2016 Bahreyn GP – Rosberg Art Arda 2. Kez Kazandı

2016 Formula 1 Şampiyonası’nın 2. yarışı olan Bahreyn GP’yi Mercedes pilotu Nico Rosberg kazandı.

İyi bir kalkışla ilk virajda liderliğe yükselen Rosberg, yarışın geride kalan bölümünü sürekli lider götürerek rahat bir şekilde damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Rosberg böylece bu sene art arda 2. zaferini kazanarak şampiyonadaki liderliğini sürdürmüş oldu.

Formasyon turunda Sebastian Vettel’in motor sorunuyla kalmasıyla hayal kırıklığı yaşayan Ferrari’de Kimi Raikkonen güçlü bir yarışla 2. olmayı başardı.

Bahreyn’de podyumu tamamlayan isim son 2 senenin şampiyonu Lewis Hamilton oldu. Hamilton ilk yarışta olduğu gibi startta ilk sırada olmasına rağmen ilk virajda yerini kaybetti. Hamilton, Williams pilotu Valtteri Bottas’ın kendisine vurmasıyla bir kez daha 7. sıraya kadar geriledi. O andan sonra iyi yükselmeyi sürdüren Hamilton ancak 3. olabildi ve podyumu tamamladı.

Mercedes ve Ferrari’nin arkasında yine en güçlü takım Red Bull oldu. Daniel Ricciardo, 3. sıradaki Hamilton’un yaklaşık yarım dakika arkasında 4. oldu.

Yarışın yıldız isimlerinden birisi, Formula 1’in yeni takımı Haas’tan Romain Grosjean oldu. Çok hareketli bir yarış geçiren Grosjean bir çok geçiş yaptı ve 5. olarak takımına art arda puanlar kazandırmış oldu.

Toro Rosso’da Max Verstappen 6. olarak iyi bir yarış çıkarırken onu Red Bull’dan Daniil Kvyat takip etti.

Williams pilotu Felipe Massa startın ardından 2. sıraya yükseldi ve pit stoplara kadar yerini korudu. Rakiplerinin dinamik pit stop stratejisi karşısında iki sert hamurla daha muhafazakar strateji seçen Massa, lastiklerini uzun süre dayandırmak zorunda olduğu için bir çok pilota geçilerek yarışını sürdürdü. Son tura kadar 7. sırayı koruyan Massa son turda Kvyat’a geçilerek 8. oldu. Onu takım arkadaşı Valtteri Bottas takip etti. Bottas, Hamilton’la olan teması sonucunda pitten geçme cezası aldı ve ancak 9. olabildi.

Bahreyn’de son puan McLaren ile ilk yarışına çıkan Stoffel Vandoorne’nin oldu. Fernando Alonso’nun yerine yarışa çıkan Vandoorne, 12. sıradan başladığı yarışı 10. sırada tamamlayarak ilk yarışında puan kazanmış oldu.

Renault pilotu Kevin Magnussen, pit yolundan başladığı yarışta iyi bir yükseliş gerçekleştirdi ancak 11. olarak kıl payı puanları kaçırdı.

Sauber’de Marcus Ericsson 12. olurken yarışın yıldızlarından olan Manor sürücüsü Pascal Wehrlein 13. sırada yarışı tamamladı.

Yarışı tamamlayan son isimler Perez, Nasr, Hulkenberg ve Haryanto oldular. Force India pilotları sorunsuz bir şekilde yarışı tamamlamalarına rağmen puan mücadelesinden çok uzakta kaldılar.

Toro Rosso’dan Carlos Sainz, Haas’tan Esteban Gutierrez, McLaren’den Jenson Button yarışı tamamlayamayan isimler oldular. Button ERS sorunuyla yarışa veda etti.

Ferrari’den Sebastian Vettel ve Renault’dan Jolyon Palmer ise yarışa hiç başlayamadılar.

Sezonun 3. yarışı olan Çin GP 17 Nisan’da gerçekleşecek.

dereceler-bahreyn

 


Yorumlar

“2016 Bahreyn GP – Rosberg Art Arda 2. Kez Kazandı” için 142 yanıt

  1. Napolyon1453 avatarı

    Sene 2014 hamilton polde olduğu ilk yarısında motor arızası nedeniyle yolda kalıyor. Rosberg 25puan farkla önde baslıyor. Ne görelim rosberg hayranları fanboyları baş gösteriyor. Sene sonun da ise pufff bitanesi bile yok.
    Sene 2015 hamilton üste üste yarıs galibiyetleriyle baslıyor. Rosberg puan durumunda hep geride kalıyor. Rosberg hayranları hala deliklerinde saklanıyorlar.
    Sene 2016 rosberg iki yarıs sonunda 17puan önde. Rosberg hayranları durur mu. Asın bayrakları edalarıyla ortaya cıkıyor.

    Sen önce tuttuğun pilotun arkasında dur daha sonra hamiltona raikkonen a çakma şampiyon dersin.

    1. Nico adamdır her zaman arkasındayız Raikkonen hiçbir zaman iyi bir pilot olamadı bence 2008 de massaya bile geçilmiş bi pilot hamiltonda 2009 hariç hep hızlı araçları sürdü çok iyi bi pilot olduğunu düşünmüyorum Alonso ve Vettel dışında iyi bi pilot yok bence gridde

      1. Napolyon1453 avatarı

        Nico rosberg kötü bir pilot yada Adam değil demiyorum. Bu sene şampiyonlukta gecen 2seneye göre daha da avantajlı görüyorum. Çünkü Alman disiplini var verilerle telemetrelerle arası iyi stabil araç sürmeyi bilindiği gibi çok seviyor.
        Rosberg şampiyon olsa sevinir miyim sevinmem ama üzülmem de. Bir zahmet olsun da artık.
        Böyle sataşmalar yüzünden insanı soğuttuğunuz oluyor.

        1. Sataşma yok fikrimizi söylüyoruz beğenmeyen beğenmez üslubununu onaylamasamda yazdıklarına hak veriyorum

  2. Kimse yazmamış ama magnussen de iyiydi, pit yolundan gelip 11. oldu. Grosjean süperdi, geçti avans verdi, bir daha geçti, bir daha avans verdi, bir daha geçti 😀 😀 😀

    1. orta grup ta iyi ataklar vardı yarış güzeldi.bide bizimkiler mercoyu yakalarsa her yarış bomba olur 🙂

      1. Tabiki, olacak en güzel şey Ferrari şampiyonluğu olur, ama bu sezon mümkün değil gibi 🙂

  3. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Yarışın yıldızları Grosjean, Wehrlein ve Vandoorne’du. Grosjean gelecek sezon Ferrari’ye gider, Vandoorne da F1 içindeki bir takımda yarışır. Wehrlein belki bir yıl daha Manor’da yarıştıktan sonra Mercedes koltuğunu garantiler.

    Haas gerçekten çok iyi gidiyor. Gelecek yıl orta sıranın tepesine oturabileceklerini düşünüyorum, belki bu yıl bir podyum bile görebilirler. Başarının ardından eleştiriler artacaktır bakalım Gene Haas bu yükün altından kalkabilecek mi 🙂

    Ferrari’nin motorunda bir dayanıklılık sorunu olduğuna Vettel yolda kaldıktan sonra kesin olarak kanaat getirdim. Performans olarak harika bir amaç ama şu dayanıklılığı en kötü Avrupa GP’ye kadar çözmeleri lazım.

    McLaren bitmiş okeye dönüyor. Eğer 2017’ye sağlam bir şekilde çıkmak istiyorlarsa acilen Honda ile yolları ayırmaları lazım, Vandoorne puanı becerisi sayesinde aldı yoksa motor 2015’ten de berbat.

    Force India’nın neden o kadar geride kaldığına anlam veremedim. Umarım Mallya’dan dolayı bir sıkıntı yaşamıyorlardır.

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      2015’ten berbat? Saka yapiyorsun herhalde.

    2. kemakinen35 avatarı

      grosjean ferrariye gider !!!!!! bu da güzeldi ! genc ve yetenekli fransiz ferrariye !!!!

    3. McLaren’da motor eskisi kadar sorun değil. dayanıklı ve nispeten düzlükte daha hızlı. aracın geliştirilmesi lazım.

  4. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    2. Kez yazdıklarım siliniyor. Adminlerin saygılar. umarım 3. kez olmaz… 🙂

    1. Schumacherrari avatarı
      Schumacherrari

      kişiyi hedef alan ,küfür, argo içerikli yazılar yazarsan yorumun uçar gider birden.

      1. saidertuğrul avatarı
        saidertuğrul

        @michael-schumacher-2 Hakaret yada küfür etmedim. Bazı arkadaşların İDDİA’ları var bende İspat etmeye davet ettim…

  5. kemakinen35 avatarı

    mot gpyi izleyebilcegimiz bir link var mi arkadaslar

  6. Gerçek şampiyonu Nicoyu kutluyorum.Kalkmayı bilmeyen çakma şampiyonlar gene 3.lükte iyi kurtardı

  7. bu arada hamilton her ne kadar rahat gözükse de geçen yılın sonlarından başlayan ve bu sezona da taşınan rosbergin önlenemeyen yükselişi onu bu yıl şampiyon yapabilir. belki de takımda seneye bazı şartların değişeceğini düşünerek son dominant yıllarında alman pilotlarını destekler şekilde çalışıyor olabilirler. nasıl oluyorsa bu hamilton antrenmanlarda, sıralamalarda toz yuttururken her ne hikmetse yarışı kalkıştan itibaren kaybediyor ve bu trend geçen yılın son yarışlarında başlamıştı ve devam ediyor.

  8. Kötü starta rağmen Raikkonen ve Hamilton bana kalırsa oldukça iyi iş çıkardılar. Raikkonen’in geçişleri ve istikrarlı hızı oldukça etkileyiciydi. Fakat Vettel start alsa ya da Raikkonen iyi kalksa da bence sonuç değişmeyecekti. Çünkü Rosberg hiç zorlamadı. Hasarlı araçla neredeyse son ana kadar bırakmadı Raikkonen’i Hamilton. Bu Mercedes’in hızını net bir şekilde gösteriyor. Yine de bir güncellemelik bir fark olduğunu düşünüyorum. Ama motor endişe verici cidden.

    Grosjean’a ve özellikle de Vandoorne’a tebrikler. Vandoorne gerçekten çok dikkatimi çekti. Bana kalırsa @didem sen Magnussen’i bırak bu çocuğa geçiş yap. Açıkçası Mclaren’in motivasyon sorununu çok iyi bir şekilde gün yüzüne çıkardı. Ayrıca motordaki sorunları büyük ölçüde çözülmüş gibi. Artık araçtaki kabahat ayyuka çıktı. Şaşi olarak da kötü durumda Mclaren. Son olarak da Bottas denen balonu tebrik ediyorum. Geçen sene Raikkonen’le olan kazada ne cacık bir pilot olduğunu ısrarla söylemiştim. Gayet güzel gösterdi yine ne cacık olduğunu.

    1. @kemal-emir Vandoorne’de McLarenin çocugu şayet seneye yarışırsa elbetteki desteklerim 🙂 K-Mag’da iyidir elinden geleni yapıyor çocuk.

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bottas’ın ne kadar vasat bir pilot olduğunu bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Bu adam basına göre Ferrari koltuğuna oturacaktı düşünün. Hakkinen ne düşünüyor acaba. Adam şu yaşındaki Massa’yı mağlup edemiyor, buna rağmen yıldız ayakları çekiliyordu. Raikkonen o yaşlardayken takım arkadaşlarını parçalıyordu. Pohpohlamayla buraya kadar.

    Rai açısından, startta sanırım hata yapmış, ilk virajın ardından Rosberg’in arkasına yerleşebilse galibiyet için mücadele edebilirdi . Vettel’in sorunundan dolayı şaşkınlık yaşamış olabilir. Yazık oldu açıkçası çok iyi bir yarış hızı vardı.

    Bununla birlikte Nico’nun ne ölçüde zorladığını veya ne ölçüde koruyarak gittiğini bilmiyoruz.

    Ferrari geçen senenin üzerine hem güç ünitesi hem de şasi olarak en çok risk alan takım olduğundan Vettel’in ve geçtiğimiz yarışta Raikkonen’in başına gelenler çok çok sürpriz olaylar değil. Mercedes’i yakalamak için risk almaktan başka seçenek yoktu. Yıllar sonra risk almış olan bir Ferrari görmek çok güzel. Bir araç start alamasa bile.

    Grosjean – Ferrari yorumları gelmiş; Grosjean Kimi’nin yerine geçebilecek bir pilot değildir. Kimi sezon sonunda bırakırsa Vettel’in yanında 2. pilotluğa gelebilir. Ki bana kalsa Kimi gitse dahi ben Grosjean’ı almam. Gridde daha iyi kumaşı olan isimler var. Tabi Ferrari eskiden beri genç ve nispeten daha az tecrübeye sahip pilotları yarıştırmama geleneğine sahip olduğu için Grosjean’ı isteyebilir. İkinci bir Barrichello ve Massa vakası olur.

    Williams hak ettiği yerlere geldi yavaş yavaş. Mercedes motoruyla işi 2 yıl götürebildiler. Dümdüz bir araç, ne strateji var ne operasyon, ne de pilot kadrosu çok iyi. Sonuç da bu. McLaren da gelişmeye devam ettikçe onların da arkasına düşebilirler.

    McLaren otomobili oldukça dengeli ve sürülebilirlik iyileştirilmiş gözüküyor. Motor hala istenen yerde değil ve anlaşılan o ki tüm suçu Honda’ya yüklemek de pek doğru bir yaklaşım değil artık. Şasi de belli ki istenen yerde değil henüz. Ancak doğru yönde ilerledikleri belli oluyor. Belki 2 yıl belki birkaç yıl ama mutlaka zirvede olacaklardır. Vandoorne çok iyi sürüş çıkardı. Olgun bir yarış sürücüsü. Temiz ve düzgün bir sürüş çıkarması ve ilk yarışında puan almasıyla tebriği hak ediyor.

  10. Takımıma ve Rosberg’e tebrikler gayet rahat bir galibiyete uzandığını düşünüyorum. Hamilton’daki taban hasarı olmasa 1-2 mümkün gözüküyordu ama yarış dışı kalmasındansa görece iyi bir sonuçla haftayı tamamladı.Ferrari’nin dayanıklılık problemleri başını ağrıtacak gibi duruyor ve Mercedes’i zorlayabilmesi için yarış temposunda da önemli yol almalı. Yarış sonundaki fark muhtemelen gezi modundaki bir Rosberg’e karşı. Asıl tempoları nasip olurda 1-2 kalkabilirsek yarışan pilotlarımıza karşı Ferrari’nin nerede bitirdiğiyle kıyaslayıp öyle anlayabiliriz. Bana kalırsa geçen sene sonunda fark neyse şimdi de o kapanan birşey yok göstermelik yakınlaşmalar var sadece.

  11. Unstoppable avatarı

    Arkadaslar tamam grosjean cok iyi sürdü son iki yarış ama 2016 da eğer kimi geçen sezona göre biraz bile bi iyileştirme gösterirse ki çok daha fazlasını gosterecektir 2017 de de koltugunu koruyacaktır 2018 de de benle beraber f1 i bırakır herhalde 🙂

  12. PASCAL VEHRLEİN bu pilota dikkat demiştik

  13. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Ayrıca ros üst üste 5. kez kazandı ham olsa çoktan yazardiniz dimi

  14. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Bu arada bir şey dikkatimi çekti Hamilton veya vettel yarış kazanınca haberin sonuna ünlem işareti konuluyor. Ünlem işareti heyecanlanan bir durumu ifade ediyor. Uzun süredir bu ayrıntıyı takip ediyorum dedim acaba Ros kazanırsa koyulacak mi diye konulmadi anlaşılan site yönetimi sadece ham a a ve vettele torpil geciyo

    1. YGS için noktalama işaretlerine çok iyi çalışmış olmalısınki, gelip burada da tekrar yapıyorsun. Aferin sevdim çalışma şeklini.

      2015 Japonya GP – Hamilton ve Mercedes Zirveye Döndü
      2015 Brezilya GP – Rosberg Hamilton’a Geçit Vermedi ve Kazandı!
      2015 Abu Dhabi GP – Sezonun Son Galibi Rosberg Oldu!
      2016 Avustralya GP – İlk Yarışın Galibi Rosberg, Mercedes Duble Yaptı!
      2016 Bahreyn GP – Rosberg Art Arda 2. Kez Kazandı

      Vermiş olduğum haber başlıklarını kronolojik olarak sıraya koymanı istemeyeceğim zaten öyle. Hepsinin üzerinde çalışıp noktalama işaretlerini ne tür duygulara kapılarak koyduğumun analizini yaparsan bu gireceğin sınavlarda sana yardımcı olacaktır.

      1. Abdullah bey diyecek bişey bulamıyorum artık. Şahsım adına bir daha site yönetimini elestirmeyecegim allah yardımcınız olsun ya millet nelere takılıyor. Vallahi sabrınıza hayranım. Bu arada rica ediyorum şifremi girmeme rağmen kullanıcı resmi cikmiyor ve girişte yapmıyor. Bu üçüncü dile getirmem ilgilenirseniz sevinirim. Tekrardan allah sabır versin. Saygılar

        1. şu şifreni iletişimden iletir misin? şifre sıfırlamadan bir bakayım ne hatası veriyor.

          1. Üstad iletişimden yazmaya çalıştım mailimi yazmama rağmen halà mail adresinizi girin diyor

        2. Alonso.ElNano avatarı
          Alonso.ElNano

          Siz nasıl bir durum yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben de 1-2 hafta önceye kadar ana sayfadan üyeliğe ”giremiyordum”. Aslında giriyordum, ama yükleme ekranında bekleyip kalıyordu. Sonradan herhangi bir konu veya habere girince üyeliğime giriş yapabildiğimi ama sadece ana sayfada üyeliğimi göremediğimi fark ettim. Sizdeki de böyle bir şey mi ?

          1. Yok kardes aşağıda kullanıcı adı ve mail kısmı önceden giriş yaptığımda hep otomatik olarak yazardı ve resimde çıkardı ama suan kendim manuel olarak her yorumda yazıyorum. Resimde cikmiyor.

          2. Bende de var aynı sıkıntı. Habere girince giriş yapabiliyorum.

            1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
              14Sulonso [MP4-31H]

              Ayni sorun bende de var.

    2. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
      Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

      Hiç sesini çıkarma abdullah abin lafı gediğine koymuş,Abdullah helal olsun tam bir.ingiliz aksanıyla küfür etmişsin, ki ben çok severim bilirsiniz.

    3. Batuhan #JB17 avatarı
      Batuhan #JB17

      Allah başka dert vermesin.

  15. vettel motor sorunu yaşamasaydı bu yarışın galibiydi
    tıpkı geçen hafta güvenlik aracı ve pit stop faciası olmasaydı
    yanlız yeni bir yıldız doğuyor PASCAL VEHRLEİN

  16. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Demekki sorun sadece Hondada değilmiş

  17. Bu arada bu Bottas geçen sene Kimi nin ona yaptığının bir benzerini Hamiltona yapmış acaba beyefendi bu konuda ne söyleyecek merak ettim.

  18. 28’de bıraktım izlemeyi. Çok şey kaçırmadım sanırım. Vettel’in kalması hayal kırıklığı oldu belki de daha zevkli olacaktı yarış. Raikkonen 8 saniye ile kaybetti. Vettel olsaydı daha değişik olabilirdi. Vandoorne’u beğendim. Grosjean yine döktürmüş. Mercedes üst üste duble rekorunu kıramadı. Kiminin bilmem kaçıncı podyumu Bahreynde ama yine kazanamamış. Onun dışında ortalama bir yarış işte.

    1. SchumacherAlonso avatarı
      SchumacherAlonso

      8. ci podyumu

    2. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      5 mi oldu ikinciliği ?

  19. mag ın mc larene geldiği sene onun yerine van gelmeliydi teorisini bende dahil (belki az belki çok ama bana az gibi geliyor) f1 sever söylemiştir.
    mc laren yaptığı yanlışlar üzerine yanlışlar yapıyor.
    sen mc laren olarak bu kadar kötü bir araba üreteceksen alo yu niye alıp büyük paralar harcadın ? ilk sene bakarsın mercedes motorsuz orta kalite pilotlarla yarışırsın tabi but takımda kalmak şartıyla yanına van ı getirirdin veyahut hiç bir şey bilmiyorsun şaştın yanıldın tecrübeli orta karar bir pilot alırsın yarışırsın.alo şu anda mc laren için büyük bir külfet.pilotajı ayrı ama ayağını yorganına göre uzatmak ve alt yapını değerlendirmek gibi bir olgu da var.umarım batmazlar batmayada bu kötü stratejilerle yakın zamanda şampiyon çıkaramazlar.yazık yılların mc larenini bu halde görmek üzücü

    1. Aloyu honda istedi. Çünkü çok büyük reklam kaynağı

      1. işte o reklam kaynağını kazanabiliyorsan yada kazanmak için savaşıyorsan kullanabilirsin.puan almak için mücadele ediyorsan reklam olmaz.sonundada eski honda bağımsız takımının sonunu biliyoruz.2009 da havlu attılar ama aynı araba o sezon yani 2009 sezounda brawn gp denen bir takımca satın alındı.ross brown denen zeki bir adam tarafından alındı ve şampiyon oldu.honda zekası na bak yıllarca yarış sonra bırak o sezonda o honda racı şampiyon olsun.ironimi yoksa akılsızlıkmı takdiri ilahimi 🙂

  20. Unstoppable avatarı

    Bence kötü bi yaris değildi fakat gecen senelere gore sönük kaldı
    Startta tam tahmin ettigim gibi veti yolda kalmis gorunce rainin eli ayağı birbirine girdi 🙂
    Yalniz su bi gerçek eğer ham startta böyle geri kalmasa fark 7 değil 15 civarı olurdu gibime geliyor
    Rai startta sivamasa yarisi alırdı

    O değil de podyumda rai beni bitirdi ya Adam sanki ilk defa mikrofon tutulmus uzayli gibi kaldi bi de rainin bence yapmasi gereken sey artik takım a biraz sevincini göstermeli adam arabayı durdurduktan sonra resmen orda bekleyen ferrari ekibini görmezden gelip yukari çıktı: )

  21. Öncelikle yarışın rekabeti öndekiler için, görsel değil arka planda stratejik çekişmeydi.Kimi çok kötü başlayıp mükemmel bir yükseliş gerçekleştirdi, ancak önündeki pilotlardan kurtulduğunda 14 sn fark vardı.Stint anlamında yarışın en hızlısıydı.Rosberg zaten ilk pite kadar açtığı fark ile işi bitirmişti ancak Kimi çok iyi asıldı son pit çıkışı fark 4 sn kadar inmişti.O fark ile stabil birkaç tur gittikten sonra yarışın sonlarına doğru hem Hamilton Hem Kimi bıraktılar.

    Mercedes hala 0.2 hızlı buna rağmen Ferrari pilotları çok iyi performans gösteriyor.Ferrari motorunda sıkıntı var, Ers’de büyük sıkıntı yaşıyoruz.Şasi olarak çok iyiyiz ancak Ers yeteri kadar motoru desteklemiyor, düzlük sonlarına doğru Ers’den gelen güç bitiyor.Buna rağmen gösterilen performans çok çok iyi.Geriden gelip büyük fark kapatmak risk almadan olmuyor, ve alınan riskin bedelini ödüyoruz, yine de Ferrari kesinlikle son iki senede gösterdiği performans ile tebrikleri hakediyor.İspanyada gelecek güncelleme eğer bu Ers’deki sıkıntıyı aşmamızı sağlarsa o zaman gerçek bir şampiyona izleyeceğiz.

    Bunun dışında Grosjean hızlı gibi ancak kerametin arabada olduğu bir gerçek.Takım arkadaşı Gutierrez gibi rezil bir pilot dolayısıyla takım arkadaşıyla kıyaslamak doğru olmaz.Ancak bu performansını sürdürürse kesinlikle Kimi’nin koltuğuna aday.

    Haas’ın şu performansına bakarak, Mclaren’in kesinlikle ne kadar kötü bir durumda olduğu ortaya çıkıyor.Nasıl Ferrari’nin 2014 teki performansının bir açıklaması olamaz ise Mclaren’in de bir açıklaması olamaz.Açık bir şekilde düzlük sorunu aşılmış hani nerede Şasi?

    Alonso konusunda da yanılmıyorum ne yazıkki, sıralamada yavaş olan Button daha ilk yarışında, bu araç ile hiç tur atmamış bir çaylağa geçildi.Bugüne kadar araç sorgulanıyordu, bu çaylağın performansından sonra da hala araç sorgulanacakmı?Herkes suçu Honda’ya atarak takımda yatıyormu?

    Redbull şasisi içinde geçerli aynı durum, Renault motoru o kadar kötü durumda değil, şu farkın kapanması tamamen Renault motorunun gelişimidir, düzlüklerde Redbull Mercedes motorunu geçebiliyorsa hala kimse Renault motoruna bahane bulmamalı.

    Yeni sezonda yine işini en iyi yapan takım Ferrari’dir.İki sezonda iki saniye fark kapatmak herkesin harcı değildir, evet sorunlarımız var ancak çözülmeyecek sorunlar değil, İspanyada ki güncellemeye kadar umarım birdaha motor problemi yaşamayız, ne puan alırsak kar…

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      illaki laf istiyorsun senin pilotun start almayı öğrensin önce @Erendost

      1. Masterdragon2016 avatarı
        Masterdragon2016

        Bizimki start alıyorda sizinki dökülüyor nedense 🙂

        Alonsoyu atarlar takımdan zaten genç yetenek varken 🙂

        Artık sizde başka pilot bulursunuz tutucak 🙂

        1. Kardeş bizim bir çarmıha gerilme işi vardı, ne oldu o iş? 🙂
          Adam bana olan sevgisinden kasıtlı olarak kötü kalktı resmen. 😀

        2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          Arkadaşım ben bu arkadasın her yorumunun arasına bi Alonsoya laf sıkıştırma cabasını anlamıyorum ondan öyle yorum yazdım

          Yani sizin mantıkla gidersek hep olay benım pilotum seninkini döver olayına geliyor kalkmış adam yarışta yok ona laf atma derdin de

          O bişey söyledi ben bişey yazdım sen bişey yazdın ee ne gecti elimize

          Ayrıca bu debriyaj olayı Kimin hislerinin daha kuvvetli becerisinin daha iyi olduğunu gösterir nitelikte Hamilton mesela afallıyor iki yarıştır bu iişi cözmesi lazım yoksa işi zor !!!

      2. Hamilton öğrenmesin ama di mi?

  22. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Bence buttonun yerine vandoorne yarışmalı sezonun geri kalanında bu çocukta ALO kumaşı var belli daha ilk yarıştan sakın ve temiz sürdü risk almadı ilk yarısı olduğu için yoksa daha iyi bir yerde bitjrebilirdi

    1. Alonsonun ilk sezonu pek harika değildi hatırladığım kadarıyla puan kazanamamıştı. Vandoorne için bu kadar kötümser konuşmazdım, elbet alonsodan iyi pilot olacaktır

  23. Ben sıkıldım şayet. yarışın 10.turundan sonra izledim standart bir yarış oldu. Bizim araç canavar gibi tek eksiğimiz motor. Mclaren bu sene bile olsa Vandorne yarıştırmalı Alonso yada Button a versin bir ayar bu çocuğu yarıştırsın en azından seneye hazır hale getirir çocuğu.

  24. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Haas ve Williams dışında puan alan tüm herkese tebrikler. Ben izlerken diğer arkadaşlar gibi pek fazla sıkılmadım. Canlı sohbetteki arkadaşlarla yarış izlemesi benim için gayet keyifli oldu. Zaten herkes söylenecek şeyleri söylemiş, benim ekleyebileceğim fazla bir şey yok. Yarışın yıldızları Vandoorne ve Wehrlein’a tebrikler.

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Bir de canlı anlatımda @scuferrari ‘ye biraz çıkışmış gibi oldum. Atarım ona değil, Haas’aydı. 😀

      Kusura bakma @scuferrari , seninle bir sorunum yok.

      1. Yok dostum öyle düşünme 🙂 Sonrasında bende çıkıştım biraz ama samimiyetine güveniyorum 😀 Sende kusura bakma kişisel değildi benim tepkimde 🙂

        1. @alonso.elnano

        2. Alonso.ElNano avatarı
          Alonso.ElNano

          Eyvallah. 😀 Senin çıkışın sert değildi ya, benden yana bir sorun yok. 🙂

          Bu arada Haas konusunda tekrardan düşünmeni tavsiye ederim. Haas F1 için yararlı değil.

  25. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Ah Alonso ah ne diye ferrariyi bırakıp Mclarene geçtin? Belki de bu sene şampiyonluk mücadelesi verecektin ferrariyle …

    1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      Şampiyonluk mücadelesi verecekti ancak yine alamayacaktı. 🙂

      1. SchumacherAlonso avatarı
        SchumacherAlonso

        Neden alamasinki ??

        1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
          14Sulonso [MP4-31H]

          Çünkü en iyi araç olmayacaktı altında. Mercedes yine baskın. Bugün Vettel kalmasaydı eğer biraz daha çetin bir savaş olurdu ama yine kazanan değişmezdi. Rosberg rahattı yani hiç zorlamadı kendini.

          1. Arnoux-Ferrari avatarı
            Arnoux-Ferrari

            Belli olmazdı 😀 Niye gülüyorum bende bilmiyorum heralde sinir hastası oluruz ilerleyen yarışlarda 😀

            1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
              14Sulonso [MP4-31H]

              😀 😀

  26. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Haas pitlerde hata yapmasa 4.lük için bile zorlayabilirdi. Şöyleki Grosjeanın geçmek zorunda olduğu kişi sayısı 5 saniye önce çıksa belki de 1 olmayacaktı. Yani Massayı ekstradan geçmek zorunda kaldı, Toro Rossolardan birini ekstradan geçmek zorunda kaldı. Lastiği orada harcamayıp yarış sonuna saklasa belki de Ricciardoyu geçerdi. Yine de yeni bir takıma 5.lik yarış kazanmakla eşdeğer gelir.

    Vettel’in aldığı hasardan sonra Raikkonen endişelenince startta sanırım bir şeyi korumak istedi. O arada inanılmaz kötü start aldı. Ön taraf karışmasa 8.liğe bile gerileyebilirdi. Pist üstündeki geçişleri iyiydi. Yarışında sanırım ya en hızlı turunu ya en hızlı 2. turunu attı ama Rosberg zaten açtığı 13 saniyelik farkla Raikkonen 2.liğe gelene kadar yarışı kazandı. Raikkonene de istikrarlı turlarından ötürü teşekkür ederim.

    Hamilton mediumlarla Avustralyayı tekrarayabilir miyim? diye düşündü. Temposu da uzun süre softla aynıydı ama pitte takacağı 2. medium olmadığı için risk alamadı. Öndekilerle aynı stratejiye döndü. Ferrari-Mercedes yarış farkı 02-0.3 saniye falan olduğu için de Raikkoneni hızlıca yakalayamadı. 2 tur yeni lastikleri olmasına rağmen trafiğin de etkisiyle geride kaldı.

    Stoffel Vandoorne ilk yarışına göre inanılmaz istikrarlı sürdü. Bir ara pit yaptı sonlara düştü, moral bozmadı sabretti ve yaptığı geçişlerle mükafatını aldı.

    Bu arada Wolff; Williamstaki hisselerini satınca artık bu takımdan kazanacağım para yok ne halleri varsa görsünler, şampiyonadaki pozisyonları bana kazanç sağlamayacak diye Williamsı açıkça silmiş. Williamsın gerilemesi bundan sonra da sürer diye tahmin ediyorum. Zira burası daha bir motor pistiydi. Puan barajının altına düşerlerse kimse şaşırmasın.

    Yarışın yıldızı yine Grosjean’dı. Grosjean Ferrari sürmenin gerçekçi bir kokusunu alınca inanılmaz iştahlandı. Manor yine iyi sayılırdı. Lastikleri biraz daha kullanmayı bilseler kim bilir ilk 10 yapacaklardı. Sauber iflasın eşiğine gelmiş. Bundan sonra iflah olmaz.

    Sahibi hapse girme tehlikesi yaşayan Force India’da gitgide geriliyor. Red Bull Ricciardonun iyi performansı ve iyi lastik kullanma sayesinde 4.lüğü aldı. Toro Rosso’nun motoru sanırım yetmedi. Uyutmayacak kadar bir yarıştı. Farkın 6-7 saniye olması da bizi yine 1 sonraki yarışa Allah kerim akımına tekrar tabii tuttu.

    1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

      ”Raikkonen endişelenince startta sanırım bir şeyi korumak istedi.”

      Bencede kesin bir şeyler korunmak istedi.2-3 tur ciddi yavaş tur atıyordu.Sonra yavaş yavaş güç açıldı galiba.

      1. kemakinen35 avatarı

        kesinlikle ,neredeyse 3.turun sonunda grosjean gececektiki o turdan hemen sonra en hizli turu atti ! motor endisesi olmasa ilk 3 tur icinde daha gresif olsaydi keske

    2. Güzel analiz etmişsin yarışı

  27. Hamilton antipatiği kaybetsin de kim kazanırsa kazansın. Helal ros..

  28. vet in kalmasa yarış kazanabileceğini düşünenler acaba ros un ne kadar kasmadığını veya gerektiğinde aradaki farkı artırabilecek kadar hızlı olduğunu nasıl düşünemiyorlar hayret !
    rai adamım.bu arabayla anca bu kadar.

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Geçen sene burada Raikkonen, Vettel’den daha güçlüydü. Vettel, Rosberg’in baskından dolayı dağılmış, beşinciliğe kadar düşmüşken Raikkonen, bir kaç turluk farkla galibiyeti kaçırmıştı. Bu mevzuyu canlı sohbette de konuştuk; Raikkonen, sıralamalarda Vettel’in bariz şekilde gerisinde kalsa da yarış hızı olarak Vettel ile hemen hemen aynı hıza sahip. O yüzden sizin yazdığınız şeyleri söyleyen insanlara pek fazla kulak asmamak gerek.

  29. Ah be Nico koyu Vettelci ben bile 2 senedir senin şampiyonluğunu bekler oldum, gridde şampiyonluğu bu kadar hak edip de kazanamayan birkaç pilottan biri kaldın, beklentileri sonuçlandır artık bu sene.

    Yarış 2. sıradan itibaren oldukça ilgi çekici ve zevkli oldu bu arada.

    Vettel ve biz tifosi için çok büyük hayal kırıklığı, Kimi yapabileceğinin en iyisini yaptı tek başına 3. sıradan galibiyet çıkartmak imkansız falan zaten bu şartlarda.

    Hamilton yine yarışta kayıpları oynuyor altında uçak gibi araç olmasa podyum yarışına zor girecek bu seneki performansıyla, Nico ise geçen seneki hızını bu sezona da çok iyi taşımış, sıralamalarda biraz daha baskın olabilirse şampiyonluk işten bile değil.

    Force india ve Williams iki büyük hayal kırıklığı. Geçen seneki hallerinden eser kalmamış ikisinin de.

    Haas yine tepkileri üstüne toplayacak 😀 Harika iş çıkarıyorlar.

    Manor kendinden beklenmeyen seviyelerde, Toro Rosso hakeza öyle. McLaren da yavaş yavaş üstlerde yer bulmaya başladı kendine. Umarım her yarış böyle zevkli olur ve Sonunda Şahlanan Atımız’dan birinin veya Nico’nun kazandığı bir yıl olur.

  30. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    96 fransadan sonra bir ilk formasyon turunda motor patlatma! ferrariden başka bunu hiç kimse başaramazdı.rambo nerelerdedir acaba? kafasını duvarlara vuruyordur şimdi mührü basacaz diyordu en az 3-4 hafta gözükmez sitede 😀 rosberg yarışta sadece startta ekrana geldi daha da gözükmedi.hamilton ve bottas arasındaki temas yarış olayıydı fakat her şey mercedes lehine çalıştığı için pek şaşırmadım bottasın ceza almasına.yarışın yıldızı vandoorne ve grosjeandı.rai ise 2.olarak bi nebze bizi rahatlattı.bahreyn geçen sene gibi yine zevkli bir yarıştı açıkcası diye düşünüyorum.

  31. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Romain Grosjean 2017 Ferrari koltuğun hayırlı olsun

  32. M lastiği en iyi kullanan mercedes’te ros hiç M takmadı, ham bile 14 turda çıkarıp attı.

    millet cayır cayır S ve SS lastik takıp uçarken yarışa hiç yeni S getirmeyen tek takım olan williams M ile kardeş oldu.

    hadi bi işe yarayıp massa’yı erken pite aldınız ilk pitte. lan taksana kullanılmış S ya da SS.
    hadi ilkinde ıskaladın, 2. pitte taksana milletten bir şeyler öğrenip.
    bot bile kullanılmış S ile yarışın sonuna kadar daha iyi turlar attı yeni M lastikli massa’ya göre.
    nedir bu değişmez kurallarınız? yıl 2016 olmuş, yarış içinde taktik değiştirmek yok mu sanıyorsunuz hala?

    bu angutlarda strateji yapacak kafa, burnunun ucundakini görecek göz, şeye sürecek akıl varsa cümle alem öpsün beni. hadi ordan.
    size yağmurlu günde su veren itfaiyeyi, puan kaptıran rakibi de ben öpeyim. kuş beyinliler.

    1. Gerçekten bu yarışta strateji anlamında griddeki en kötü takım olduğunu kanıtladı Williams. Tamam, araç hızlı değildi belki ama bu starta kullanılacak doğru lastik seçimleriyle en kötü 5-6 yakışırdı. 8-9 değil. Massa’ya yazık oldu.

  33. Vandoorne’a helal olsun. Adam Sauber’leri ipe dizdi. Wehrlein’da yine iyi bir performans sergiledi bence. Grosjean ve Haas uyumu olmuş. Devamını bekliyoruz.

    Bottas neden ortalama yeteneğe sahip bir pilot olduğunu kanıtlamış oldu. Williams’ta bir şeyler yaparsa iyi yerlere gelir ama bugün startta nasıl bir pilot olduğunu gördük. Bu işin lamı cimi yok, Bottas basbaya Polyannacılık yapıp iyimser bir şekilde daldı içeriye, Hamilton ne yapsın.

    Ayrıca bu sene Kvyat’ın son şansı olmalı, Verstappen bence daha iyiydi Kvyat’tan.

    Son olarak, yarışın sonlarında Kiminin yerinde Vettel olsaydı 7 saniye farkı kapatırdı demeyin lütfen, çok pis söverim. 😀 Hamilton’da hasar olmasaydı belki de Kimiyi de geçerdi. Ferrari İspanya’da gelecek güncelleme ile motoru elden geçirmeli. Özellikle dayanıklılık bakımından.

  34. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Wehrlein, Vandoorne, Grosjean en iyilerdendi. Wehrlein, Vandoorne ve Verstappen bize önümüzdeki 10-15 yıl güzel bir mücadele izlettirebilir.

    Standart bir yarıştı diyebilirim. Orta ve arkada sıralarda güzel mücadeleler oldu. Wıllıams ve Force Indıa büyük hayal kırıklığı yarattı bende. VET kalmasa HAM kazaya karışmasa güzel bir dörtlü mücadele görebilirdik ama RAİ ROS un arkasına gelene kadar 13 sn olan fark güvenlik aracı girmediği sürece yarışın sonucunu tayin etmişti. Ferrari nin yarış temposu gayet iyi ancak dayanıklılığa çözüm bulmak şart.

  35. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Asla bilemeyeceğiz ama Vettel kalmasa alırdı diye düşünüyorum. Ortalama bir tempo tutturdu Kimi ve pist soğuduğunda geride kalmadı. Çin’de ne yaparız bilmiyorum.

    umutntm ‏@umutntm 1 sa.1 saat önce
    Haas sezona başlarken F1 in zorluk seviyesini Beginner olarak ayarlamış. Utanmasa ilk sezonda şampiyon olacak. Codemaster mı lan bu !!

    Hoş olmuş 🙂

  36. Onur Gentas avatarı

    Şu bir gerçek ki paralı pilotlardan kurtulunca arkadan pırıl pırıl genç yeteneklerin geldiğini gördüğümüz bir yarış oldu. Vandoorne ve Wehrlein’e tebrikler. Ayrıca kimse bahsetmemiş ama Ricciardo bu yarışa damgasını vurdu. Tebrikler onada.

  37. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Tebrikler Ros-Rai-Ham-Gro

    Ham’ın iki bariz yavaş starti ve ardından pastanın üstünü güllerle süsleyen Bottas kamikazesi.Bu adam her gördüğü deliğe böyle atlarsa daha çok can yakar.
    Hamilton bariz günün en hızlısı olabilirdi.Yanlız yavaş startı ikidir yarışı kazanmasına mal oluyor.Rosberge hediye ediyor bizimkiler ile Hamilton yarışları.Neyse adam hatasız sürdü şimdi.Ama görünen köy klavuz istemez.
    Ferrari iyi görüntü gösterdi.Vettel formasyon turunda kaldı.Ciddi şüphelerim var artık motorla ilgili.Daha ikinci yarış toplamda iki motor yolda kaldı.Bunların hemen çözülmesi gerekiyor.
    Bariz Mercedesin yarışı kolay kazanamayacağını gösterdik diye umuyorum.Burada ilah gibi takılananlara dersini ilerleyen yarışlarda vereceğiz.
    Her zaman objektif olayım diyorum.Fakat objektiflikten uzak,mesnetsiz yorumlarla iki üç kişi çıkıp sınırlarımı zorluyor.Neyse artık muhattap olmayacağım.Zaten yazsalarda engelliler.
    Aracımız çok iyi rahat olsun fandaşlarımız.Sorunları çözdüğümüz gün Mercedesi nasıl rezil edeceğimizi göreceksiniz.Nitekim bugün öne fırlayabilseydik iki araçla veya 0 hata yapsaydık daha iyi sonuç alıcaktık Rai adına.
    Günün bir sıkıntısıda mekanikerlerin hata yapmaları oldu.Pite her giren sn kaybetti.

  38. Raikkonen yarış sonrası telsizden eli kaydığı için kötü start aldığını beklenen sakinlikle söylemiş.!!
    Hırs olmadan bir şeyler eksik oluyor Kimi. Yapma bunu.

  39. Reis şeytanın bacagını kırmıştır inşallah.
    İki yarış iki motor sırunu sorun nerede acaba
    Vandoorne tebrikler ilk yarışında puan almak en güzeli olsa gerek

  40. Tebrikler nico tebrikler gro ve tebrikler van doorn. Hamiltonun burnu sürtmeliydi,gelecek yarışta da 1.olamassa ham toplayamaz 🙂 Bu arada Arrivabene’den açıklama: ”Arıza yanlış araçta oldu,halbuki biz Kimi’yi yolda bırakacaktık yine..bir dahaki yarışa hata yapmamak üzere,sağlıcakla kalın.” :)))

  41. MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12] avatarı
    MichaelJackson (RedBull Racing) [RB12]

    Redbull olarak mühürlemeye devam ediyoruz. 2 yarışta da 4.lük ve motora rağmen. Mercedes ve Ferrari’nin korkması doğal. 2017’de düzgün bir motor alabilirsek titretiriz hepinizi testlerden itibaren 😉

    Yarış da kusura bakmayın ama ilk birkaç tur hariç rezaletti.Drs ile yapılan yapay geçişlerden heyecan duyan varsa bilemem.Vettel olsa belki biraz daha heyecanlı geçerdi. en azından ilk 3 için birileri birbiriyle rekabet ederdi.Böyle herkes kaderine razı sürdü berbattı.

    Rosberg,Kimi,Ricciardo,Grosjean,Vandoorne güzel iş yaptılar günün en iyileri.

    Bu arada 2016 sezonu 2015’in aynısı olacak bu çok net.Kimse polyannacılık oynamasın.Adamlar daha 2 yarışta farkı koydular.F1 yönetimi halâ daha sıralama turu fomatıyla uğraşadursun dikkati başka yerlerde çekme olayından başka bir şey değil 🙂 Ayakta uyutuyorlar insanları haberimiz yok.

    Hepimiz polyannacılığa devam hadi inşallah Ferrari İspanya’da turbo sorununu çözerek 0.5 birden kazanıp geçicek Mercedes’i..

    1. Ya Allah aşkına şu motor hakkında yorum yazma bizden başka size hiçkimse motor vermedi . + eşit

  42. İyi bir yarışdı Vettel’de sorun olmasaydı belki daha iyi olabilirdi

  43. kiminin ayagımı elimi bi tarafı kaymıs starta bu kadar kötü kalkmasa cok daha iyi yarıs olurdu.

  44. Vettel olsaydı yarışı kazanbilirdi Ferrari mercedese yakındı hamilton startta kötü kalkan bir pilot değil ancak bu sene bir sıkıntısı var

  45. Vettel’in motoru Hamilton’un kazasi yarisin zevkini bitirdi ancak orta sıralarda guzel bir yaris oldu Grosjean harikaydi, Werlhein (umarim dogru yazmisimdir) harikaydi Kyvat ve Ricciardo da cok iyiydiler

    Ferrari bu sene çok zorlayacak Mercedes’i emin olun

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Wehrlein umarım doğru yazmışımdır.

  46. Bence Ferrarinin şasi mercedesle neredeyse eşit , motorda yarı sıcmısız umarım düzeltebilirler.

    1. Alonso.ElNano avatarı
      Alonso.ElNano

      Ferrari’nin, Mercedes’le aynı seviyeyi yakaladığını düşünmek fazla iyimser bir yaklaşım olmaz mı ? Bir de RBR, Toro Rosso ve McLaren şasileri hakkında ne düşünüyorsun ? Sence onlar zirveden ne kadar uzakta ?

      1. Benim izlerken edindiğim hissiyat ferrari ile mercedesin cok yakın oldugu bu konuda ama motorun nefesi yetmiyor. Redbull en iyi şasi olabilir ama cok cok cok kücük farkla. Mclaren de iyi tabiki torro rosso ile bu grupdan sonra gelirler. benim izlenimlerim bunlar. yani mercedes ferrari redbull cok yakın , torro rosso mclaren denk gibi.

        1. Scuderia Ferrari avatarı
          Scuderia Ferrari

          işte sorun bu cevridir:
          önce bildirdiği gibi Ferrari bu sezon için tamamen güç ünitesi tekrar. Ciddi çalışma arabanın aerodinamik yardımcı olmak için daha iyi bir ambalaj tasarımı için bir teklif tamamlanmıştır. İkincisi, araba turbo büyük destek almak için Amerikan merkezli şirket Honeywell yardımı ile yeniden tasarlandı.

          Turbo sıkıntılardan Ferrari zaten kış boyunca söylenti ama iki hafta önce Avustralya Grand Prix’inde bitirmek için Kimi Raikkonen başarısızlığı nedeniyle en kısa sürede gerçek bir güvenilirlik sorunu olduğu ortaya çıktı edildi. Ferrari daha sonra ikinci yarışı için bileşeni değiştirmek zorunda, onlar şanslı olmasına rağmen ICE sonuçlanan yangında hasar değildi.

          Sorun bir tek-off daha ciddi bir sorun gibi görünüyor. İçerdekiler turbo yeterince MGU-H besleyemez düşündürmektedir. Bu MGU-H uzun düzlüklerde ikinci bölümünde modus yüklemek için geçer anlamına gelir. Bu teori gerçeğine de dayanmaktadır Ferrari uzun düzlüklerde orta alanına göre mantıklı bir üst hıza ulaşabiliyor, ama bundan sonra önemli ölçüde üst hızını artırmak olamaz. Bu da tarafından gerçekleştirilmiştir Ferrari kendi GPS verileri ile analiz boyunca yürütülen ‘ın en büyük rakibi Mercedes. Rakip takım sonuca geldi Ferrari gücünü geri tutmak için vardır.

          Ekip bir yazılım güncellemesi ile sorunu çözmek istedik. Her iki otomobil için yeni bir kontrol elektroniği tanıtıldı, ancak Bahreyn ilk uygulamalarında sorunu çözmek değildi.

          Ferrari İspanyolca GP varmak yeni bir turbo üzerinde Honeywell ile çalışmaktadır. Yükseltme mal olabilir Ferrari onun 8 kalan 2-4 belirteçleri.

          1. biliyorum tam olarak calıstramıyorlar tam gücte calısmıyor motor ama bu haliyle bile fena degil. mercedes icin eksik kalıyor.

  47. Gro adamım tebrikler

  48. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Vandoorne yine tebrikleri hak ediyor. İlk yarışında puanı kaptı. Günün yıldızı bence Vandoorne.

    Rosberg de startta aldığı liderliği güzel şekilde idare etti ve rahat kazandı.

    Raikkonen de kendi standartlarında iyi bir yarış çıkardı. Podyumda da aşırı mutluydu 😀

    Hamilton da hasarlı araçla o kadar yapabildi.

    Button için de şanssız bir yarış oldu.

    McLaren şu tabloya göre rahatlıkla puan alabilecek seviyede. Orta grupta yerini sağlamlaştıracak bir iki yarış sonra. İspanya güncellemeleriyle daha iyi hale gelebiliriz. Düzlük dezavantajı ortadan kalkmış. Bu güzel haber. Ama yine de düzlüklerde eksiklerimiz var. Virajlarda alıp başını gidiyor araç. Çin’de bakalım neler göreceğiz?

  49. Gene karamsarlar dolmuş. Raadolun. Bak tutuyorum karamsar listesini. Sonra sezon sonunda sevinme yasağı koyacağım onlara.

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Reis hoşgeldin yaaaa. ne olcak bu beygirlerin hali…

      1. Aslında fena geliyoruz ama kısmet. Bir gp kazansak, ispanya öncesi fena olacak.

  50. mclaren buttonın takım arkadaşını buldu bu yarışta

    1. senin yüzünden yorumumu kaldırmışlar görüyor musun nelere sebep oldun 😀

      1. tüh! çok içerikli bir yorumdu. Site sakinlerinin faydalanmasına mani olmuşlar.

        1. mehmet atlas avatarı

          senin yorumların çok içerikli sanki tek derdin alonsoyu nasıl eleştiririm. gerçi yazdıklarını eleştiri sınıfına sokmak biraz absürt.

          1. Alonsoyu eleştirmek için çok araştırma yapmaya gerek olmuyor. Ne yazık ki bu sitedeki ve genel olarak bu ülkedeki formula 1 kültürü 2010 sonrası serhan acarın yarış esnasında sıkıcı şekilde ansiklopedi okumasıyla gelişmiş. Formula 1 forumlarında kendilerine bir yer bulabilmek için yapmaları gereken ilk şeyin kendilerine bir favori pilot bulmak olduğunu düşünen bu insanlar galeyan içinde diğer yorum yapan kişilerden daha çok takdir alacakları umuduyla favori pilot seçimlerini yaptılar. Doğal olarak bu tür bir topluluktaki bariz yönelim yarışları izleyip kendi yorumlarını yapmak yerine buradaki hakim görüşe aldanıp alonsonun tartışmasız en iyi pilot olduğunu konuşmak. Ancak çoğunluğun söylediği şeyler daha doğru olan şeyler değildir ve ben de bu çoğunluk özellikle rahatsız olup kafalarındaki dogmatik yapıyı sorgulayana kadar bunu yapmaya devam edeceğim. Muhtemelen bu olana kadar malum pilot emekliye ayrılmış olur gerçi.

            1. Harika.

        2. Bence gayet doğru bir tespit yapmıştım 🙂

  51. Hamilton sana ceza.Önümüzdeki yarışa kadar start çalışıyorsun.
    Bu ne biçim rezalet yahu.Senin yüzünden dubleyi kaçırdık.

    1. Biraz daha geç yazsaydın görebilirdi, şimdi diğer yorumlar gelecek arada kaynayacak.
      Podyumdu eğlenceydi derken, anca girer siteye, göremeyebilir.

      1-2 saat sonra tekrar yazarsan kesin görür bence.

      1. Yok akşam ayrıca kulağını çekeceğim zaten.
        🙂

        1. 😀 😀

  52. Ben Mclaren ın sorunun sadece motor olduğunu sanmıyorum. Araç her alanda kötü. Lastik kullanımı yok. Yok şasi iyi dedik şasi de iyi değil. Şu an mclaren ın teknik ekibinden şüphe duymaya başladım. Bu araca mercedes motorunu da taksak galibiyet için savaşamazdı. Mclaren bütün yükü honda nın üstüne yıktı ama iyi bir araç yapamamışlar. Prodoumou mu her ne haltsa sadece Newey ın bir artığı olduğunu gösterdi.

  53. standart bir yarıştı, grosjean uçuyor resmen, vandoorne iyiydi, sainz her zamanki gibi 🙂

  54. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Orta sıralardaki mücadeleler hariç berbat bir Bahreyn GP’siydi.

    Vandoorne kocaman bir tebriği hakediyor. İlk yarışında ve üstelik aracı pek tanımıyor, test yapmamış ama puan almayı başardı tebrikler.

    Bottas’a diyecek birşey yok. Abartılmış bir balon. Hamilton’ı mahvetti. Vettel’in formasyonda dumanlar çıkardığını görünce bayağı şaşırdım RTL’den izlediğim için tam anlamadım yağ falan mı yakıyor derken motor iflas etmiş. Güzel bir mücadele olabilirdi Vettel kalmasa.

    Dediğim gibi keyif almadım izlerken. Vasat bir yarış oldu. Alonso olsaydı bugün iyi işler yapabilirdi.

    Haas’a helal olsun cidden. Adamlar iyi araç yapmış. Force India’ya ne oldu bilmiyorum ama bugün resmen süründüler. Willaims’ta yavaş yavaş gerilere düşmeye başladı.

    McLaren Avrupa’da iyi bir adım atarsa iyi işler yapabiliriz.

    Şu yayın işi de belli olsa artık. Millet ne yapacağına karar verse iyi olur.

  55. Vandoorne ilk yarışında puan alacak demiştim 🙂 Vettel ve Button fena patladı yazık oldu puanlara. Lewis’e gelirsek net start özürlü 😀 Seviyorum kara oğlanı ama startları düzeltmeli.

    1. Wehrlein’da unutmamak lazım ben geleceğin Hamilton’u olarak görüyorum. DTM’den beri takipteyim şampiyon kumaşı var.

  56. İlk 3’e tebrikler. En büyük tebriği Vandoorne hakediyor. Tanımadıgı araç tanımadıgı lastikler ve sonuç ilk yarışında puan almak Bravo bu cocuk seneye yarışmayı hakediyor. Buttona yol gözüksün artık

  57. Bahreyn de lastik dayanmıyordu millet Medium kullanamadı.

    Rosbergin sene başında avantajı daha iyi oldu Hamilton şimdi seve seve asılacak

    Ferrari de motor problemi olabilir

  58. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Bu yarış Vettel ve Alonso’luk yarıştı. Kesinlikle Vettel kazanırdı ama Ferrari Mclaren Honda gibi olmuş baksanıza 2 yarış 2 motor sorunu. Mclaren Honda olarak siftah yaptık. Tebrikler vandorne gelecek yıl ki koltuğu garantiledin. Rai sonunda güçlü güzel bir yarış çıkardı fark 4 saniye olunca acaba kimi kazanırmı diye düşündüm ama Rosborg farkı iyi korudu. Son olarak grosjean ve Rai arasında 2017 koltuğu için amansız bir mücadele olacak galiba. Süper başlangıç. Her şeye rağmen ilk turlar çok iyiydi. Bol geçişli güzel bir yarış oldu.

  59. Rosberg tebrikler…Raikkonen şeytanın bacağını kırdı..Hamilton yine kendi kendini baltaladı..Yarış daha heyecanlı olabilirdi..

    Vettel’e yazık oldu…Bari start alsaydı…En azından start heyecanına dahil olurdu..

  60. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Rai maximum sonucu aldı çünkü yarışın başında 2. liğe yükseldiğinde Rosberg le arasında 13 sn fark vardı. Bu yarış bize Ferrarinin Mercedesle yarış hızı anlamında çok yakın olduğunu gösterdi bu yüzden ferrarinin yarışlar kazanmaması için hic bir sebep yok.

  61. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Rosberg çıkışa geçti son 5 yarışın galibi ham üst üste 5 yaristada geçildi rosa puan farkı 17 oldu hamın kafasının bir an önce toparlaması lazım Rai güçlü yaris çıkardı ama bu yarıştan sonra Grosjean ın Ferrari koltuğu hayırlı olsun şimdiden vandorne ilk yarış ilk puan tebrikler ona Williams a diyecek laf yok sen 3 senede yakalayamadin mercoyu elin haası daha ikinci yarıştan eline verir böyle wehrelein çok iyi bir yarış çıkarttı force indialar ortada yok magnussen iyi ama araç kötü sauberleri saymiyorum bile verstappen Riccardo ve kvyat iyi yarış çıkardılar ve son olarak vettel senin de kaderin Alonso gibi olacak çocuğum

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Vettel kalıbımı basıyorum ki 2018 sonuna kadar en az bir şampiyonluk alacak çünkü ferrari ve araç artık bambaşka evet şu aralar dayanıklılıkla ilgili problem yaşıyoruz ama sf16h de hız var en önemli nokta bu.

      1. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
        14Sulonso [MP4-31H]

        Ben de diyorum olamayacak. Şampiyonluk mücadelesi verecek ama kazanamayacak. Kaderi Alonso gibi olacak ve Ferrari’den eli boş olarak ayrılacak. 2018 sonunda zaten Vettel 32 yaşına girmiş olacak. Ferrari’yi bekleyebilecek zamanı olacak mı? Üst üste 5 yıl (RedBull 2014 de dahil) şampiyon olamayınca motivasyon durumu nasıl olacak? Bu soruların cevaplanması lazım.

  62. Iki dunya sampiyonu pilotun yaklasik 50 m € alip basaramadigini gp2 sampiyonu gelip plan disi ciktigi ilk yarista basarabiliyorsa bu iste buyuk bir sorun var demektir. Yine diyorum arac kotu fakat o kadar kotu degil bence. Puan alabilecek seviyede tebrikler vandoorne, gerisi ayni hikaye…

    1. daha iyisi twitterda okudum , haasın 6 ayda yaptıgını yılların mclareni 2 senedir yapamıyor .)

      1. Haas çok büyük bir akıllılık yaptı ve sıfırdan başlamak yerine, yıllardır başarı sağlayan ferrari motorunu, vites kutusunu ve daha birçok bilmediğimiz teknolojik desteği kullandı, şasiyi dalaraya yaptırdı, her nekadar eleştirilsede eğer f1 kazanmak için gelinen bir arenaysa şampiyonlarla ve kazananlarla çalışmak en doğrusudur. McLaren ise son yıllarda kötü yönetilmenin sonucunda her geçen gün kan kaybetti ve son yıllarda yapılan hiçbir değişikliğe ayak uyduramadı, 2009 difuzörden beridir hep aynı sonuç Mercedesle yollarının ayrılmasıda bundan başladı. En son ve büyük hatada yeni motor sistemiyle ilgili hiç tecrübesi olmayan hondaya bel bağlamaları oldu. sonuçlar kötü gidince williams gibi takımın kendine olan güvenide bitti. pilotlarda kötüye gidiyor. çok büyük değişiklikler lazım birde inanç…

      2. Haas tamamen Ferrari’yi kopyaladı. Bak Sauber’e ne haldeler ? Ferrari motoru falan değil komple 2015 aracını vermiş bence. Hoş değil.

        1. Devir kafayı kullanma devri, kullanamayanlar işte böyle zirveden en dibe düşerler. McLaren ve Honda da mercedes motorunu ve yerleşimini vs kopyalasaydılar şuan belkide ilk ikideydiler onlar ne yaptı özellikle salak honda illede biz kendimiz başaracaz dediler ve çöküş o çöküş…

  63. Şampiyon bi kez daha kazandı ve daha başlangıç …

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Geldiler yine 😀

      Bu arada ”şampiyon” sezonu 1. bitirenlere deniyor haberin olsun sonra sezonu yine 2. bitirip şampiyon olduk diye sevinmeyin aman.

    2. Schumacherrari avatarı
      Schumacherrari

      şampiyon mu ? ne zaman şampiyon oldu rosberg ? bu yorumu zafer sarhoşluğuna veriyorum.

  64. Mercedes taban hasarıyla 1 sn kaybettiğini söylemiş, demekki o hasar olmasa ham 30 sn rosberg in önünde yarışı kazanacakmış?

    1. abartı rakam

    2. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      yok yok tur bindirirdi bence 🙂

  65. Rosberg e tebrikler. Hamilton hayal kırıklığı.Raikkonen den gayet güçlü bir performans.Haas gene harika.

  66. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Ya ne diyeceğimi bilemiyorum. Yarış hızımız, pist soğudunda dahi aynıydı Mercedes ile ( yada çok çok yakındı) Ama bu bir drag yarışı değil, bu dayanıklılık sorunuyla hiç bir şansımız olamaz. Eğer İspanya ya kadar hasarı minimumda tutarsak işler değişir. Günün yıldızları Rosberg, Grosjean, Wehrlein ve Vandoorne du.

    Serhan Acar’ında dediği gibi şu anda yarış kazanacak 4 pilot var. Bir tanesi startta kaldı, bir tanesine aşırı abartılan bir pilot çarptı. Çok heyecanlı olabilecek bir yarış vasat geçti. Herşeye rağmen geçişler heyecan kattı.

  67. Ey Ferrari kaldır o aracı çöpe at. 2000 ruhunu geri istiyorum. Vettel çıkmış araç şöyle iyi böyle iyi diyor sonra buharlı tren gibi startta kenara çekiyor. Cidden kaldırıp çöpe atsınlar.

  68. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Yarışın yıldızı yine Grosjean oldu ama Vandoorne’ye de tebrikler riske fazla girmedi güzel değerlendirdi fırsatı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir