Sauber, Çin GP’sine Katılamayabilir!

yazar:

kategori:

Sauber, maddi sıkıntılar nedeniyle Çin GP’sine katılamayabilir. İsviçre merkezli ekip 300 personelin Şubat ayı maaşını geç ödemişti.

Padoktaki söylentilere Sauber için artık yolun sonuna geliniyor ve hatta Çin GP’sine katılamayabilir.

İddialara göre Bahreyn GP’sine katılmayan Monisha Kaltenborn Hinwil’de kalarak mali sorunları çözmeye çalıştı.

Speed Week “En eski dördüncü takımın başının dertte olduğu bir sır değil” dedi.

Kaltenborn “Ekonomik durmumuz hakkında birşey söyleyemem. Üzücü bir gecikme yaşadık. Ama artık böyle olmamalı” dedi.

Felipe Nasr Bahreyn’de “Bu araç çok kötü. Aracımızda bazı sorunlar var. Bunları çözmeliyiz” demişti.


Yorumlar

“Sauber, Çin GP’sine Katılamayabilir!” için 18 yanıt

  1. F1 bitiren yegane kisi eclestonedur, ferrariyle aralari bozulunca McLaren-Ferrari baskinligini bitirmek icin vettelli rbr yi destekledi ve kimsenin cozemedigi egzoz beslemeli difuzor ve motor haritalama sisteminden dolayi buyuk takimlar bir turlu bu uc kagidi cozemediler, sonrasinda ise yine sevmedigi Ron Dennisi cezalandirma isteginden dolayi ve birde sporu terketmekle tehdit eden Mercedesi basariya tasima cabasi bir araya gelince pespese sporu ve kucuk takimlari bitirme ayrica iki dev cinari siradsnlastirma donemi baslamis oldu. Eski motorlar olsaydi suan f1 ayrilan tek takim mercedes olacakti. Ve suan yine McLaren-Ferrari kapismasini izliyir olacaktik…

    1. Ferrari kendi kaşındı.Ayrı seri kurma olayında ilk ayrılan Ferrari idi. Mclaren zaten fotokopi komplosu ile iyice köşeye sıkışmıştı.
      Sonra difüzör ile uyduruk takımların şampiyonlukları geldi.Yeni motorların gelmesini isteyip ayrılmakla tehdit eden Renodur.Mercedes beş yüz milyon euro harcadıkları için motorun değişimine karşı çıkıyor.Diğerleri de aynı durumda.Kimse sıfırdan motor tasarlamak istemiyor.
      Mercedes ile Mclaren’in ayrılması Mp4-12C’de ağır ve hantal denilerek Mercedes motorunun kullanılmak istenmemesi ile başladı.

  2. Muammer UYAR avatarı

    Peter Sauber arka plana çekildiğinden beri Sauber kötü bi yola girdi.Monisha Kalteborn un takımı iyi yönetemediğini düşünüyorum. BMW gittikten sonra,Ferrari ile araları iyi olsa da bi türlü çok sıkı bir bağ kuramadılar.Ferrari nin potansiyelinden faydalanamadılar.Yazık oldu.

  3. İşte bu zamana kadar böyle yaparsan sonu böyle olur. Haas sanki mesele adamlar daha sene olmadı makineyi montajlayalı 2 senelik marka Sauber kaç yıldır zarar ediyor.
    Ki düşün şampiyonlukları felan olmadığı halde eski dönemde sadece küçükler arasından değil büyükler açısından da ilk gelişmiş rüzgar tüneli kuran markalardan birisiydi bmw gibi bir dev bu yüzden koşarak ortak aldı.
    Demek ki istenilen şeyler katlanılabilir değil onlara yaptığın geri dönüşler de katlanılabilir kılmıyor demek ki batıyorlar. Herkes öyle 5 yılda 1 60 milyon $’a simulatör, 200 milyon $’a rüzgar tüneli altyapısı kurup duramaz. Otomobilciler ile de yürümez bu işler.
    Ferrari’nin bir süredir ve bundan sonrası için alt takımı var çeşitli zamanlarda diri kalmalarına sebep olan bu kaynak da olmayacak artık arkalarında…

    1. Bunları geçin bunların heran batabileceği uzun zamandır öngörülüyordu şu ömrü hayatınızda belki de McLaren’in batışına şahit olacaksınız…
      İş işten geçtikten sonra da geri döndüremezler artık birçok şeyi..

  4. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Sauber den sonra Force İndia da tehlikede. Umarım büyük üreticiler ( Toyota, BMW gibi) bu takımları alırlar…

  5. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    En eski 4. takımız demesi kolay, bu zamana kadar ne yapmışlar sormak lazım? Bu kadar zamandır sporda bulunan bir takım rüzgar tüneli yapar bir katkıda bulunur ama o da yok. Geçmiş olsun, en çok bu sezon için uğraşan teknik ekibin emeklerine yazık oldu.

    1. 🙂

      Sauber’in kendisine ait bir rüzgar tüneli ve teknoloji merkezi var. Başka ne tür bir katkı istersin?

      https://www.youtube.com/watch?v=KC0E0wU6inU

      1. Batuhan #JB17 avatarı
        Batuhan #JB17

        Ferrari’nin rüzgar tünelini kullandığını, geçen sezon kendi rüzgar tünellerini yapmaya başladıkları ile ilgili bir haber okuduğumu hatırlıyordum demek ki yanlış düşünüyormuşum 😀

        Her neyse umarım takım batmaz en kötü ihtimal birilerine satarlar da kurtulur. Zaten küçük takımlar can çekişiyor gridden 2 takım daha eksilmesin.

        1. Ortada Haas örneği varken kim mevcut bir takımı almak için bir sürü para versin 🙂 Gidip direkt istediği üreticiye parayı verir, takımını kurdurur.

  6. Ya varya şu yeni motorlar bitirdi küçük takimlari cidden yazik.

  7. Alonso.ElNano avatarı
    Alonso.ElNano

    Verilen çaba, emek ve gayretin karşılık bulmadığı şu sporda artık kendinizi daha fazla paralamayın. Çünkü bir kaç takım haricinde kimse verdiklerinin karşılığını alamıyor. Bir de bu müşteri aracı muhabbeti çıktı, artık iyice çekilmez bir hal alır burası.

  8. Kim ne derse desin bu yeni motorlar aşırı yük bindiriyor takımlara garaj takımlarının işi çok zor bu durumda.

  9. Bu şartlar altında boşa para harcamanıza gerek yok. Daha fazla borçlanmanıza gerek yok. Gidin sağlam bir üreticinin müşterisi olun.

    1. Zamanında onuda yaptılar, Ferrarinin bir sene önceki şasisi aynen kopyalayıp yarıştılar yinede bir başarı gelmedi 🙂

    2. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      2017 icin Honda benim fikrim. %90 bu olacak. Gecen yil haberleri donuyordu.

    3. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
      14Sulonso [MP4-31H]

      2017 de de Vandoorne Sauber’de yarisir boylece.

  10. Doğru yolda olan sizsiniz. F1 in en eski 4. takımı ama şasi bile yapmaktan aciz.. Bu kadar zamandır hala öğrenememişler şu işi. Haas kötü siz doğru yoldasınız. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir