Hamilton’dan Formula 1’in Değişmesi Yönünde GPDA’ya Tam Destek

Lewis Hamilton, Grand Prix Sürücüler Birliği’nin üyesi olmasa da Formula 1’in değişmesi yönünde açık mektup yazan birliğe tam destek verdiğini açıkladı.

Hamilton’un Bahreyn GP öncesi basın toplantısından konuyla ilgili açıklamaları:

Ben GPDA üyesi değilim. Bir kaç sene üyesiydim ancak ardından ayrıldım. Ancak hepimiz oturup birlikte karar aldığımızda o toplandıdaydım. Pilotlar olarak aynı fikirdeydik. Birlikteliğin önemli olduğu konular oluyor ve bu onlardan birisiydi.

Hedefimiz kural koyucu olmak değil. Biz kural koymak istemiyoruz. Bizler yarışların nasıl daha iyi olacağı konusunda yardım edebilecek kişileriz.

Araçları sevdiğimiz, yarışları sevdiğimiz ve tekerlek tekerleğe mücadeleyi sevdiğimiz için bugün yaptığımız işi yapıyoruz. Neredeyse hepimiz kartingle başladık ve geçmişteki büyük pilotlar gibi olmaya çalışıyoruz.

Şimdi sürerken ve mücadelenin içerisinde fiziksel ya da zihinsel olarak yer alırken; kurallarda yanlış bir yön varken orada oturup her şeyin olmasını izleyemeyiz.

İnsanlar spora karşı ilgisini kaybediyorlar ve bu sizler ya da bizler için de olabilir. Bunun olmasını istemiyoruz çünkü dünyanın en iyi sporu olma şansımız var ve öyle olmalıyız.

Tüm cevaplara sahip değilim. Geliştirebileceğimiz çok şey var. Son yarışın sonunda araçların nasıl daha iyi olacağı konusunda konuşmuştum. Bana göre araçlar, taraftarlarla iletişimimiz ve sosyal medya konusunda daha iyi olabiliriz.

Go-kartingi özlüyorum. Bugün harika bir söyleşi yaptım. 2000’de go-kart yaptığım zamanlardan konuştuk. Nico ve diğer pilotlarla olan mücadelelerimiz en iyi yarışlardandı.  Beni heyecanlandıran tekerlek tekerleğe mücadeleydi. Bugün öyle sürmek zor.

Son yarışta Toro Rosso aracını geçemedim ancak geçemez değildim. Şöyle düşünün 100 dolarım vardı ve bunu 40 turda harcamam gerekiyordu. Orada 90 doları o aracı geçmek için harcasaydım, o zaman yarış sonunu göremezdim.

İnsanlar bunu düşünmüyorlar, benim yarış sonuna kadar yarıştığımı görmek istiyorlar. Onlar benim terlememi ve harika manevralar yapmamı istiyorlar.

Kişisel sebeplerden dolayı GPDA’da değilim. Ancak güvenlik ya da gerçekten önemli bir şey varsa orada olurum. Son yarışta bu sporu sevdiğimiz için hep birlikte olmamızı istedikleri gibi.

Onlara ‘Bana gerçekten ihtiyacınız varsa, bunu söyleyin. Orada olacağım. Size katılıp sizinle hem fikir olacağım’ dedim.

Zamanla küçük şeylerin değiştiğini görüyorsunuz ancak gerçekten bilmiyorum. Çok fazla fark olup olmadığını söylemek için erken. Şu anda değerlendirme yapıp daha sonra bazı şeylerin değişmediğini görmek istemiyorum. Sonuç olarak bizim istediğimiz şey yarışların daha iyi hale gelmesi.

İnsanlar bu yarışları izliyorlar ve araç içerisindeki zorlu ayar değişikliklerini bilmiyorlar. Onlar sadece tekerlek tekerleğe mücadele görmek istiyorlar. Onlar bizim mücadele etmemizi, araçların arkasından dumanlar çıkmasını görmeyi istiyorlar. Lastikleri kilitlediğinizde biraz duman çıkar, bu heyecan verici bir şey.

2014’teki en iyi yarışlardan birisi Bahreyn’di. Ancak o yarışı yapmak için lastikler arasında 1.5 sn fark vardı. Ancak o şekilde Rosberg beni yakalayabildi.

Bu temelde yanlış bir şeyler olduğunu gösteriyor. O şekilde yarış olması için neler yapabiliriz? Çünkü o, Formula 1’deki en heyecanlı yarışlarımdan birisiydi. Bunu her hafta sonu isterim.

Kazanmasam da en azından öyle yarışların olmasını isterim. Arkalardan gelip o şekilde mücadeleler vermek en memnun edici his. Bu kesinlikle poleden başlayıp kazanmaya göre daha iyi bir his.

 


Yorumlar

“Hamilton’dan Formula 1’in Değişmesi Yönünde GPDA’ya Tam Destek” için 10 yanıt

  1. A-ha bu işte! Senna kokusu gelmeye başladı, oluyor bence.. Üç-dört pilot daha ses çıkarsa birileri pes eder, 80-90’lardaki ve 00’lerin başlarındaki heyecanı buluruz belki.. O zamanlar usta pilotlar için ”pite girmeden önceki üç turda risk alıp hata yapmadan cebinden 2 saniye çıkardı” falan tabirleri duyardık; ne günlerdi be!..

  2. Bugüne kadarki okuduğum en güzel demeç…. Valla tebrikler…

  3. 2008 hatta 2012 ve öncesindeki Hamilton özlenmez mi? Son iki sezonda 2 şampiyonluk aldık. Sayısız galibiyetler geldi. Ancak poleden başlayıp yarışı kontrol edip gelen galibiyetlerden hangisi 2008 Monaco eder Belçika eder Brezilya eder. Hangisi 2010 Türkiye 2012 Amerika eder. Bahreyn’de lastik farkına rağmen harika defans güzeldi tabiki ama Hamilton, Alonso, Raikkonen gibi pilotlara sınır koymak onların 10-15 senelik kariyerlerini düşündüğümüzde biz f1 severlere ihanet.

  4. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Şöyle konuş canımızı ye.

  5. aferin lan Lewis herhalde ikinci defadir sana katiliyorum. herifte artik bikmis yaris icinde olamamaktan.

  6. “”Son yarışta Toro Rosso aracını geçemedim ancak geçemez değildim. Şöyle düşünün 100 dolarım vardı ve bunu 40 turda harcamam gerekiyordu. Orada 90 doları o aracı geçmek için harcasaydım, o zaman yarış sonunu göremezdim.””——–>Şu cümle F1 için bir şeyler anlatıyor…GP2’de yarışırken Hamiton’ı izlemek gerçekten büyük keyifti..

    F1’de bu kadar çok lastik koruma derdinin olmaması lazım pilotlar için…

  7. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Helal

  8. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Son zamanlardaki en iyi pilot demeçlerinden biri herhalde. Tebrikler kavruk.

  9. Ne konuşmuş öyle yahu ! Helal sana kavruğum.

  10. Kara cocuk lak lak söylemiş valla duygularima tercüman olmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir