Vettel’den Planlanan Yeni Sıralama Formatı Yorumu “*oktan”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, gelecek yarışlar için planlanan yeni sıralama formatını daha şimdiden eleştiren isim oldu.

Elemeli sıralama formatının işe yaramaması, Ecclestone ve Todt’un 2015 sistemine dönüşü reddetmesinin ardından yeni bir fikir çıktı. Toplamalı bu yeni fikirde pilotlar her seansta iki hızlı tur atacaklar ve iki turun toplamına göre sıralanacaklar.

Bu sistem daha önce 2005 Formula 1 sezonunun ilk 6 yarışında denenip kaldırılmıştı.

Vettel “Artık sirke gitmenin zamanı. Rastgele şeylerin olmasını istiyorsanız bu iyi fikir ancak Formula 1’de yarışmak önemlidir. *oktan bir fikir.” dedi.

Daniel Ricciardo “Sıralama tek turdur, mükemmel turdur. İki tur olacaksa bu daya çok dayanıklılık yarışı gibi bir şey olur. Bunun için istekli değilim.” dedi.


Yorumlar

“Vettel’den Planlanan Yeni Sıralama Formatı Yorumu “*oktan”” için 16 yanıt

  1. resim ferrari gerçeğini anlatıyor trene bakan canlılar gibi..)

    sıralama ise süpürge sesli motorlara böyle sıralama olur

    fazlasıda hak değil zaten..

  2. F1’i hiç izlemeyen, geçmişten bir yana ruhunu bilmeyen tamamen ütopik ve var olmayan bir f1 için düşünülmüş sıralama sitemi. Dedeme sorsak nasıl olsun diye heralde bunu tarif ederdi.

    Belkide F1 duayenleri ve kural koyucuları F1’i bir spor, izlenmesi gereken bir mücadeleden çok bir para kapısı ve sırtından para kazanılacak bir araç olarak görüyor.

    Bence F1 gibi bir organizasyon maddiyat kaygısı gütmemeli, paraya reklama bu kadar oynamamalı, 3 5 yerden ses çıkıyor diye her taşla bu kadar oynayıp zayıf olmamalı.

    Gerçek anlamda F1’in en zayıf ve kurallar olsun, mücadele olsun en tatsız yıllarını yaşıyoruz.

    Oysaki atılan her adımda F1’i daha heyecanlı yapmak istediler, ancak yapay şeyler tat vermezler. Ancak F1 sadece paralı zenginlerin prestij için ülkesine getirttiği, halka sunulan ve zenginin zenginliğini gözünüze sokan, bakmak için para ödediğiniz bir afrika orangutanı gibi.

    Nasıl böyle oldu, neden buraya geldi hepimiz iyi biliyoruz, belkide F1’de devrimin zamanı gelmiştir.

  3. Her zaman söylerim Gridde 3 tane pilot özel bana göre Rosberg Alonso Hamilton geri kalanlar anca 1 saniye hızlı araçlarla kazanabilir

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Griddekiler dediğin için sırayla sayıyorum;
      2007 kimi
      2008 de 30 saniyeliğine şampiyondu massa hatırlatırım vettel aklını başından almıştı haminin
      2010 vettel
      2012 vettel

      Soruyorum sana bu yıllarda şampiyonlar 1 sn hızlı arabayla mı şampiyon oldular

      1. Hamilton yerine vettel yazacaktım şaşırmışım dostum ama raikkonenin iyi bi pilot olduğunu düşünmüyorum

        1. Sizler daha konuşmayı bilmiyorken, emekliyorken Kimi amcanız Sumi amcanızla şampiyonluk savaşı veriyordu.O zaman senin tuttuğun pilot Kimi hayranıydı.

          Kiminin serti pistir.Hepiniz damdan düşmüşe dönersiniz.

  4. daha önce denendi bu sistem ve olmadı yani niye bu kadar kurcalanıyor anlamıyorum.sene sonunda kadar geçen seneki sistem devam ettirilmeli.Bu arada yıl sonunda kadarda yeni fikirleri tartışabilirsiniz

  5. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

    Anlamaz bunlar koçum.F1 iki bunağın elinde.İkiside karaktersiz rüşvetçi ne bekliyorsun

  6. Schumacherrari avatarı
    Schumacherrari

    damalı bayrak sallandığında in cin top oynuyordu. tabi ki de bo*tan bir sistem diyecek 90 sn içinde pilot elenir mi ya şakamısınız ? ayrıca çoğu pilot sonucu kabullenip garaja dönüyor f1 in ruhuna aykırıdır bu.

  7. 14Sulonso [MP4-31H] avatarı
    14Sulonso [MP4-31H]

    Adamlar zaten siralamalarda karmasiklik yaratma pesinde. Sizin icin en iyisini dusunen mi var? Mercedes ve Ferrari’ler onde olmasin diye bu cabalar.

    90 saniyede eleme sistemi daha en basindan b**a sardi. Hic kimseye fayda getirmedi. Bunu degistirecekler o kesin zaten. Ama sizin icin avantajli olan bir sistem malesef olmayacak. Cunku onlar sizi geriletme pesinde kosuyor.

  8. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Sebastian Vettel’i yarışçı kimliği olarak hiç sevmem ama bazen bu gibi konularda gerçekten doğru konuşuyor. Dünde olası bir galibiyeti kaçırdı zaten keşke yarışabilseydi.

  9. ForzaFerrari avatarı

    Her bi şey tamamdı bi sıralama formatı bozuktuya gittiler onun da içine ettiler.F1 yöneticilerinin ve bunak Berine nin acilen kovulması gerek.İyici rezalet kurallar ve formatlar çıkarmaya başladılar.Yok bence pit duvarına dart assınlar start düzlüğünden geçerken pilotlar ok atsın en ortaya atandan en uzağa atana doğru sıralama oluşturulsun.

  10. Katılıyorum. Düşünün bir tur attınız ve kötü geldi. İkinci turda daha hiç bir şansınız kalmayacak. Ya da istediği kadar tur atmasına izin verilecek mi? İstediği kadar turlamasına izin verilirse zaten yine en fazla iki hakkı olacak lastik sınırlamasından dolayı değişen bir şey olmayacak.

    Boş işler peşindeyiz yeminle.

    1. Kesinlikle katılıyorum çok gereksiz bir format olacak bu. Ya eskisi gayet güzeldi sıralama turu mu battı bunlara bir tek onu da anlamış değilim 🙂

    2. +1

      işte class’ı öyle kısır bir hale soktular ki çözüm dahi üretemiyorlar. Takımların stratejik tavırlarını düşünüyorum bende kendi içimde herhangi bir çözüm geliştiremiyorum hani ne düşünsen büyük handikapı oluşuyor 🙂

    3. Bizim bunaklar motorlar çok gürültülü dedi v6 turboları getirdi. Şimdi de sıralamalar çok heyecanlı kalpten gideriz diye formatın içine etmeye niyetliler ?
      Şaka maka abi 2 turda sıralamamı belirlenirmiş.
      Azrail bunların kapısını çalmış belliki ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir