Button’un Hedefi Sıralamalarda Son Bölüm

yazar:

kategori:

Jenson Button, güçlü antrenman seanslarının ardından Q3’e kalmak zorunda olduklarını söyledi.

İngiliz şampiyon uzun bir süre sonra cuma günü iyi göründü ve günü üçüncü sırada tamamladı.

Button “Bugün iyi bir antrenman seansı vardı. Çok çalıştık ve iyi kazançlar elde ettik. Altımda iyi bir araç olduğunu hissediyorum. Bu güzel birşey”

“Bu sadece bir antrenman ama normalda daha eğlenceliydi. Yüksek yakıtla çalıştık ve o da kötü değildi. Genel olarak olumlu bir gün oldu”

“Diğer araçlar yarın daha rekabetçi olacak ama bizim de yapacağımız çok şey var. Özellikle uzun turlarda lastiklerin performansını optimuma çekmeliyiz. Yine üçüncü olmak gerçekten pozitif bir gelişme”

“Aracın dengesi makul. Eğer üçüncü seanstaki konumum koşullara ya da başka birşeye bağlı değilse o zaman Q3’e kalmak zorundayız. Melbourne’den daha iyiyiz ve hedefimiz Q3 olmalı” dedi.


Yorumlar

“Button’un Hedefi Sıralamalarda Son Bölüm” için 6 yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Arkadaşlar Q2’de pilotların attığı en hızlı turlarda ana düzlüğün sonunda Rosberg 328 Hamilton 326 Button 324 Vettel 328 gördü tabi motor modlarını bilmiyoruz ama Mclaren kesinlikle düzlüklerde gelişmiş bu çok açık ERS daha iyi kullanıyolar.

    1. Düzlükte hızlıysak demek ki virajlarda da fark var. 1.2 saniye az değil yani.

      1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        Duzlukte hizliyiz ama o hiza kac saniyede ulasiyoruz bir de o var. Atiyorum Mercedes 10 saniyede ulasiyordur, biz 15 saniyede.

        1. Böyle olması için merso’nun 328’e çıkıp o hızda çakılıyor olması lazım. Hızlanmada süreklilik olduğunda 5 saniyede 4 km’den çok daha büyük bi fark oluşur. Bu fark hızlana ile değil ya virajdan çıkış hızı ya da düzlükteki hava direnci farkından kaynaklanıyordur ( diye düşünüyorum. 😀 )

          1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
            14Sulonso [MP4-31H]

            Sanirim bu maksimum hiz degil. Frenlemeye gelirkenki hizlari.

            1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
              Schumi Nerde Ben Orda

              maksimum hızlar bunlar 1.viraja gelirken yani ana düzlükte pilotların ulaştığı hızlar ve bütün sürücülerde bu hızlara frenlemeden hemen önce ulaştı yani bütün pilotlar bu hızları gördü sonra hemen frenlemeye başladırlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir