımların işleri böyle malesef.

  4. adamın yaşadığı sorunlar tabi ki de şansızlık değil bildiğin cenabetlik 🙂

  5. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Ferrarinin motorunda hala titreşim muhabbeti var.O yüzden turbo kirilmia olabilir. Motoru %100 kullanamiyorlar bu sorun yuzunden

  6. Gercekten turbo kirilmasi nedir ya ? Niye vettel degilde kimi ? Bir alonso bir de su adam bu kadar şanssızlık olmaz ya. Tabi sadece şanssa bu.

  7. Rai bu pistte çok başarılı 4 ikinciliği var şeytanın bacağını bu seger kırar mı diye düşünmüyor değilim. Mercedes burada süper yumuşak lastikleri çalıştıramazsa ferrarilere güzel bir şans doğacak. Eğlenceli bir hafta sonu olacağa benziyor

  8. Kimi hafiften dokundurmuş.En kötü 12 puan bıraktı yazık.

    1. Şu üç sezon boyunca ben bir turbo arızası hatırlamıyorum hiçbir araçta.Turbo kırılması ne demek şaka gibi.

      1. Aklıma bi tane geldi .monaco 2014 vettel turbo arızası nedeniyle yarış dışı kalmıştı

  9. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    başlığı okuyunca hemen daldım habere ama içeriği kesmedi 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir