Alonso: Button’u Eleştirmek Yersiz

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Vandoorne’nun performansının ardından Button’u eleştirmenin yersiz olduğunu söyledi.

Vandoorne Alonso’nun yerine Bahreyn’de ilk kez yarışmış ve sıralama turlarında Button’u mağlup etmişti.

Yarışta harikalar çıkartan Vandoorne 10. olarak ilk puanını aldı. Button ise henüz ilk turlarda yarış dışı kaldı.

Alonso “Stoffel çok iyi bir iş yaptı. Ama bu adil değil. Jenson tüm hafta sonu hızlıydı. Sıralamalarda ani bir düşüş yaşadı. Stoffel iyiydi ama Jenson’u eleştirmek haksızlık olur”

“Burada kırık bir kaburgaya rağmen ekibime yardımcı olmaktan mutlu oldum. Oldukça motiveyim” dedi.

Alonso hastalığı içi “her geçen gün daha iyi ve daha iyi oluyorum” derken Honda motoru için “Uzun düzlükle bize yardımcı olmuyor. Ama burada iyiydik ve bu bizim geliştiğimizi görünüyor. Yıl boyunca gelişmeye devam edeceğiz” dedi.


Yorumlar

“Alonso: Button’u Eleştirmek Yersiz” için 14 yanıt

  1. Alonso şu anda gridin en iyi pilotu Mercedeste bize denk bi rakip olmasını çok isterdim. Startlarda zorla kalkıp zorla 3. Olanlar bize asla rakip değil

  2. Eray Parlak avatarı

    KONU DIŞI
    Honda geçen seneye göre 8 km düzlük hızında gelişme sağlamış. Değerler Sıralama Turları Karşılaştırması
    2015- 320 km
    2016- 328 km
    *2015’de liderden 15 km yavaş kalmışlar.
    *2016’da liderden 7 km yavaş kalmışlar.
    Lider Takım Williams, 2015 ve 2016 da Massa Ve Bottas 335 Km Küsür hızla aynı hızlara çıkmışlar.
    Yarış hızında ise sadece 4 Km yavaş kalmış Honda.
    Burdan çıkan sonuçta ; Mclarenin Honda motoru 2015 yılındaki gibi olmadığı,yanından eskisi gibi araçların uçup gitmediğidir.
    Mclarenin şasi olarak da çok da iyi olmadığı belli. Görünen o ki Honda en azından en hızlı 3. takım olucak motoru sağlamış gibi.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Bu f1de bir yarış birine geçilmeye görsün. Adamı hemen i..n bir tarafına… Hayret bir şey ya ! Öteki adam tamam iyi iş çıkarttı eyvallah da birader ne olmuş yani ?

  4. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Kesinlikle Alonso’suz yarışlar yetim kalıyor tamam Alonso olmayınca Rai’nin bir şeyler yapmasını istedim ama kesinlikle Alonso olmayınca f1 koca bir boşluk. Umarım 4-5 yıl daha yarışırsın şampiyon.

  5. murat ergin avatarı

    evet bariz 0.5 saniye hizli olan vandoorne button yarisi birakmadan onceki tur buttonun 1 sira ve 2 saniye arkasidnaydi. Birini ovmek icin birini illa yerin dibine sokmaniza gerek yok , vandoorne iyi bir cikartti ancak siralama haric button her alanda ondan kat ve kat hizliydi.

  6. Anlamadığım bir şey var:Alonso’nun kaburgası kırık ve hastanede yattığını hiç görmedik.Adam sürekli ayakta.Kaburgası kırılan bir insan öncelikle 1 hafta hastane de yatar en az(ki iç organlara batma yoksa böyle,şayet varsa zaten ameliyat olmak zorunda bu da iyileşme süresini minimum 3 aya çıkarır).Daha sonra da 1ay da evde yatağında dinlenir.Bunu bizzat geçen sene motor kazası yapan abimden biliyorum.Alonso yürürken iki elini de sallıyor.Bunu da daha 2 gün önceki Herbert’ın yanına hızlı bir şekilde yürürken gördük canlı yayın esnasında.Kaburgası kırık olan insan için bu imkansız bir şey!Bu nedenle kırıktan öte başka bir şey var ve bunu söylemiyorlar basına diye düşünüyorum.Umarım Çin’de aracın içinde görürüz Alonso’yu.

    1. Kaburgası kırık değil. Çatlak var sadece.

      1. ‘Burada kırık bir kaburgaya rağmen ekibime yardımcı olmak mutlu oldum’ demiş. O açıdan demiştim. Demek ki çeviri hatası ya da mübala yapmış Fernando.

        1. Muhtemelen öyle. Haberin orjinal diline bakmadım ama çatlak olduğunu başka bir haberden öğrenmiştim. Kırık olsa senin dediğin gibi ayakta duramaz.

  7. Hayatı F1 de geçmiş ve şampiyon olmuş Button u rekabetçi olmayan bir araçta genç bir yetenek mağlup edebilir. Çünkü genç yeteneğin kanıtlaması gereken çok şey var. Önünde koca bir F1 kariyeri tek yarışlık performansa bağlı olabilir. Button o genç gibi neden zorlasın ki ? 7. ya da 9. bitirirse kime neyi kanıtlayacak ? Button un yerinde Kimi olsaydı durum hiç farklı olmazdı. Alonso nun motivasyon kaybı da çok doğal.

  8. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Doğru eleştirmek yersiz.Ondan daha iyi süreceğine eminim.Bariz 0.5 sn hizliydi.Bu fark Vann’in kötü olduğunu göstermez tabiikide.Ama iyi kumaşi var.Zamanla Buttonun yokluğunu aratmaz hatta daha iyisini yapabilir.

    1. Vandoorne gp2 tecrubesi oldugu icin f1 kolay adepte olur bu yuzden arac hizli olursa affetmez levis ilk senesinde neler yapti bi dusunun ilk senesinde alonso ya meydan okudu bi sene sonra samp oldu van da o kabiliyet var bence

  9. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Dön artik Çin’de sampiyon. Senin olmadigin yarisin tadi tuzu yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir