Tartışma Konusu: Sitede Yaşanan Kriz

Bu yaptığımızı garip karşılayabilirsiniz ya da profesyonelliğe yakıştırmayabilirsiniz ama biz zaten profesyonel değiliz.

Öncelikle birbirimizi anlamaya çalışmakta fayda var.

Biz 2006 yılında yeni tanıştığımız birkaç arkadaşla böyle bir ortam oluşturduk. Bu birkaç arkadaş hızla çoğaldı ve TRF1.net de Türkiye’de kendine önemli bir yer edindi. Hızlı güncel haberlerimizin yanında buradaki arkadaşlık ortamı TRF1’in en önemli özelliğiydi. Yönetimdeki arkadaşlar ile diğer arkadaşlar arasında hiç ayrıcalık olmadı. Hep beraber konuştuk beraber tartıştık.

Ancak zaman ilerledikçe işlerde zorlaşmaya başladı. Kendi hayatlarımızda ki değişimler bizi biraz bu ortamdan uzaklaştırsa da sağ olsunlar bayrağı taşıyacak başka arkadaşlarımız oldu.

Şu anda bizim tarafımızdan yorumlarda yaşanan içinden çıkılmaz tartışmalar dışında bir problem görünmüyor. Tabiî ki bunları elimizden geldiğince kontrol etmeye çalışıyoruz. Ancak son zamanlarda kaldırılan yorumlar nedeniyle taraflı davrandığımız gerekçesiyle suçlanıyoruz. Hatta “Anti-Alonsocular Sitesi” yada “Mclarenci site” olarak etiketlenmişiz. Yani eskiden arkamızdan esen ve bizi motive eden destek mesajları şimdi karşıdan esiyor.

Biz taraflı yayın yapmadığımızda ısrar ediyoruz. Siteye emeği geçen insanlar belirli bir takımın taraftarları değiller. Hatta uzun zamandır yönetimde olan arkadaşlar için, ‘şu takımın destekçisi’ bile diyemeyiz. Yani taraflı yayın yapmamız gibi bilinçli bir çabamız yok. Olamaz da. Ayrıca tek bir yönetici arkadaşın fevri olarak yaptığı ve site yöneticiliği adı altında değil tamamen bir F1 taraftarı niteliğiyle yaptığı yorumlar da tüm site yöneticileri adına bağlayıcı olarak gösterilmemelidir. Gerekli kişiye ya da kişilere gerekli uyarılar yapılmıştır ve bundan sonra çok daha dikkatli olunmaya çalışılacaktır. Sanıyoruz şu an bizim yaşadığımız problem Serhan Acar’ın uzun süredir yaşadığı problemle aynı. Bazen gerçekten haksızca eleştiriliyor. Taraftarlık psikolojisi ile bazı insanlar normal olan bir şeyden bile rahatsız oluyor.

Biz bunu en çok yorumlarda, Mclaren ve Ferrari taraftarları arasında görüyoruz. Kontrol edilemeyen birkaç kişinin ateşlediği fitil ile bir çok taraftar birbirlerine giriyor, hakaret ediyorlar ve içinden çıkılmaz bitmeyen bir tartışma başlıyor. Biz uygun olmayan mesajları kaldırmaya çalışsak da öyle mesajlar geliyor, öyle tartışmalar oluyor ki kaldırsan bir dert kaldırmasan ayrı dert. Kaldırıp kaldırmamak editörün yorumuna kalmış ve sanmayın ki bu yorumlar da keyfe göre kaldırılıyor. Editörler de sizler gibi birer insan ve o kararı vermek kolay bir iş değil. Çünkü her türlü o editörün şahsına mesajlar gönderiliyor. Eğer yorum editörlüğü yapmak isteyen varsa buyursun. Güvenebileceğimiz herkese açığız. Zamanında bize destek olunması için anketler de açmıştık. Hala da her türlü desteğe ihtiyacımız var.

Peki farklı editörler ile bu sorun çözülecek mi? Eğer gönüllü var ise bunu yapmak hiç problem değil. Asıl problem Mclaren ve Ferrari taraftarları arasında düşmanlığa varan sürtüşme. Sadece belli kişiler arasında böyle bir problem var gibi gözükse de aslında bu herkesi sarmaya başladı. Bu problem yaratan kişileri engellemek de sadece geçici çözümler. Ne yazık ki bir kişiyi tamamen engelleyemiyorsunuz farklı isimlerde tekrar geliyorlar. Yada farklı dönemlerde farklı aktörler ortaya çıkıyor.

TRF1’in eski ortamına kavuşması için herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Lütfen kışkırtmalara taviz vermeyin ve aramızdaki düşmanlığa son verelim.

Bu başlık altında da lütfen düşmanca saldırgan mesajlar göndermeyin. Olumlu olmaya çalışın ve yapıcı eleştiriler yapın ve direk hedef göstermekten kaçının. Umarım sessiz kalan arkadaşlarımızda birkaç şey yazabilir.

Dilerseniz öneri ve görüşlerinizi buradan dilerseniz de mail (webmaster@trf1.net) yoluyla bize gönderebilirsiniz


Yorumlar

  1. Burada ki konu ile alakalı değil fakat trf1.net ve diğer tüm f1 sitelerin maalesef haberleri çok geç paylaşıyorsunuz.Bugün içerisin de f1 camiasında o kadar gelişme oldu ki bir tanesini bile sitelerimiz de göremedim.

    Şimdi diyeceksiniz ki haberleri çevirmek kolay değil uzun sürüyor.Kabul,hadi bir gün gecikme olsun.Ama üç gün önce çıkan haber halen ana sayfanız da ise bunun çeviri ile alakalı olduğunu düşünmemizi istemeyin lütfen.Şimdi diyeceksiniz ki bizim yapabildiğimiz bu sen daha iyisini yapa biliyorsan yapta görelim.O da kabul.

    Editör arkadaşlarımız bunu eleştiri olarak görsünler okuyup değerlendire de bilirler değerlendirmeye almaya da bilirler.Sonrada sile de bilirler silmeye de bilirler. 🙂 Biraz daha haberleri hızlı bir şekilde paylaşırsanız f1 severleri memnun edeceğinizi bilmenizi isterim.

  2. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Burada yapılan yorumları görünce,²vay be² diyorum;F1 e ilgi var bu ülkede;takip eden tatminkar bir kitle var…Futbol dışında bir spor dalına ilgi olduğunu görmek çok güzel de,futbol taraftarlığını (Fanatizm ve Holiganlık) bu mecraya taşıyanları görmek insanın hevesini kırıyor açıkçası….

  3. Bu sitede yorum yapabilmek için bilim adamı ve ya filozof olmaya ya da her hangi süper bir sıfat taşımaya gerek yok, ya da okuyanlar üzerinde böyle bir his yaratmaya çalışmaya da hiç mi hiç gerek yok. Maalesef bazıları kendilerini aşırı derecede ciddiye aldıkları için bazen sorun çıkabiliyor. Bana göre kimse tarafsız olamaz böyle davranmaya çalışmak da boştur – mesela bir futbol hakemi de tarafsız olamaz, nitekim haklının yanında olmak da bir tarafdır nitekim.. O değilde uzun süredir alkolde almıyorum niye böyle felsefe yapmaya başladım annamadım 🙂 Demek insan kendini gaptırıviriyo…

  4. "İlk taşı günahsız olanınız atsın"

  5. Yarası olan gocunur diye bir laf vardır harbiden güzel bir laf. Birde yazılanları neresiyle okuyorsa artık bazı kişiler yuh diyorum sadece.

  6. bide bu haber sayfalarındaki ''tüm yorumlar'' linkini kim çaldı yahu, geri istiyoruz! site yenilenirken birisi butonu yürütmüş

  7. siteyi ilk keşfettiğim yıldan beri hergün muhakkak ziyaret ediyorum. hatta ilk açtığım site diyebilirim. o yıldan itibarende hep aynı kullanıcı adıyla yorum yaptım. benim şikayetçi olduğum konu şu. bazı arkadaşlarımız nedense çift kullanıcı adıyla yorumlar yapıyo. biriyle daha ılımlı yorumlar yaparken (ki sitede genelde bu isimle tanındığı için) diğeriyle daha zehir zembelek yorumlar yapanlar var. içindeki kini böyle kusanlar var. eğer bunu yapmaktan da vaz geçersek bazı şeyler düzelmeye başlayacaktır. bundan eminim. bunu dışında artık desdeklediğimiz pilotun kişiliğini, karakterini geçtik hakaretler bize, kendi şahsımıza gelmeye başladı. hele bazıları aklımızı bile sorgulama yetkisini kendisinde görmekte. bunlarda ortamı bozuyor elbette. ama yinede bu siteyi seviyorum ve yorum yapmaya çalışıyorum elbette. kendimce bulduğum bir çözümde var. artık kimin ne yazdığını tahmin edebildiğimden bazı isimlerin yazdığını hiç okumadan atlıyorum. onun dışında yorumları okumaktan zevk alıyorum.

  8. bakın site yönetimi arkadaşların rahatsız olduğu konuya çok güzel bir örnek yorum yapmış f1ilyof1 arkadaşımız. şimdi bu yorumda kendi yorumundan önceki arkadaşları boş insanlar olarak değerlendiriyor. dolayısıyla ihtimal dairesinde kendinden önceki bütün arkadaşlar bu boş insan değerlendirmesinde girebilir. işte esporin dediği 1 deli 40 akıllı meselesi. burada teşbihte hata olmasın deli f1ilyof1 şimdi 40 akıllı çıkar buna cevap verebilir. bu mesele uzar gider. buna engel olamazsınız. insanın doğasında var. şimdi buna birçok şekilde cevap verilebilir. örnek 1. ulan boş sensin senin….örnek 2. boş insan olduğuma katılmıyorum. vs.vs. ilk örnekte bir cevap silinmelidir. ikinci örnek kalmalıdır.
    ama site yönetimi hiçbirini istemiyor.
    bu arada bu tartışmaya çok yorum yapılmamasıda enteresan. belkide birçok yorumcu arkadaş böyle bir problem olmadığını düşünüyor olabilir.

  9. Öncelikle burda yorum yapanların bir çoğu sadece yaptım demek için yazıyor bu çok açık. Tartışma yaratmak işlerine geliyor. Çünkü yapıcak başka işleri yok. Benim deyimimle boş insanlar.

    Bence bunu önlemenin tek yolu herkese bir limit konulması, yani 5 taneden fazla yorum yapamaszsın gibi.

    Bir de Türkiye de Fenerbahçe ve Galatasaray belli taraftar grupları arasındaki düşmanlığı nasıl durduramazsan McLaren ve Ferrari bazı taraftarlar arsındakini düşmanlığıda durduramazsın. Çünkü Onlar taraftar değil holigan…

  10. bide antiparantez açıyım vettel in balon olması konusunu abartmış olabilirim.oda iyi bi pilot yalnız eksikleri var gidermesi gerek ve sezon sonunda şampiyon olamasa bile webberi geçmesi gerek.
    yalnız rosberg in vettel den daha iyi bi pilot olduğu görüşüm sabit.
    herkesin görüşüde farklı olabilir onada saygı duyarım.

  11. Eskiden bu sitede teknik yorumları okumak için sabırsızlanırdım,ama malesef bazı arkadaşlar nefret ettiği pilotların geçtiği haberlerin altına yaptığı yorumlar yüzünden,haber altı yorumları okumuyorum artık.Bence her takımın kendi bölümü olmalı ve nefretini orada diğer nefretdaşları ile dilediği gibi kusmalı.Alonso ballı,kötü,huysuz bilmemne..bu yorumlar sempati uyandırmıyor bende.

  12. Ertan Akkaş avatarı

    padokman'a tamamen katılıyorum ben uzun bir süredir bir tartışmanın çıkacağını bildiğim için mesaj yazmıyorum. Aslında kullandığımız sözcükler üzerinde iki kez düşünsek bunların hiçbiri yaşanmaz. Birbirimizi kırınca elimize birşey geçmiyor.

    Ayrıca TRF1.net ekibine amatör ruhlarını devam ettirdikleri için teşekkür ediyorum.

  13. Sırf yukarıda editör arkadaşın yazdığı nedenlerden dolayı uzun süredir siteye mesaj yazmıyordum…İçimden birşeyler yazamak gelmiyordu..Umarım bu güzel site eski güzellliğine tekrar kavuşur..Selamlar..

  14. tartışmaların yeri geldiğinde faydalı olduğunu düşünüyürom şöyleki schumi hakkında çok tartıştım schumuci rkadaşlarla elimden geldiğince küfürsüz,yalansız tartışmaya çalıştım.schumi arkadaşların yazıları ve schuminin 41 yaşında geri dönüp ortaya koyduğu hırs inanmayabilirsiniz ama beni etkiledi.ve yavaş yavaş bu adamı sevmeye başladığımı hissediyorum.allah hayırlısını versin.

  15. MP4 25 haklısın arkadaşım kusura bakma.tahriğe kapıldım bir an için.

  16. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    sen can bundy i, forza button'ı,kirve yi,mert merter'i kontrol etme beni et.ADMINLER HEPINIZI VE ULAŞABILIRSENIZ ULAŞIN BERK SARIOĞLUNU Ferrari taraftarı olmaya ve Alonso için bir matador olamaya davet ediyorum.Çünkü Lewis sizi bir eğlendirir 2 eğlendirir.Kız arkadaşı 1 numbeeeeeeeer oneeeee diye kucağındakini sever 2 sever.Ama sonunda Ferrari kazanır.Bunu okuyun ve anında değiştirin takımınızı.

  17. MER-FER, arkadaşım biri size karşı bir densizlik yaptıysa kızgınlığınız sadece ona karşı olsun onun hareketini diğerlerine de pay etmeyin. bugüne kadar olanların hepsi bir kişinin hareketinin herkese yamanması ile oldu. ve bu yamacı şahsa da sırf insanlar tepki gösterdi ve mclarenciydiler diye destek çıktınız, arkandayız dediniz. biri alonsoya durup dururken laf edince nasıl sinirleniyorsun değil mi? durup dururken şahsımıza hakaret gelince ne yapalım?
    bu işin sonu yok olmayacak da hakaret edene sırf aynı takımı, pilotu destekliyoruz diye arka çıkmayın. bu hatadır, hataya ortak olmaktır. eleştirilere de katlanalım birazcık ne olacak? lewis de sürekli acemi, agresif diye eleştiriliyor onlara dur diyor musunuz? yoksa nasılsa laf bize değil diyip geçiyor musunuz? bu durumda da alonsoya laf geliyor diye yakınmanın lüzmu yok. sizden yapan varsa karşı taraftan da vardır muhakkak böyle kişiler.
    ve ayrıca lewisi takdir ederken, alonsoyu takdir ederken de sık kullanılan bir söz var :"onu hiç sevmem ama… iyiydi bugün". bunun bile aslında ne anlamlar taşıdığını düşünürseniz aslında olayların hiç de tek taraflı olmadığını anlarsınız. ne gerek var o pilotu sevmediğinizi belirtmeye dimi? sadece alonso iyi yarıştı lewis iyi yarıştı şumi işini iyi yaptı de geç. madem sorun istemiyoruz eşit davranmak istiyorsuz önce bir de kendimize bakalım. aslında bize doğru gözüken cümlelerin altında bile bir düşmanlık var.
    yazım sadece diğer takım, pilot taraftarlarına değil takımdaşlarım da buna dikkat etmeli ama yine de bu yoruma eksiler geldiğini göreceğim ama görmezsem çok mutlu olacağımı da belirtmeliyim. saygılar

  18. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    Açıkçası bir Ferrari taraftarıyla bir mclarenci-mercedes cinin arkadaş olabileceğini düşünmüyorum.Sevmiyorum.Midem bulanıyor ve onların kaybetmesini istiyorum.Atılmayayım diye ses çıkarmıyorum ama madem bazıları mahluk oluyor kötü söz sahibine gelsin benden.Alınmaca gücenmece yok.Biz düşman kardeşleriz.Ve hep öyle kalacaz.

  19. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    bu jenson denen **** pilot bozması ayrı bir antipatik,resmi ayrı bir rezalet birde özellikle bu arkadaş milleti tahrik ediyor.Dİlerimki Ferrari süper bir araç getirir ortada ne kirve kalır ne forza nede berk sarıoğlu.Berk sarıoğlunu… ya neyse.Yalancı olmak kötüdür.O mahlukta jenson olmasın?yada onun geçmesine izin verdirmyen diyeri?yada amca dediğiniz diğeri?Acaba hepsini toplasan Alonso 'Nun tırnağına eş değer olabilirmi.

  20. Kavgaya gerek yok. İster Ferrari ister McLaren taraftarı olsun herkes kaybetmeyi hazmedecek yüreğe sahip olmalı. Ben McLaren taraftarı olarak yıllarca yenilgiler izledim ama bugün takımım kazanıyor diye kimseyi aşağılamıyorum ve rakip fanlardan da kazandıkları zaman aynı saygıyı bekliyorum. Unutmadan da ekleyelim, Alonso bizim takımımızdayken ona isim takıp ******* diyenler şimdi kendi takımlarında Alonso'yu destekliyor. İleriyi de düşünerek konuşalım. Tahrik etmeye gerek yok.

    TRF1.NET HEPİMİZİN SİTESİDİR.

  21. forza jenson sen ve senin gibi birkaç edepsizin yüzünden bu hale geldik.Bir de site yönetimine kızıyor, yazdığı yoruma bakın.

  22. Site yöneticilerine şimdi kızıyorum.3-5 tane kendini bilmez mahluk için böyle bir başlık açmaya gerek yok.Neymiş yorumlarım siliniyormuş.Mer-fer istediğin kadar kışkırt sen kesinlikle bu sitenin düşmanısın ve başka bir sitenin elelmanısın aarank denen kişi de öyle.Amacınız olayları büyütmek.İstediğinizde ulaştınız .Site yönetiminden ricam kim huzursuzluk çıkarıyorsa şutlamanız.ben de dahil.Bukadar da olmaz yani .adam akıllı olan tifosi ve alonsoculara yamadım bunu.

  23. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    trf1 benim sürekli takip ettiğim 4 siteden biri…site yöneticileri ellerinden geleni yapıyorlar. ancak buradaki bazı arkadaşlar f1 futbol fanattikliği gözüyle baktıklarından hem diğer gerçek f1 taraftarlarının hemde site yöneticilerinin pek yapacağı birşey kalmıyor. şuanda en iyi çözüm diğer sitede olduğu gibi tüm yorumların önce editör tarafından okunup sonra yayınlanması. belki yorumlar geç yayınlanacak ancak bu gereksiz ve saldırgan yorumlarında önüne geçilecektir…herkese saygılar…

  24. Kirve12 haklılığını anlatmaya çalışınca bile dayanamayıp alonsoya sallamış:)
    Arkadaşlar etmeyin eylemeyin,bir f1 keyfimiz var onada limon sıkmayın,bakın kirve uzun zamandır yazmıyomuş halbuki en keyifli yorumculardan biri,ve ben olayı bu kadar büyütecek bişey göremedim,her haberi ve yorumları okuduğum halde,belki aarank ve bazı mc larenci arkadaşlar işi uzatmış olabilirler ama dediğim gibi o kadar büyütülecek bir durum yok:)bence

  25. Ben Fernando Alonso fanıyım.Yıllardır bu adamı hayranlıkla izliyorum.Elimde Ona ait bir sürü resim ve video cd var.Bugüne kadar minardi hariç hiçbir yarışını kaçırmadım.Attığı her adımdan haberdar olmak için bütün işimi gücümü bir kenara bıraktığım zamanlar oldu.Ailemi işimi ihmal ettiğim zamanlar oldu.Kısacası ben Onu bir kardeşim gibi gördüm ve sevdim.Sadece Onunla aynı havayı soluyabilmek için tam 3 kere Anadoludan kalkıp İstanbula gittim.Ben sevdim mi adam gibi severim.Şimdi hiç kimse ; ''Ben ona gıcığım,istediğimi söylerim ,hakaret ederim,sallarım '' tarzında konuşmasın.Anında cevabını veririm.Bahane olarak da ben sana söylemiyorum ben Alonsoya söylüyorum diyemezsiniz.İnsanların değer yargılarına saygı duyun.Size bu gıcıklık nereden geliyorsa bana da o sevgi oradan geliyor..Size, Ona karşı nefret ve kin duyguları nereden hasıl oldu ise bana da bu sevgi oradan hasıl oldu.Küfredercesine yorumlar yazmak yerine teknik içerikli yorumlar yazalım.Bir çok kişi dergilerde okuduğunu buraya mühendis edasıyla yazıyor.Herneyse benim siteden isteğim şey yukarıda dediğim gibi saldırıların önüne geçilmesi yok eğer geçilmiyorsa verilecek ağır cevapların da silinmemesi.

  26. kirve12 yokluğunu aratmayan arkadaşların olması seni yazmamaya yönlendirmiş olabilir mi.Eğer istanbulpark çağrını duysaydım seninle görüşürdüm.Ben de oradaydım.Bronze tribünde çok aradım acaba sorunu olan var mı diye ama denk gelmedi.Seneye inşallah görüşelim birader.Gıcık aldığın konuları tartışalım. derinlere inelim sorunu çözelim.İnsanların sevdiklerine lafsöyleyip hakaret edilince nasıl tepki verirler bilirmisin.Bu işin içinden ben size demedim alonsoya dedim dyorsun ama.Ben şimdi senin bir yakınına laf atsam sonrada ben sana hakaret etmedim dersem olur mu.İçinizdeki kini burada kusmayın.

  27. buttonun bi lafı vardı önemli olan şimdi zirvede olmak değil sezon sonu zirvede olmak…

  28. Merhaba,bende epeydir yazmıyordum ama siteye ve foruma girip bakıyorum her gün yani siteden ayrılmış değilim.zaten bakacağım 2 f1 sitesinden biri burası başka yok.tam olarak sanırım 3 aydır yazmıyorum.yazmama sebepim ise yine bazı alonso taraftarlarının benim yorumlarımın taraflı olarak silinmediğini buna karşın onların yorumlarının silindiği,benim sitede adminleri ile bağlantım olduğu iddialarıydı.sitede kaç tane admin yada editör var bilemiyorum,tanıdığım 1 kişi vardı o da ana sayfadaki yorumlara senede 1 kere bakıyor sanırım..hal böyle iken site yöneticilerine bu anlamda bir zararımız olmasın diye en iyisi yazmayayım dedim.bununla beraber bu arkadaşların bir kısmı (isim vermeye gerek yok bilirler onlar kendilerini) tartışma esnasında ben kendilerinin kişilik haklarına ve bire bir kendilerine her hangi bir hakaretde bulunmamışken alonsoya salladığım için bana hakaret etme curetindede bulundular.çok uzatmaya gerek yok,ben alonsodan gıcık alan biriyim hiçde sevmem şahsını,istediğimide söylerim buradan..fakat bunu benim söylemem onu sevenlerin bunu kendilerine söyleniyormuş gibi alınıp bana hakaret ve iftira etmelerini gerektirmez.sorunu olan varsa gelsin yarış gunu İstanbul parkda karşılıklı yuzyuze konuşalım dedim ama sanırım kabadayı falan sandılar beni kimseden ses çıkmadı.hepimiz insanız herkesin hatası olur.ben yazmıyorum ama konuyu aynı kişiler yine alıp editörlerin bir takım kişilerini koruduklarına ve bir çok adminin anti alonsocu olmasına bağlamışlar.bu böyle uzar gider çözüm önerim falanda yok..haberleri ve altındaki yorumları okuyorum o kişilere gülüyorum sadece okurken.ha birde bakiyorum en tepede Mclaren var alonsonun akibetide belli, keyfimi kimse bozamaz..:)

  29. Yaşanan bunca tartışmadan sonra ve site yönetiminin duruma el koymasından sonra bile provakatör yorumlar devam etmektedir.Bir mclaren taraftarı alonsonun fotoğrafını her gördüğünde hissetiği kuyruk acısından bahsetmiş.Bu resmen tahrikdir.Bence silinmesin ve ağzının payını alsın.Burada kendisine hakaret ettirmek isteyen laf söylettirmek isteyen bazı kişiler var.Bırakın ağızlarının payını alsınlar.Taş yerinde ağırdır.Adam gibi yorum yazana kimse karşılık vermez aksine haklısın denir + verilir.Atalarımız ne kadar güzel söylemiş.''Cam kırığıyla oynama elini keser,çocukla oynama üstüne ….şer..

  30. bazı arkadaşlar bizi TRT'nin sitesi sanıyor bu arada. berk sarıoğlunun bizimle, trf1'in trt ile alakası yoktur. bunu daha farklı şekilde açıklamak istedim ancak olmadı. buradan okuyanlar ve yanlış bilgi sahibi olanlar varsa onlara bilgilendirme olsun.

    TRF1.net'in TRT ile bir alakası yoktur.

  31. murat levent avatarı

    Ben kendi adıma şunu anlamıyorum, tamam iyi güzel hepimizin tuttuğu takımda olabilir pilotta hatta F1 camiasından her hangi bir kişilikte. Burda yapılan yorumlara baktığım zaman öyle bir sahiplenme varki sanki bizim ekmeğimizi bu adamlar veriyomuş gibi kavgaya tutuşuyoruz. Futbol da aynı böle, klüpler milyon dolarları götürürken sesi kısılan hep taraftar olur. Bence bu fanatiklik bırakılmalı her şeyden önce. Aksi takdirde istenildiği kadar uyarı da yapılsa, siteden de kovulunsa daha farklı bişey olmayacaktır.

    Ben Alonso taraftarıyım ama bi yere kadar, nasıl ki ben onun umurunda değilim, o da bi yerden sonra benim umurumda olmaz. Yaptığı/yapmadığı işi tartışabiliriz ama yapılan yorumlar Alonsoyu veya bir başkasını aşıp konuya değil de yoruma/yorum şekline dönünce sanki o takım veya pilot bizmişik veya bizimmiş gibi bir havaya bürünüyoruz. Çok yanlış bişey, Onlar pistte kapışıyor diye biz de burda kapışmak zorunda değiliz.

    Saygılarla.

  32. okay karacanın programında olanlardan benmde haberim var. FERNANDO ALONSO SCUDERİA FERRARİ.

  33. benim düşüncem şu şekilde motor sporlarını ayrı tutmalıyız futbol taraflarları gibi olmamalıyız bu ayrı bir iş çünki yani aracı kim daha iyi yaparsa kim motor sorunu yaşamassa o galip gelir sadece sürücünün elinde değildir o yüzden yorum yaparken biraz daha anlayışlı olmamız gereklidir bence takdir yine arkadaşlara kalıyor tabiki…

  34. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    Şu son sorumuda biri cevaplasın da içim rahat etsin.Berk sarıoğlu kimdirki Alonso,Vettel,Massa silik diyorda Lewis'i efsane yapıyor canlı yayında.Bumudur tarafsızlık?Taraftarlık daha tv de başlıyor.Bu sitede bazı insanlar var ve Mclaren-Lewis ten başka birşey görmüyorlar.Dilerim sene sonunda Kırmızılar öğretirler cevabı.

  35. hazmetmeyi öğrenemediğimiz sürece yorumlarda mutlaka tartışmalar olacaktır. yada sonucu kesin bir mevzu üzerinde kendi sahsi düşüncelerimizi yazmanın bir anlamı olmadığının farkına vardığımızda çünkü tartışmaları başlatan konular hep bunlar oluyor..en basiti x yarışı kazanmıştır ama bir üye çıkıp hakkı değildi vs yazınca tartışma başlamış oluyor haliyle bu seferde x takımı y takımı tartışmaları alev alıyor. ha peki bu mümkün mü? hayır değil o zaman tek seçenek hakarete varmayan yazılar yazmak alınganlığı bırakmak en kesin çözüm…

  36. trf1 açıldığından beri burdayım,takip ederim.şimdiye kadar yanlı davranışlarına rastlamadım.kimler geldi kimler geçti, her sezonda tahrikçi yeni insanlar çıktı.bu kişilerin yorumlarına doğal olarak tepki oldu, tartışma çıktı.yönetimin bu tartışmalara yanlı müdehalesinide görmedim.TRF1 i tarafsız olmamakla suçlayan zihniyetler aslen tarafsızlığı istemeyenlerdir.

  37. Yaşarcım merhaba…
    ben hiç kopmadımki hep buradayım. çok samimi söylüyorum diğer önemli siteye gidip haberlere baktığımda sanki buradaki site sahiplerini aldatmış gibi hissediyorum kendimi. bu kadar çok seviyorum buradaki arkadaşları. özay hariç canlı olarak hiçbirini görmesemde…inan bir ara buradaki arkadaşlara dua ediyordum namazlarımda.
    sitede yorum yapan arkadaşlarında bir kişi hariç tamamını seviyorum. velhasıl benden yana bir sorun yok. ama geçenlerde düşündüm. yahu dedim kendi kendime bu adamlar seni yaklaşık 30 sefer bu siteden kovmuşlar. her yeni başlangıçta kendimi anlatabilirim kabul ettirebilirim ümidiyle tekrar yazmaya başlamışım. ama bir adamın adı çıkacağına canı çıksın. en ufak bir faullü davranışta tekrar şut. sürekli şahsıma yapılan hakaretler. bende boş durmuyorum tabi hemen cevap veriyorum. sonrasında ben kovuluyorum kavga ettiğim arkadaş yazmaya devam ediyor. şu açıdan gönlüm müsterih. küfürlü veya hakaret içeren tartışmalarda ilk adımı atan ben olmadım. maalesef espoirin dediği 1 deli 40 akıllı meselesinde o deli rolü hep bana yıkıldı. çocukkende çok uslu biri değildim. 5 kardeştik kavga ederdik babam uyanırdı gelirdi kim suçlu sormadan beni döver giderdi. anlayacağın gbt miz temiz değil buradaki arkadaşların aklında.
    sanırım böyle si daha iyi…geçen bir olay oldu madem atış serbest yazayım. bir alonsocu arkadaş kimiyi eleştiren onun hatalarını içeren madde madde bir yorum yazmış. bende oturdum 45 dakika uğraştım bir cevap hazırladım. yorumu yolladım. akabinde bir kelimesini ***** yapıp tekrar yayınladılar. bir süre sonra baktım yorum silinmiş. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu…dedim kendi kendime herhalde bir editör arkadaş yoruma baktı bu kelime ayıp bir kelime bunu sileyim yorumu tekrar yayınlayayım dedi. arkasından(o gün pazardı) uykusundan kalkmış yemeğini yemiş bir başka editör arkadaş bir bakayım yorumlara banlanacak birşey varmı diye bir bakıyor ''ulan bu deli kimici yine ortalığı birbirine katacak birşeyler yazmış silelim olsun bitsin'' demiş bizim yorum gitmiş. doğrumu şimdi bu. uzunca zaman önce önemli bir site yöneticisi arkadaşla mailleşiyoruz. ben varsam sorun belli tabii. soruyorum arkadaşa nasıl yorumlarım diye. fındıkları hep kendi yiyen arkadaşımız cevap veriyor çok iyi gidiyorsun diye. tam üç gün sonra site yönetiminden bir mail süresiz kadro dışı bırakıldınız diye…ne değişti üç günde.
    bence önce sitede yorumların yaınlanmasına karar veren ekibin kendi aralarında bir fikir birliğine varmaları lazım. burada tutarsızlık var. birinin iyi dediğine diğeri kötü diyebiliyor.
    hülas Yaşarcım durum benim taraftan böyle. üflediğim nargile dumanlarını rüzgar hep suratıma çarpıyor. iyisimi içmemek…
    bilmem anlatabildimmi?

  38. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф arkadaş sen şimdiden kampçılığa ayrışmaya bölmeye başlamışsın ALLAH kolaylık versin işin zor bu dünya bitmez böyle herkesi etiketlemeyle, ki senide etiketleyebilirler günün birinde ….

  39. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    birde forza jenson isimli arkdaşın poilotu antipatik olduğu yetmezmiş gibi birde en antipatik resmini koymuş,2009 yılından kafanıza button düşsün diye yorumu var.hadi hadi diye adamı kızdırıyor,Ferrari bitmiş diyor.Ama o kada küçük hesaplarki Mclaren diye yazıyor ferrari alonso küçük harflerle.ron'a amca,luca mafya..Yorum yapmıyordum ama dün içime oturdu.Spa 2000 le, Montreal 2010 daki olayı birbirine karıştıranla bile oldu.Bu site bitmiştir.Hepinize hayırlı yayınlar.

  40. gokhan cinar avatarı

    sayın unzile
    bende yorumların aynen yayınlanmasından yanayım o konuda farklı dusunmuyoruz.ama ortamı geren mesajların silinmesini haklı buluyorum.çünkü sonucun degişmeyecegini biliyorum yaşadık bunları trf1 bunyesinde gecen senelerde.çok iyi hatırlıyorum 'adres ver gelicem oraya' demeye kadar varan tartısmalara tanıklık ettim.sonucta trf1 ekibi bunları sildi ortamın gerilmesni engellemek adına bunu destekliyorum işte.

  41. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    can bundy,mclaren mercedes- (lewis kasklı olan) mert merter,didem gibi Ron'a amca,Lewis'e kral zevk veriyor diyen kapalı kutu zihniyet olduğu sürece,bu berk sarıoğlu gibi adam meklırın diyerek kendini üstün görüp sonra VETTEL! ( F ile okunur L aksanlı ve boğazdan söylenir) diyerek arkasında okay karacan gazınıda alıp milletin beynini yalanlarla dolddurduğu sürece en iyisi bu işin GERÇEK TEMSİLCİLERİ OLAN VE BU SPORU bize yaşattıran Avrupalıların açtıkları istede yorum yapmak.Sizde zaten oralarda topluyorsunuz mclarenci site.

  42. Hemen önerimle başlayayım. Editörler yorum kaldırmasın. Küfür içermeyen en ağır yoruma bile müdahale edilmesin. Verilen (-) puanlar yorumun görülmesini engellesin hatta kaldırsın da. Böylelikle size çamur atamazlar. Ama derseniz verilen eksi puanlar haklı bir yorumun bile silinmesine neden olur mu ? Sanmıyorum. Ben, beni eksiye boğacaklarını bile bile bu olay sizin düşündüğünüzün tam tersi deyip ortaya atladığımda bile bir (-) bile almamıştım. Yani kendi görüşlerine uymasa bile burada birine (-) verilmiyor. Sadece saldırı hakaret ya da abartılı, yersiz yorumlara veriliyor. O zaman bu yetki üyelere verilebilir. Puanlarımızla o yorumu kaldırabiliriz. Hatta bu eksi puanlar kredi gibi biriktirilebilirse belli eksiye gelenin üyeliği kaldırılsın. İşte demokrasi  Ama böyle bir sistem mümkün değilse bir şey söyleyemem.
    Haberlerin kaynak belirtilerek verilmesini de çok isterim. Bunu bir şekilde söylemeyi düşünüyorudum. Son olarak :
    Üye sayısı arttıkça site aile havasını yitirecektir kaçınılmaz olarak. Bugün çok fazla ziyaret edilen ve kuruluştaki aile havasını yitiren sitelerle aynı kaderi paylaşacağız büyük ihtimalle. Yorum yazanların çoğunu tanıyorum. Nickleri,avatarları hep aklımda beni tanıyanlar da vardır ama belli bir süre sonra üye sayısı nicklerini aklımızda tutamayacağımız kadar artacaktır. Yorumlar artık sitenin herhangi bir üyesine hitap edeceğinden empatiden uzak düşüncesizce yazılacaktır. Bugünkü sorun bunun bir etkisi bana göre. Üslup konusundaki kaygıyı anlayışla karşılıyorum ama artan üye sayısıyla birlikte bu sorun sık sık yaşanacaktır.

  43. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Herkes kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa karşısındakine öyle davransın, haaa bunun içinde hakaret edilmeyi, aşağılanmayı, yargılanmayı seven arkadaşlar varsa da onlar öyle davransın fakat unutulmasın ki bu sanal ortam her ne kadar herkese açık olsada kuralları ve düzeni olmayacak diye bir kaide yok, son zamanlarda toplum olarak aşırı bireyselleşme dolayısıyla eski sosyal özelliklerimizi kaybettik kanaatindeyim bu da beraberinde hoşgörüsüzlüğü getirdi ve ortaya "BEN BİLİRİM" tarzı yaklaşımları ileri sürdü doğrudur siz bilebilirsiniz belkide herşeyi doğru olarak fakat bunu hiç kimseye dayatamazsınız hele hele herkese açık bir sitede bunu hiç yapamazsınız madem yapmak istiyorsunuz kendinize ait bir sanal ortam kurarsınız ve oradan istediğiniz klavye delikanlılığını yaparsınız siteyede istediğinizi alırsınız, referans istersiniz, torpil yaparsınız ve sitenizde hep aynı kelimeleri düşünceleri sarfeden bir topluluk daha doğrusu "sürü" oluşturursunuz ve böylece sizin söylemleriniz dışında çıt dahi çıkmamış olur ve siz sanal gerçekliğinizde mutlu bir bireysellik yaşarsınız fakat insan olmanın gereği olan sosyalliği ve sosyolojikliği bulamazsınız;

    Bir konunun altını çizmek isterim, "TARTIŞMA" değil "MUHABBET" bu kelimelerin sözlük anlamına bakarsanız sevinirim ve buraya kadar kastettiklerimde anlaşılmış olur kanaatindeyim,

    Ve bu site ile uğraşan arkadaşlara emekleri dolayısıyla bir kez daha teşekkür etmek isterim (bir kısmı ile sanal bir muhabbetim dahi olsa daha kendileri ile tanışamadım),

    Dünyada en kolay şey hiçbir şey yapmadan eleştirmektir buradaki arkadaşlar iyi veya kötü, doğru veya yanlış bir şeylerin mücadelesi veriyor ve birşeyler yapmaya çalışıyor ve o sebeple madem yapılmasına izin vermemek niyetiniz işte o vakit bozmayın bari,

    Baki selamlar ve muhabbetle kalın ….

  44. Gökhan Çınar Bey;

    Maalesef yorum yönetimi konusunda katılamayacağım. Yani önce yorumların kontrol edilip daha sonra yayınlanması konusunda. Şu an oylama yapsak büyük çoğunluğun da bunu istemeyeceğini düşünüyorum.

    En azından kendi adıma konuşayım. 5 yıldan uzun bir süredir TurkiyeF1.com sitesini takip edip, bir o kadar süre de yorum yaptım. Ancak sırf şu yorumların onay gerektirmesi durumu bile başlı başına can sıkıcı olabiliyor.

    En basitindan antreman, sıralama seansı veya yarış sonrası insanlar heyecanla yorum yapıp, sevincini (veya üzüntüsünü), tepkisini, duygularını belli etmek istiyor. Ve bunu da yorumlarıyla belirterek "anında" paylaşıp iyi veya kötü tepki almak istiyor diğer arkadaşlardan.

    Bence sitenin ruhuna ters.

  45. gokhan cinar avatarı

    uzun zamandır tartişmalara katılmıyorum.ama trf1 gercekten turkiyede bu işi en iyi yapan site.onceden tartısmalara katıldıgımda zannedersem benim de bir yorumum silinmişti o zaman haklı oldugumu düşündügüm konuydu şimdi dusunuyorumda tartışmanın bir anlamı yokmuş.çünkü herkesin olaylara bakma acısı farklı sonucta kimse kimseye birsey kabul ettiremiyor.bu iş boyle uzayıp gidiyor.sonuc olarak tartışma olması yanlış degil ama bazen insanı cileden cıkarıyor o yuzden ben bıraktım tartısmayı.yorum yazarken uyulması gereken kurallara uymaya calısıyorum kuralların koyulmasını haklı buluyorum saygılar…

  46. artık sitede yorum yazmıyorum. uzun bir zaman da yorum yazmayı düşünmüyorum. bu yorum işlerine bir çeki düzen verilmesi gerekiyor. yorumların kontrolden geçmeden yayınlanmaması gerekli. biliyorum sizin için kontrolü zor bir şey olacak ama bunun başka mantıklı çözümünü de göremiyorum

  47. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    Daha önce de burada ki kimi tartismalarin fb-gs boyutunda oldugunu soylemistim. Ulkemizde spor ahlakı oturmadıgı icin , her turlu sporda bu tartısmalar yasanır. İlerde bizim ulkemizde de insanlar spordan keyif almayı ogrenir umarım.

  48. uzun zamandır sadece haberlere ve alt yorumlarına bakıyorumda gerçekten yorum yapan arkadaşlar bazen amcını aşan cümleler kurup birbirlerini kırıp, sinirleniyorlar halbuki yorum yazarken konuşma ortamına göre daha sakın ve düşünerek yazabilme imkanları var olmasına rağmen sanki tartışma platformundaymışcasına düşünüp hareket ediliyor, aslında bu arkadaşlar gerçek yaşamda bir araya gelseler, sanal ortamtadakı atışmalarınında aynısı yaparlamı acaba… BENCE YAPMAYACAKLARINA ADIM GİBİ EMİNİM… BENİM SİTE YÖNETİMİNE BİR ÖNERİM OLACAK BURAYA YORUM YAZAN ARKADAŞLARIN COĞU İST İKAMETLİ DİYE TAHMİN EDİYORUM… TANIŞMA, KAYNAŞMA, UZLAŞMA ADINA NE DERSENİZ DEYİN KARTİNG ETKİNLİĞİ DIŞINDA BU ARKADAŞLARI BİR ARAYA GETİRİRSENİZ EMİNİM DAHA HOMOJEN BİR DURUM SAĞLANACAKTIR… SAYGILARIMLA

  49. hakanım hayırlı sabahlar.

    tamam tartışma olacak ama bazen iş küfürleşmeye kadar gidiyor.sanırım sitenin rahatsız olduğu konu bu.çok değil daha yakın zaman önce seninle benim aramda geçmişti bu olay.inan sonrasında çok üzülmüştüm ama oldu geçti artık.bence biraz haklılık paylarıda yok değil hani.sen yinede bize lazımsın ara sıra uğra.

  50. sanırım yaklaşık 1 ay oldu yorum yazmıyorum. sitenin yorumlara karşı yaklaşımını uygun bulmuyorum. buradaki herkes kötü hakaret içeren küfüre varan ifadeler nedir mutlaka bilir. bunların burada yorum olarak yazılması ve yayınlanması hoş değil. buraya kadar tamam. ama siz biraz yüksek sesle tartışma olsa evde başı ağrıyan bir insan gibi çocuklar gürültü yapmayın tavrıyla hemen (genel itibariyle) ya siliyorsunuz yada fırça modunda uyarılar yapıyorsunuz. kişiyi kovuyorsunuz tekrar geliyor diyorsunuz. e adamın içinde kuyruk acısı var gelecek tabi. eğer bu işi amatörce sürdürecekseniz yani bu yaptığınız işten para kazanamayacaksanız bilinki bu site bir gün gelecek kapanacak veya el değiştirecek başka bir konuma geçecek. sonra çocuklarınıza veya torunlarınıza buza yazı yazar gibi bu yaptıklarınızı anlatacaksınız. tatlı bir hayal olacak bu emekleriniz.
    daha çok tıklanma internet sitelerinin hayalidir. siz bence bunu istemiyorsunuz. gülü seven dikenine katlanır. şunu iyi biliyorsunuzki buraya giren bir çok üye haber kadar yazılan yorumlarada bakıyor. eğer bu kadar şikayet ediyorsanız o zaman bütün yorumları önce kontrol edin sonra yayınlayın. ama biliyorsunuzki bu yöntem buraya olan rağbeti azaltacak. çimeni yerken iyi ama bıçağa gelince mızmızlanma olmaz. bebek doğdumu mutlaka ağlar buna katlanacaksınız. kendi özel hayatında buradaki arkadaşların geneli kendi halinde aklı başında insanlardır. ama ben öyle insanlar biliyorumki maçta başka bir kimliğe bürünüyorlar. burasıda bir yönüyle tribün. bazen olacak bu tarz yorumlar. bırakın küfür kötü söz olmadıkça insanlar istediklerini yazsınlar. bence birşey kaybetmezsiniz. rahatsız olan elbette olacaktır. bırakın yorumları kendi haline göreceksiniz ve zaten görüyprsunuzki % 80 i tartışma. koca koca tv kanalları rating uğruna zıt kutuplardaki kendi alanında önemli insanları karşı karşıya getiriyorlar. bu işin doğası bu. hedefinize hiçbir zaman varamayacaksınız. sizin rakip diye nitelendirdiğiniz ismi bile yazılınca otomatik **** a dönen site (ne kadar doğru tartışılır ya) son zamanlarda tartışmalı yorumları yayınlamaya başladı. burası türk musiki cemiyeti sitesi değil. burası bir f1 sitesi. heyecan adrenalin f1 in doğasında var. dolayısıyla fanlarındada var.
    bir katılmadığım konuda şudur. burayı gerçekten çok seven fanlarınızı bir yanlış yorumdan dolayı siteden kovuyorsunuz. ne olur bir kere uyarsanız geçici uzaklaştırsanız vs. vs. …ne kaybedersiniz? ama kendinizi buradaki insanlardan yukarda görüyorsanız ki bence öyle o başka…
    neyse çok eleştiriye tahammülünüz yok. fazla yazıpta ayranınızı kabartmayayım. mülayim sessiz sakin sitenizle mutlu olun. eskiden yatmadan evvel son kez baktığımda uykumu açan bu site şu an uykumu getiriyor. böylesi daha güzel. kalan sağlar sizin olsun.
    Allah gönlünüze göre versin. bol selam….
    hakan tercümani

  51. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bundan yaklakşık iki ay kadar önce; bana saydıran bir arkadaşın yorumları silinmediği halde benim içinde hakaret bile olmayan mesajlarım silinmişti…bunun üzerine ben hakkımı aramış ve editör arkadaşlardan bazıları hakkımı teslim etmiş yapılan yanlışı düzeltmişti…
    Bu buradaki yorumcu arkadaşlara gösterdiğiniz saygının bir örneğidir. Tabi ki sizin içinizden hata yapnlarda olacak, ancak bunların hiç biri aşılamayacak engeller değildir. Nasıl aramızda çok fanatikler varsa sanırım editörler arasında da bir arkadaşta var bu aşırı fanatiklik…Ama bu durumda genelleme yapmak yanlış olur. Eğer kendi aranızda bu sorunu halledebildiyseniz bize söz söylemek düşmez. Benzer problemler olursa muhakkak ki eleştirilerin devamı gelecektir.
    Ben son aylarda yorum yapmayı bıraktım. Çünkü bir kaç provakatör insan hiç huzur bırakmıyor. Ben mutlu olduğum bir sporu izlerken buradaki yorumlarda nedense insanların seviyesizlikleriyle uğraşmak zorunda kalıyorum,çünkü bir deli bir kuyuya taş atıyor sonra 40 akıllıya oradan o taşı çıkartmak farz oluyor. Taşı çıkartsak bile akıllanan olmadıı için bende sadece haberleri okumaya başladım,yorumlara neredeyse hiç bakmıyorum.
    Umarım bu sorunlar halledilir. Çünkü bence şu anda Türkiye'deki en iyi f1 sitesisiniz…Bizlere bu hizmeti sunduğunuz için teşekkür ediyorum, daha az tartışmalı daha az sorunlu günler diliyorum…

  52. İnsanların gerçek hayatlarını soyutlayıp bu tarz şeylerle uğraşması ne kadar acınası bir durum.Bir kaç gündür dikkatle takip ediyorum haber altındaki yorumları.Sanki ortada bir namus meselesi var.Neymiş efendim o benim takımımı neden eleştirmiş onun kaşı niye karaymış vs vs.Ben sıkı bir Schumi taraftarıyım Herhangi biri Schumi ye biri laf attığı zaman gereken cevabı saygı çerçevesinde veririm ama karşımdaki bundan anlamayan birisiyse ne diye onunla uğraşacağım.İnsanların bu tarz şeylere körükörüne bağlanması beni çok üzüyor.Ben bu yönden bakmak istedim.Sitenin tarafsızlığı konusunda ise bir rahatsızlığım yok.2006 da kurulduğundan beri en ciddi şekilde takip ettiğim ve tarafsızlığına güvendiğim yegane sitelerden biridir.

  53. Açıkçası üyelerden görüş alma nezaketinde bulundunuz için size teşekür ederim,ancak ben zamanımın çoğunu bu sitede geçiriyorum,bazı sürtüşmelere tanık oluyorum ama bu o kadarda büyütülmemeli bence,yanlı tututma gelince, ben bir alonso tartarı olduğum halde sitede böyle bir ayırımı göremedim şahsen,son bir ilave ve uyarı yapacağım diğer üye arkadaşlara,birçok yerde çeşitli haberlere yorum yazıyoruz,hepimiz ve hiç biri doğru dürüst yayınlanmıyor,ama burada öyle bir sıkıntı yok,o yüzden oto otokontrolü elden bırakmayalım.

  54. arkadaşlar sonuna kadar arkanızdayız.sizinde deiğiniz gibi bazı arkadaşlar bunlara bende dahil yer yer düşünmeden yorum yapıp karşıdakini tahrik edebiliyor veya onu kızdırabiliyoruz.ben şahsen biraz daha dikkatli olmaya çalışacağım.aslında size bu yazıyı buraya yazmaya mecbur bırakmak bile benim için(şahsım için söylüyorum)ayrı bir tessürdür.kusura bakmayın ve hakınızı helal edin.

  55. WİLLİAMS F1 TEAM avatarı
    WİLLİAMS F1 TEAM

    gercekten dogru soyluyosunuz ben oncelerı haberlerın altındakı yorumları kacırmaz hepsını okurdum ama artık haberı okuyup dıgıstırıyorum bu yersız surtusme hatta sızınde dedıgınız gıbı dusmanlıga hıc gerek yok arkadaslar hepımız bukpnunda duyarlı olalım lutfen…….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir