Cosworth KERS'in Dönüşüne Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Northampton kökenli şirket, bu sezon Williams ve 3 yeni takıma motor sağlıyor. Cosworth, motor gücü ve yakıt harcaması da dahil olmak üzere performans hedeflerini de aştı.

Cosworth’un uzun vadeli olarak F1’de kalma niyeti kapsamında şirket, motorlarında gelişim için çalışmalarını sürdürüyor; şimdi de gelecek sene KERS’in geri dönme ihtimaline karşılık motorlarını uygun hale getirmeye yoğunlaşıyor.

Cosworth’un F1 Operasyonları Sorumlusu Mark Callagher: “2011 için planlarımız tam gaz sürüyor. KERS’in dönüşünde tam olarak hazır olmak istiyoruz”

“Bunu yapmak büyük bir şey ve takımların sadece sistemlerine monte etmelerinden daha karmaşık. Motorları yeniden düzenlemeliyiz, artı ilgili alanlarda da değişiklik yapmalıyız. Ama takımlarımızın KERS’i kullanmak istemeleri durumunda hazır konumdayız”

Williams daha önceki açıklamalarında KERS’i gelecek sene kullanacağını duyurmuştu. Virgin, HRT ve Ltus ise henüz karar vermiş değil ve maliyetler önemli olacak.

Son haftalarda Williams’ın Cosworth’ten Renault’a geçme niyeti üzerine haberler gündeme gelmesine rağmen Gallagher, şirketinin Grove kökenli takımla devam etmesini beklediğini belirtti.

Gallaghjer:”Üç yıllık bir anlaşmamız var ve bunda bir değişiklik için bir delil yok”

Anlaşılan o ki Cosworth, 2011’de müşterileri arttırmak için bazı diğer takımlarla da görüşme halinde.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir