Hamilton “2. Kez Acı Dolu Kazaya Karıştım”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, sezonun ilk yarışı Avustralya’da ilk turda yaşadığı sıkıntının bir benzerini Bahreyn’de de yaşayınca üzüntüsünü dile getirdi.

İlk yarış Avustralya’ya pole pozisyonundan başlayan Hamilton, ilk virajda Ferrari pilotlarına geçilmiş ve daha da yer kaybederek 7. sıraya kadar gerilemişti.

Hamilton bugün Bahreyn’de de poleden başladı ancak ilk virajda Bottas ile kazası sonucu yine 7. sıraya kadar geriledi. Avustralya’da 2. olan Hamilton bugün ancak 3. olabildi.

Hamilton “2 farklı olay ancak her ikisi de aynı şekilde acı oldu.”

“Yine de yükselmeyi başarıp puanlar alabildim. Yine hasarı azaltmaya çalıştım…”

“Nico’ya tebrikler. Onun için oldukça kolay bir yarış oldu.”

“Daha fazla puan kaybetmediğim için mutluyum çünkü çok kolay bir şekilde yarışa erken veda edebilirdim.”

“Açıkçası araçta çok fazla performans kaybettim. Aracımda çok fazla hasar vardı ve Kimi’yi takip edemiyordum. Elimden geleni yaptım ve lastikleri canlı tutmaya çalıştım.”

“1. virajda ne oldu bilmiyorum. İç tarafta her kim varsa kör noktadaydı. Onları göremedim ancak bu bir yarış olayıydı.” dedi.

Startta yavaş kalması için Hamilton “Yavaş kalktım. Teknik bir sorun değildi.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton “2. Kez Acı Dolu Kazaya Karıştım”” için 24 yanıt

  1. nazmiduman34 avatarı

    Hamilton bir daha sıralama seanslarında sexy tur atmasın arkadaş, bu gidişle startlarda kötü yola düşecek. Adam gibi tur bekliyoruz 🙂

  2. böyle start alırsa bu sene işi zor

    rozi de öyle..

    vettele gün doğdu.

  3. telsiz kısıtlamaları şimdilik rosberge yaramış

    1. Yarislari nerenle izliyosun merak ettim

  4. Bunun niye bir yarış kazası olarak değerlendirilmediğini anlamadım. Bence iki pilotun da suçu yoktu. Bottas boşluğu gördü daldı. Hamiltoncu sunucu iyimser atak dedi ama hiç de öyle değildi bence. Gayet makul bir ataktı. Hamiltonun onu görme imaknı yoktu. Onunda suçu yok ama o kadar boşluk bırakında birinin dalabileceğini de düşünmek lazım.

  5. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Şunları gören var mı Allah için;

    https://twitter.com/LewisHamilton/status/716608699750563840

    https://twitter.com/LewisHamilton/status/716628528981282816

    10 dk’dır gülüyorum şunlara ya asgjoasgıpasgasgsa :D:D:D

    1. Hahaha Manyak bu çocuk ya 😀 Yakışmış mı ? Yakışmış. Adam her ortama uyum saglamaya çalışıyor aferim kavruğa.

      1. Schumacherrari avatarı
        Schumacherrari

        aynen ben de yakıştırdım açıkçası

      2. Alonso.ElNano avatarı
        Alonso.ElNano

        Kıyafeti üzerine iyi oturmuş ama Lewis, bu aralar pek bir marjinal takılıyor. Bana bu son hali baya bir komik geldi. Baktıkça hala gülüyorum. 😀

  6. Aslında bottasın aracı dokunduğunda hamiltona hamilton spin atmaya başlamıştı ve yine şans olarak bottasın aracı yastık görevi yaparak spini durdurdu hamiltonun spin atmadan yarışa dönmesinide sağladı yoksa tam spin atsaydı o karambolde başka araçlarda çarpardı yada çarpmasalar bile tam spinden daha fazla zaman kaybedip son sıralarada düşebilirdi..

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      bottas’a teşekkürmü etmek gerek ?

      1. Bir parça şans oldu Hamiltona diyelim yoksa bottasa teşekkür edecek bir durum yok.

  7. Eray Parlak avatarı

    Rosberg iki yarış daha üst üste kazanırsa ben Rosbergin şampiyonluğa gidiceğini düşünüyorum zaten onun bu sene son şansı kazanmak için.
    Rosberg kendini karakter olarakta geliştirdi hakettiğini düşünüyorum.

  8. Oturacak simülatörün başına Kimi gibi start çalışacak. Antrenmanlarda da çalışması lazım. Lewis komple bir pilot ama son zamanlarda startları bozuldu.

    1. Kimi çok mu iyi start aldı. Oda tecrübeli olmasına rağmen yavaş kaldı yanından geçenlere bir bakarsanız.

      1. Yok çalışmasını örnek verdim. Biraz disiplinli olsa var ya alacak başını gidecek. 🙂

  9. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Kimse kusura bakmasın ama Bottas tam bir kazma, tam bir kamikaze. Geçen yıl Raikkonen ile yaşadıklarının üstüne bu olay da bunu kanıtlıyor.

  10. Mercedes yeni bir debriyaj-baskı balatası üzerinde çalışıyormuş.

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      o söylediğin baya zaman alacak diyorlar sezon ortasına belki gelir diyorlar.Yeni debriyaj

  11. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Vettel start alamadığı ve Rai hata yaptığını söylediği için bilemiyeceğiz bir durum. Avustralya’da Ferrari daha iyi start almıştı ve burda belki tekrarlanabilirdi. Bu durumda aklıma acaba Mercedes’in startları çok iyi değilmi diye bir soru geldi.

    Rosberg her ne kadar Vettel’e geçilsede Hamilton’dan iyi start almıştı. Birkaç yarış daha beklememiz gerekecek cevabını bulmak için. Bottas’a gelince, kariyerinin sonuna gelmiş takım arkadaşını zar zor geçen,sürekli bir olayın içinde vasat bir pilottan fazlası değil. Max, Ric, Vandoorne, Wehrlein, Sainz gibi pilotlar varken, Bottas ancak ortalarda gezinir.

  12. Bence hasarlı aracı çok iyi sürdü. Kazada hatırladığım kadarıyla Bottas tam olarak bilinçli bir atak yapmıyor, arka taraf koptuğu için kontra yaparken Hamilton’a dalıyor. Bottas %100 suçlu gibi görünse de Hamilton’ın da aynalarını kontrol ettiğini sanmıyorum. Yine de tekrar izlemem gerek adamakıllı yorum yapmak için. Ama Hamilton Bottas’a böyle dalsa bence ceza gelmezdi.

  13. Heyecan mı yapıyorsun ne yapıyosun startta be kavruğum. Düzelt artık şu sorununu.

  14. geçen yıl kimi ile olan kazasında bariyere uçarken telsizden “faklı şitli” ergen gibi atarlanan bottas efendinin bugün telsizden papağan gibi tekrar ettiği tek şey “ben iyiyim abi sorun yok bende” oldu.

    geçen yıl o kazadan sonraki yarışta ise bu sefer bot rai’ye daldı (bugünkü gibi), ama hakemler önceki yarışta herhangi bir ceza çıkmadığından olsa gerek cezasız geçiştirmişlerdi o kazayı.

    işte böyle “o onu ödedi, falan olay filan olayı götürdü, ödeştiler vs.” mantığıyla yarışlarda kurallar uygulanırsa (ya da bilerek uygulanmazsa), bottas gibi keserini yalnızca kendi istediği yönde kesen nalıncılar, aynı hareketi yapmaya yüz bulurlar. kimseni kızmaya hakkı yok.

    önce adam gibi kurallar uygulanacak, çifte standart ve kafasına göre yorumlar ortadan kalkacak ki herkes adam gibi sürecek. yediği nanenin kendisine nasıl döneceğini bilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir