Whitmarsh: "Her Yerde Kazanabiliriz"

yazar:

kategori:

Türkiye’nin ardından Kanada’da da 1-2 yapıp şu anda her iki şampiyonada da lider olan McLaren’de takım patronu Whitmarsh, geriye kalan yarışlar için olumlu bir ruh halinde olduklarını belirtti.

Gelecek hafta Valensiya’da cadde yarışında da McLaren’in güçlü olması beklenirken bir sonraki Britanya GP’de ise takım, oraya götüreceği gelişimlerle aerodinamik açıdan Red Bull ile olan farkı kapatma niyetinde.

Wtihmarsh: “Son iki yarışta gösterdik ki açlık ve motivasyon açısından hiç bir eksiğimiz yok. Ve aracımız istikrarlı bir şekilde gelişiyor. Takvimdeki kalan yarışların çoğunda tehdit olarak devam edebileceğimize inanıyorum”

“Elbette dur durak bilmeyen gelişimlere yabancı değiliz. Bu, takımımızın en büyük güçlerinden birisi. Performans arayışında her bir parçadan azamisini elde etmeye kesinlikle adanmışız.”

“Hiçbir şey göz ardı edilecek kadar küçük değil. Bu bütüne dayalı yaklaşım gerçekten bize ödül olarak geri dönüyor, aracın her bir alanında performans arttırmamıza izin veriyor.”

“Bu yaklaşım ayrıca takımla birlikte de artarcasına yoğunlaştığımız bir şey. Pitstoplara, mühendisliğe, stratejiye bakıyoruz ve bu alanlarda da pratik ve esasa ilişkin faydalar görüyoruz”

Jenson Button, son gelen başarıların ardından McLaren’in ardında güçlü bir momentumun bulunduğunu düşünüyor.

Button: “Takım olarak son iki yarışta azami puanları aldık. Dikkate değer bir momentum yakaladık hissi veriyor. Takım tek bir vücut gibi çalışıyor, bu yüzden gelecek haftaki Valensiya’ya bu azim ve arzuyu tekrar somutlaştırabilmenin umuduyla gidiyoruz”


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    çok iddalı bir ifade olmuş.
    iddialı olduğu pistler var evet ama iyi olmadıkları pistlerde webber kendi dünyasında yarıştı resmen devasa farklarla..

  2. Ah bide pitstop çalışsanız !!!é

  3. eskiden beri silverstone hızlı virajlarıyla aero bakımından iyi olan araçları ödüllendirmiştir(pistte yapılan değişiklikle ortalama hızda monzayı geride bırakacağı söyleniyor) spa da 2. sektörde DF gücü çok etkili. valencia RW80 e iyi uyacak bir pist. geçen seneki DF üretme özürlü mp4-24 ün burda iyi görünmesinin(kers dışında) sebeplerinden biride pistin fazla DF ihtiyaç duymaması.McLaren 3-4 bölümde sistemi full kullanabilir ki canadadan daha fazla kullanım alanı mevcut.

  4. Monza ise Ferrari ile McLarenin boy gösterisine döner diye düşünüyorum

  5. Ancak SPA handikaplı bir pist McLaren F Duct ile kazandığı avantajı Orta sektörde Red Bulla kaybeder çok uzun bir sektör ve yaklaşık 1 dakka o sektörde turluyorlar geçen sene McLaren 2. sektörde tam tamına 1 sn kaybediyordu

  6. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    uzun düzlükleri olan pistlerde Mclaren F-Duct sistemininde faydasıyla avantajlı olacaktır.benimde en hızlı olmalarını beklediğim pistler Spa ,Monza,Silverstone.

  7. Mclarenin kesin olarak Redbulldan hızlı olacağı yarışlar bence Silverstone, Spa ve Monzadır. Tabi yapılan gelişimlerde önemli ama Redbull geri kalan pistlerde şuanki görünümle daha avantajlı gibi.

  8. ingilterede kazanırsak, inanırım :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir