Gutierrez: Kaza Alonso’nun Hatası

yazar:

kategori:

Esteban Gutierrez, Alonso ile yaptığı kazanın kendi hatası olmadığını yineledi.

Alonso Avustralya GP’sinin ardından Gutierrez’e arkadan çarpmış ve taklalar atarak adeta ölümden dönmüştü.

Gutierrez “Kazanın nedeni? Alonso bir hata yaptı. Sonunda kimse zarar görmedi ve bu mutluluk verici”

“Bu hafta sonu yeni bir şaside yarışacağım. Kazada şasi hasar gördü ama sadece çatlak vardı. Şasiyi vincin kırdığını düşünüyorum”

“Eğer Melbourne ile aynı araçla yarışırsam iyi bir hafta olabilir. Ama önce her şeyin düzgün olduğundan emin olmalıyız. Cuma yoğun geçecek. Sonuçta yeni bir şasi. Böyle büyük değişikliklerde hata riski her zaman vardır” dedi.


Yorumlar

“Gutierrez: Kaza Alonso’nun Hatası” için 22 yanıt

  1. Erendost 1 Nis 2016 – 12:00 at 12:00

    Alonso çok haklı.Yarıştığı herkesin önünden çekilmesi lazım çünkü bunlar yarışıyor.Yarışmak önünden çekilerek yapılır.

    Önünden çekilmezse böyle bodoslama dalınır, onun için bundan sonra herkes ayağını denk alsın Samurayin önünde durmasın yol açsin.Çünkü o über süper, kaza yapmaz yapıyorsa önünde durmuşlardır..

    Erendost bunları yazmadan önce 2003 ispanya startını izlemeliydin.
    https://www.youtube.com/watch?v=-BReGlXy7bc

  2. Bana da Alonso hatalı gibi geliyor. Bi de araç üstü kamera görüntüsünde ALonso’nun Guti’ye çok hızlı yaklaştığı görülüyor. Alonso 2 senedir hiç kimseye bu kadar hızlı yaklaşmıyor aksine kendisini geçenler böyle hızlı uzaklaşıyordu. 😀 😀
    Bu yüzden alışık olmadığı ve beklemediği bir durumun kurbanı oldu gibi 😀

  3. ********* (spä2000) avatarı
    ********* (spä2000)

    tabi ki maldonado nun hatası.
    slipstream i hesaplayamayacak kadar dağılmış vaziyette.
    önde giden araca bodoslama dalan bir dünya şampiyonu.
    hemde araçta hiçbir terslik, arıza, kayıp yokken.
    öylesine direk bodoslama.

    şu haliyle süperlisans almaya kalksa başaramayaktır.
    günden güne yetilerini kayıp ediyor.
    bu ne demek?
    şu demek maldonado topu gene bize atacak.
    şu oldu bu oldu arkadaş ben kaçarım diyecek.
    çünkü arka arkaya 2 sene Button’a yenilmek…….
    gelde izah et.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Sana göre zaten Halleyde pasta dimi!!!

    2. Yaa zaten torpil ile gelmiş F1’e!Dayısı ispanya’da milletvekilimiymiş neymiş!Birde önemli bir bankada tanıdıkları varmış!Hastayım bu yetenek analizcilerine. Güzellik yarışması mı bu?Adamda bir umut ışığı görmeseler peşinde koşup o kadar para bayılırlar mıydı?Maldonado’nun ipi anında çekildi.
      Zamanında aramızdaki lakabı Balonso idi. O zaman yanında olan şansı şimdi onu terketmiş gibi görünüyor.Belki de terketmemiştir. Kazada ölebilirdi.

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Ben de izlemeden Gutierrezi suçladım ama tekrarı izleyince aslında ortada hatalı aramamak lazım. Gutierreze de hatalı demek acımasızca olur. Yarış kazası. Alonso bir anda Webber gibi ani ivmelenme sonucu kontrolsüzce yaklaşmış.

  5. Buz gibi Alonso nun hatası arkadaş yok Guti çizgiye oturmadı yok fren yaptı. Size mi soracak arkadaş çizgiye oturmak için veya fren yapmak için arkadan gelen Alonso bence o hesabını daha iyi yapmalıydi. Ayrıca önündeki adam Alonso ya göre tecrübesiz ne yapacakları bellimi olur bi günde versin in arkasında görelim alo yu bakalım nolacak

  6. sen bi sag bi sol adam gibi nerde oldugunu belli etmessen adam carpar tabıkı alonso frenlemeyi iyi bilmiyen biri olsa vettelle ve hamiltonla kac kez mücadeleye tekerlek tekerlege girmiştir neden olarda kaza olmadı da sen gibi caylak sayılacak kişi ile oldu bi dusun bakalım

    1. Alonso çok haklı.Yarıştığı herkesin önünden çekilmesi lazım çünkü bunlar yarışıyor.Yarışmak önünden çekilerek yapılır.

      Önünden çekilmezse böyle bodoslama dalınır, onun için bundan sonra herkes ayağını denk alsın Samurayin önünde durmasın yol açsin.Çünkü o über süper, kaza yapmaz yapıyorsa önünde durmuşlardır..

      1. Insanlari onunden cekmek isteyen biri varsa o da kimi dir bir kimi taraftari olarak cok bulasma bence bu konulara

      2. Kaza yapma ve sıkıntı çıkarma konusunda usta olan tek kişi var onu biliyorsun 😉 O kadar iyi bir pilot ki sürekli komplo kuruyorlar garibana hani

      3. o dediğini genelde vettel yapar sunu önümden cekin diye ayrıca bu kazayı vettel yapsaydı agzına ne geliyorsa sayardı telsizden olsun sonrasından olsun Gutierrez için alonso yine yarıs hatasıdır dedi geçiştirdi

      4. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        @Erendost bu sene d☆☆☆z gibi araba yok ama daha baştan Kimiye pisikolojik harekat başladı Kimi bile sorunların beni bulması mantıklı değil diyo ikinci sınıf pilot muamelesi yapılıyor sen kalkıp hala burada Alonsoya saydiriyorsun biraz kendi pilotunu savun zira Kimiye biz daha çok üzülüyoruz Bakalim bu yarış hangi aksilik veya strateji hatası veya arıza Kimiyi bulacak gorecez! !!

  7. MichaelJackson [RedBull RB12] avatarı
    MichaelJackson [RedBull RB12]

    Bu kazada Gutierrez’e ceza çıkmayınca hatayı Alonso’nun yaptığını anladım.Atak yapmaya yapmaya unutmuş adam bodozlama daldı arkadan.Yarış esnasında birçok taraftar Gutierrez’e sövmüştü sohbette erken fren falan yaptı diye ama demek ki ortada erken fren değil geç fren varmış.Her pilot hata yapabiliyor.

    1. Kazada Alonso’ya ceza çıkmayınca hatayı Gutierrez’in yaptığını anlamadın da öyle anladın 🙂 Şeyy, ben de tarafsızım da

      1. doğru sucu alonsoya atmak kolay

      2. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
        MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

        Alonso’nun statüsünün Gutierrez’den üstün olduğu bir gerçek, Mclaren’in rezalet performansı ortada.

        Aklını kullanırsan anlarsın ne demek istediğimi 🙂 Yoksa böyle bir kazanın cezasız kalması pek mümkün değil.Ya arkadaki gömmüştür ya da öndeki erken frenleyip yön falan değiştirmiştir.Gutierrez’e de ceza çıkmadığına göre 😉

        Tabi senin takımındaki pilot kaza yapınca olaylara farklı bakıyorsundur.

        Benim fikrim bu yönde.Alonso’nun ceza alıp almaması da umrumda değil bu arada.Zaten orta sıralarda yarışıyor ne yazık ki o yüzden pek bir şeyi değiştirmez.Ama kafaya oynayan 2 pilot böyle bir kaza yapsa neler olurdu ? 😉

        1. Tuttuğum takım meselesi de değil be dayı. Aslında umrumda da değil de, yani bana göre yarış kazası.. Hani öyle deyince, böylesi de falan meselesi.. Akıl kullanma meselesine gelince, biz akıl değil ekmekçiyiz abisi..

  8. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Hazir her sey ortadayken hata Alonso’da de ki, 2.kariyerinin basinda seni topa tutmasinlar. Sinsilik akiyor sinsilik.

  9. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Ondan mi sola kirdin? Senin gibileri yaristirmayacaklar aslinda ama su paranin gozu kor olsun.

  10. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Yani diyor ki:Alonso 20 yıldır F1 de hala frene basmayı öğrenememiş,adam bundan dolayı efsane herhalde.şasim gitti, mağdurum grojean beni geçerse sebebi budur yani.diyor estaben guti.kardeşimiz.

  11. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Bence yarış kazası. Her iki tarafı da suçlamak adil olmaz ama Gutierrez frenlemeden önce çizgisine oturmalıydı, daha doğrusu aracı nerede konumlandırdığına dikkat etmeliydi. Neyse, olan oldu. Umarım herkes bu kazadan kendine bir pay biçer, hataları varsa da derslerini alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir