2016 MotoGP Arjantin – Marquez Kazandı, Ducatiler Son Virajda Çarpıştı!

yazar:

kategori: ,

2016 MotoGP Şampiyonası’nın Arjantin’de gerçekleştirilen 2. yarışını Repsol Honda’dan Marc Marquez kazanırken yarışın son anına Ducatilerin kazası damga vurdu.

Michelin’in lastik sorunları nedeniyle sıkıntılı geçen Arjantin’de yarış da iki bölüm halinde geçti. Planlanan lastiklerin toplanması üzerine Michelin yeni lastikler verdi ancak bu lastikler daha önce hiç test edilemedi.

Bunun üzerine yarışın 9 ile 12. turları arasında zorunlu motor değişimi gerçekleşti.

Motor değişiminden önce Marquez ve Rossi arasında kıyasıya mücadele yaşanırken Jorge Lorenzo düşerek yarışa erken veda etti.

Motor değişiminin ardından Marquez lider bir şekilde piste döndü ve adeta uçarak damalı bayrağa kadar gitti. Rossi ise motor değişiminin ardından oldukça yavaş kaldı ve arkasındaki sürücüler Rossi’yi yakaladı.

Rossi 2. sırada ilerlerken önce Suzuki’den Vinales’in takibine girdi ancak çok uzun sürmeden Vinales düşerek yarışa erken veda etti.

Vinales’in düşmesinin ardından Ducati sürücüleri Rossi’yi sıkıştırmaya başladılar ve çok geçmeden Yamaha sürücüsünü geçtiler. Ancak yarışın son turunun son virajında Iannone, atak yaparak düşmesi sonucu takım arkadaşı Dovizioso’ya da vurdu ve iki pilot birden pist dışına çıktılar.

Bu olay sonucunda Rossi yarışı 2. sırada tamamlarken podyumu tamamlayan isim sürpriz bir şekilde Honda’dan Pedrosa oldu.

Laverty yarışı 4. sırada tamamlarken onu Barbera, Espargaro, Bradl ve Smith takip ettiler.

Son virajda düşen isimlerden Dovizioso, motoruyla birlikte koşarak damalı bayrağı 13. sırada görerek puan almayı başardı.

Poz No Sürücü Fark
1
93
M. MARQUEZ
34:13.628
2
46
V. ROSSI
+7.679
3
26
D. PEDROSA
+28.100
4
50
E. LAVERTY
+36.542
5
8
H. BARBERA
+36.711
6
44
P. ESPARGARO
+37.245
7
6
S. BRADL
+41.353
8
38
B. SMITH
+50.709
9
53
T. RABAT
+50.983
10
19
A. BAUTISTA
+1:01.388

Yorumlar

“2016 MotoGP Arjantin – Marquez Kazandı, Ducatiler Son Virajda Çarpıştı!” için 12 yanıt

  1. yarıştan önce marc dussun dedim lorenzo düştü en azindan ispanyollardan birini tutturdum:)

  2. bizim manyak yine yarışımızı mahvetti

  3. Müthiş bi yarıştı. Rossi ile Pedrosa balına podyuma çıktılar. Suzuki’nin ikinci olmasını çok istiyordum. Hem sevdiğlim bi marka. Hemde başarının tadının alırlarsa bi daha motogp’yi terk etmezler diye umuyorum.

  4. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    https://www.youtube.com/watch?v=WQsOnmZJxEQ

    Buna bayılıyorum. Keşke f1’de de böyle videolar yapsalar.

  5. Marquez saf kan yarışçı biri..bu çocuk moto go ye damga vuracak

  6. scuderiaferrarimarlboro avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    ”Son virajda düşen isimlerden Dovizioso, motoruyla birlikte koşarak damalı bayrağı 13. sırada görerek puan almayı başardı. ”

    Son zamanlarda okuduğum en komik cümle 😀

  7. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    kesinlikle harika bir yarıştı. vinales iyiydi şansızdı. ducatiler düzlükte yine hızlı İannone böyle saçma şeyler yaparak ducati’deki ömürünü azaltıyor bence koltuk seneye lorenzo’nun olacak. ama her şeye rağmen harika bir yarıştı. lorenzo’nun düşmesi ayrı bir mutluluk marc’ın kazanmasıda ayrı bir hüzün. pit çıkışında rabat marc’a yol verip rossi’nin önünü kesmesi de ayrı bir olay. ispanyol kardeşliği işte. rossi’nin 2.motoru neden yavaştı acaba lastikler olabilir ama herşeye rağmen 2.lik çok iyi bir sonuç…

  8. Beyler hangi kanal veriyor bu moto gp yarışlarını ben bulamadım bir türlü

  9. rossi motor değişimine beraber gedi sonra durdu sanki motorda sorun vardı sanırım , iannone diyecek söz yok yazık , lorenzonun düşmesi de güzel oldu

  10. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Mükemmel bir yarıştı motor değişimden sonra Marquez uçtu gitti.
    Lorenzo ise aşırı kötü götürdüğü yarışı düşüp bıraktı.
    Ducati den Lannonenin yaptığı berbat ötesi saçma sapan amaçsız bişeydi gerçekten takım için skandal bir şekilde bitti yarış.
    Bu arada startta uçarak kalkan Pedrosa kaza yapmamak için 15. liğe kadar gerilemesine rağmen podyumda bitirdi yarışı.

  11. Adını hatırlayamadım ama arkadan gelen bodoslama girdi, takımın yarışını mahvetti, rossi çok yavaştı. Marquez tur bindirir gibi geçti.

  12. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    İnanılmaz…. İnanılmaz…. Maniac Joe… Herşeye rağmen bu adamı seviyorum. Rossi den sonra en büyük heyecanı yaşatan adam. Sürüş tarzı bana Süper Sic’i hatırlatıyor.

    Rossi muhteşemdi, ama motor değişimden sonra artık sorun neyse koptu yarış. Vinales ve Ducatilere yazık oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir