Rosberg “Henüz Gerçek Ferrari’yi Görmedik”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, sezona sıkıntılı başlangıç yapan Ferrari’nin gerçek performansını henüz göremediklerini söyledi.

İlk 2 yarışı Mercedes’ten Nico Rosberg kazanırken Ferrari her iki yarışta ancak tek araçla damalı bayrağı görebildi. Avustralya’da Raikkonen turbo sorunu yaşarken, Bahreyn’de Vettel daha formasyon turundayken motor sorunuyla karşılaştı.

Rosberg “Yarış kontrolüm altındaydı. Strateji, pit stop, zamanı kullanma gibi her şeyi kontrol ediyorduk ve yarışı tamamlamaya çalıştık.”

“Aynı zamanda tabi ki Kimi iyi performans gösterdi ve Ferrari’nin süper yakın olduğunu biliyoruz. Sıralamalarda bunu gösterdiler.”

“Bu yüzden zorlamaya devam etmeliyiz çünkü onlar henüz neler yapabileceklerini göstermediler. Bu açık çünkü şu ana kadar onlara pahalıya mal olan çok fazla sorun yaşadılar.”

“Bu yüzden henüz gerçek Ferrari’yi görmedik. Dikkatli olmalıyız çünkü onlar güçlenecekler.” dedi.

Geçen seneyi de hesaba katarsak son 5 yarışı kazanan Rosberg, takım arkadaşının Hamilton’un da geri döneceğini söyledi.

Rosberg “Ben onun sorunlarına odaklanmıyorum. Gerçekten kendi işimi yapmaya, mükemmel start almaya odaklandım. Bugün bunu başardım ve onu yendim.”

“Şu an için bundan memnun olabilirim ancak Lewis de geri dönecek. Onun son 2 sene ne kadar güçlü olduğunu biliyorum. Bu kesin.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Rosberg “Henüz Gerçek Ferrari’yi Görmedik”” için 7 yanıt

  1. ForzaFerrari avatarı

    Mercedes 2 yarıştır biraz şanslı
    1. yarışı kırmızı bayrak sayesinde kazandılar
    2. yarışa daha başlamadan Vettel motor sorunuyla kaldı Kimi de iyi start alamadı gerilere düştü
    insan ister istemez soruyo 3.sıradan kalkacak olan vettel ham bot temasıyla 2. liğe yükselip hatta ros u da zorlarmıydı diye.Çünkü bakıldığı zaman Vettel hep Kimi den 10 sn önde bitirir yarışları ikisinin de sorun yaşamadığı yarışlarda

  2. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Gerçek Ferrariyi yakında göreceksiniz

  3. Bu adamın formasyon turuna başlarken 2.viteste kalktığı için zor başladığını, startada bunun için kemik gibi güzel bi başlangıç yaptığını farkeden bir ben varım sanırım. Bilemem ama sanki özel bi debriyaj stratejisi gibi geldi bana.

  4. aynı fikirde değilim rozi vettel yolda kalmasa idi işiniz zor idi..

    ayrıca her start mercedesi bir hüsran bekliyor kimi için olmasada

    vettel her türlü startda sıra kazanacak

    hami dün podyumu zor görürdü ferrari yolda kalmasa idi..

  5. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    El bebek gül bebek büyütüldüğü için baskı altında sorun da yaşasa, hâl ve harekatleriyle insanlara pek sempatik gelmese de bu adamı sırf emeği için bu sezon şampiyon görmek istiyorum.

    Gerçekten her sezon testlerde çalışıyor, sıralama turlarında daha fazla tur atan taraf oluyor, gayreti çok iyi ama stres yönetimi ve mental direnci zayıf. 1 veya 2 yarış daha kazanmaya devam edebilirse mental olarak bir eşik atlayacağını ve büyük pilot klasmanına yükselebileceğini düşünüyorum.

    Bu sene diğer sayfada bir yorumda gördüm sponsorlar olsun, Bernie Ecclestone olsun Hamilton’un serbest hareketlerinden hoşlanmıyor. Lakin o da bir hayat tarzıdır. Kimsenin yaşamını sorgulayamazsınız. Parayı yönetenler benim reklamımı yapacaksın yoksa sana dersini veririz kararı aldıysa; Hamilton’a bu sene için geçmiş olsun diyorum.

    Hamilton gücünü özgürlüğünden alan bir pilot. Öyle sempatik oluyor. Bugün Orta Direk şaban filmindeki gibi arap petrol kralı kostümüne bürünmüş. Herkese samimi gelen, sempatik bir görüntü. Bunları yapma derseniz Hamilton’un motivasyonu düşer. Motivasyonsuz Hamilton; bir dolu hatalar yapabilir.

    Hamilton’un mental eşik ve şampiyon pilot içgüdüleriyle Rosberg’ten üstün olduğu bir gerçek. Bu üstünlük çok çok ezici olmasa da galibiyet serileri yapabilecek kadar, pole serileri yapabilecek kadar yukarı bir düzeyde. Ama bu sene Rosberg’i daha yakın görüyorum.

    Bahreynde geçen sene Vettel’e sıralamalarda geçilmişti. Hata yapma ihtimali her zaman yüksek. Fakat her geçen yarış bu ihtimali daha düşürüyor gibi geldi. Rosberg babası gibi şansa, bala, vurduya, kırdıya, karambole şampiyonluk almak istiyorsa kesinlikle en uygun sezon bu sezon. Şahsi fikrim 2 yarış daha kazanırsa kendi şansını kendi yaratacak kadar üst düzey bir mental direnç ve üst düzey pilot noktasına gelebilir. Gelecek 2 yarış müthiş bir kırılma anı olacak. Ne kadar psikoterapist varsa toplasın bu 2 yarışa iyi hazırlansın.

    1. 10 numara yorum..

    2. Şafak Soysal avatarı
      Şafak Soysal

      Ben bu sene iki kampta da kırılmalar bekliyorum. Bu sene Raikkonen ve Rosberg’in “ödeşme” senesi olabilir. Her ne kadar Mercedes dominasyonundan rahatsız olsam da, bu sene ben de Rosberg’in şampiyon olmasını istiyorum. İspanya’ya kadar ve sonrasında Ferrari ortalığı daha çok karıştıracaktır. Geri kalan her yerde de katılıyorum yorumunuza.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir