2016 Bahreyn GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Hamilton’un!

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın 2. yarışı olan Bahreyn GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton’un oldu.

Eleme tarzı sıralama sisteminin son bölümünde pole pozisyonu mücadelesi Mercedes ve Ferrari pilotları arasında geçti. İki hızlı tur denemesinin yapıldığı son bölümde pole pozisyonu, son hakkında 1.29.493 ile en hızlı turu atan Hamilton’un oldu. Hamilton, ilk denemesinde son virajda pist dışına taşarak 4. sırada kalsa da 2. hakkında durumu düzeltmeyi başardı.

Son ana kadar pole pozisyonunu kazanacak gibi görünen Nico Rosberg, son hakkında derecesini çok fazla geliştiremedi ve 0.1 sn geride 2. oldu.

Ferrari pilotlarından Sebastian Vettel yarım saniye geride 3. olurken onu 0.2 sn geriden takım arkadaşı Kimi Raikkonen takip etti.

Son seansta Ferrari ve Mercedes pilotları dışında kalan diğer 4 isim tek bir tur attılar. Bu mücadelede Daniel Ricciardo 5. olmayı başarırken onu Williams pilotları Bottas ve Massa 1.5 saniyeden daha geride takip ettiler.

Son seansa kalmayı başaran isimlerden Force India pilotu Nico Hulkenberg yerini geliştiremedi ve 8. sırada kaldı.

Sıralamalarda son seansı kıl payı kaçıran isim Haas’tan Romain Grosjean oldu. Grosjean aslında 8. sıradaydı ve geçecek gibi görünüyordu ancak Hulkenberg’in son anda gelen turuyla 2. seansta elenmiş oldu.

Toro Rosso pilotları Verstappen ve Sainz 9 ve 10. olurken onları Fernando Alonso’nun yerine geçen ve ilk yarışına çıkacak olan McLaren sürücüsü Stoffel Vandoorne takip etti. Vandoorne, 2. seansta deneyimli takım arkadaşı Button’u geçerek 12. oldu. Button ise 14. sırada yer aldı. Onların arasında Haas’tan Gutierrez kendisine yer buldu. 2. seansta elenen ilk isim ise sürpriz bir şekilde Daniil Kvyat oldu.

Sıralamaların ilk seansında Manor pilotu Pascal Wehrlein’in performansı dikkat çekti. Wehrlein 16. olarak son seansı kıl payı kaçırırken takımına normal koşullarda sıralamalarda en iyi sonucu getirmiş oldu.

Sauber’den Marcus Ericsson 17. olurken Force India’dan Sergio Perez 18. olarak sürpriz bir şekilde ilk seansta elendi.

İlk seansta elenen diğer isimler Renault pilotları Palmer ve Magnussen, Manor’dan Haryanto ve Sauber’den Nasr oldular.

Sezonun 2. yarışı olan Bahreyn GP yarın 18:00’da başlayacak.

CfDLEmWVIAE3n7F

 


Yorumlar

“2016 Bahreyn GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Hamilton’un!” için 99 yanıt

  1. Bu yarış için kalan lastikler

    1. Sauberi anlamak zor gerçekten medium lastikleri kalmamış

  2. nazmiduman34 avatarı

    Açıklayamadığım bir konu var. Ferrari ve Mercedes bu yarış için 6 set supersoft lastik seçmiş, üçüncü sıralama seansına kaldıkları için 1 tane daha supersoft verilince 7 set supersoft lasikleri olur. Eklediğim resme bakıldığında ise görünen şu:
    1. antrenman seansında supersoft kullanmamışlar
    2. antrenman seansında 1 set
    3. antrenman seansında 1 set
    sıralama seansında 6 set
    toplam:8 set supersoft kullanılmış. Nasıl oluyor bu? Ellerinde 7 set supersoft olması gerekirken 8 set hiç kullanılmamış supersoft lastiği nasıl kullanmışlar?

    1. ilginç bir şey. iyi yakalamışsınız

    2. Son seansta pilotların lastik saklamak için piste çıkmamasını engellemek için ekstra set lastik veriliyordu. Bunu unutmuşuz galiba.

    3. Yahu o kadar dandikliğin içinde buna mı takıldın? 🙂

      Ben 6 set sayıyorum o nasıl oluyor? Kuralları hatırlamıyorum öyle sıkı takip etmedim.
      1 er setin ömrü bitmiş verdikleri ile yine 6 set yapmıyor mu? Abdullahın verdiği ile de seansların içinde değiştire değiştire kullandıkların 3 yarı ömür-az kullanılmış set kalmış oluyor galiba. Hatta sebin elinde 1 set daha bitik lastik var ama soft kalmış gibi görünüyor. Bunların cevaplarını bulursan öğrenmiş olursun herhal 🙂

      1. Arkadaş doğru saymış. İçi dolu olan lastikler sıfır lastikler. Kullanılmış olanlar içi boş olanlar.

        1. işte bende ona takıldım öyle olmamalı o zamanda 32 set lastik yapıyor total 28 olması lazım bir de bir seti üst üste o kadar zaman kullanamazlar. Veri gizleme adına sıralamaların kullanılmış setlerini göstermiyorlardır mutlaka.

  3. 1.29.493 atan Hamilton ile 1.29.570 atan Rosberg arasında nasıl 0,4 sn fark oluyor birisi bana anlatabilirmi? Haberde öyle yazıyorda 🙂

    1-2-3-4. sıralar normal adamlara gitti, sürpriz yok. Ancak alkışlanması gereken ilk takım yine Red Bull, Motor fabrika takımı Renault’lardan 2.5sn hızlılar, Güncel bir Ferrari veya Mercedes motoru ile eminim yine sezonu domine ederlerdi 🙂

    1. o sebeple motor vermeye yanaşmadılar bunların sağı solu belli olmaz diye geçen senenin motorunu bile vermeye korktular 😀

  4. wehlerin ve vando iyi iş çıkarmışlar yarışı hamilton alır ama kolay olmaz bu kadar

  5. Mc1aren-HAM1LTON avatarı
    Mc1aren-HAM1LTON

    Hulkenberg, Grosjean, Vandoorne ve Wehrlein cok iyi is cikarmis ?

  6. ooo vandoorne sıralama atmış.sıralamalara bakamadım.mc laren bu adamı geçen sezon almalıydı takıma tecrübe kazanması açısından ve f1 hazır olması açısındakiböylebir yetenek her zaman hazır olur..kısaca ben ona van deyim.geçen sezon gelmeliydivdi.van f1 e.bu sezonda yok zaten istisnai durum.alo dan dolayı.gerçi van gelseydibile mc larenin durumu içler aıcıs.yalnız şunu söyleyebilirim hamın 2007 de çaylak sezonunda yarıştığı mclaren bu delikanlıda olsa kimsenin gözünün yaşına bakmazdı.bot-sai-vers-magı saymıyorum bile gibi yeni jenerasyon dan çok daha hızlı ve yetenekli bir pilot bence.defalarcada van hakkında yazdım önceleri.ric bu jenerasyondan önceki jenerasyonun en iyilerinden.son jenerasyonda bir tek verstapen var oda onlar kadar iyimi sezon sonunda değerlendireceğiz
    rai ;vet den sadece 0.2 geride kalmış iyi birperformans

  7. geçen yarış sonrası neden rbr ye ve ricciardo ya oy verdiğimi anlamışsınızdır takımın aracında öyle bir iskelet varki güçsüz motorla bile neler yapıyor ferrari motoru bu araçta olsa çoktan şampiyonluğa oynamaya başlamışlardı newey in aracı 3.5 sene daha en iyi iskelet olarak kalacak gibi

  8. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    sıralama modunda bile illagal yapan merco ama az kaldı…

    1. Savcı Bhara bunları Amerika GP de içeri tıkmalı 😀

  9. Sadece son 10 dakikayı izlediğim için diğer arkadaşlar gibi küfür etmeyeceğim sisteme. Baştan verdim kararı, sadece sonunu izliyorum. Bana kalırsa bu sıralama turunda resmen Mercedes oyun oynadı. Yakınmış izlenimi verdiler ve Ferrari’ler piste atladı hemen, harcadılar 0 ssleri. Sonra vanayı açıp aldılar polü. Yarışta inşallah Ferrari yakın olur da bir mücadele görürüz geçen seneki gibi.

  10. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Yeni takım arkadaşının hevesi kırılmasın diye ona geçilen adam gibi adam Jenson Button ???

  11. serhan acar’ın sunuculuğunda izlemenin ne kadar keyifli olduğunu hatırladık bugün. getirenlere de, serhan’a da teşekkürler.

    perez ve hulki arasındaki 1 saniye ilginç.

    f.nasr, beğenmediğimiz ericson karşısında dağıldıkça dağılıyor, 1,5 civarı fark ilginç.

    kvyat’ı harcayacaklar matmazel diyesim var ama görünen o ki, kvyat kendi kendini bitirmeye başlamış bile. STR’nin çaylakları bu gencin aklını başından almış sanki. sene sonu yolcu.

    button’ı emekli etsek mi etmesek mi diye 2014 sezonunun içinde tırım tırım kıvranan mclaren, bugünkü sıralamanın ardından kafasını rahatlatmış olmalı bence. magnussen’in aksine daha ilk başından beri bu gencin gelecek vaad ettiğini düşünüyor ve koltuğu gelecek sene kapması ve alonso ile ikili olmasına kesin gözüyle bakıyorum.

    haas’ın ferrari’den direksiyona varana dek arakladığını görmemize ve red flag sayesinde aslında hiç pit yapmadan yarışı bitirerek 6. oluşuna bakarak kerametin tamamını grosjean’da arayanlar, çerez gibi görülen guti’nin derecelerine de bir bakmalılar. düşünülenin aksine grosjean sıyrılıp gidemeyecek haas’da, en azından guti kopmayacak gro’dan. bu ikiliyi de dikkatle izlemek lazım bence. çünkü, guti’nin performansı gro’nun ferrari’ye atlayıp atlayamamasını hayli etkileyecek.

    havanın ve pistin her dakika daha soğuması, ferrari’nin ne yapacaksa daha yarışın başında yapması gerekliliğini ortaya koyuyor. soğudukça mercedesler hızlanacak ve ferrari’nin sıcaklık avantajı azalacak. ferrari’lerin ilk SS’den sonra bir S takması ve sonra da M ile bitirmesi en uygunu olacaktır.

  12. bu araçların yakıt deposu yok nasıl gidiyorlar anlamadım

    1. Eray Parlak avatarı

      iman gücüyle hocam 🙂

    2. Kurmalı,çekiyorsun geri ve bırakıyorsun.)

  13. Serhan acarında söylediği gibi berbat bir sıralama sistemi.Ayıca Raikkonenin neredeyse her tur Vettelden yavaş kalmasının bir açıklaması olmalı 1 kez bile olsa geçemiyor çok ilginç takım Vettelin üstüne çok düştüğündenmi yoksa Raikkonenin sorunu mu anlıyamadım.

    1. Eray Parlak avatarı

      Raikonenin dondugunden beri hiz olarak cok iyi oldugunu dusunmuyorum.
      Basina gelenlerin haddi hesabi yok ayni schumacher gibi nezaman sorun ciksa schumacheri bulduysa burdada raikoneni buluyor. Ama saf hiz olarak Raikonenin vetteli gececegini bazi istisnalar olarak sanmiyorum.
      Raikonen iyi bir pilot ama artik eskisi gibi hizli degil.

      1. Kimi tabiki kariyerinin zirve noktasında değil ancak, Vettel mükemmel bir sıralama pilotu, bunu es geçmemek lazım.Kimi hala hızlı, ama eskisi gibi ezici hızı yok, yinede yarış hızında en iyi üç pilot arasında olduğunu düşünüyorum.

  14. Hamilton’un hatası bile Ferrari’ye zarar. Q3 ilk haklarda 0.1 sn görünce heyecanlandılar galiba, geçen yarış gibi lastik saklayamadılar.
    İlk haklardan sonra ekranda sektör zamanları verildi, S1-Vettel, S2-Rosberg, S3-Hamilton(hata yaptığı sektörde en hızlı oldu adam). Yani belliydi pole alamayacaklar neden lastik harcadılar?

    1. Yusuf Hitay avatarı

      emin değilim ama hamilton en hızlı son sektörü hata yaptığı turda kaydetmemiş olması lazım.

      1. D-Smart’ dan izliyordum, ilk haklardan sonra ekranda çıktı istatistikler.

    2. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Bakış açısı doğru fakat Hamilton dışarı taştığında en az 0.8 saniye falan kaybetti. O sektör her türlü kötüydü.

      Mercedes ilk turunda Ferrariye lastik saklatmamak için 2013’ten bu yana kullandıkları sıralama karışımı mıdır her neyse onu kullanmamış ya da lastiği iyi ısıtmamış olabilir. Ferrari ise trasnponder verilerinden bunu muhtemelen gördü.

      Lakin zaten eleştirilen ve kan kaybeden Formula 1’i daha da zor durumda bırakmamak için, Q3’ün bitmesine 6 dakika kala garaja girdiler dedirtmemek ve üstündeki sponsorları ekrana getirmek için el mahkum çıktı.

      Lastik harcamaya gelince süpersoftlar çok muhtemel 8-12 turda bitecek. Ferrari buraya 3 medium getirdiği için süpersoftu çıkarttıkları zaman yarış sonunda muhtemelen tekrar dönmeyecekler. Zaten kurallarda soft ve mediumdan en az 1’i yarış boyunca kullanılmak zorunda diye yazıyor. O yüzden sıfır set süpersoft saklamak bir işe yaramayacaktı.

      Neden yaramayacaktı? Çünkü yarışa son turu attığın lastikle başlıyorsun yani ilk turun ardından garajda bile dursan takmadığın lastikle değil o turu attığın lastikle başlıyorsun.

      1. Ferrari’nin yarışta sadece tek set medium lastiği kalmış Mercedes gibi.
        Yukarda @abdullah-celik‘in mesajında yarış için kalan lastiklere bak.
        Hatta diğer lastiklerde de durum aynı.

  15. Eray Parlak avatarı

    Dun Mclarenler icin ellerinde dahasi olmadigini dusunuyorum dedim, dedigim cikti muhtemelen pist sartlari ve belki birkac kg yakit ile neredeyse ayni turlarini attilar sadece 0.3 kadar gelisebildiler.
    Gecen seneki fark 2 sn civariydi tek turda suan bu fark artmis gorunuyor. Mclaren liderlerden fazla gelisememis yarista daha az fark olucak ama yeterli olmuyacak.

  16. Pole rekoru gelmis.Onceki rekor 2005 Alonso 1.29.848

    1. Hamilton’un demeci geldi aklıma, bu araçlar 5 sn daha hızlansa ne olacak?
      Al işte pole rekoru gelmiş.

    2. Onur Gentas avatarı

      Dün sen söylemiştin hatırladığım kadarıyla:)

      1. Ferrari 3 saniye Mercedes 3.1 saniye hızlanmış geçen yıla göre.

  17. Sıralama formatına laf atanları anlamak mümkün değil; bugün eski format uygulanıyo olsaydı son seansta Mercedes ve Ferrari daha geç çıkacaktı ama son seansta aynı şekilde 2 tur atacaklardı, bu yeni sistemde sadece daha erken bitti herşey. Olan bu yani. Q2 ve Q3 te ortalık birazcık karışıyo yeni sistemde. Eski sıralama formatı bile bence en az bu yenisi kadar berbat, benim şahsi görüşüm. Sıralama turlarının zevksiz oluşunun arkasında yatan nedenler:
    -Takımların Mercedes ten çok uzak olmaları (Ferrari hariç). Yani eski sıralama sistemine bile dönsek, takımların performansı Mercedes ile eşleşemiyor bir türlü, dolayısıyla yine farklılık yaratamaz halde.
    -Herkesin yarışa tam yakıtla başlaması, önceden yarış içinde yakıt doldurmaya izin verilerek yarış içerisindeki “öngürülebilirliği” azaltıyorlardı.
    -Tek bir tane lastik firmasının olması. Yine çeşitlilik/farklılık yok.
    Bu saydıklarıma başka şeyler de elbette eklenebilir. Aklıma gelmeyen çok şey var.
    Diğer gözlemlerim:
    -Sadece Ferrari nin Mercedes e kafa tutması bence yetmez; Red Bull un motordan 0.5 saniye daha bulması lazım ki gerçek bir mücadele oluşsun. Mclaren yoklara oynuyor her zamanki gibi.(0.3-0.7 saniye ortalama bulurlarsa İspanya da ya da Kanada da son seansa katılabilirler, sezon sonuna kadar da böyle giderler bence)

    1. Sıralama formatına neden sadece Mercedes-Ferrari gözüyle bakıyorsun?
      Orta sıraların halini gördün mü? Seans bitmeden aracından çıkanları?
      Önceki sistemde en azından son saniyeye kadar mücadele olurdu.

      1. 2012 yılını iyice özledim şimdiden. Sezonun Avrupa ayağının başlangıcına kadar inanılmazdı; pole ü kimin alacağı belli olmuyodu taa ki Red Bull Asya ayağından itibaren ağırlığını koyana dek?
        Demem o ki, F1’de sıralama turundaki heyecan ilk 10 da oluyor her zaman. Geri kalanlar pek hatırlanmıyor bile sonraları. Ben sadece orta grubun yarış içindeki mücadelesinden haz alıyorum, sıralamalardaki değil maalesef.

  18. hktn_ferrari avatarı

    senenin ilk sıralama turlarını seyrettim…çekiliş usulü sıralama turu yapsalar yemin ederim bundan daha heyecan verici olur..18 yıldır kaçırmadan izlediğim F1 in sıralama turlarını hiç bu kadar zevksiz görmedim…

  19. sıralama sistemini bir kez daha deneyelim diyen angut takımlardan ikisi olan f.india ve williams tabloyu çay çorba eşliğinde izlerken neler düşündüler acaba?
    hulki laf olsun diye 1 tur atıp girdi içeri. elendi.
    massa 2 set SS lastikle geldiği son sıralama seansında 1’ini kullandı, diğerini kullanacak zamanı kalmadı. elendi. frank dinazoru da vizontele’de ilk kez TV gören insanlar gibi salakça bir ifadeyle zaman ekranlarına bakmaya devam etti.
    elinize sağlık için edilmesindeki katkınızdan dolayı.

    sıralamanın son anlarının heyecan kerametini bu sistemde arayanlar yanılıyorlar.
    hamilton’un yaptığı hatayla geride kalması sonucu tekrar piste çıkması ön grubu alevlendirdi doğal olarak. lider 4’lü son haklarını eski sistem olsa da yapacaktı zaten, hem de pistin en sıcak olduğu son saniyelerde çıkıp, damalı bayrak sallandıktan sonra dereceler gelecekti ki iyice çivilenecektik başına.

    mercedes’in “canı istediğinde”, bakınız, keyfine göre diyorum, kafasına göre, estikçe filan… vanayı nasıl açtığını cümle alem bir kez daha gördü. hooop, en yakın rakibe bir anda yarım saniye-cik. ne acı bir durum, pilotun canı isteyince yaralı köpek gibi saldıran bir araç, ve bu aracı iten inanılmaz bir motor. ama yalnızca fabrika motoru 🙂
    alamanlara da helal olsun.
    araç süper, motor daha da süper.
    ferrari pilotlarına bol şans.

    burada temiz-kirli pist olayı çok fark ediyor çöl kumları nedeniyle.
    o yüzden zaten iyi kalkan ferrari araçlarından 3.cepte oturan vettel’in ilk viraja 2. girmesi neredeyse kesin bence.

  20. bugün 2. seans haricinde bence sıralama formatı çok da sırıtmadı. Ufak tefek düzenlemelerle daha iyi hale getirilebilir. Eleme başlama süresi biraz daha ileriye atılır ve ilk başta iyi tur atamayanlara biraz daha zaman tanınırsa daha iyi olur gibi.

    Pole mücadelesi yine en iyiler arasında oluyor. Sadece her şey daha erken ortaya çıkmış oluyor

  21. İlk olarak daha Avustralya’da Q1’de 2. ismin elenişi ile sistemin hiçbir halta yaramayacağı çok net ortadayken bu sistem ile devam edilmesi büyük rezillik. Bu rezilliğin adı da aptallık.

    Öncelikle Ferrari olarak yarışa umutlu gideceğiz. Mercedes’lerin hemen arkasındayız. Umuyoruz yine iyi startlarımızı alırız. Yarış temposunda Mercedes’lere daha da yakın olacağımız ortada. İyi strateji, iyi şans ile umarım galibiyeti 2 pilotumuzla kovalarız.

    WEH ile GRO yine günün iyi isimlerinden oldular. Rus Kyvat sezona çok kötü başladı.

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Herbert: “Emekli oluyor musun?”
    Alonso: “Hayır, ben Dünya Şampiyonuyum, sen yorumcu oldun çünkü Dünya Şampiyonu olamadın.”

    Sitede haberine rastlamadım lafı fena geçirmiş Alonso 🙂

    1. haha aynen bende bunu gördüm kapak gibi kapak 😀

    2. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Alonso’ya bulasirsaniz olacagi o. Gidip de en catilmayacak adama catiyorlar. 😀
      Yuzyilin ayarini vermis Alonso.

    3. Alonso’nun da tersi fenaymış gerçekten.

  23. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Bu arada tahmin oyununda Vandoorne yoktu sanırım. Alonso olarak mı geçecek abi Vandoorne? @kemal-sengul

  24. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Start ilginç olabilir yine Avustralya gibi ama Mercedes bu sefer çok rahat olmasa da 1-2 olacaktır yarışta yine.

    Ferrari’den ne yazık ki halâ ümidim yok.Umarım tersi çıkar ve ilk viraja gelene kadar 1-2 olup bu sefer geçilmezler.Ama bana çok uzak bir beklenti gibi geliyor bekleyip görelim.

    Redbull kanatlandırır bu arada 🙂 Yine yapabileceğimizin en iyisiydi.Kvyat 2 sıralama turu oldu çok kötü işler yapıyor yerini kaybeder böyle giderse seneye..Ah bir de motor iyi olsaydı var ya 1.29.0 bile atardık 🙂 🙂

    Mclaren pek de iyi değil gibi dün bazı arkadaşlar gibi ben de ümitlendim ama antrenman performansı fıs çıktı gibi.Puan ? Ekstrem koşulda belki..Stoffel’e daha ilk sıralama turundan yenilen Button reyize selamlar 🙂

    İyi bir yarış olması dileğimiz.Umarım çok zevkli mücadeleler görürüz. Özellikle bir Ferrari ve bir Mercedes 2014 Bahreyn Hamilton-Rosberg gibi bir mücadeleye girse çok iyi olur…

  25. Button ve Vandoorne’un farkı 0.06 saniye. Pireyi deve yapmaya gerek olmasa da gridin en tecrübesizlerinden biriyle en tecrübelisini yarın takım arkadaşı olarak izleyeceğiz. Umudum var Vandoorne’dan benim.

  26. Forza Bjk - Ferrari avatarı
    Forza Bjk – Ferrari

    Yeter arkadaş cidden ya. Yapamıyorsanız araç bırakın . Adam akıllı araç yapamıyorsunuz. Verin redbulla motoru birleşin kurtulalım en azından kazanma şanşımız olur . Bu ne böyle ? Iyi araç yaptım dersin sorun çıkar . Seneyede cacık olmaz kural değişikliklerinde ferrari sıvıyo . Cidden sıktı artık

    1. hktn_ferrari avatarı

      senden yine hayır yok scuderia..:( bu sene yüzümüzü güldür BEŞİKTAŞK..:)

      1. Forza Bjk - Ferrari avatarı
        Forza Bjk – Ferrari

        İnşallah kardeşim artık şampiyonluk görmek istiyorum hangisi olursa kabulum 🙂

        1. Ben ferrariyi daha çok fenerbahçeye benzetiyorum. Son yarışlarda şampiyonluklar bırakmalar falan ikisinden de yüzümüz gülmedi 🙂

          1. Aynen ben de fenerbahceye benzetiyorum.senin de dedigim gibi son anda sampiyonlugu kaybetmeler ve sampiyon olamayıp oldugunu sanip sevinmeler(2008 brezilya).ferraribunlarla fenerbahce cok benziyor

  27. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Vettel son viraj hariç iyiydi dedi sıralama turlarında ortalama 0.4 sn yavaşız.sorunlar çözülünce 0.5 sn kazançtan bahsediliyor ama 0.2 sn bile getirse bize yeter çünkü yarın yarışı acaba kazanabilir miyiz diyebiliyoruz. yani yarış tempomuz oldukça iyi 0.2 lik bir gelişim ilginç bir durumu ortaya çıkarabilir.umudum var yarından tek sıkıntı yarışın akşam yapılıyor olması hava soğudukça mercoya avantaj olarak geri döneceği çıkarımını yapabiliyoruz her neyse lafı uzatmanın anlamı yok galibiyet şansımız %25.

  28. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Sporu bitirmek için el birliği ile BİTİRMEK için çalışanlara emeklerine sağlık. Paralı Pist yok DRS yok ERS yok Hibrit Motor vs. vs. vs.’ler le Resmen TECAVÜZ ettiler Formula 1. Emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Gerisini siz tamamlayın…

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Sinirden 1 defa yazdığımı 2. defa yazmışım. Gözüm nasıl döndü anlamadım vallahi…

      1. aynen oyle abi ben drs ile geçiş görmek istemiyorum eger pilotsa kendisi adam gibi geçer.

      2. Kesinlikle haklısın çoğumuzun tepkisini dile getirmişsin resmen..

  29. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    İyi bir startla çorbamıza bakalım

  30. Yeni sıralama formatının rezilliği ortada…
    Ayrıca bir Ferrari fanı olarak söylemeliyim ki eğer pole vettelin veya kiminin olsaydı şu an sevinçten yeni formatın iğrençliğini unutacaktık.
    Haksızmıyım ?

  31. buttonun vandoorneye geçilmesi gibi bir durum yok adamlar 2. turu atamıyorlar resmen. vandoornenin geçisi gerçekçi degil yani.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Adam turu attı pite döndü, tekrar çıkamadan elendi. En büyük saçmalık bu.

  32. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Öncelikle ilk tebrik Vandoorne’a. İlk turunda Button’ı geçti ama zaten Button 2.turunu atabilse muhtemelen onu geçecek ve Q3’e kalacaktı. Orta grup yine çok yakın.

    Hamilton süper bir tur attı. İlk turunda bazı arkadaşlar sevindi ama sonradan yedirdi onlara 😀

    Ferrari beklenenden kötü. (Ferrari’cilere göre)

    Son olarak da Serhan Acar ile F1 izlemek bir başka. Değerini tekrar anladık. Allah onu eksik etmesin.

    1. Amin de bugün fazlasıyla durgun ve de tepkiliydi yeni sisteme. Adam sırf bizim için çekiyor şu saçmalıkları ?

    2. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      Ferrari beklenenden kötü diyenler zaten Ferrari taraftarı değil.
      Fake hesapla ortalık karıştıranlar.Çünkü zaten görünen performans gayet güzel ve iyi.
      Ferrari ile bir önceki sıralama temposunda 0.6-0.7 saniye fark vardı.
      Yarışta ne olduğunu gördük değilmi 🙂
      Şimdi aradaki fark eriyerek 0.4 oldu.
      Kaldıki avrupa serisinde bu farkın dahada eriyeceği konuşulmakta.
      Kaza bela olmaz ise normal kalkışta ne olacağını biliyoruz değilmi 🙂
      Yarın keyifli bir yarış olucak.

      1. Geçen yıl 0.4 olan fark 0.5’e çıkmış.

    3. Arnoux-Ferrari avatarı
      Arnoux-Ferrari

      Sıralamalarda Mercedes’i yenmeyi pek beklemiyorum. Umarım yarın güzel olur. Lastikler köpürmezse zorlarız 😀

      1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        Hahahah insallah dostum. Lastikleri gec kopurten kazanacak. 😀

        1. Arnoux-Ferrari avatarı
          Arnoux-Ferrari

          Kanadı DRS noktalarında düzleştirip geçmezsek adam değiliz 😀

          1. Dikkat edin de fark 3-5 saniyeye çıkmasın ?

  33. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Son bölümde umutlandık ama tek turda Mercedes hala daha iyi. Yarın herşey belli olacak, acaba startlarımız devam edecekmi yada yarış tempomuz iyi olacakmı. Umarım çekişmeli bir yarış olur. Mclaren sıralamalarda biraz şaşırttı daha yukarılarda olabilirlerdi. Umarım son kez bu sırlama formtı uygulanmıştır.

  34. 51.Polümüz hayırlı olsun.
    Button Vandoorne’ye nasıl geçildin hayret.

    1. Dido yeni jenerasyon geliyor Vandoorne, Wehrlein, Magnussen ve tabiki Verstappen.. Bu adamların bi ikisi gelecekte kesin dünya şampiyonu olacaklar. Button, Raikkonen, Alonso derken 4-5 sezona Vettel ve Hamilton da koca kurtlar olup bizden bu kadar diyecekler. Sonra bu veletler ortalığın tozunu atacak 🙂

  35. Sıralam seansı muhtemelen değişecek eskiye dönülecek yada en azından Q3 te eskiye dönülecek bence 🙂

    onun dışında ferrariler tur derecelerini değiştiremediler Q3 ün ikinci bölümünde hamilton raikkoenene 0.75 fark attı bu anormal fark muhtemelen en fazla 0.5 ferrariler turlayamadılar keşke çıkmasalardı ikinci bölüme pole hevesiyle çıktılar merdeces dersimizi verdi 😀

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Bence bu sistem tamamıyla kötü. Dakika elemeli sistemden tamamen vazgeçip, yeni bir sistem oluştursunlar veya eski sıralama formatına geri dönsünler.

    2. Durum tam olarak böyle değil vettel son sektörde hata yapmasa fark 0.5 snden biraz daha az bile olabilirdi.

  36. Mercedes en hızlı pole rekorunu geçti sanırım. 1.29’lardaydı o da. McLaren’de bir kaç sıra çıkma ihtimali vardı ortadaki 4-5 pilot 0.1 saniye yakındı birbirine 🙂 Renault’lar hayal kırıklığı. Manor’dan da Wehrlein çok iyi iş çıkardı.

  37. wuhuu good lap sexy lap 😀 ulan kara oğlan o nasıl sevinç 😀

  38. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mercedes yine ilk 2 aldı.Yarın görüşmek üzere

  39. Yusuf Hitay avatarı

    helal olsun sana jenson button. genç takım arkadaşının hevesi kırılmasın diye yaptığın bu jest yıllarca konuşulacak.(!)

    1. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      Ne güldük yaz “yusuf hitay”.

  40. KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE avatarı
    KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE

    tam bir rezalet sıralama turları bitmesine 3 dk kala ham pole aldığı kesinleşti.bu sistemin değişmesi lazım. serhan acar da sitem etti zaten. baya durgundu bugün serhan acar ne zevk ne heyecan vardı. damalı bayrak sallanırken pistte pilot yoktu.

    F1 ÖLDÜ YAZIKLAR OLSUN BU SPORU ÖLDÜRENLERE BERNİE VE MERCEDESE BAŞTA OLMAK ÜZERE

  41. Çorba gibi sıralama sistemi.
    Çoğunlukla beklenen sıralama oldu.
    Esas olay:
    Rosberg’in sevdiği pistler vardır. Bunlardan en bilineni Çin’dir. Bahreyn’i de son yıllardaki performansları dahilinde seviyor diyebilirim. Eğer böyle sevdiği pistlerde de Hamilton’a yeniliyorsa Avustralya’da olduğu gibi şansa bala yarış kazandı kazandı, öbür türlü hep avucunu yalayacaktır.

    1. Evet Rosberg Çin’i seviyor ama Lewis Çin’e bayılıyor 🙂 Lewis’in Çin’de 4 galibiyeti var kazanamadığı yarışlarda bile harika geçiş ve yükselişleri var :)) Tabi yazına katılıyorum.

  42. ya su sralama turlarını hangı gerızekalı degiştirmemekte diretiyorsa allah onun belasını versın!

  43. sıralama formatı , gelmis gecmis en rezalet kararlardan biri

  44. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Sıralamanın başından beri genellikle araçlar hızlarına göre sıralandılar redbull ve williams 3. takım olarak çok yakın gözüktü. Ferrari sıralama da ne kadar hızlı olsada yarım saniye fark olduğu için pol imkansız. Bu yüzden Ferrari’nin tek umudu yarış performansı olacak bence.

  45. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    1-Bu lanet sıralama formatını kaldırın,karşı çıkanları dinlemeyin .
    2-Son seans heyecanlıydı bir ara ilk çizgiyi kapabiliriz diye düşündüm .
    3-Antremanlara ve ilk yarışa göre bu sıralama turlarında daha yakındık .
    4-Şu sıralama turları acaba gündüz yapılsa daha iyi olabilir miydik ?
    5-Tüm yaşadığımız sorunlara rağmen iyi bir yerde olduğumuza inanıyorum .
    6-Yarın güzel bir yarış olacak. Rüyamda 2-3 sıralamada olmuştuk ve Mercedes hatalı start almıştı 😀
    7-Yarın kazanmak dileğimle 🙂

    1. Arnoux-Ferrari avatarı
      Arnoux-Ferrari

      Bu iki takımı zorlayacak başka bir takım zaten yok sıralamalarda. Bizim için özellikle Raikkonen için iyi bir haber. Acaba yarın bir şansımız olurmu?

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        James Allison için olacak ve olmali da dostum, James Allison için. Saldır Ferrari

        1. Arnoux-Ferrari avatarı
          Arnoux-Ferrari

          Allison için harika bir hediye olur.

  46. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Bu sıralama sistemi için söylenilecek tek söz REZALET bir uygulama kesinlikle Çin’de eski sisteme dönülmeli yazık gerçekten yazık…. yıllardır sıralama turları izliyoruz böyle rezalet bir uygulama görmedim Avustralya’yı izlememiştim yorumlardan az çok anlamıştım ama burada izlediğimde utandım böyle bir sistem F1’in imajını dahada zedeliyor. yarışçılara yazık. taraftarlara izleyen herkese yazık bir sistem. 2.58 kala sıralama turu bitiyor böyle bir şey var mı? bu FIA ‘YI yönetenlere yazıklar olsun demekten başka bir şey bulamıyorum.

  47. 0.5 kazanc olacak haberleri dogruysa mercedese yakın olacagız belli , zorlamaya devam etmeliyiz.

  48. 51. Pole Lewis Hamilton !! Hedef efsaneler Ayrton Senna ve Michael Schumacher :))

  49. çok zevkliydi bir an kalbim dayanmayacak sandım seans sonlarında

    1. KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE avatarı
      KIRMIZIYI İZLE KIRMIZIYI DÜŞLE

      aynen bu sıralama sistemini getirenlerden allah razı olsun çok zevkli bir sıralama izledik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir