Alonso, Mclaren'den Ayrılır Ayrılmaz Ferrari'ye Geçişe Karar Vermiş

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü, özellikle Renault ile geçirdiği yılların ardından bu sezon ilk yarışta kazanmasıyla birlikte bir çok yarışın favorisi olarak gösterildi.

Bazı yarışlarda Ferrari’nin zayıf kalmasına rağmen Alonso, yine de yarışlar öncesinde favori gösterilen isimlerin başında yer alıyor.

Ferrari’de yarışma hakkında düşüncelerini söyleyen Alonso “Baskıyı seviyorum. İyi performans göstermekten keyif alıyorum. Yarışa favori olarak başlamaktan keyif alıyorum.”

“Bu nedenle son 2 sene Renault’da zor günler geçirdim. Sıralamaların ardından ancak 8 ve 9. sıralar için mücadele edeceğini bilmek bana göre değil. Bu yüzden şu anki durumu tercih ediyorum. Baskı ne kadar fazla olursa insanlar benden o kadar fazla beklenti içerisinde olur ve ben de kendimi daha rahat hissederim.” dedi.

Alonso ayrıca, 2007 sezonu sonunda Mclaren’den olaylı bir şekilde ayrılmasının ardından Ferrari’ye geçişe karar verdiğini söyledi.

Alonso “2007 sonunda Mclaren’den ayrıldığımda gelecekte bir dönem Ferrari’de yarışmayı kafama koymuştum. Hedefim buydu. Mclaren’de en iyi yılımı geçirmedim.”

“Formula 1 tarihi Ferrari ve Mclaren’in en güçlü takımlar olduklarını gösteriyor. Kariyerimi mükemmelleştirmek için Ferrari’ye geçmek zorunda olduğumu biliyordum. İlk bşata bu bir rüyaydı ancak geçtiğimiz yaz bu rüyanın gerçekleşmesi için kritik toplantılar yapıldı.”

“O andan sonra her şey çok hızlı oldu ve bu inanılmaz fırsatı kaçırmak istemedim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Keşke daha ilk zaman gitseydin Ferrari ye Kimi bizde kalsaydı. Hem biz senden hemde sen McLaren dan nefret etmezdin güzel olurdu. Hemde benim rüya takımım gerçek olurdu

    Kimi ve Lewis

  2. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    2005 ve 2006 yılları seyrettiğim en adnelain dolu ve seyir zevki fazla yarışlardı.artık öyle sezonlar yaşanmıyor geneli monoton geçiyor.

    Alonsoda bu sezonlarda çok keyifli sürüşler yapmıştı hatırlayacaksınız 2005 macaristan aklıma ilk gelen..

  3. Ferrari Alonso'yu 2011 için düşünüyordu ancak Santander adeta para yağmuruna tutunca Ferrari'yi onlarda kabul etti.Massa eğer Macaristan'daki olay olmasa geçen yıl Ferrari'deki son sezonu olucaktı.Alonso-Raikkonen durdurulamaz olabilirlerdi.

  4. mp4 25 tebrikler +1.Ben 2008 2009 yıllarında etkisi çok büyük olmuş bir olaya değinmek istiyorum.Motor dondurma kuralı ve bunun boşlukları.Bence Renault bu kuralın kurbanı olmuştur.Alonso nun eninde sonunda Ferrariye geleceği kesindi.Bunu inkar edeniniz var mı.Montezemolo ve domenicallinin bu konuda bir çok yorumları oldu.Mesela''''' alonsoyu aramızda görmek isteriz kendisi iyi pilottur.2005 06 yıllarında bizi açık farkla mağlup etmişti''''Bu sözler montezemoloya aittir.Dergide yok herhalde olsaydı bunu da yazarlardı.Santander gibi büyük bir spoansorunun olması neden kıskançlığa yol açıyor.Santander olmasa bile bu ikili elbet birgün birleşecekti.

  5. adam ne yapacaktı force indiada mı yarışacaktı? renaultun o iki yıllık başarısı tamamen ferrarinin hatası tüm iyi takımları micheline gönderdi bridgestone'u kendi yanına aldı ee testlere parası olan takımlar onlarda olunca fansız lastik üreticisi de doğal olarak farkını attı tabi michelinle arası iyi olan renault (malum ikisi de fransız) dayanıklılığı da maksimize ederek alonsonun da sürüşüyle şampiyonlıkları topladı değişen sisteme ayak uyduramayan renoyla da bi yere gelemeyeceği kesindi mclarenle de bağlarını koparınca 3. şampiyonluğa ulaşabileceği tek yer ferrariydi sabretti ve aldı
    habarde provakatif bir şey göremedim
    mclaren adı da gçince yazdım bişeyler umarım yanlış anlaşılmaz 😀

  6. ikide bir dergi ismi vererek reklam yapmaya gerek yok.Ayrıca o dergi hep Fernandodan mı bahsetmiş, hiç 2009 melbournede yaşananlar yok mu o dergide.

  7. can bundy arkadaş 3 dergi okumakla bunlar olmaz.ben sana uzun uzun anlatayım diyeceğim ama anlamazsın.Bu arada forever mclaren +1

  8. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonso Çok başarılı bir pilot o ferraride yarismayi hak ediyor schumi ile gecirdigi donemde neler olmamaisdki resmen savaş çıkmışdı 2 li arasında tampon tampona olan mucadeler alonso nun baskısı gibi bir çok heyecna verici yarislar oldu onları hatırlamak bile harika alonso bize keske eskisi gibi boyle karelerde görsek ne kadar heyecan verici sezon olurdu dusunsenize en hızlı arac ferrari ve mc laren birde red bull olsun 3 de eşit seviyede olsa ne kadar mukemmel olurdu.

  9. murat levent,dalton kardeşlerin yapısı var keratada,karekter olarakta benziyor.

  10. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Alonsonun bunu şimdi demesine gerek yok bu herkesçe bilinen bir gerçek.

    F1 Racing Ocak / 2010 Sayfa 58
    …..Alonso'nun gelecek yıl büyük bir para karşılığında Ferrari'ye geçmeyi garantilemek için nasıl "çabaladığını" hatırlayın…

    Bu çabanın santander euroları olduğuda malumumuzdur. normal şartlarda takım pilot için devreye girer. ama ferrari için bu transfer herşeyden kolay oldu. santander alonsoyu yarıştırması için ferrariyi paraya boğdu. rai bile bu paradan nasiplendi.

    -tamamen haber ile ilgili olan yorumumda hakaret ve yalan bulunmamaktadır. lütfen saygı gösterin. durmadan şikayet etmeyin.

  11. murat levent avatarı

    Konuylan alakasız da, resim itibari ile yorum yapayım, herkesin kafası yukarı doğru genişler bu adamın ki aşağı doru geniş (çene kısmı). Çok ilginç 🙂

  12. Sir Jack B.  avatarı

    Tahriklere kapılmayın arkadaşlar.

  13. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @MER-FER sakin ol arkadaşım bunda sinirlenecek bir durum göremiyorum.oversteer de dediği gibi en büyük iki takımdan birinde yarışmak istemesi kadar doğal birşey olamaz. iki şampiyonluğunuda renaultda kazanmasına rağmen renault f1 en büyük iki takımından biri değil. sanırım alonso renaultda hem Mclaren hemde ferrariye karşı kazandığı zaferlerden sonra bu iki takımla çok daha büyük şeyler başarabileceğini düşünmüş olmalı , bunda haklı ancak koşullar neleri değiştirmiyorki…

  14. murat levent avatarı

    Başarısız bir pilot olduğu için zaten takımlar peşinden koşuyor adamın. Sanki ferrari değilde alonso istedi ferraride yarışmayı. Daha sezon bitmeden kaptılar adamı, abartmayın isterseniz. Renoda başarımı yaptı diyosunuz, o aracın yeri 15. likten daha önde değildi geçtiğimiz 2 sene. O bile başarıdır.

    Kaldıki adam geyet normal bir açıklama yapmış hedefleri ile ilgili.

  15. palmer konuşmalarına dayanamıyorsan okumayacaksın doğal olarak okumayınca da yazmayacaksın.Mikrofon uzatan muhabirin gereksiz sorularından beslenenler oldukça bu işin tadı olmaz.Soruya bak tabiki Ferrari tüm pilotların hayalidir.Yok mclarenden sonra toro rossoya falan geçecekti.Yıllardır mclarene çalışmış olan kimi raikkonen de benzer şeyler söyledi.Alonso söyleyince neden rahatsız olunuyor.Raikkonen dedi ki:Tüm zamanların en iyi takımında olmak bir harika…devamına gerek bile yok.Hatırlayanlar bilir.

  16. Sözleri iyi analiz etmek lazım.

    "Formula 1 tarihini en iyi takımların Ferrari ve McLaren olduğunu gösteriyor".

    Bakalım istatistiklere kim en fazla sayıda şampiyonluk elde etmiş görelim. En büyük 2 takımın Ferrari ve McLaren olduğu ortaya çıkıyor böylece. Burada Renault'u kötülememiş ki Alonso.

  17. E başka bir büyük takım daha yok.Tabi ki Ferrariyi istiyeceğini herkes biliyordu.

  18. bu adam öyle bir şekilde konuşuyor ki sanki 2 dünya şampiyonluğunu renault da kazanmamış gibi..Mclaren'den ayrıldıktan sonra ztn renault da başarı göstermedin gösteremedin sadece en iyi arabanın sende olmasını istiyorsun o kdr..Sanki şu an ferrari'nin durumu çok iyi da eskileri örnek gösteriyor eskiden alonso fanıydım şimdilerdeyse bu adamın konuşmalarına dayanamıyorum

  19. bunda garipsenecek veya şaşırılacak bir şey yok. F1'in en iyi iki takımı Ferrari ve Mclaren… Mclaren macerası iyi geçmeyen Alonso'nun gözüne Ferrari'yi kestirmesi kadar doğal bir şey olamaz 🙂 bende F1 pilotu olsam kesinlikle bu iki takımı hedeflerdim… evet Renault veya Brawn ile şampiyon olunca yine şampiyon olmuş oluyorsunuz, fakat Ferrari ve Mclaren'in yeri ayrı, bu iki takım sizi şampiyondan efsane statüsüne yükseltme şansına sahip…

  20. Evet mclaren taraftarları haydi buyrun sofraya.Dört gözle bekliyorum.Başlık gerçekten ilginç olmuş sanki biraz tahrik kokusu var.Alonso "2007 sonunda Mclaren'den AYRILDIĞIMDA GELECEKTE BİR DÖNEM FERRARİ DE YARIŞMAYI KAFAMA KOYMUŞTUM.. Hedefim buydu. diyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir