Arrivabene “Raikkonen Kazanabilirdi”

yazar:

kategori:

Ferrari Takım Patronu Maurizio Arrivabene, Kimi Raikkonen’in starttaki hatası ile galibiyet şansını kaçırdığını söyledi.

Yarışa 4. sıradan başlayan Raikkonen, Vettel’in formasyon turunda kalmasıyla aslında 3. sıradaydı ve önünde sadece Mercedes pilotları vardı. Ancak Raikkonen startta yavaş kalınca arkasındaki 3-4 sürücüye de geçildi.

Raikkonen’in eski pozisyonuna dönmesi 7 tur sürdü ve bu süreçte Nico Rosberg liderlikte 11 sn fark açtı.

Arrivabene “Kimi startta sorun yaşadı ve bu onu büyük bir şekilde cezalandırdı çünkü önündeki 3 aracı geçmek zorunda kaldı.”

“Belki, altını çizerek söylüyorum ‘belki’ bu yüzden galibiyet şansını kaybetmiş oldu.”

“Sayarsanız bu kolay olur. Bir şey üretmiyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Arrivabene “Raikkonen Kazanabilirdi”” için 26 yanıt

  1. doğru demiş start hatası olmasa kazanırdı amma öndeki karambol içindede kalabilirdi, yarışı bitebilirdi, birde ferrari iyi taktik yaptı, vettel in olmadığından sebep, kimi ye iyi taktik uygulandı ,rosberg trafikte kalınca hemen içeri aldılar 3.5 saniye avantajı oldu kimi nin, vettel yarışsaydı acaba böylemi taktik yaparlardı kimi ye ?birde bu problemler ne derece görmek lazım 2 yarışta 2 sürücü sıkıntı yaşadı ,sorunlar aynen devam ederse problem var demektir

  2. Ferrari’nin aracı iyi bence. Ufak sıkıntıları da halledeceklerdir. İspanya’ya kadar böyle aralarını bölsek iyi. Ama iki pilot da maksimumu çıkarmalı yarışlardan. Rosberg 2 yarış daha kazansın, HAM’in suratı düşer yavaştan.

  3. Ferrari Vettelin yanına doğru düzgün bi pilot almalı 2008de massa 2014 alonso 2015 vettelin ezdiği bi pilotun ferrari koltuğu hahhettiğini düşünmüyorum

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Şu yorumdan dolayı açıkçası düşünebilmeni bile sorgulayabilirim.

      1. Felsefe iyidir arada sorgulama yapabilirsin sana bişeyler katar

        1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Çocukları pistlerden alalım.

          NOT: Anlamazsınız belki diye bu uyarım sizeydi .

          1. O zaman bu yorumu yapmaman gerekirdi .

  4. Mercedes AMG avatarı

    Bide şöyle bir soru var hamilton un aracı ne kadar hasar aldı? O hasar olmasa raikkoneni geçebilirmiydi? Benim şahsi fikrim o hasar olmasa en kötü peşpeşe giderlerdi

  5. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    O zaman kazansaydı kardeşim.Yok startta direksiyondaki kola basamadı sonra didindi durdu falan. Adamın yapabileceği bu işte. Mercedes tank gibi araba yapmış Ferrari ise yıllardır ilk kez bu kadar dayanıksız ve sorunlarla boğuşuyor. Araç yavaş değil ama kullanıamıyor. Daha formasyon turunda motor patlatıyor. Bu motoru tasarlayan ve işleri bu hale getiren adamı İspanyada düzelmezse sorun kovarlar demedi demeyin.

    Sonra çıkıp züğürt tesellisi yapıyoruz. Yok Vettel kalmasa kazanırdı Raikkonen kaymasa kazanırdı geçen yarış strateji olmasa ….

    2 yarıştır kazanıyorlar atı alan Üsküdarı geçiyor el atın elll

    1. Şevki AKSU (tutuklu_8) avatarı
      Şevki AKSU (tutuklu_8)

      Büğünki bu durumda mecedese yetişmeniz için risk almanız gerekiyor. Daha 2014 te tur yiyen ferrariyi ne çabuk unuttunuz anlamıyorum. Ama bence ferrari doğru yolda ilerliyor.
      Bence ferrari yarış hızında mecedes ile mücadele edebilecek hızda ama sıralamalarda sıkıntı var. Mercedes bu sene daha muhafazakar bir araba yaptı. Ferraride daha riskli bir tasarıma geçti. Bana görede başka yolu yok. Bence hazır el atmışken turboyuda ikiye böleceklerdi.

  6. F-one-Driver avatarı

    Hamiltonla belkide yarışın 10. turlarında çok yakın olmalarına rağmen raikkonenin pozisyonunu korumasını ferrari adına çok olumlu buluyorum. Geçen sene olsa bazı yarışların startında ne kadar geriye düşse de mercedes dubleye gidebiliyordu. Bu sene gerçekten ferrarinin yarış performansı iyi, herşey iyi gittiğinde arrivabene nin dediği gibi galibiyet mücadelesi uzak değil…

  7. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Sf16h kötü bir şasi değil hatta iyi çalıştığını da söyleyebiliriz.ama motorda problemimiz var (veya bileşenlerinde turbo başta olmak üzere) ve takım da bunun farkında.kimse şu ihtimali düşünmüyor belki biz dayanıklılık için motor kısıyoruz hatta kiminin vetteldeki problemden dolayı yarışta motoru kısarak gittiğini düşünüyorum.ama mercoda tam gaz gitmedi onlarında problemi lastik.hatırlarsanız fark pit çıkışı 4 snlere indiğinde rosberg 1 sn hızlı bir tur attı kimiden yani bence tam güç gidildiğinde ortalama bir pistte fark 0.4-0.5 civarı ama merco tam güç gidemiyor giderse herkesten fazladan iki pit yapma zorunluluğu olacak çünkü. bu yüzden bizim dayanıklılığı bir an önce halletmemiz gerekiyor.eğer problemi çözersek şampiyona ortağı olacağımız çok açık, umutlar gittikçe artıyor, artık bir galibiyet şart.

  8. Avustralya sonrası dedik ki;
    1 – Alonso’nun kazası olmasaydı
    2 – Zeki bir strateji uygulansaydı
    kazanabilirdik.

    Şimdi Bahreyn geride kaldı. Diyoruz ki
    1 – Vettel yarış dışı kalmasaydı
    2 – Raikkonen’in kalkışta direksiyondaki parmağı kaymasaydı
    kazanabilirdik.

    Araç gerçekten hızlı, Mercedes’e geçtiğimiz yıldan çok daha yakın. Onlar da enselerindeki atın nefesinin sıcaklığının farkındalar.

    Ancak dayanıklılık sorunlarını aşamazlarsa, smart yarış stratejileri çizemezlerse yukarıdaki önermelerin hepsi ‘Halamın bıyıkları olsaydı, amcam olurdu’ geyiğinin türevi olur.

    Ayrıca dün de yazdım. Kimi’nin ‘Hırs yoksunluğu’ insanı delirtiyor. Startta yaptığı çok kritik hatayı çok rahat bir şekilde elim kaydı diye cevaplayabiliyor. Bu onun ‘alameti farikası’ olabilir ama takımın erken bir galibiyetle ivmelenmeye çok çok ihtiyacı var. Herşey bu kadar basit olmamalı. İAvustralya’da Vettel’in Hamilton’ın arkasına yapıştığında yaptığı hatanın akabinde telsiz konuşmasını hatırlayın. fark aslında Vettel’in neden öncelikli pilot olduğunun cevabı…
    Bu noktada Arrivabene’nin söylediklerinin metin altını iyi okumak lazım.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Senin Ferrarini başına gelen Mgpninde başına geliyor eee sen nasıl reaksiyon veriyorsun diğer takım nasıl asıl cevap burda!!!

      Avustralyayı ellerinden kacırdılar ki büyük bi psikolojik üstünlük sağlayabilirlerdi olası bi galibiyetle ama gel görki dayanıklılık ve strateji ve herseyin bir araya getirebilen mutlu sona ulasıyor

      Süper bi yorum olmuş eline sağlık

    2. Bir fanatik düşünce örneği.

      Ya arkadaşım demezlermi sana bu adam bu kadar motor sorunu strateji sorunu yaşadı, ağzını açıp tek kelime etmedi, takımı motive etmeye çalişti ki bunu yaparken de medya ve takım patronu Kimi’nin üzerine çullaniyordu.Şimdi hatasıni fazlasıyla telafi etmişken siz neyin derdindesiniz?

      Bu araba Mercedesi geçecek kadar hızlı olsaydı Kimi Mercedesleri yine harcayacaktı.Ancak şu anda bu kadar hızlı değil.Sorunu başka yerde aramaya gerek yok..

      1. ”Fanatik düşünce örneği” yaftasını @Erendost ‘un buyurması kadar ironik bir durum olabilir mi?
        Sen çok yaşa çocuk..

        Kariyerine bak. Şampiyon olmak olmamak – yarış kazanmak kazanmamak – başarılı olmak olmamak çok da umrunda olmadı Kiminin.. Ondaki cevhere inanmamazlık etmedik zaten. Ondaki umursamazlıktan dem vurduk..
        Onun (meşhur cool’luğuyla) bir kelime ile cevaplayıp arkasını döndüğü şeyleri sen burada sayfalarca açıkladın. O berbat bir yarış haftasonu yastığa başını koyar koymaz uyudu. Sen ise fanı olduğun adam için haftalarca içini kararttın. Dedik ya alameti farikası umursamızlığı. Belki de onu bu yüzden o kadar seviyorsunuz. Ama aynı zamanda sırf bu yüzden bu kadar üzülüyorsunuz. Öyle ya, Kimi fanı olmak zor zanaat.
        Neyse, ilk cümlen olmasa yazmazdım bu kadar, bana göre olmazsa olmaz şahsiyetlerinden birisin bu sitenin. Benim düşüncelerimi mazur gör, gönül koyma.

        1. Şevki AKSU (tutuklu_8) avatarı
          Şevki AKSU (tutuklu_8)

          Ben sana bişey söyleyeyim bu kadar kendini kaptırma. Kendin söyledin kimi vurmuş yastığa kafayı uyumuş. Kendine yazık etme. Ne dertler var hayatta.
          Bende eren dosttan farklı düşün müyorum hala fark tam olarak kapanmış değil. Ama ferrari kendini geliştirmeyi başarıyor.

          1. Okuduklarını tamamen yanlış anlamışsın.

  9. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Yav babos o kadar emindimki bu yarışta zafere çıkacağımıza.Deli ediyor bu şansızlıkları beni.Debrajdan parmak kayması nedir ya alalhım sabır ver.

  10. Mercedes her koşulda kazanıyor diğer takımlarda hep belkilerle yaşıyor. bu sistemin çok acil değişmesi gerekiyor. Aslında tek takıma avantaj sağlayan hiçbir sistemin kabul edilmemesi gerekir. sezon sonu bile beklenmeden buyuk avantajlar ortadan kaldırılmalı. eşit şartlarda bazı tamamlayıcı parçalar ortak kullanılmalı. ERS gibi…

  11. Bence kazanamazdı. Önü açılınca da farkı kapatamadı Raikkonen ilk stintte. Bana kalırsa Rosberg kontrol altında tuttu yarışı, zorlamadı pek.

    1. İlk stintte yetişmesi olanaksızdı, nedeni ise lastiklerini trafikten kurtulmaya çalışırken bitirmesiydi.Temiz havada sürmek büyük fark yaratıyor.Hem motor hem lastik için sıcak ve türbülanslı hava dezavantaj.Ama diğer stintler de çok yakınlardı.14 sn den farkın 4 sn’ye ye inmesi bunun kanıtı.Geçmesi için agresif bir strateji gerekiyordu ancak sanmıyorum geçebileceğini.0.2 0.3 lazım Ferrari’ye, bu hızı bulabilirlerse o zaman pist üstünde iyi bir strateji ile Mercedesi geçme şansları olabilir.

      1. 2. yarışta ki bu kadar dezavantaja rağmen her iki Bahreyn kıyaslamalarına bakarsanız, sonuç şu çıkıyor: Geçen sene ite-kaka gelen 2.lik (+5,0 sn.) bu yıl geze geze (+10 sn.) 2.lik Geçen yıl tek tur 0,7-0,8 sn. aralığı, yarış temposu 0,4-0,5 sn. aralığında iken iken, bu yıl Ferrari farkı biraz daha kapamış gibi görünüyor. Tek turda 0,4-0,5 sn. yarış temposunda ise 0,1 sn.lere kadar düşmüş görünüyor. Bahreyn malum iklim şartları değişik. Avustralya’dan da yeterli veri gelmemesi işleri netleştirmiyor. Hala Pirelli’nin bu pembe bantlı lastikleri Ferrari için çıkardığını düşünüyorum. Bekleyip görelim.

  12. Mustafa Sar avatarı

    ARRİVABENE çok demeç vermek çok başarı getirmez..
    Dominicalli de bayağı konuşkan bir arkadaştı ancak bir anda koltuk altından kaydı…
    FERRARİ başarısız ve bence bu başarısızlık direk Arrivabene beye yazılır …
    Sanırım Ferrari en son 2008 Macaristan Gp de motor patlatmıştı…
    Daha yakın bir tarihi hatırlayamıyorum…
    VET. in yaşadığı sorun hiç hoş bir görüntü değildi. Herşey olabilir ama
    Ferrari için motor patlatmak iğrençti .. Kabul edilemez..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir