McLaren, Mercedes ve Renault da Red Bull Egzozunun Peşinde

yazar:

kategori:

2010 sezonunda RB6’nın rakiplerine oranla güçlü bir performans göstermesinin ardından Ferrari takımının Valensiya’da alçak egzoz düzenini kullanacağı öğrenilmişti.

Adrian Newey tarafından tasarlanan sistemin otomobile performans avantajı kattığını düşünen rakip takımlar da yavaş yavaş sistemi kopyalamaya başlıyorlar. sistemin tur başına yarım saniye kazandırdığına inanılıyor.

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh, “Silverstone için planladığımız büyük bir güncelleme paketimiz var.” diye konuşurken Fransız gazeteci
Jean-Louis Moncet de Mercedes’in de Britanya Grand Prix’sine kadar yeni egzoz düzenlemesini hazır edeceğini yazdı. Ayrıca Mercedes’in sistemi Valensiya’da bile kullanma ihtimalinin olduğu düşünülüyor. Aynı şekilde Renault’nu da aynı konu üzerine odaklandığı bildiriliyor.

Mercedes GP ‘den Nick Fry da takımın Red Bull’un sahip olduğu egzoz düzeni ile F kanal sistemine odaklandığını doğruladı.

“Eğer bunların ikisini de kullanırsak, çok daha iyi bir konumda olacağız.”

Takım patronu Ross Brawn da Red Bull’un bu buluşunun önümüzdeki yarışlarda gridde diğer araçlarda da yer alacağını söyledi.

Brawn, “Şu anda herkesin bu egzoz sistemiyle ilgilendiğini biliyorum.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. :)))))))))))))))))))))))))))))))) sadece gülüyorum admin sana sadece.

  2. erhan aydın avatarı

    bu nasıl bir site yöneticiliği ki? gerçekten müthiş bir çifte standart var.zaten mclaren mercedes nickindende taraflı oldunu düşünmemiz normaldir.sadece bu sayfada bile o kadar saçma ve suçlayıcı yorum yapan mclaren taraftarı varki,hiçbirine birtek söz bile söylemediniz.burak arkadaşımız ise hiçde uyaracak kadar bir söz söylemiş değil.yani bu yazınızla tansiyonu düşürmüş mü oldunuz şimdi?

  3. Bu karmaşada benim yorumum da silinmiş.Benim yorumum forza jenson nickli arkadaşın yorumundan daha edepliydi.

  4. McLaren-Mercedes arkadaşım … sen bu sitede yöneticiysen yazmana dikkat edeceksin.'AArank sana gelecek olursak ' bu nasıl bir cümledir???

  5. Adamlar kışkırtıcı kelimeleri yazıyorlar ve bu kışkırtılmalardan cihet getiren bizler yazınca provokasyon yapmışmı oluyoruz.Provoke eden kışkırtandır.Sen ne demek istiyorsun.

  6. neden hep bis yani olayı baslatan bismiyis burak normal bi yorum yapmıs sorna abuzer bişiler demiş sonra biri atlamış sornada cvp verince suc bisde oluo ve eleştirilenler yani uyarılanlar aarank ile burak oluyo işte bizde bunu anlamıyoruz neden onlar deilde bis. baslatan onlar.

  7. McLarern arkadaşım… silmek için bişeyler arıyorsanız içeriğinde şu yazı olan kişinin kısmını silseniz iyi olacak.'Abuzer Kadayıf ın McLaren fan gruplarıyla hiçbir alakası yoktur. Ayrıca Recep İvedik'inde. bunlar genelde Alonso taraftarı oluyordu ama kaçmış bir tane'

  8. arkadaşlar ne oluyor burda ya bu ne kin kavga derdiniz ne sizin? Burak sen böyle değildin ne oldu sana abi sürekli McLarencilere genelleme yaparak aşağılamar vs böyle şeyler yazmazdın sen hiç anlamıyorum ne oluyor.

    AArank sana gelecek olursak gerçekten yorum ve düşünce tarzını düzeltsen iyi olacak provoke edecek yorumlar yapıyorsun bu kaçıncı oldu sürekli yorumları silmek zorunda kalıyoruz sayenizde insanlarn böyle yazıları gördükten sonra yazası gelmiyor ve soğuyor siteden lütfen daha dikkatli olalım karşı taraf bir şey dediyse illa cevap vermek zorunda hissetmeyelim kendimizi vermek istiyorsakta düzgün ve SEVİYELİ şekilde verelim kimsenin kimseyi yargılama hakkı yok hele hele genelleme yapmak kadar yanlış bir şey yoktur!

  9. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    —————————————————————————————————————-
    F1 Racing Nisan 2010 / syf 36
    … monaco'da ise yarış öncesinde düzenlenen basın toplantısında, alonso ile zafer mücadelesine girmesine izin verilmemesinden yakınan hamilton'ın ateşli konuşması, takımın çatırdamaya başladığının sinyallerini veriyordu.
    Sonunda alonso, macaristan gp sinde hamilton ın itirazları yüzünden sabrını kaybetti ve sıralama turlarında takım arkadaşını kasten engelledi.
    Bu olaydan sonra mclaren tarafından yapılan basın bildirisi son 20 yılın en zehir zemberek açıklamasıydı. Ertesi gün alonso nun e-posta kozunu kullanmasıyla olay iyice büyüdü ve mclaren takımlar şampiyonasından ihraç edildi.
    ——————————————————————————————————————-

  10. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso mcalren ile 2005 yılında anlaştı bıldğım akdaryla kimi ise ferrar ile 2006da anlaştı yanlışım varsa söleyin yani alonso mclarenle cok öncedn anlaştı. alonso hiçte ezilmedi 2007 olayların ıacmıcm yani ayrıntıya girmicem.

  11. Birilerinin McLaren takımına aşağılama yaptığımı söylemiş.Neil,Ottah,Fry,Witmarsh,…vss 'a hakaret etmek bir yana övgülerim herzaman vardır.Ron Dennis e hakaret etmişimdir.ALonso nun makanikerlerine laf dahi etmemişimdir ama Hamilton un mekanikerlerini eleştirmişimdir.Haklıya hakkını,haksıza haksızlığını vermişimdir.Kendimi dahi eleştirdiğim yerler vardır.

    Edebinde haya olmayan isnanlara yetişebilmek na-mümkün…

  12. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    ferrari forewer bencede 2007 olaylarını hiç açma neler oluduğunu biliyoruz.Alonso'nun birinci pilot olamayınca yaptıklarını, Hamilton'ın daha F1'de ilk senesinde Alonso'yu yenince Alonso'nun yaptıklarını……
    daha saymaya gerek yoktur heralde
    ayrıca Alonso 2007'de Raikkonen'i koltuğundan etmedi.Raikkonen zaten Ferrari'yle anlaşmıştı ve yerine başka pilot gelecekti bu 'başka' pilot da Alonso oldu.2009'da Raikkonen zaten F1'den soğuduğunu göstermişti WRC'de yakaladığı o hız onu etkiledi ve Ferrariyle karşılıklı anlaştılar yerinede Alonso geldi.
    geçen sene perşembe günü yapılan toplantıların birinde(hangi yarış öncesi olduğunu hatırlamıyorum) Raikkonen'e sorulan "yerinize Alonso'nun geçmesini nasıl buluyorsunuz" sorusunu Alonso ile birlikte sadece gülerek cevaplaması da kimsenin kimseyi yerinden etmediğini gösterir.artık WRC'de mutlu olan Kimi'yi burdaki tartışmalara karıştırmak zorunda değiliz.

  13. @0versteer
    böyle şeylere de kızıp gitme olacaktır herkes f1de o kadar eski değil çözüm çekip gitmek değil gerçeği anlatmak sebebi izah etmek ondan sonra da gözünü kapatmaktır yani herkes aynı yaşta değil aynı şekilde uzun yıllar da izlemiyor
    ve evet gerçekten o sene iki aracın hızını karşılaştırmak saçma FORZAJENSONMCLAREN kardeşim 😀 sırf rahatsız etmek için söylemek yanlış

  14. hakaret etmeyeceğimden eminim ama seninde genelleme yaparak etmeyeceğini umuyorum. lafını o ana hak edene söyle diğerlerini karıştırma

  15. ben mclaren taraftarıyım
    "mclaren taraftarları adam olamayacak" sözünden bana da pay verdiğini bilmeyecek kadar da aptal değilim tepkimde adam olmadığım için değil kafasına göre yorum yapan birine kızıp bize de bu kızgınlıktan pay çıkarmandan ben sözünü kabul etmiyorum ondandır bu tepkim sorununu sorunu yaratanla çöz diğer insanları da karıştırıp huzurlarını kaçırma sonra da gelip
    "Nikimi ağzına alan ne çok insan varmış… Ben akılsız köyün delisiydim; bi taş attım kimse çıkaramamış.Benb adam olamayacaklar için birşeyler yazdım ama adam olmayanları hesap etmemişim.Onlarda kendi ağızlarıyla ben buyum demişler." deyip kendini haklı göstermeye çalışma lafın herkeseydi sesimi yükseltmem de kabul etmediğimden öyle olduğumdan değil

  16. Bundan sonra… sadece; Mercedes,ALonso,Ferrari isimlerinin geçtiği yerlere yorum yapacağım.Hakaret etmeye kalkıştığınızda duyacaklarınıza hazır olun.

  17. bi haberinde altında kıyamet kopmaz sa olmaz zaten bi sefer eksik kalın hep bi kavga hep bi kavga

  18. Nikimi ağzına alan ne çok insan varmış… Ben akılsız köyün delisiydim; bi taş attım kimse çıkaramamış.Benb adam olamayacaklar için birşeyler yazdım ama adam olmayanları hesap etmemişim.Onlarda kendi ağızlarıyla ben buyum demişler.

    Türk ün %90 ı Mercedes hayranıdır ve ben şu an Mercedes taraftarıyım.McLaren e gelene kadar ALonso dan nefret ederdim (çünkü başarıya adını yazdıran bir pilotdu).Benim takımıma geldiğinde McLaren e büyük bir dinamizm kattı ama sponsor ve İnghiliz milliyetine kurban edildi.ALonso yu göstere göstere afaroz eden McLaren takımının eskiyi unutamamış taraftarları ALonso ya hakaret etmekde geç kalmadılar.2005 ve 2006 daki ALonso nun başarısının verdiği hırsı kendi pilotumuz olduğu halde unutturamamışdır.McLaren eski McLaren değildi… ama taraftarlık yapmak için Hamilton u sevmeme gerek yok.Alonso yu sevip McLaren taraftarı olabilirsin.Birgün dönüp baktığında McLaren in sorununun taraftar olduğunu farkettiğimde taraftarlık etmeme gerek kalmamışdı.Bende 22 senelik sevdama son verip Mercedes e taraftarlık kararı almakla birlikte bir AKdeniz Çocuğu olan Alonso yada sevgimi esirgemedim.İnsan duygularıyla yaşarken 22 sene sonunda duygusu kalmamış bir takımı tutmaya dewam etmesine gerek yoktur ve bunun adıda DÖNEKLİK değildir.

    Benim LAfım adam olmayacak niyeti olan insanlar içindi; o yazımdan önceki McLaren isminin geçtiği nikin yorumunu okursanız anlarsınız.

    Bakınızki insnalar neler söyleyebiliyorlar… senelerce diğer araç.ların sadece egzoz gazı değil tozlarını yutmuş pilotların taraftarları bile hakaret için ağzını açmış hazır kıta beklemek bir yana hemen lafını ediyor.Laf ettinizmi duyacağınızı unutmayın.Kaldırabilirseniz laf edin kaldıramıyorsanız susun.Biz sizlerin hakaret ve şamarlarınıza susacak değiliz.

    Oversteer ,hiç bir yere sallanmıyorsun.Bir kaç seviyesiz insanın laflarına bırakamayız.

  19. ben bu rakamlar resmi rakamlar demedim ve dünyayı da göz önüne almadım bu site için tahminimi yaptım ve aslı astarı yoksa segili ferrari forewer da bir taraftar sayısı analizi yapmış bende yapayım dedim demekki bu iş bu kadarla şu kadarla olmuyormuş biz azız siz çoksunuz diye tahmin yürütmek aslı astarı olmayan bir şey oluyormuş akıl oyunu yapayım dedim moda bu aralar 😀

  20. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    FORZAJENSONMCLAREN arkdşm sonuna kadar haklısın +10.

  21. Alonso'nun daha 20 yaşında tur başına 5 saniye yavaş bir araçla schumacher'den tur yemesini schumacher adına başarı olarak gösteren bir zihniyeti gördükten sonra, trf1.net sayfasını kapatmanın zamanının geldiğini farkettim az önce…

    ayrıca mp4-25 o söylediğin taraftar sıralamasının aslı astarı yok, mclaren taraftarlarının sayısı dünyada gerçekten fazla, ve bu sayı sadece schumacher ve sadece kimiyi tutanlardan bile fazla bence…

  22. ya arkadaş abuzer kadayıf bir yorum yapmış beni bağlayan bir kısmı yok neden MCLAREN TARAFTARLARI ADAM OLMAYACAK diyor durduk yere ki kendisi de ferrarici eğil alonso ve mercedes taraftarı bırak cevabı bir ferrarici versin (tabi hakaret etmeden zekasına bilgisine laf etmeden)bu silinmeyecek de diğerleri mi silinecek
    ayrıca tüm tarafların size karşı olduğunu düşünüyorsanız (ben öyle olduğunu düşünmüyorum) sorunu kendinizde arayın neden bu insanlar bize karşı diye ayrıca benim tahminime göre taraftar sayıları ferrari>kimi=şumi>alonso>mclaren>lewis>button>mercedes sayıca ezilen değil ezen olabilirsiniz sanırım
    @ferrari forewer
    son olarak fikirlerine saygım var uyuşmasak da problem değil ama ilk lafı hakareti eden aaranka değilde diğer kişileri ayıplaman doğru değil madem adil olmak istiyorsun herkese hakkını ver ben direk olayın tarafıyım ama sana söz gitmemiş herkesin tepkisi aarankaydı ferrari taraftarlarına kimse bişey demedi bence taraf olmayın bu konuda aarankın yaptığının bireysel olduğunu düşünüyorum(ama abuzer kadayıfla aranıza girmem benim görüşlerimle uyuşmayan şeyler yazmış ama beni alakadar etmiyor direk onun şahsıyla ilgili yorumlarınıza karışmam ama nolur aarankı da haklı çıkarmayın) konuyu sapıtan o oldu (abuzer kadayıf en azından haber üzerine yorum yazmış)

  23. Ferrariforever 2007 deki olayı hiç katma istersen yoksa rezil olursun:)
    Alonso Schumi yi yenmiştir doğrudur.ama unutma 2001 de her yarış da tur yemiştir Schumi den.Kimi yi Mclaren de koltuğundan etti sonuç hüsran.Ferrari den etti yine hüsran olacak.

  24. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    SANIRIM BİZM tek sucumuz alonso fanı olmamız. 2005de kimiyi yendi tabiki shumiyide. 2006da shumi gibi bi kralı devirdi f1den ayrılmasına sebeb oldu.kimiyi koltuğundan etti hemde 2 kez. eee 2007 mclaren olayları. eğer bu senede şampıyon olursa varya artık yorumda yazamayız.:)

  25. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    en hıslı arac kimdeyse herzman o kopyalanır özellikle bu son 3,4 sezondr daha cok olmaya basladı yeni kurallar nedeniyle.

  26. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ve kesinlikle sana katılıyorum 0versteer. sitede bazı adminler mcalrenci hatta coğu öle tabiki mcalreni tutabilirler ama şuna adım gibi emini yorumlarmız da silinirken bi ayrımcalık demeyimde daha rahat kolay siliniyor yorumlarımız… bunu ben cok kes söledim ama tabiki söledğim msjlarda silindi.

  27. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    he şu bi gercek abuzer kadayıfın alonso düşmanı olduğunu herkes biliyor arkadaşında dedği gibi shumici (mercedes)fanları. mclaren lewis fanları ve bide kimi fanları eklenince burda en cok bis madur durumda kalıyoruz bis toplam 20 kişiysek mesala karşımızda 100kişi oluyo.:) ama suclu biz oluyoruz genelde 🙂

  28. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    burda artık fanlar arasında dönek gibi laflar konsuşulmaya damı basladı yaw pesss vallahi pes fanatizmlik gözümüzü bürümüş. bazen düşünüyorum yabancı bi ülkenin insani için birbirimizi kırmaya değermi herkesde hata var bendede var. bakalım nereye kadar sürcek bu olaylar birbirimizi kırmaya devam etces.:(

  29. Ferrari ve Alonso karşıtı kişilerin yarısına yakını kimi raikkonen taraftarı, geri kalanıda mclaren mercedes taraftarıdır, bir de bu iki gruba da dahil olmayan bir azınlık var, fakat bence abuzer kadayıf bu kısımda değil 🙂

    Ayrıca site yönetiminden bir kaç kişinin mclaren taraftarı olduğunu ve yorumları silerken falan taraflı olduklarını çok net bir şekilde de düşünüyorum, bizzat daha önceden yaşadığım için bu olayları, hemde bir kaç kez…

    habere gelecek olursak, herkes gocunmadan iyi olan çözümleri kopyalıyor, hiç bir mclaren veya ferrari taraftarı "biz kopyalamıyoruz" diyip çıkmasın ortalığa… çok net hatırlıyorum ferrari f10 ortaya çıktığında mercedes'i destekleyen arkadaşlar red bull kopyası diye geçmedikleri dalgayı bırakmadılar, 2 gün sonra ortaya çıkan kendi araçlarının burnuda red bull kopyası çıktı 🙂

    Ayrıca Ferrari'nin çözümleride pek ala kopyalanmış durumda, kopyalanmayada devam ediyor 🙂

  30. erhan aydın avatarı

    forzajensonmclaren,illa dürtüyorsun be kardeşim,yapma lütfen.kopyalamak denilince akla başka şeyler geliyo zaten.hani CASUSLUK OLAYI var ya,neyse.f1 tarihinin gelmiş geçmiş en iyi takımı için nasıl olurda "son çırpınışları,bittiklerinin farkında değiller" gibi komik şeyler yazabiliyosun.tabi özgürlük vardı ya,unuttum.yine söylüyorum:herkes,kimsenin kişiliğine hakaret etmeden yorum yapabilir tabi.

  31. @mer-fer ayrıca sen de bizim yaptığımızın yanlış olduğunu söylemek istemişsin ama "dinime söven müslüman olsa diyerek" aynı hataya düşmüş oldun senin için de bize söylediğinle aynı doğrultuda ha bi de bu var "Onur ben bu listedeki arkadaşların (birkaç kişi hariç)yorumlarını çoğu zaman seviyesiz buluyordum ama bişey yazmıyor ve tepki vermiyordum" ee burada da bazılarına üstü kapalı seviyesiz demişsin akıl oyunu yapacan bari açık verme 😀
    @quva sen de buna destek vererek aynı şeyi yapmış oldun seni de geçmeyeyim dedim 😀

  32. iyi de arkadaş her ferrari alonso karşıtı mclarenci mi böyle düz mantık var mı? bu senin lafını haklı çıkarır mı? ayrıca akıl oyunu yapıp da bak mp4 bizi haklı çıkardı da demeyin size laf atanlara nasıl tepki veriyorsunuz? başka bir tuhaflık da adam bunlar adam olmaz demiş "yapma güzel kardeşim, ayıptır " demiyorsunuz üstüne bir de haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz asıl at gözlüğü takan sizsiniz bana adam değilsin diyene ben de cevap veririm başımı sallamam dediğim gibi akıl oyunlarınızı kendinize saklayın " aaa bak sen de aynısını yaptın demekki sen de aynısın" şaçma bir nedenle adam gelsin size yumruk atsın aaa ne kadar ayıp diyip geçin
    ne kadar gülünçsünüz ama akıllı şeyler aferin size
    o saçma şey de daha önce de belirttim ferrari alonso karşıtı herkesi mclarenci olarak görmesi bu saçmalığı farketmeyip onu savunanlara da bravo

  33. erhan aydın avatarı

    insan,bir konu hakkında ne kadar da haklı olsa kullandığı kelimeler ve üslubu haksız duruma düşürebilir onu.AARank arkadaşımızın durumuda böyle birşey işte.sonuçta herkesin duygu ve düşünceleri vardır.dolayısıyla sinirler bazen zaptedilemeyip istenmeeyen,hoş olmayan sözler dilimizden-elimizden çıkabiliyo.fikirler uyuşmasada hakaretten uzak kalmaya çalışalım arkadaşlar.

  34. Bırakın arkadaşlar bunlar son çırpınışları onların.Onlar hala kendilerini Schumili dönemlerinde zannediyorlar.Bittiklerinin farkında değiller.Siz kopyalayın Mclaren size yapıştırsın:):):):)

  35. ilk düşen M P 4 oldu.Kardeşim az önce bir kişiye ''sen nesin ki bize laf atıyorsun''diyordun.Şimdi aynını ben sana söyleyeyim mi.Sana ne oldu şimdi.MER-FER çok haklıymışsın.M P 4 beni yanıltmadı.

  36. Mer-Fer, ne diyosun Allah aşkına?

    "Siz bu dünyanın sadece mclarenden ve ingilizlerden ibaret olduğunu mu sanıyorsunuz.Aynaya bi bakın ya."

    Aşağıda yapılan tartışmayla yukarıdaki iki cümleyi birbirine bağlayamadım. Amacın yalnızca konuşmaksa başarılısın, devam et.

  37. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    En Güzeli Bir Daha Siteye Girmemek Ya Boyle Seyler İcin Ne Basimizi Agritacaz Ki
    Puff Basit İnsanlar Basit Yorumlar Peh Peh Peh…

  38. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Dikkat Et O Gözlükler Sene Sonunda Seni Afallatmasin

  39. Onur ben bu listedeki arkadaşların (birkaç kişi hariç)yorumlarını çoğu zaman seviyesiz buluyordum ama bişey yazmıyor ve tepki vermiyordum.Baktım ki şimdi bir an için kendilerini unutmuşlar.Siz bu dünyanın sadece mclarenden ve ingilizlerden ibaret olduğunu mu sanıyorsunuz.Aynaya bi bakın ya.

  40. AARank abi, bence bu yorumun kesin silinecek tabi diğerleri de.Belki bu sayfadaki tüm yorumlar silinecek.Elbette mclarenin 1 yıldır uğraştığı işi 1 ayda yapmak çok zor ve vakit kaybettiricidir.Zaten domenicalli bu konuyu uzun uzun anlattı.Boşver anlamayan anlamasın.Zekasının elverdiği şekilde anlayabilir.Burada herkes işine geleni geldiği gibi duyup anlamaya çalışıyor.At gözlüğü bile daha iyi gösterir.Neden kendini bu kadar yoruyorsun.

  41. Ne yapmamı bekliyorsun MER-FER? Sana küfredene sen öpücük mü yollarsın?

  42. Kendi yazdıklarını görmeyen mclaren taraftarları ateş püskürmeye başlamış.Özellikle onur ve boybgm kendi yazdığınız aşağılayıcı ve seviyesiz yorumlara bir bakın sonra başkalarına kızın.Sizinki şuna benzedi:''dinime söven müslüman olsa''

  43. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    AARank
    Senin yaptığın seviyesiz yorumlara cevap vermek bile senini seviyeni yükseltecek bunun için sadece McLaren taraftarlarına değil tüm taraftarlara sesleniyorum.
    AARank ile atışmayalım, onu kendi haline bırakalım.

  44. AARank, dikkat ediyorum hemen hemen her yorumunda McLaren'e, patronlarına, çalışanlarına, pilotlarına ve taraftarlarına karşı aşağılama, beğenmeme, küçük görme, dalga geçme çabası içerisindesin. McLaren taraftarı olarak ve 'adam' olarak seni ve senin tarzındaki üç beş kişiyi görmemezlikten gelmeye çalışıyorum ama her seferinde aynı tarz yorumlar…

    Derdin ne onu da anlayabilmiş değilim. Bir McLaren çalışanı veya taraftarı sana bir şey mi yaptı? F-kanalı sürekli ağzına almandan mı rahatsızsın? Pilotlar sana bir terbiyesizlik mi yaptı?…

    Bizlerle aynı seviyede olmak için illa bizi kendi seviyene indirmeye uğraşma, bizim seviyemize çıkmaya çalış ki kaliten artsın.

    Site yönetimini de anlayamıyorum. Ortalığı karıştıran şahıslar belli, ama yaptırım yok.

  45. AARank
    McLaren fanlarını adam olmamakla suçluyosun sen nesin peki?? yıllarca McLaren taraftarlılıgı yap daha sonra alonsocu ol bunun adına ancak DÖNEK denir !!!!!

  46. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    AA Rank Sen Nesin Ki Bize Laf Atiyorsun?
    Haddini Bil!Adam Olsan Zaten Boyle Basit Yorumlar Yapmazsin

  47. @Aarank adamlığıma laf etmek sana mı kaldı edepsiz. Seviyene indirme beni haddini bil.

  48. Bakın… McLaren taraftarları hemen savunmaya geçmişler.Kadayıfın Ferrari ve Alonso karşıtı olduğunu uçan kuş biliyor.Ayrıca Kadayıfın altını yakmanın zamanınında geldiğini düşünüyorum.

    Burak bey kardeşim… sen,sana cevap vermeye çalışan saygıdan düşük insanlara laf yetiştirirken bunların anlamasını beklemeyemzsin.Ferrari, F-kanak yerine kendi işine bakaydı daha iyi bir performans oluşturabilirdi.Adamların 1 seneden fazla çalıştıkları sisteme 1 ayda ulaşmanın zorluğu ortadadır.Bunu bahane eden karşıt yaratıklara kemik atmadan kemik sahipliğini yaşatabiliyorsun.

    McLaren i bilmem ama McLaren cilerden adam olmayacak.

  49. Geçenlerde şakadan dedim mühenndismi olsam acaba,sebebide redbul ilk motor kapağını kulandığında,dedim acaba o motor kapağının içine hava akışını sağlayacak bir sistem geliştirilirse nasıl olur acaba,iki sene sonra mc laren düşündüğümün aynısını yaptı,
    sonra (redbulun eksoz sisteminin aşağda olduğunu bir haftadır biliyorum)acaba eksoz havasının yere gelecek şekilde konumlanırsa aracın ağırlığına dolaysıyla hızına bir etkisi olurmu diye,meğer yine redbul yapmış,ksacası buluşu adrian yapıyor,ama benimde aklımdan geçmiyor değil.

  50. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Abuzer Kadayıf ın McLaren fan gruplarıyla hiçbir alakası yoktur. Ayrıca Recep İvedik'inde. bunlar genelde Alonso taraftarı oluyordu ama kaçmış bir tane

  51. burak bocek avatarı

    Gerçekten Mclaren fanlarının bu kinini ve saldırma güdülerini anlamak mümkün değil.Sanırsın ki adama Ferrari canına,namusuna zarar vermiş Ferrari ne yaparsa dandik,acele ile yapılmış bi beğenmeme bi aşağılama kompleksi duyuyor.Sen nerden anladın acele ile yapıldığını.Çivi-çekiç işi mi bu birader marangoz mu bu adamlar:)

  52. burak bocek avatarı

    Ayrıca sezon başında araç çok iyidi.Çok rekabetçiydi sorun;araca güncelleme yapılmaması ve ilerlememesiydi.Yoksa Mclaren'den sezona 1sn hızlı başlamış araç yeterince iyidir dimi?Kamil ya tam kamil abi bu abuzer

  53. burak bocek avatarı

    Sen daha dünyadan bi habersin arkadaşım.Nasıl nerenle f1 izliyorsun hayret ettim daha biz o difüzörü takmadık hadi ben anlamıyorum haberide mi okumuyorsun?demekki getirisi var 0.5sn çok önemli bir faktör bu egzozdan çıkan hava ile difüzörü besliyor adamlar.Bunca yıldır f1 izliyorum senden mi öğrenicem neyin ne olduğunu.Bana ve doğru bilgilere cevap vermek için değil kendi düşündüğünü söyle.Bilmiyorsanda cahil cahil konuşma

  54. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    sezon başında da öne konumlandırılmış egzostan,açılı motor yerleşiminden,mükemmel araç yapmışlar vs.. den teşekkürler ediyordunuz hala bilmediğiniz, nasıl performans vereceği hakkında hiçbir bilginiz olmayan parçalar hakkında dereyi görmeden paçaları sıvıyorsunuz.sezon başlamadan önce zaten toyotadan bahsi geçen mühendis ferrariye geçerek A3 buyukluğundeki difüzeri uygulamıştı. son güncellemede kazanç iyi uygulanırsa RB tarzı egsoz yerleşimi olur. resimlerden görüldüğü üzere RB tarzı harika duruyor ferrarininki sanayide aceleyle yapılmış havası var.

  55. burak bocek avatarı

    Birde Ferrari sonunda Toyota difüzör tasarımını aracına takmış ve artık 3 katman gibi duruyor.A3 kağıdı boyutunda bir delik daha var difüzörde.Bakalım bunun etkisi ne kadar olucak çok avantajlı bir sistemmiş.Takımlar gelişim aşamasında epeyce zorluyorlar bu imkanlarda.Bu yeni difüzör için Toyota mühendisine teşekkür etmek lazım

  56. burak bocek avatarı

    Geçen sadece bu sistemin 0.5sn kazandırdığını yazmıştım.Demekki bizim 0.7sn diğer tüm güncellemeler ile beraber sadece 0.2sn farklı çözümlerimizin olduğudur.Olaya bak ya tek başına bir uğraş bu egzoz arka taraf çok değişmiş f10b' de burun biraz daha eğimli gibi,ön kanat ve ön tarafta göze pek çarpan birşey yok ama motor kapağı çok hoş duruyor+arka taraf epeyce değişmiş.Bundan sonra her yarış için Almanya-İngiltere ve hızlı pistlerde dahil güncellemeler bu pakede göre ardı arkasına gelicek.Mclaren,İngiltere için 0.5sn planlıyormuş.Birde artık takımlardan birisi farklı bir çözüm buldu mu gelişim stratejileri tamamen onu kopyalamakla sınırlı kalıyor.Önce f-kanal sonra bu sistem.Bence f kanal ile çok uğraşmamak gerekiyordu çünkü getirene kadar çok çok kaybettirdi şimdide ne kadar getireceği onu kopyalayana muamma ama bu sistem daha faydalı ve Redbull ve Adrian Neweyi kutlamak lazım.Test yasaklarının oluşu yeni birşey bulanın o parçadan avantaj ederse hemen kopyalanması ile sonuçlanıyor.Çünkü takımlar kendi çözümleri ile ilerleyemiyor artık.Arada çok zekice birisi böyle bir sistem bulmaz ise

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir