Montezemolo'nun Yeni Takımlara Eleştirisi Bitmek Bilmiyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso’nun Kanada’da özellikle arka bölümde mücadele eden sürücülerle olan olaylarının ardından her iki Mclaren sürücüsüne geçilmesi, Montezemolo’yu kızdırdı.

Montezemolo “GP2 aracı performansı gösteren araçların F1 yarışlarına katılmasına izin verilmemeli çünkü onların pazar sabahları yarışması gerekiyor. Aracımızın yarış performansı galibiyet için yeterliydi. Umarım gelecekte yanlış düğmeye basma yada benzeri bizim avantajımızı kaybetmemize neden olacak durumlar olmaz çünkü bunu zaten yaşadık.” dedi.


Yorumlar

  1. elif çivici avatarı

    Nolursa olsun artık alma şu mazlumların ahını be adam ucu bize dokunuyor,ya şanssızlıklar peşimizi bırakmıyor ya da böyle takılıyoruz tur bindirmelerde 😀

  2. olgun peker avatarı

    haklı hispanian racing yarışları bitirse bilee 2-3 tur fak yiyor virginlarda öyle lotus'a gelince güzel aynı foceindia takımının ilk senesi gibiler acemiler ama zamanla herşey değişecek HRT VE VİRGİN'ler F1de olamamalı!

  3. zavallı adam

  4. Yeni takımlara mavi bayrağı öğretsinler yeterli.Hintli pilot ve Trulli tur bindiren araçlarla yarışmamak gerektiğini öğrenemiyecekmi.Öylesine tur bindirmeler varki; tur yiyen araç durmahızı kadar yavaşlayıp kenarı çekiliyor.Ne hikmettir bilinmez ama… Alonso ile mücadeleye gayret eden pilotlar zaman ve sıra kaybına sebep olmuşlardır.Monako da Alonso Trulli yi geçtiğinde, 'eski takım arkadaşını zorlamadı dediler' ama Kanada da olabilecek bir galibiyete aksi sebep oldular.

  5. esas olarak monte'nin dediği doğru. bir taraftar olarak, sırlamalarda ya da yarış esnasında tur bindirme gerçekleşecekken "felipe buna takılır mı, hızlı turunu engeller mi, tur bindirirken problem olur mu (ispanya'da chandok'un felipe'nin kanadını kırması gibi)" diye endişelenmeden duramıyorum. diğer taraftar arkadaşların da aynı şekilde endişelenmesi çok normal bence.

    fakat, aşağıda yorum yazan arkadaşların dediği gibi, monte'nin bu konudaki söylemleri gayet haklı olsa da fazla sivrilmemek lazımdır. kaybedecek hiç bir şeyi olmayan başı boş saatli bombaları başımıza bela etmemek lazım. kendimize gıcık etmemek lazım. hiç bir varlığı olmayan ve başarı namına küçücük bir parıltı gösteremeyen araçların pilotlarının, kırmızı araçlar üzerinden rant sağlamaya çalışmalarına neden olmamak lazım.

  6. tey tey koskoca f1 tarihinde bi tek alonso geçildi ya tur bindirmeler de onuda yavaş araçlara bağladı adam…

  7. sıralamalarda %105 yada benzeri bir kural getirilebilir.
    bazı motor yarışlarında buna benzer kurallar işletiliyor.

    ayrıca MagicAlonso'nun da belirttiği gibi test serbestisi getirilebilir yeni takımlar için.

  8. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Yarış esnasında tabi sinirlendiren bir durum bu. Ama Monte bu konu hakkında daha fazla konuşmamalı, değişen birşey olmayacak çünkü. Enerjimizi araç gelişimine vermeliyiz…

  9. MagicAlonso avatarı

    yavaş takımların zaten bu tarz açıklamlardan sonra ferrariye gıcık olduğu canada da dana net bir şekilde görüldü.Sırf 13 takım yarışsın diye inanılmaz derecede yavaş olan araçlar yarışmaya başladı.Gerçi lotusun hakkını yememek lazım elinden geldiğince geliştiler.Bence yeni takımlara şöyle bir şart getirilmeliydi.Mesela sezonun ilk 5 yarışından sonra atıyorum 3 sn den daha fazla yavaşlarsa hızlanana kadar yarışlara çıkmasına izin vermemek gerekiyor bunun yanında bidahaki yarışa kadar test yapabilme ve geliştirme şansı verilmesi gerekiyor.Hem daha güvenli hemde yeni takımların daha rekabetçi olabilmesi sağlanmış olurdu.

  10. Bende aynı dertten muzdaripim ama Herkes için aynı kurallar geçerli,hatta monaco yarışında,birisi yavaş araçlar için mobil şikan ifadesi kulanmıştı,ama her seferinde montazemelo böyle şikayet ederse,diğer pilotlar ferrariye daha çok puana mal olacak engellemelrde bulunabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir