FIA Dünya Motor Sporları Konseyinin Tüm Kararları

yazar:

kategori:

Lastikler

Pirelli, 2011’den itibaren 3 yıl boyunca Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın tek lastik tedarikçisi olacaktır. Tek tedarikçi, FIA tarafından belirlenen teknik ve sportif yönetmeliklere bağlı kalmakla yükümlüdür.

Güvenlik Aracı

İlk yarıştan itibaren, güvenlik aracının pite dönmesinin ardından hiçbir araç, ilk güvenlik aracı çizgisini geçmeden geçiş yapamaz. Bununla birlikte eğer güvenlik aracı son turun başında pya da o tur içerisinde piste çıkarsa o turun sonunda pite döner ve araçlar geçiş yapmadan damalı bayrağı görürler.

Genel Güvenlik

İlk yarıştan itibaren, gereksiz şekilde yavaşlayan ve diğer sürücüleri tehlikeye atan araç hakemlere bildirilecek. Bu aracın pist üstünde mi, pit girişinde mi yok sa pit alanında mı olduğuna bakılacak.

Araçların sıralamalarda pite dönme turunda ya da yarışta pit çıkışının açıldığı turlarda gereksiz yere yavaş gitmemelerini sağlamak için pilotların FIA tarafından belirtilen maksimum sürenin altında pit çıkışı çizgisi ve ilk güvenlik aracı çizgisini geçmeleri gerekecek. Maksimum süre yarış direktörü tarafından her yarış hafta sonunda antrenmanlar öncesinde bildirilecek ancak gerekli görülürse değiştirilecek.

Grid

2011’den itibaren kendi en iyi derecesi 1. seanste elde edilen en hızlı tur zamanın 107% limitini aşan pilotların yarışta yer almasına izin verilmeyecek. Olağandışı şartlar halinde hakemler sürücülerin yarışta yer almalarına izin verebilirler. Böyle bir durumda birden fazla pilot olmalı. Grid dizilişini hakemler belirleyecekler.’

Sürücü Tarafından Ayarlanabilen Parçalar

Pilot, ayarlanabilir karoseri sadece, kontrol elektroniklerinin sistemi kullanılabilir olduğunu belirtmesi ardından aktif hale getirebilecek. Sistem sadece, bütün pistlerde herhangi bir pozisyonda bir pilotun öndekinden 1 saniyeden az mesafede olması halinde kullanılabilecek. Bu sistem, aktif hale geçtikten sonra pilotun fren yaptığı ilk anda kullanımdan çıkacak.”

“Bütün takımlara danıştıktan sonra FIA, ayarlanabilir karoser fikrinin amacına tam olarak ulaşması için süreyi (1saniye) değiştirebilir.

Aerodinamik Etki

Pilotun ayarlayabileceği karoser için gerekli parçalar haricinde aracın aerodinamik karakterini değiştirmeye vesile olan, pilot kontrolündeki herhangi bir sistem veya prosedür 2011’den itibaren yasaktır.

Ağırlık

2011’den itibaren araçların minimum ağırlığının tüm etkinliklerde 640 kg’dan az olmaması gerekecek.

Yakıtın Tükenmesi

İlk yarıştan itibaren, eğer aracın bir antrenman seansının ardından yakıtından örnek alınmak istenirse, o aracın pite kendi gücüyle dönmesi gerekecek.

Lisans

Kariyerinin devamı ve rekabetçi test dereceleri elde etmesi halinde, Çinli Ho Pi Tung’a 4 yarışlık geçici süper lisans verilmesine karar verildi.


Yorumlar

  1. 1 sn olayı iyi değil.süre olmasın.süre olursa zsaten kafa karıştırır.yani yarışta kronometremi tutsun seyirciler ey fia.tam seviniyormuş seyirci tur esnasında fia diyormuş fark 1 sn den fazla aynen seytirci mors.bide bakmışsın pitten geçme cezaı hayda.ha bide pilotun fren yaptığı ilk anda kullanımdan çıkacakmış ya bu sistem arıza yaparsa ne olacak.hadi bakalım buyur burdan yak.

  2. Zeki müren de bizleri görecek:)

  3. ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф  avatarı
    ₣ệЯήẵήĐǾ ẴŁфηŜф

    ön kanatlar sabit mi kaldı?Küçülecektiki mantık olarakta küçülmesi lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir