Williams’ın Ultra Kısa Burnu Ortaya Çıktı

yazar:

kategori:

Williams takımının bu sezon için planladığı ilk ciddi güncellemesi olan ultra kısa burun bugün Bahreyn’de piste çıktı.

Bir süredir yeni kısa burun üzerinde çalışan Williams, kaza testini başarıyla geçirmeyi başardığı ultra kısa burnu bugün 3. antrenman seansında Felipe Massa’nın aracında piste çıkardı.

williams-burun


Yorumlar

“Williams’ın Ultra Kısa Burnu Ortaya Çıktı” için 5 yanıt

  1. görmemişin şeyi olmuş tutmuş filan yere sıvamış hesabı, williams’ın “ultra” anlayışını da şaşkılıkla öğrenmiş oldum. sandıydım ki mercedes gibi çıkıntısız dar bir şey filan olacak.

    dün atbaşı giden iki pilotuna rası, felipe’nin yeni burunu takmasıyla 3. antrenman dahil itüm seanslarda stisnasız 0,4 saniye açıldı. neyse ki son seansta felipe suyunu çıkardı, bot da batırdı da aradaki fark kapandı.

    yeni burnunuzla ilgili 3. antrenmandan beri yaptığım yorumlar (yorumdan ziyade hakaret ve hatta daha ilerisi de diyebilirim elbette) nedeniyle çokca günaha girdiğimi düşünüyorum mübarek gün.
    Allah’tan sonuç olarak kumlu pistin temiz tarafı bize kaldı. hem de bot çok az bir farkla 6. oldu, kirli tarafta kaldı. yeni burun yarış şartlarında bir avantaj getirse bari.

    bot’un batırmasıyla rahatça alabileceği 5.sıra ricci’ye gitmiş oldu. massa da bugünkü seansları baz alırsak mevcut durumda hatasız bir tur atmış olmalı.
    bot ile mas arasındaki 0,002 saniyelik fark da bana 2006 monza sıralamarını hatırlattı (1 rai – 2 schumi fark 0,002)

  2. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Burun kısalmış kısalmasına da daraltmadan kısaltırsan pek getirisi olmuyor. Aracın altına giden hava akımı genelde flaplerin-kanatçıkların açısal yönlendirmesiyle gidiyor. Dolayısıyla yandan alınan verim Burunun iç kısmından alınandan daha yüksek. Mercedes bu yüzden her sene gitgide daraltarak büyük oranda yandan verim almaya başladı. Williamsın ön kanadını ise beğendim. Ama riskli. Lastik aşınma katsayısını hesaplayamazlarsa götürüsü yarışta getirisinden fazla olabilir.

  3. Sıralamada Massa kısa burnu kullandıysa o yüzden Bottas’ın gerisinde kalmıştır..Eğer uzun burun Massa’da olsaydı burun farkıyla Bottas’ın önünde yer alabilirdi 🙂

  4. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bizimki gelecek mi acaba ? Her habere bizi katmasam olmaz 😀

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      İspanya bkleyelim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir