Williams da Red Bull Tarzı Egzoz Üstünde Çalışıyor

yazar:

kategori:

Red Bull’un düşük konumlandırılmış egzoz sistemi bir çok takımın dikkatini üstüne çekmeyi başardı ve ilk olarak Ferrari takımının bu hafta sonu Valencia’da benzer bir sistem kullanacağı açıklandı.

Bu sistem ile egzozdan çıkan gaz, çift katmanlı difüzöre yönlendiriliyor ve oradan çıkışı sağlanıyor. Bu da araca ekstra performans kazandırıyor.

Mclaren, Mercedes ve Renault takımlarının da kısa süre içerisinde bu sisteme geçmeleri bekleniyor ve Williams da bu takımlar arasına katıldı.

Auto Motor Und Sport’a göre Williams da en geç Britanya’da sistemi kullanmaya başlayacak.

Habere göre FW32 pakedinde daha büyük difüzör ve yeni kanatlar da yer alacak.

Patrick Head, bu yeni güncellemeler ile büyük gelişim beklediklerini kaydetti.


Yorumlar

  1. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    "ayrıca mclarınlar gerek pilotları ile gerekse takım ile sürekli illegal gelişimler hazırladılar buna sezon başı dahil.
    ve sürekli kendilerine avantaj sağladılar.bu sezon sonu şampiyon olurlarsa kim bunlara şampiyon diyecek merak ediyorum?"
    12-13 bilemedin 15 yaş

  2. senol kostereli avatarı
    senol kostereli

    ben aslında test yasağı kalktığı için bu durumlara düşüldüğüne inanıyorum. biri çıkıyo sistem yapıyo diğerleri hemen kopya. bence bunun yerine testler yapılarak gelişimi herkes kendi tekniğine uygun şekilde yapsa buna zorlansa daha da mühendislik harikası icatlar artacaktır. sanırım benim gibi bütün f1 sevenlerde bunu istiyordur.

  3. 2011 sezonu için illegaldir. Bunu söylemek istemiştim. Her ne kadar McLaren'in sisteminde böyle olmasa da Ferrari'nin sisteminde pilotun elini direksiyondan ayırmasını gerektirmesi yüzünden de güvensizdir. Ayrıca ani olarak hava akımını değiştirdiği için de yine bir güvenlik şüphesi barındırmakta (ayrıntısını Adrian Newey'e sorun).

    Aynalar pilotların görüşünü etkilemekteydi. Yorumlarımı takip etseydin Webber'in geçen sene start anında milletin canını okumasının sağlayıcılarından birinin onlar olduğunu söylediğimi okuyacaktın. Yasaklanması doğru karardı. Ancak Red Bull sanıldığı kadar da geriye gitmedi o aynaları olması gereken yere koyarak.

    Kapak sisteminin ayrıntısını bilmiyorum. Bu yüzden neden kaldırıldığı hakkında da bir fikir belirtemeyeceğim. Ancak lastik değiştirirken sorunlar yaratabiliyordu.

  4. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    mclaren illegal gelişim mi hazırladı?? arka kanat dahil araçtaki her parça legaldir arkadaşım. illegal demek çekememezliktir,hazımsızlıktır.güvenlikten bahsedenler dikiz aynaları dış tarafta pilotun görüşünü kısıtlarken neden sesiniz çıkmıyordu çünkü avantajı vardı.güvenlik sebebiyle jant kapakları yasaklandı, kitabına uydurup yine jant kapağı yapan kimdi.mclaren arka kanadı yüzünden hiçbir güvenlik sıkıntısı yaşamamıştır.tarih tekerrür ediyor bir buluşumuz daha elbirliği ile çöpe gönderilmek üzere.

  5. Takımlar gelişim sürecinde hep limitte bulunuyorlar. Şampiyonluk da kural boşluklarını en iyi yakalayanlar, aklını kullanarak çalışma yapanlara geliyor. Brawn GP'nin geçen sene yaptığı gibi. Bundan doğal bir şey yok. McLaren'in F-Duct'ı illegal olabilir, güvenliği kısıtlayabilir, yasaklanmış olabilir ancak başarılı bir mühendislik ürünüdür.

  6. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    f-kanal sistemini hiçbir takım doğru dürüst aracına uygulayamadı.zaten önümüzdeki yıl yasaklandı.millet şimdi redbullun düşük egzost sistemine yoğunlaştı.
    gerçekten işe yararsa adrian neweyin dediği gibi;önde gitmeleri pek uzun sürmeyecek.

    ayrıca mclarınlar gerek pilotları ile gerekse takım ile sürekli illegal gelişimler hazırladılar buna sezon başı dahil.
    ve sürekli kendilerine avantaj sağladılar.bu sezon sonu şampiyon olurlarsa kim bunlara şampiyon diyecek merak ediyorum?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir