2011 Lastik Tartışmasında Sona Yaklaşılıyor

yazar:

kategori:

Hangi lastik şirketinin seçileceği konusundaki haftalardır süren belirsizliklerin ardından, takımların Pirelli üzerinde anlaşmaya vardığı belirtilmişti. FIA’nın da toplantının ardından kendi kararı konusundaki ilk açıklamaları yapması bekleniyor.

Nihai karara varılması konusunda geç kalınsa bile takımlar 2011 otomobilleri için çalışmaya başlayabiliyorlar çünkü lastik savaşlarından kim galip çıkarsa çıksın önceden belirlenmiş bazı teknik düzenlemelere göre takımlara lastik tedarik etmek zorunda kalacak.

Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında ayrıca yeni lastik hamurlarıyla yapılacak sezon sonrası testleri de görüşülecek. Takımlar2010 sezon finalinin ardından Abu Dabi ya da Bahreyn’de lastikleri test etmek için dört günlük seanslar gerçekleştirilebileceğini dile getirmişlerdi.

Öte yandan pazartesi günü toplanan F1 Komisyonunda görüşülen, hareketli arka kanatların getirilmesi, hareketli ön kanatların yasaklanması, F kanal yasağı ve Monako’da Michael Schumacher’in son turda Fernando Alonso’yu geçmesinin ardından alevlenen güvenlik aracı kurallarının düzenlenmesi konularında da son kararların verileceği belirtildi.

Konsey BMW Sauber’in isim değişikliği konusunda da onayı verecek.

Son olarak bu sezon 2010 gridinden yer almayı başaramayan US F1 takımına karşı da gerekli yaptırımın uygulanması konusunda görüşmeler yapılacak.


Yorumlar

  1. Başlangıçta şans ve yetenek olarak eşit durumdaydı Pirelli ve Michelin. Sadece birisi AR-GE olarak düşündürüyordu beni. Şuan ki durumda geçmiş tecrübelerinde çok çok önemli olmadığını biliyorum. Pirelli seçilecek ve yeni bir kan gelmiş olacak.
    İşin diğer boyutları dışında bu seneki hali de görünce Bridgestone'ın değişimi gerekliydi belki. Yeni bir akım, heyecan gerekiyordu belki ama tek korkumuz herşeyin daha da kötüye gitmesi değil mi.
    (Sırf bu yüzden Michelin'ın 18'lik inadı yüzünden istemiyordum birazda bu markayı.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir