Bridgestone Radikal Hamur Seçimlerine Hazır

yazar:

kategori:

Montreal’de lastik aşınmaları nedeniyle heyecanın artmasının ardından Bridgestone, gelecekte de bu durumun olmasını istediklerini söyledi.

Bridgestone Motor Sporları Lastik Gelişim Sorumlusu Hirohide Hamashima, lastiklerin tamamıyla güvenli hallerinin korunması şartıyla işleri pilotlar için zor hale getirmek istediklerini belirtti.

Hamashima: “İlk önceliğimiz, herkes için adil olan güvenli lastikler sağlamak. Kabarcıklarla dolu bir lastik sağlamak istemiyoruz, çünkü bu bir risk”

“Ama eğer süper yumuşak lastiklerde kabarcık olmayacağını tahmin eder ve bunda ikna olursak, kalan yarışlarda bunları mümkün olduğunda kullandıracağız”

Bridgestone daha önceden Valensiya için süper yumuşak ve orta hamuru, Silverstone için ise yumuşak ve sert hamurları pistlere götüreceğini açıklamıştı.

Dolayısıyla yeni ‘süper yumuşak’ politikasının uygulanabileceği ilk yarış, Temmuz ayı sonunda Hockenheim’de yapılacak olan Almanya GP.

Ama lastik seçimlerinde daha radikal olma isteğine rağmen Hamashima, kızışan heyecanda lastiklerin yanı sıra Montreal pistinin karakterinin de etkisinin olduğunu kabul ediyor.

Hamashima: “Çok pürüzsüzdü. Bu yüzden lastikler, yeterli sıcaklığa ulaşacak kadar deforme olmadılar, özellikle de yarışın başında. Bu yarış süresince çok şey öğrendik ve gelecek için birşeyler öğrenme adına lastikleri analiz edeceğiz”


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ey gidi F1 heyecan için ne günlere kaldın be yazık sana; bu haber vesilesi ile de herkese hayırlı kandiller temenni ederim ….

  2. bu habere en çok, sert lastiklerle başı dertte olan felipe sevinecek =)

  3. MagicAlonso avatarı

    çok doğru ve beklenen karar buydu.Umarım bu sezon başka 2 veya daha fazla pit stratejilerini görmeye devam ederiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir