Button: "McLaren'e Geçiş Kararım Doğruymuş"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot geçen sene Brawn ile şampiyonluğa uzandıktan sonra McLaren’e, Lewis Hamilton’un yanına geçiş kararı almıştı.

Button’un bu kararı için birçoğu yanlış olduğunu düşünmesine rağmen sezonun şu anki görüntüsü, geçişin doğru olduğunu ortaya koyuyor.

McLaren pilotu şu anda lider olan takım arkadaşı Lewis Hamilton’un sadece 3 puan gerisinde ve şimdiye kadar 2 yarış kazandı.

Kendi resmi internet sayfasında yazan Button: “Sene başında McLaren’e katılma kararımda gerçekten haklı olduğumun ortaya çıktığını düşünüyorum”

“O kararımı açıkça eleştiren insanlar olduğunu biliyorum ama doğru karar olduğunu gösterdiğimi düşünüyorum”

“Bu karara etki eden unsurlardan biri de geçen sene -dışarıdan bakıldığında- takımın araçlarına eklediği performansı, gerilerden gelip yarış kazanan araca ulaşmalarını görebiliyor olmamdı.”

“Bu beni gerçekten etkiledi. Çünkü bu durum sadece onların elindeki gelişim gücünü değil, aynı zamanda performans bulmaya ne kadar aç olduklarını gösterdi, özellikle de işleri erkenden bırakıp 2010’a yoğunlaşmak kolayken. O yarışçı yaklaşımı beni gerçekten heyecanlandırdı”

İngiliz pilot ayrıca böylesi yakın şampiyonadaki yeni mücadelesinden keyif aldığını belirtti.

Button: “Yeni bir mücadele aradığımı her zaman söylüyordum. Şimdi iste tam buna sahibim. Lewis’in yanında yarışmak ve onunla çalışmak heyecan verici. Ayrıca şampiyon olup, tekrar bunun için mücadele etmek büyük heyecan.”

“İşin en heyecanlı yerinde olmak, tam da yarış pilotluğunun içeriğidir. İnanılmaz bir sezon. Bundan gerçekten keyif almalıyız.”

“Ve Pazar günü yarış sonrasında basın konferansında şu beni gerçekten etkiledi: Podyumda üç dünya şampiyonu vardı. Bu en son ne zaman oldu? İşte bu da, bu sene ne kadar inanılmaz bir gride sahip olduğumuzu gösteriyor.”


Yorumlar

  1. Gökhan Aydın Bey;

    Haber Jenson Button ve McLaren ile alakalı ancak konuyu 2007 ve Fernando Alonso'ya getiren ilk siz oldunuz.

    Yani Fernando Alonso 2007'de McLaren takımı ve Lewis Hamilton ile sorunlar yaşadı ve Jenson Button takımı ve takım arkadaşı ile en azından sezonun başından bu yana uyumlu olduğu için bu çekememizlik niye? Gerçekten anlamıyorum. Bunun tek açıklaması var; onun adı da "kıskançlık" tır.

    Alonso'nun başına gelenlerden bahsediyorsunuz ancak onun da McLaren'in suç ortağı olduğundan hiç bahsetmiyorsunuz. O da sütten çıkmış ak kaşık değil anlayacağınız.

    Ayrıca Can Bundy Bey'in bahsettiği F1 Racing sayısını ben de okudum. Anlatılanlar ne eksik ne fazla.

    McLaren ayrıca çalıntı araç bilgileriyle bile şampiyon olamamıştır. 2007'de takımlar şampiyonasını Ferrari ve pilotlar şampiyonasını da Kimi Raikkonen kazanmıştır. Takımlar şampiyonasından zaten diskalifiye edilmiştir. İyi ki de pilotlar şampiyonasını kazanamamıştır. Böyle diyorum yoksa gerçekten öyle olsaydı zaten sizin gibi fanatik arkadaşların dilinden kurtulamazdık. Gerçi buna rağmen durum böyle.

  2. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bu anlatılanlar hadi doğru diyelim sadece bir olay bütün sezon boyunca Alonsonun başına gelenlere ne demeli..

    neyse derinlere girmeyeleim siz nefretinizi sürdürün fakat unutmayın burada savunduğunuz takım,yalan yanlış verilen bilgiler ve ifadeler yüzünden geçtiğimiz sene başı dertten kurtulmayan ve defalarca mahkemelerde uğraşan bir takımdır takım patronu ve pilotlarıda dahil.

    daha çalıntı araç bilgileriyle olunan şampiyonluk ve ferrari skandalından bahsetmiyorum bunları ölçüp tartın yazıp çizerken ayrıca bir pilot ve takımın haberine o takımın fanları haricinde de diğer üyeler yorumlar yapabilir bunada hazırlıklı olun.burası kimsenin özel köşesi değil.farklı düşünceler olacaktır ve olmalıda

  3. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Ünzile müsadenle;

    Alonsodan çılgınlar gibi nefret etmemizin sebeplerinden biri.
    —————————————————————————————————————-
    F1 Racing Nisan 2010 / syf 36
    … monaco'da ise yarış öncesinde düzenlenen basın toplantısında, alonso ile zafer mücadelesine girmesine izin verilmemesinden yakınan hamilton'ın ateşli konuşması, takımın çatırdamaya başladığının sinyallerini veriyordu.
    Sonunda alonso, macaristan gp sinde hamilton ın itirazları yüzünden sabrını kaybetti ve sıralama turlarında takım arkadaşını kasten engelledi.
    Bu olaydan sonra mclaren tarafından yapılan basın bildirisi son 20 yılın en zehir zemberek açıklamasıydı. Ertesi gün alonso nun e-posta kozunu kullanmasıyla olay iyice büyüdü ve mclaren takımlar şampiyonasından ihraç edildi.
    ——————————————————————————————————————-
    haberden anlaşılan alonso yeteri kadar kayırılmıştır. hatta bu adaletsiz bir durum ortaya çıkarmıştır. (alonsocular ısrarla aksini iddia eder. ama F1 Racing konuyu kapamıştır.) yeni bin yılın fenomen pilotu hamilton da doğal olarak itirazda bulunmuştur. alonso ise macaristan gp sinde kendisine bile yakışmayacak şekilde takımına zarar vermiştir. bu da yetmemiş eposta kozuyla mevcut takımını o seneki takımlar şampiyonasından etmiştir.

    varsa alonso örneğindeki gibi takımına kasten zarar vermiş pilot öğrenmek isterim. (bu seviyede)

    Macaristan gp si ile ilgili Patrick Head'in yorumu

    F1 Racing Nisan 2010
    Patrick head: alonsoya pitlerden defolup gitmesini ve hamilton'ın lastiklerini yaptırmasını söylerdim.

    Alonso budur.

    alonso fanlarının pilotlarını korumak için hayal güçlerini kullanmaları da malum boşunadır.

    bu mesaj düzenli olarak alonso haberlerinde geçilecektir.

  4. Gökhan Aydın Bey;

    Jenson Button'ın lastik seçimi sayesinde 2 yarış kazandığı doğrudur. Ancak bunun dışında da 2 adet 2.'liği vardır ki son 2 GP'de bu yarışlar da kuru zeminde geçmiştir. Ayrıca kendi hatasından kaynaklanmayan Monako'da da puanlar kaybetmiştir. Yoksa hâlâ şampiyonada lider olacaktı.

    Ha siz belki Alonso'dan dolayı dolmuşsunuz McLaren'e, görünen o. Ancak takımın Lewis'i kayırdığına dair net bir kanıtınız yoksa bence söyledikleriniz dedikodudan öteye gitmemektedir.

    Ben kendi adıma son yıllarda pilotlarına karşı eşitlik yönünden en olumlu olarak McLaren takımını görüyorum.

    Bu arada Jenson Button kolayca harcanacak veya önemsenmyecek bir pilot değil. Sezonun sonunda bu lafım daha değerli olacak, buraya peşinen imzamı atayım.

  5. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    gelme kararın yanlıştı..ama bu seneki performansın ve verdiğin kararlar(yağmurlu yarışlardaki lastik kumarları gibi)doğru çıktı buda seni ön sıralara çıkardı seni bende tebrik etmeye başladım bravo umut veriyorsun.

    fakat eğer takım biri pilotu harcamak isteseydi bu kesinlikle sen olurdun değil ingiliz kim olduğunun hiç önemi yok,bu takımda ron amcanın hakimiyeti olduğu sürece tıpkı Alonsonun harcanması gibi. o sene takım akla hayale gelemeyecek oyunlarla Alonsoyu 1 puanla şampiyonadan edip Ferrariye hediye etmişti işte böyle bir kin ve nefretin ürününden bahsediyorum ki herkesde biliyor..

    yorumlar hep pastel tonunda olmuş ama gerçekler de böyle malesef.

  6. Hem Jenson hem de McLaren'in ne kadar doğru ve akıllıca bir seçim yaptıklarını görüyoruz. Geçen sezon acımasızca eleştirilen Button'ın değeri yavaş yavaş da olsa anlaşılıyor.

    McLaren'e gitme kararı ise ayrı bir cesaret örneği. Üzerindeki bu kadar baskıya rağmen. Örneğin Damon Hill şampiyon olduğu yıldan sonra küçük takımlarda yarışarak üzerindeki büyük baskıyı atıp "Ben F1'den alacağımı aldım." dercesine kariyerine devam etmiştir. Jenson Button ise bunu yapmamıştır.

  7. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    kendi milletinden iki harika pilotla ülkelerinin takımını hafta sonları izlemek nasıldır acaba.

    Dış mandal olan biz Türkler sadece inorganik bir bağımız olmasına rağmen bu kadar keyif alıyorsak, bir Türk takımında kazanan bir Türk'ü görmemiz sonucunda halimiz ne olurdu hayal bile edemiyorum.

  8. Kesinlikle McLarene gelerek ne kadar dogru bir seçim yaptıgını 2 galibiyet kazanarak ve dahada kazanacagını düşünüyorum sergiledigin performansınla herkese göstermiş oldun.Lewisle olan uyumunu arkadaşlıgını takdir ediyorum yok böyle bir ikili şuan gridde.

  9. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Farkedilmeyecek gibi değil bu adam verdiği her kararda haklı çıkıyor.

  10. Güzel konuşmuş gene button , valla Hamiltonun yanına en çok yakışan plotlardan birisi Button , ne kibir var , ne bencillik ((bazıları gibi değil 😛 ))
    tam takım oyuncusu , kendisi kadar takım arkadaşını da düsünüyor . Açıkcası tebrik etmek lazım … Bende Buttonun yanlış tercih oldugunu düsünyordum sezon basında ancak beni oldugu gibi birçok kişi yanlış çıkardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir