Ecclestone Yönetimi Eleştiren Pilotlara Sert Çıktı

yazar:

kategori:

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, son günlerde pilotların seslerinin çok fazla çıkması üzerine onlara sert çıktı ve onların çenelerinin düştüğünü söyledi.

Geçen hafta, Grand Prix Sürücüler Birliği sporun yönetimini ve kural koyma mekanizmasını açık mektupla eleştirmişti. O mektubun ardından Vettel, Button ve Hamilton bir şekilde eleştirilerini sürdürdüler.

Pilotların gevezelik yapıp yapmadığının sorulması üzerine Ecclestone “Bazıları öyle. Kimleri kastettiğimi biliyorsunuz.” dedi.

Vettel geçtiğimiz günlerde eleme tarzı sıralama sisteminin istenmemesine rağmen tekrar uygulanacak olmasını, çikolatalı dondurma istenmesine rağmen sürekli vanilyalı satmakta direten dondurma dükkanına benzetmişti.

Buna göndermede bulunan Ecclestone “Patronlarıyla konuşup onlara aynı şeyi söylemeli. Bir kaç senedir dondurma dükkanı işletiyorlar. Sebastian’ın böyle konuşmasına şaşırdım.”

“Pilotlar istediklerini söyleyebilirler mi? Hiç bir şey yapamazlar. Sadece fikirlerini belirtirler. Herkesin bir düşüncesi vardır.”

“Bu yüzden onlar bu konuları takımlarıyla konuşmalılar. Takımların söz hakkı var. Onlar sadece takımlarının kendilerine söyledikleri şeyleri söylüyorlar.” dedi.

Niki Lauda da o mektubun arkasında takımlar olduğu iddialarını yalanladı.

Lauda “Bu tamamen saçmalık. Bay Wurz pilotlarla bir araya gelerek konuştu. Bunu ilk defa yaptı. Wurz bu mektubun öncüsüdür. Bizle alakası yok.” dedi.


Yorumlar

“Ecclestone Yönetimi Eleştiren Pilotlara Sert Çıktı” için 11 yanıt

  1. Yav şu pilotlar bir yarışı boykot etsin şu adamı görevden almazlarsa ne olayım.

  2. guzel guzel ortam kızısıyo inş kimse geri adım atmazda iyice olay cıkar

  3. adam haklı formula 1 seyirci artırdıkça bu adamda para kazanıyor adam motorlar konusunda uyardı haklıda çıktı takımlar saman altından su yürütüyorlar amaçları arge çalışmalarını burada uygulayıp maliyet düşürmek ama burası gösteri yeri burada gösteri ilgi çekmezse adam para kazanamaz takımların çok umrunda değil arge de harcayacağı milyonları burada bedavaya getirmeye çalışıyorlar tabi 3.5 üretici için konuşuyorum

  4. Ahmakça açıklamalarına devam ediyor ejderiya bey. Futbolda futbolcuların söz sahibi olduğu kadar bile söz sahibi değil f1 pilotları birleşmeleri ve buna bir son vermeleri şart.

  5. Bu adam kalp krizi falanda gecirmiyor gerçekten garip 😀

  6. Yazının detaylarına bakınca haklı bulduğum noktalar oldu. Eski motivasyonu yok ve Button dan çok da iyi görmedik Alo yu geçen sene. Bu sene de büyük bir kaza ve 2. yarışta koltuk bırakma performansı olumlu yönde gitmiyor. Tamam aracı iyi değil ama bu aracı yukarı taşıması gerekenlerden biri de kendisi. Umarım eski performanslarına döner de bu kadar kaliteli bir pilotu F1 den kötü bir şekilde ayrılmak zorunda kaldığını görmeyiz.

    1. Cevabı herbert in Alonso yu eleştirdiği habere attım mobilden beni 2 sayfa öncesi girdiğim habere atmış ve yorum burda. Kafamda deli sorular 🙂

  7. İktidarsız moruk ahkam kesiyor işte. Anca esip gürlersin bu saatten sonra.

  8. Forza Bjk - Ferrari avatarı
    Forza Bjk – Ferrari

    Azrailden hala müjde gelmedi mi ?

  9. halbuki geçen haftalarda pilotların yanında olduğunu ve seslerini daha çok yükseltmeleri gerektiğini söylediği bir mektup yazmıştı. ama tabi ki seslerini yükseltmemesi gereken yegane kişi ecclestone ya zaten.

  10. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Bu sene anlaşılan Takım kapışması yerine Pilotlar Takım Patronları ve FİA arasında geçecek olan Laf atma yarışı izleyecez sanırım… 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir