“Alonso Artık Emekli Olmalı”

Sky Sport F1 yorumcularından ve eski Formula 1 pilotlarından Johnny Herbert, McLaren pilotu Fernando Alonso’nun artık emekli olması gerektiğini söyledi.

2005-2006 senelerinde art arda şampiyonluklar yaşayan Alonso, daha bir çok şampiyonluk umarken bir türlü bunu başaramadı.

Geçen sene McLaren’e dönmesinin ardından en kötü sezonlarından birisini geçiren Alonso, bu senenin ilk yarışında Esteban Gutierrez ile olan kazasında kaburgasını incittiği için Bahreyn yarışında yarışamıyor.

Herbert “Fernando’nun geri gelmesi gerektiğini düşünmüyorum. Bunu söylememin nedeni ben Fernando’yu zirvedeyken izledim. Onun zirvesi muhtemelen Ferrari’deki 2011-2012 sezonlarıydı. O dönemde, özellikle sıralama turlarında hep en üst seviyede, sınırda olduğunu görüyorduk.”

“Araçların değiştiğini biliyorum ancak bu iki dünya şampiyonu pilottan da artık en iyi performansını görmüyoruz. McLaren’de onun üstün performansını görmedik ve Jenson daha iyi iş çıkardı.”

“O, F1’den 2 şampiyonlukla ayrılırsa mutlu olacağını söyledi. O henüz bir şampiyonluk daha kazanmaktan pes etmeyen ancak yine de yarıştan pes eden birisi.” dedi.

Herbert ayrıca, doktorların yarışmasına izin vermemesinin ardından Alonso’nun yarışmak için zorlamamasına da şaşırdığını söyledi.

Herbert “O bu yeni araçları sevmiyor. Bu onun ayrılması için başka bir sebep.”

“Barcelona’da kaza geçirdi ve yarışmadı ancak bir pilot kaza yaptığında genelde tekrar araca binmek ister. Ben kaza yaptığımda hemen araca dönmek istediğimi söylerdim. Ancak Alonso’nun Avustralya’daki kazasından sonra bunu görmedik.”

“Yarış kazanan araçta olsaydı, şampiyonluk mücadelesi olurdu ve araçta olurdu. Her zaman bir yolunu bulursunuz, Niki Lauda’nın 1976’da yanmasının ardından yaptığı gibi.”

“O motivasyonunu kaybetmiş gibi görünüyor ve bu olanlar performansa eklendiğinde 2 dünya şampiyonu pilottan beklemediğiniz şeyleri görüyorsunuz.”

“Onun aracı sürmek ve kendi sınırlarını zorlamak istediği tutkuyu göremiyoruz. Şu anda bu konuda eksik görünüyor.”

“O yarış beyni olarak hala iyi. Aracını nereye koyacağını biliyor ancak performansı yok.”

“Avustralya’daki kaza onun hatasıydı. Bana, Singapur’da Michael Schumacher’in Jean Eric Vergne ile olan kazasına ne kadar benzediğini hatırlattı.”

“Kişisel olarak da biliyorum ki kariyerinizde bir noktaya geldikten sonra aşağı doğru inmeye başlarsınız. Uzun süre zirvede yer alamazsınız, her zaman bir düşüş olur.”

“Söylediği şeylere, pist üstünde yaptıklarına, sıralama performansına ve Avustralya’daki hatasına bakarsanız; artık onun için kaskını çıkarmanın zamanı geldi.” dedi.


Yorumlar

““Alonso Artık Emekli Olmalı”” için 50 yanıt

  1. Haklı tarafları var ancak çok zalimce tavır alıyor insanlar böyle efsanelere. Geçen sene Raikkonen hedef tahtasındaydı; şimdi de Alonso’yu koydular. Son bir şampiyonluk için yola devam ederken Raikkonen gridin ikinci en iyi aracında bukadar aksaklık yaşasın ama motivasyonu yerinde olsun; Alonso kıl payı kaçan şampiyonlukların ardından podyum mücadelesi veremeyen bir araçta yarışsın ama podyum kovalayacakmışcasına zorlasın. Başka isteğiniz?? Anca canınızın istediklerine “emekli olsun” etiketini yapıştırın..

  2. Motivasyon konusunda haklı olduğu noktalar var ama adamın niye emekli olması gerektiğini anlamadım. Gerilerde yarışırken tabi ki kendinizi veremezsiniz olaya. Altına iyi bir aracı verin o zaman kapışsın en tepedekilerle. Verstappen gibi ergenleri mi tercih edersiniz Alonso, Raikkonen gibi devleri mi?

  3. adamın tabi hemen donesi gelmez. zaten altaki arac suruyo.. elinde olsa 1 yıl ara verip geri gelir

  4. alonso ne cevap verdi jonny ye ..ben anlamadım orasını kaynadı arada yakalayabilen var mı ?
    bozdu fena da..ne dedi..:)

  5. https://streamable.com/z2kp Alonso’nun cevabını şuraya bırakayım 😀

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Şamarı vurmuş. Ağzına sağlık Fernando.

      1. tam olarak ne dedi..ben anlayamadım..:)
        yandaki kızın suratı değişti..:D

        1. Herbert: Oo emekli oluyomusun?
          Alo: Hayir ben dunya sampiyonuyum. Sen tv yorumcususun cunku dunya sampiyonu degilsin
          Herbert: Tesekkurler dostum

  6. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Aloyu sevmem falan diyemem arkadaş bu adam sayesinde çok eğlendim oldu yarışları izlerken.zaten kimi ve aloya dil uzatan adamlara bakarsan kendi döneminin ya orta sınıf pilotuymuş ya da test pilotu falan ortada çekememezlik var yani.aynı tayfa msc nin ferrariden ayrılmasında bile etkili olan geri döndüğünde yüksek sesle haayıırrrr diye haykıran tayfa.evet bence de motivasyonu kötü durumda alonun ama kendimi onun yerine koyduğumda açıkçası ön kanatı parçalar , parçaları da teker teker mühendislerin münasip neyse bu siteyi takip eden en azından bir bayan olduğunu biliyoruz.iki senedir aloya bir sempatim oluşmaya da başladı aslında.f1 i bıraksa içimde bir boşluk olacak gibi geliyor. elimizde 5 pilot kaldı sadece 5 kimi hami vettel alo button.bu pilotların olmadığı f1 i düşünüp kıymetini iyice kanıksayalım ve değerlerini bilelim.yeri geliyor anlık sinirler ile kızabiliyoruz benim geçen hamiye sinirlendiğim gibi bunlar olur insanız sonuçta bazen kendimizi kontrol edemiyoruz.işin özü adam olun eyyy herbert ve onun gibiler.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      +1

  7. ********* (spä2000) avatarı
    ********* (spä2000)

    Aslında McLaren-Honda bu şekilde olduğu sürece kalsın.
    İstatistikleri daha da kötüleşsin.

    1. Sırf Alonso için o çok sevdiğin takımının sonlarda yarışıp puan alamamasını istiyorsun öyle mi ? Bu kadarıda çok fazla artık.Bi nefretinin de sonu olsun.McLaren’in şu hallerini gördükçe içim parçalanıyor. Sevdiğim gönül verdiğim takımımın galibiyeti podyumu bırak puan almasına dahi sevinir hale geldiysek bitmişiz biz. Senden rica ediyorum bırak artık Alonso için kötü yorumlar yapmayı.

      1. ********* (spä2000) avatarı
        ********* (spä2000)

        Didem merhaba,
        Yorumum uzun olsa idi yanlış anlaşılma barındırabilir diyecektim.
        Ama yorumum zaten iki cümle.
        ve demişim ki,
        McLaren-Honda bu durumda kalacaksa (bu gayet mümkün 1-2 yıl) o zaman kalsın.
        Bu aynı zamanda ne demek şayet iyi olacaksak gitsin demek.

        Sen sırf maldonado için McLaren kötü olsun istiyorum dediğimi ifa ediyorsun. (bunu nasıl başardın anlamadım)
        Ama ben McLaren-Honda zaten kötü bir durumda bundan diaza paylansın diyorum o kadar.

        Tamam.

  8. Şu “pilot eskilerinin” hala yaşadıklarını millete ispat etmek için Kimi gibi, Alonso gibi adamları dillerine dolamaları kabak tadı verdi artık, yazık… Hani birileri için konuş ama bu Rai ve Alonso olmasın, bu adamların kalibreleri belli, hızları ve yetenekleri belli, sana mı kalmış emeklilik tarihlerini deklare etmek? Gerçi çok da umurlarındaydı söyledikleri…

  9. alonso nun en büyük hatası ferrari ye geçmek istemesi ile oldu, kimi 2 yıl yarışamadı ,kendisi de şampiyon olamadı ,olan bu iki pilota oldu, aradan vettel işi götürdü, oysaki hırsına galip gelse akıllı olsa, rbr ye geçseydi, kimi de ferrari de kalırdı, muhteşem bir 3.4 sezon izlerdik, seyirciler için çok büyük yanlış yapılmasına yönetim izin vermekle hata yaptı, bazen bernie uyarıyor bu pilotu alın, bu pilot kalsın gibi ,bakmayın bütün iş bernie de olsa f1 izleyici rekorları kırar yoluna devam ederdi ,bu motorla konusunda uyarı da yapmıştı olan oldu malesef sonuç hüsran 1.2 sezon sonra ezik kompleksli 3.5 pilotu izlemeye devam ederiz o şapka atar diğeri tutar atar tutarlar 😀

  10. RON dENNİS Alonso’nun antremanlar ve sıralamaya katılması için Fia ile görüşmüş.

  11. F-one-Driver avatarı

    Sen jaguarda sinek avlarken sana aynı şeyleri defalarca söylediler ama sen gridin arka takımlarında jaguarda bile bırakmadın, 2 kez dünya şampiyonu bir pilottan zirveye doğru ivmelenmeye başlamış mclaren-honda yı bırakıp emekli olmasını nasıl istersin?! Haklı olduğu noktalar olabilir ama emeklilik tavsiyesi saçmalık!

  12. Kimse Alonsodan uçmasını kartal olmasını beklemesin.Alonso bu filmi Ferraride seyretti bir daha izlemez.Bu filmin konusu şudur: Yavaş olan araçla maksimimumu elde edip her tur sıralama formatıyla delicesine aracı sürüp suyunu çıkararak takım arkadaşlarını perişan etmenin hiçbir artısının olmadığını ve kimseye yaranılmadığını görmek..Aradan biraz zaman geçince sadece o yıl şampiyon olan pilot anılıyor.Kimse filanca pilot yavaş araçla kendini yırttı aferin kendisine demiyor.

  13. bu isimler giderken bizde yaşlanıyoruz.

    1. Aynen F1’i izlemeye başladıgımda tipik ergenken şimdi 30’lara yaklaştık.

  14. Onur Gentas avatarı

    Alonso performans göstereceği bir araca sahip değil şuanda. Eğer öyle bir aracı olursa ve iyi performans gösteremezse o zaman bırakması konuşulmalı. Böyle adamlar Schumi’yi bu spordan koparttılar şimdi hedefleri Alonso.

  15. KOCAMAN BİR ….. DİYORUM sana j.herbert sen kendine baksaydın.Adamın altında bir redbull olmadı bir mercedes olmadı oldu da şampiyonluk mu görmedi.Senın dediklerinin hiç birine katılmıyorum.Her kazada bir pilot f1 bırakacaksa ozaman hiç yarışmasınlar j.herbert

  16. Yazının detaylarına bakınca haklı bulduğum noktalar oldu. Eski motivasyonu yok ve Button dan çok da iyi görmedik Alo yu geçen sene. Bu sene de büyük bir kaza ve 2. yarışta koltuk bırakma performansı olumlu yönde gitmiyor. Tamam aracı iyi değil ama bu aracı yukarı taşıması gerekenlerden biri de kendisi. Umarım eski performanslarına döner de bu kadar kaliteli bir pilotu F1 den kötü bir şekilde ayrılmak zorunda kaldığını görmeyiz.

  17. Her kaza yapan bırakacaksa işimiz var. Button Alonso Kimi bunlar emekli olursa F1 in F1 olduğu dönemleri iyice unutup gideceğiz. Maldonado gibi birini yıllarca bırakıp gitmeli diye konuşmayanlar Veteranlar kaza yapınca bırakmalı etmeli diye konuşuyor. Kurt kocayınca köpeğin maskarası olurmuş Kimi ve Alonso’nun durumu bu her yapılan hata da veya başarısızlıkta bunları gönderme haberleri çıkıyor.

  18. Aynı şey değil ama David Couldhard üç çatlak kaburga ile yarışmıştı.
    http://arsiv.ntv.com.tr/news/4836.asp

  19. jhackrapunzel avatarı
    jhackrapunzel

    bu adamı günahım kadar sevmem. ama, modern dönemin klasiklerini izlemek her zaman keyiflidir. Yaşa odaklanmanın manası yok. Kondisyon olarak Jenson ya da Alonso mu fit Verstapen mi? Bu dönem araçlarını söylediği gibi 40 yaşına kadar kullanır . Rai gidiyor, Alo gidiyor, Button gidiyor. bunların sadece isimleri dahi bize keyif veriyor. Elbetteki bizler kullanmıyoruz, ama şu araçlar için 40 yaş ya da 18 yaş fiziki ayrım yapmamak gerekli.

  20. Kimi yarisirken fernandoya motivasyon yuzunden birak demek gunahtir.
    Hele bir suru sacma sapan pilot varsa ve fernandoya git diyorsan bu iste pekte iyi niyet yoktur.
    Zirve yaptigi zamanda degil ancak hala en iyi 3.5 pilottan.

  21. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Bence bu adamın Fernando’nun nasıl bir durumla karşı karşıya olduğundan ve Fia’nın güvenlik prosedürlerinin ne derece sıkı tuttuğundan pek bir haberi yok. Sadece yermek ve konuşmak için konuşmuş. Yani söylediklerinde bir bütünlük yok, özellikle Fernando’nun şu anki durumunu yermek için, profesyonellikten uzak 70’li yılları örnek vermesi bu demecin en hezeyan tarafı. Bir de şunu da söylemek isterim, Fernando, en iyi performanslarını sadece 2011 ve 2012’de değil, 2014’ün özellikle ilk yarısında da açık bir şekilde gösterdi. McLaren-Honda geçen yıla iyi bir şekilde başlasaydı, yılın tamamına yakınında en arkalarda sürünmek yerine önlerde yarışabilecek güçlü bir paket ortaya koysaydı, Fernando yine Ferrari’de sürdürdüğünü çizgisini McLaren’de de sürdürmeye devam ederdi. Ayrıca, niye her seferinde bunu ısrarla söylüyorlar bilmiyorum ama Jenson, geçen yıl Fernando’dan daha iyi değildi. Live timing takip edenler, zaten burada Fernando’nun Jenson’a göre daha iyi performanslar ortaya koyduğu defalarca paylaştılar. Eminim bizim burada öğrendiğimiz ve kendi bildiklerimizin kat ve kat fazlasını o, padokta öğreniyordur. Her neyse, bence Sky Fernando’nun geleceğine yönelik kafa yoracağına gitsin Verstappen’in PR’ını yapmakla uğraşsın. Fernando için kafa yormasınlar. Herbert’e de tavsiyem F1 haricinde ”yorumculuk” yapabileceği başka bir platform bulsun.

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      “Barcelona’da kaza geçirdi ve yarışmadı ancak bir pilot kaza yaptığında genelde tekrar araca binmek ister. Ben kaza yaptığımda hemen araca dönmek istediğimi söylerdim. Ancak Alonso’nun Avustralya’daki kazasından sonra bunu görmedik.”

      Şu paragrafı okuduktan sonra bu adam acaba F1’de yarıştığı dönemde nasıl kazalar yapmış, neler yaşamış diye bir bakayım dedim, bakacağıma pişman oldum. Vakit kaybı.

      https://www.youtube.com/watch?v=kOIcJnvyYiQ

  22. Yahu adamda zevk mi bıraktınız ki bak bakalım alonso inst. da v10 motorlu donemdekı aracını eklemıs ne gunlerdı dıye ve araclar gıttıkce berbat hal alıyorda ve muhendıs yarısları olmaya basladıda tabıkı eskı zevkını alamaz koy bakalım v10 v12 o zaman en cok ısteklı alonsomu oluyor zırvedemı yarısıyor gor bakalım beyefendı dıcem

  23. Performans konusunda katılıyorum dediklerine.Bunu nereden biliyoruz, Button gibi pilotu geçmekte zorlanıyor hatta geçemiyor.Hamilton Button ile yarışırken acayip farklar atıyordu, performans anlamında Buttona ezici bir üstünlüğü vardı.Ekstrem özellikleri Hamilton karşısında durumunu dengeliyordu.Sıralama konusuna hiç girmiyorum zaten.Salt performans anlamında Alonso’dan iyi bir yarış hatırlamıyorum Mclaren macerasında.

    Sonunda ayrım yapılmayan bir takımda takke düştü, ve artık genç de değil.Bir önceki Mclaren macerasında kaçıp gitmişti.Gençti hala zamanı vardı.Talepte vardı.Ama artık bu haklarını kullandı.Ferrari’ye yaptığı haksızlığın bedelini ödüyor birazda.

    Bana göre Alonsoda performans veya motivasyon düşüşü yok.Tek fark sadece kendine göre tasarlanmış bir araç bulamadı.Buda takım arkadaşını sindirememesine neden oluyor.Takım arkadaşının performansını ne kadar kafasına taktiğini hepimiz biliyoruz..

    1. Kardes sen yaptigin yorumun tarafsiz bir bakisla oldugunu dusunuyor musun ? Alonso mclafenden kacip gitti mi dalga mi geciyorsun arac o yil japonyoda yolda kaldiginda pit ekibi kalkip oynadi bu neyin kafasi ?

      1. Japonya derken Fujiden bahsediyorsan, kalan bir araç yoktu.Alonso Takım arkadaşını geçememenin yarattığı motivasyonsuzlukla aracı duvara çakmıştı.

        https://youtu.be/FsMoktU88GE

        1. mehmet atlas avatarı

          bu yarısta kazadan once yanlış hatırlamıyorsam kubica çarmıstı alonsoya. araç hasar almıştı bu kazada o hasarında etkisi vardı. motivasyonsuzlukmuş felan geç bunları işine geldiği gibi konusuyosun.

          1. hem kubica hem vettel bu yarışta Alonso’ya çarpmayan yoktu Mehmet haşat etmişlerdi adamı 😀

        2. Ya fark eder mo sonucta kalkip oynayan bir pit ekibi var.

    2. Hamiltonun Buttona ezici bir üstünlüğü varmış da neden buttona yenilmiş.2011 de 43 puan fark yemiş.
      Sen Alonsonun McLaren macerasında iyi bir yarış hatırlamıyorsan 2007 nurburgring yeterli gelir.
      Ferrari mi Alonsoyu mağdur etti yoksa Alonso mu Ferrariyi mağdur etti iyi bir düşün bakalım.

      Şu anda Alonso yavaş bir araçla şov yapmanın peşinde değil.Çünkü bunu Ferrari yıllarında yaptı.Kağnı araçla kendini parçaladı takım arkadaşlarını ezdi ama elde var sıfır.Eline ne geçti.Başkanından mühendisine varana kadar arkasından konuştular.Şimdi Alonso akıllandı.Araba iyiyse gerekeni yapar.İyi değilse kendini yırtmanın bir getirisi yok.

    3. Senin Kimi’yi de gördük dalga geçtiğin Alonso’yu geçemedi. Şimdi de Vettel’i geçemiyor. Kendi pilotuna bir bak ondan sonra boş boş yaz.

    4. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      D***** geliyor d**** diyordun daha 2 hafta once. Simdi kendine gore arac yapilmadi diyorsun.

      Nabza gore serbet mi desem isine geldiği gibi konusmak mi desem… Ne desem sana bilemedim.

      1. İki pilotda önü ağır araç seviyor.Onu araç gelişiminde ki potansiyelden dolayı söylemiştim.İşinize geldiği gibi anlamayın.

        Şunu çok iyi biliyorsunuz ki Alonso Button’ı düzenli bir şekilde geçerse gayet mutlu olur, hiç kimse hikaye anlatmasın eldeki malzemeyi gayet iyi tanıyoruz.Geçemezse bir sorun çıkacak, ya kendine sirayet edecek yada çevresine.Şu anda kendine sirayet ediyor gibi görünüyor.Sezon uzun bekleyip göreceğiz.Ama bu senede yenilirse Buttona sonuçlarını göreceği hep birlikte.

        1. Yahu şu koca sitede bu olaya takan bir tek sen varsın.Her yorumun bir ayrı komedi arkadaş.Direk ateş ediyorsun adama.Bu adamların birbirini geçme gibi bir durumu yok henüz.O mertebeye gelmedi çünkü araçlar.Önce o sınırı bir geçsin altındaki araçlar sonra bunları konuşuruz.Ama senin amaç çok açık ve net.Boş işlerle uğraşmayı seviyorsun.Bence kimse yorum yazmamalı bu arkadaşın yazısına.Eğlensin dursun öyle )))

  24. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Bırakmayacağını herkes biliyor.O yüzden He deyip geçin 🙂

  25. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Bu Ada’m Fernando Alonso 2005-2006 yılında şampiyon oldu. 2007 de 2010 da ve 2012 de son yarışta şampiyonluğu elinden alındı. 2013 de 2 yarış kazandı. 2014 de kötü Ferrari ile elinden gelen her şeyi yaptı ve 2 podyum aldı birisinde hepimiz biliyoruz ki Macaristan da az daha yarışı kazanıyordu. 2015 te Mclaren Honda kötüydü yine elinden geleni yapmaya çalıştı daha fazla puan alabilirdi. Ama şanssızlık. Bu yıl Avustralya daki kaza objektif olucam Alonso’nun hatası guti’ye göre daha fazla. Ama Alonso burada olmasının tek sebebi 3.şampiyonluğu kazanmak. Almadan bırakmaz evet moral yönünden olumsuz şuan. Ama Alonso her zaman Alonso’dur. 35 yaşına gelecek ve Zaman geçiyor bunu hepimiz biliyoruz oda biliyor. Bu yüzden elinde şampiyon olması için 1-2 yılı kaldı bunu iyi düşünmeli ve 2017 de şampiyon olmak için gerçekten savaşacak. Kurallar değişecek ve Mclaren Honda mücadeleci olursa o Zaman Alonso şampiyon olabilir. Son olarak bırakmasını asla istemem çünkü modern zamanın en iyi 2 yarışçısından birisi Alonso o bırakırsa formula 1 yetim kalabilir.

  26. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Açıkçası ben devam etmesini isterim.Ancak Alonso için 50 milyon , Button için 18 milyon dolar ödeniyor ve Alonso’nun Button’ı yendiğini göremedim.Ayrıca gerçekten son yarışlardaki performansını da beğenmiyorum motivasyonunu kaybettikçe performansı da düştü , eski Alonso yok..

    Kör kütük Alonso avukatlığı yapmamak lazım , Avustralya GP’nin hemen sonrası bu forumda Alonso kazada hatalıydı desem beni yerin dibine sokardı birkaç arkadaş muhtemelen ama açıklamalar bir bir geliyor Alonso’nun hatası olduğu yönünde.

    Bunlar doğal şeyler arkadaşlar kabullenin biraz.. Alonso da insan , ilah bir pilot değil robot da değil yıllarca limitte süremez , hatasız da süremez.Önemli olan ön yargıları aşarak bakmak ve ben ”Alonso’nun bırakması gerek” kısmı hariç katılıyorum bu açıklamalara.Muhtemelen 2017 sonuna kadar devam edebilir.

  27. cgdsny_Ferr avatarı

    yanlı herbert ingiliz ingiliz konuşmuş yine egolu

  28. Schumacher o kazayı kaç yaşında yaptı 42 miydi tam hatırlayamadım senesini alonso daha 34 yaşında bırakması erken olur ha 40 yaşına kadar yarışsın kalsın vs demiyorum ama sonuçta bu adam fernando alonso yeri gelince yorumlarımızla taşlasak da.. her neyse bırakması yanlış olur bu düşüncedeyim bir schumi ve rai bıraktığındaki gibi üzülmem belki ama f1 sever oalrak ve ilk izlemeye başladığımda schumi alonso çekişmelerini izlemiş biri oalrak alonsonunda bırakması içimde bir burukluk hissettirir açık konuşmak gerekirse.. Sonuçta alışmışız bu adamlar 🙂

  29. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Ne diyorduk?
    ………… kopegin maskarasi olurmus.

  30. Alonso kazanabileceği bir araca otursa motivasyon olarak tekrar toparlanır ancak mevcut şartlar altında, ne yazık ki Herbert’ın dediği doğru.

    Onun dışında Schumacher’in Singapur’daki kazasına benzerliği benim de ilk an aklıma geldi ama sonra taşlanırım diye söylemek istemedim. Schumacher o kazayı yaptığında bir çok eleştiri gelmişti o gün, yaş haddinden ve o seneki diğer hatalarından dolayı eleştirilere maruz kalmaktan kurtulamamıştı efsane.

    Alonso’nun son dönemde dolaylı ya da doğrudan karıştığı kazalara bakarak ben de geçtiğimiz günlerde bırakması gerektiğini söylemiştim.

    Ferrari’de geçirdiği üstün performanslı dönemlerinin ardından bunlar kötü oluyor gerçekten.

  31. Elalemin derdi Alonso olmuş. Demek ki zamanında çok kudurtmuş. :d

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir