Formula 1 Kanada'dan Dersler Çıkaracak

yazar:

kategori:

Sezonun kuru havadaki en heyecanlı yarışlarından birine sahne olan Montreal yarışında toplamda 60 geçiş gerçekleştirildi.

Sorun önde gelen isimleri yeni kurallar çerçevesinden bu yarıştan dersler çıkarılması gerektiğini düşünüyor.

Red Bull takım patronu Christian Horner, bugünlerde bir aerodinami öncülüğünün devam ettiğini ancak Kanada’da lastiklerin otomobil üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu gördüğümüzü belirtti.

“Aslında belki de araç üzerinde aerodan daha fazla etkisi olduğunu söyleyebiliriz.”

Lotus takımının teknik şefi Mike Gascoyne da Kanada’dan çıkarılacak en önemli derslerden birisinin yeni lastik düzenlemelerinin ve lastik hamurlarının seçiminin işleri ne kadar zor olduğunu gösterdiğini olduğunu söyledi.

“Eğer kuralları yarışların olmasını istediğiniz bir şekilde yazmak istiyorsanız, Kanada’yı dikkate almalısınız. Stratejiler, geçişler ve heyecan, her şey değişti.”

McLaren takım patronu Martin Whitmarsh da Kanada’nın ardından Bahreyn’deki açılış yarışının dışında yarışların aslında sıkıcı olmadığını ve yeni düzenlemelerin çok da yanlış olmadığını düşündüğünü belirtti.

“Birçok insan olumsuz şeyler yazdı ama biz yedi tane harika yarış geçirdik. Türkiye’de 40 turun ardından dört araç üç saniyenin içinde yarışıyordu. Çok fazla baskı oluşmuştu üzerlerinde. Ardından da Kanada’yı gördünüz.”

“Formula1’de otomobilleri yakından takip etmek ve geçiş yapmak zordur ama Kanada’da yarış harikaydı. Şanslıyız ki bu sezon böyle harika yarışlar izleyebiliyoruz.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir