Massa: "Schumi Kapıyı Üzerime Kapadı"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot geçen hafta sonu Montreal’de hareketli bir yarış geçirdi. Massa öncelikle ilk virajda Liuzzi ile Button arasında kaldı ve Force India pilotu ile yaşanan temaslar sonrasında pite girmek zorunda kaldı.

Bu kazanın ardından Massa pitte yeni burun taktı ve gerilere düştü. Daha sonra Brezilyalı pilot güçlü bir tempo ile yükselişe geçmesine rağmen sonlara doğru kendisine göre çok yavaş kalan Schumacher’e yaklaştı. Massa, eski takım arkadaşını geçmeye çalışırken Alman pilot kapıyı kapattı ve Massa’nın ön kanadına hasar verdi, puan şansını sıfırladı.

Massa: “Kötü bir hafta sonuydu, özellikle de yarış için çok iyi bir aracınızın olduğunu, önemli puanlar almayı beklediğinizi düşününce”

“Ama ardından ilk virajda bir olaya karıştım; Button ile Liuzzi arasında tost oldum. Böylelikle temiz bir yarış ve güçlü bir sonuç şansım kalmadı. İyi bir kalkış yapmış, ilk viraja doğru yer kazanmıştım ama sonrasında yeni bir burun için pite girmem gerekti. Olan bu”

“Bu geri düşüşün ardından bile, son bölümlerde puanlara gidiyordum. Onuncuydum ama önümdeki Michael çok daha yavaştı, belki de 3 saniye kadar. Ve onun önündeki Buemi de yavaştı. Bu yüzden 8.lik için iyi bir şansım vardı”

“Ama sonra Michael ile sorun yaşandı. Üzerime kapıyı çok kapadı. Sağda fren yaptı ve benim olduğum sola kaydı. Yapabileceğim bir şey yoktu. Zaten frenlemede sınırdaydım. Üzerime daha da geldi ve ön kanadımı kırdı”

Bu talihsiz yarışa rağmen Massa için hafta sonundan çıkarılacak iyi sonuçlar da vardı. Türkiye’de sıkıntılı bir hafta sonu geçiren Ferrari, Kanada’da Alonso’nun podyumu ile geri dönüş sinyalleri verdi.

Şimdi ise Valensiya’ya gidiliyor. Massa, ön grupta tekrar mücadele edebilmeyi umuyor.

Massa: “Olumlu tarafından bakacak olursak araç Türkiye’dekine kıyasla çok daha rekabetçiydi. Bu da önümüzdeki yarış olan Valensiya için iyi bir temel.”

“Oradaki cadde pisti, karakter açısından Montreal’dekinden çok farklı değil. Öte yandan F10 için daha da ileri yeniliklerimiz olacak, böylece şampiyonada önümüzdekilere karşı daha rekabetçi olabileceğiz”

“Valensiya şimdiye kadar pek heyecanlı yarışlara sahne olmadı. Ama pistten keyif alıyorum. Orada sadece 2008’de yarıştım -kazamın ardından geçen sene kaçırdığım yarışlardan biriydi- (2008’de) kazanmıştım.”

“Bu sefer yine aynı şeyi yapma şansımızın olabilmesini düşünmek güzel”


Yorumlar

  1. schumi kimi insanların efsanesi kimilerinin ise kabusu heralde zamanında bu jetmanın hayellerini yıkmış schumi :)))

  2. ozgur bayar avatarı

    ahh JET MAN ahh..sana ne denir biliyormusun??'başkasının aracıyla,pite girmek'denir..hani şu ünlü atasözmüzün f1'e uyarlanması..kes artık schumi'ye çamur atmayı,pis pis gülmeyi..sinir ediyorsun,komik oluyorsun…(!)

  3. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    massa bir aracı geçmek gerçekten sabır ve tecrübe işidir helede öndeki adam şumi ise.

    2005 maracirastan yarışını seyret bak nasıl geçiliyor yavaş ve agresif davranan sürücüler geçmiş olsun.

  4. Yorumsuz olan sensin aslında jet man. Yine Schumacher ile ilgili bir haberden faydalanıp nemalanmaya çalışıyorsun. Senin gibi başkaları üzerinden beslenenlere ne dendiğini sanırım söylemeye gerek yok. Allah ıslah etsin.

  5. bence hamilton'ın webber'i geçişini izlemeli massa. orada dışarda kalıp ilk virajda rahatça geçebilirdi. ne yazikki o bir hamilton değil ve buna gerçekten üzülüyorum çünkü çok sevdiğim bir pilot.

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Takma kafana adamım seni bilen biliyor devam et başarıalrı devamını dilerim

  7. :)) yorumsuz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir